najlaske je poslat u penziju, ali od cega je poslije isplacivati? penzija nije jednokratna isplata. treba naravno prodat sve sto se moze mada ne znam sta ima jos atraktivno sem telekoma, jer sumnjam da bi i elektroprivredu neku kupioMister Yes wrote:Od tih para uvezati staž svima iz propalih giganata i ljudima dati penziju. Prodati i sve ostale državne firme ako treba izuzev Elektroprivrede naravno. U suprotnom imaćemo 2015-te krvi na ulicama i biće svega.
Zadnja posta Orasje ili?
- vivaldi
#326 Re: Zadnja posta Orasje ili?
- Mister Yes
#327 Re: Zadnja posta Orasje ili?
KatarinaKosaca wrote: Ipak, bojim se, da će pare BIH Telecoma otići na krpljenje budžetskih rupa, kao i ogromne otpremnine njihovim djelatnicima. Nemam, jednostavno, povjerenja da će vlast kanalizirati novac u ove svrhe.
Tvoje nepovjerenje je opravdano ali ovaj put jednostavno neće imati izbor. Narod je blizu stanja kada je moguće da krenu u revoluciju. Bakir jeste pobjedio ali zbog Banovića i sličnih selendri. U svim gradovima Bakir je izgubio a u gradovima će se dešavati neredi. Sjetimo se Egipta gdjeje bila slična situacija. Islamisti su imali podršku na nivou države ali ne i u Kairu. U presudnom trenutku ovi sekularniji su blokirali pristup Kairu i to je bilo to. Bakir može probati dovesti "Banoviće" u Sarajevo ali dok oni dođu iz Banovića i sličnih vukojebina Bakir bi već mogao omastiti konopac.
KatarinaKosaca wrote: Obučavaju policiju već skoro godinu svakodnevno za antidemonstracije, tako da će lako ugušiti svaki pokušaj bunta.
Obućavali su i drugi pa se na kraju policajci okrenu zajedno sa svojim rođacima iz naroda protiv vlasti. Kakvu je samo policiju i režim imao Milošević da ne idemo dalje.
Ne znam baš koji su režimski mediji. Federalna sigurno nije. Što se tiče spike o ratu i to ima rok trajanja. U jednom momentu ljudima će biti svega preko glave. Vjerujem čak da će kada ovdje bude revolucija Dodik stvarno iskoristiti situaciju i proglasiti nezavisnost i vjerujem da neće naići na bilo kakav otpor. Pa na protestima za JMBG su bili transparenti "volimo RS". U trenutku totalne anarhije ko će to braniti Dodiku da se odcjepi i koga će biti briga za to? Posebno što će protesti biti protiv Bakira koji je sin Alijin. U tom stanju opijenosti i mržnje prema svemu izetbegovićevskom biće nemoguće pozivati se na neki patriotizam. Preovladavajući stav će biti "nisam lud da opet ratujem za izetbegovića i njegovu mafiju".KatarinaKosaca wrote: Uz režimske medije, jaku muriju i dobru spiku strašenjem od rata, lako će to postići.
Naravno, ovo sve govorim samo u slučaju da se krenu smanjivati plate budžetlijama, znači prosvjeta, zdravstvo, itd. Tada imamo nerede i anarhiju a zatim i podjelu zemlje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#328 Re: Zadnja posta Orasje ili?
ja scenarija mati mila 
- Mister Yes
#329 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Pa vidiš, ja sam se uvijek čudio ljudima koji kažu "ma kome se ratuje" i govorio sam im da nema veze kome se ratuje jer ima mobilizacija i ima da ratuješ kada ti se naredi. Ali ako je revolucija i ako nasilno skidaš one koji bi pokrenuli mobilizaciju onda zaista RS ima slobodan put ka nezavisnosti. U trenutku proglašenja nezavisnosti ključno je prvih desetak dana. Ako tada ne reaguješ kasnije će biti kasno jer ćeš već izgubiti onaj momentum i nova realnost će ući u glave ljudi. Ako je ovdje anarhija i revolucija neće imati ko da reaguje u tih prvih desetak dana i to je gotova priča._BataZiv_0809 wrote:ja scenarija mati mila
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#330 Re: Zadnja posta Orasje ili?
to ce se desiti kada odrede velike sile. ako odrede naravno. prema tome mi smo samo pijuni na sahovskoj figuri i prosto mi je smijesno koliko se ti uzivljavas u neke scenarije koje si sam smislioMister Yes wrote:Pa vidiš, ja sam se uvijek čudio ljudima koji kažu "ma kome se ratuje" i govorio sam im da nema veze kome se ratuje jer ima mobilizacija i ima da ratuješ kada ti se naredi. Ali ako je revolucija i ako nasilno skidaš one koji bi pokrenuli mobilizaciju onda zaista RS ima slobodan put ka nezavisnosti. U trenutku proglašenja nezavisnosti ključno je prvih desetak dana. Ako tada ne reaguješ kasnije će biti kasno jer ćeš već izgubiti onaj momentum i nova realnost će ući u glave ljudi. Ako je ovdje anarhija i revolucija neće imati ko da reaguje u tih prvih desetak dana i to je gotova priča._BataZiv_0809 wrote:ja scenarija mati mila
- DeutscheAusweis
#331 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Ma ja ba...sve će biti kako odrede "velike sile" te su sve oči uprte u malu BiH i unutar nje, još manju šumsku republiku... ako se poveća dioptrija velike sile bi mogle vidjeti i raspad sistema u tom najmanjem entitetu i bankrot koje su htjele...ko drugi, nego velike sile. Sad se vjerovatno klade, koliko srba iz malog entiteta će past na proturenu priču o hapšenju samo srbskih branitelja (čitaj zločinaca) i onako gladni, a siti pranja veša "na ruke", krenuti u novo obnavljanje svojih kuća "belom" tehnikom....ali ne sa vaučerima, nego "kao nekad" iz Bošnjačkih kuća, a Dahije protjerati još dalje... do novih kućanskih potreba...
Za sve su to krive "velike sile"... haarp... zubne paste i natikače...a ne Srbi kako se želi prikazati na svim pokretnim i nepokretnim slikama.
Za sve su to krive "velike sile"... haarp... zubne paste i natikače...a ne Srbi kako se želi prikazati na svim pokretnim i nepokretnim slikama.
- O'zone
- Globalni moderator
#332 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Dramatičar par excellence.
-
StupskaBitanga
#333 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Prije nekoliko dana kad sam vidio na AJB postavio sam usto pitanjeIt_is_a_Leclerc wrote:Čuj - spaliti se, ako ih ne puste da onako, bez pasoša i nikakvi, pređu granicu ?!
Zamislite koliko i kakvo je to nerazumijevanje pravila, propisa i zakona. Strašno.
Kuda su ti ljudi krenuli sa licnim kartama mimo pasoša? Kao rečeno im u sindikatu? Ima li sada ikakav zakon da kazni te ljude za ometanje graničnog prelaza odnosno međudržavne granice bih i hr
Ovo je totalna smijurija i cirkus a neko je tako providno režira na daljinski
- spreca
#334 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Ovi izmanipulrani "radnici" od svojih sindikalnih vodja i nemaju bas podrsku od gradjana iako su ranije imali...to govori koliko su na krivom putu............a onaj Gavranovic rekao policajcu....."pa kad propustate narkotike itd propustite i nas"......... e brat bratu tu je zaradio shaku u nos.......ovo sve treba lijepo fino pred sudiju za prekrsaje........treba shvatiti tuzlake i one okolne, kad im jedna grupa ljudi svako malo zatvore ceste da nemogu doci svojim kucama ili obaviti neke neodlozne poslove........i sad kao treba ih zaliti.....ja ih vise ne zalim.....nisu oni jedini koji su ostali bez posla....ljudi se snalaze.....a za ove neznam sta da kazem.....mogu da shvatim ove iz grada a i to sa rezervom......ali ovi iz okolnih sela bar ima uslove da posije ,posadi,kupi kokosi itd da nebi gladovali.....ali jebiga vjerovatno im je to tesko.......hajmo sad napadajte
- spreca
#335 Re: Zadnja posta Orasje ili?
StupskaBitanga wrote:Prije nekoliko dana kad sam vidio na AJB postavio sam usto pitanjeIt_is_a_Leclerc wrote:Čuj - spaliti se, ako ih ne puste da onako, bez pasoša i nikakvi, pređu granicu ?!
Zamislite koliko i kakvo je to nerazumijevanje pravila, propisa i zakona. Strašno.
Kuda su ti ljudi krenuli sa licnim kartama mimo pasoša? Kao rečeno im u sindikatu? Ima li sada ikakav zakon da kazni te ljude za ometanje graničnog prelaza odnosno međudržavne granice bih i hr
Ovo je totalna smijurija i cirkus a neko je tako providno režira na daljinski
- O'zone
- Globalni moderator
#336 Re: Zadnja posta Orasje ili?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/granicna ... /141228016
"Gospodine kako pored vas prolaze narko diler i vi ih ne vidite. Nemojte gledati ni nas, pustite da idemo",
- vjesticanametli
#337 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Ovce pohitale za onim nepismenim sindikalcem..... cuj idu oni hahahahaha koliko glupog naroda u ovoj drzavi.....kud idu bez pasosa hahahaha da makar to imaju
- spreca
#338 Re: Zadnja posta Orasje ili?
mozda oni jos neznaju da nema vise jugevjesticanametli wrote:Ovce pohitale za onim nepismenim sindikalcem..... cuj idu oni hahahahaha koliko glupog naroda u ovoj drzavi.....kud idu bez pasosa hahahaha da makar to imaju
-
StupskaBitanga
#339 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Ovo ko ispuni mi zelju- Očekujemo u narednih sat vremena da nam se neko javi iz Predsjedništva BiH. Ako toga ne bude, dogovorit ćemo se s radnicima šta ćemo dalje, kazao je Ga - See more at: http://m.avaz.ba/clanak/154839/policija ... Vj6NI.dpuf
Strašno sta se sve dozvoli
-
dudlov
#340 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Jadni ljudi. Kad meni koverta otanji, svakakve mi ideje padaju na pamet, tako da ova njihova ideja ništa nije začuđujuća. Podrška sa moje strane ljudima u nevolji.
- vjesticanametli
#341 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Pa ce biti zelja nam je samo bus da ne idemo pjeske nazad....... zemlj9 otvori se....sinoc ih gledam am alj i ne mogu nikako da vjerujem sta rade......kaze ona budala pa mozemo i camcem do italije.....ma majmune uzmi skelu iz orasja ....valjda ima jos koja iz 96 
- Cherry-Cherry
#342 Re: Zadnja posta Orasje ili?
"Mi tražimo kolektivno iseljenje, mi idemo iz zemlje", rekao je Mujo Gavranović, potpredsjednik Sindikata Konjuha jednom od graničnih policajaca.
Što ih niko ne pita gdje idu... Gdje misle živjeti, šta će jesti, od čega će živjeti...
-
dudlov
#343 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Riješit će se nešto, u to sam siguran.Cherry-Cherry wrote:"Mi tražimo kolektivno iseljenje, mi idemo iz zemlje", rekao je Mujo Gavranović, potpredsjednik Sindikata Konjuha jednom od graničnih policajaca.![]()
Što ih niko ne pita gdje idu... Gdje misle živjeti, šta će jesti, od čega će živjeti...
- O'zone
- Globalni moderator
#344 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Jasta riješit ce se.
-
StupskaBitanga
#345 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Neće ih niko ako i zatraže azil dok obavenproceduru gdje bi ih i odbili bice u prihvatnim centru
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#346 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Blago onom ko nikada nije bilo gladan i uvijek sve imao, pa ne razumije, ne suosjeća i ne zna kako je. Ipak, bahatost, bezobrazluk, nesenzibilnost se ne može ni tim pravdati. Ne može se gladnom čovjeku zamjeriti ništa.. pa ni ovakve ideje. Ipak, najmanje štete kreatorima problema, vlastodršcima, a najviše građanima BIH, jer ti i takvi potezi mogu i te kako dovesti u pitanje bezvizni režim.
- vjesticanametli
#347 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Pa eto vec nesto guzovace....samo su se zajebali......skontali oni sad da mi nakon toliko god. Nijedobro il nesto nije placeno.....pa stvarno. Camac pravac italija
- uglavnomja
#348 Re: Zadnja posta Orasje ili?
"Dolazila je granična policija kod nas, spominjali su sankcije. Ono što se zna. Ko nema dokumente ne može proći. To smo znali i bez njih. Nekoliko nas ima dokumente, ali nećemo ostaviti ove koji nemaju. Ili svi ili niko", poručio je Užičanin.
Stava je da svi prelaze granicu ili niko jer dokumente nema više od 50 posto radnika u koloni."
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... i-ili-niko
Stava je da svi prelaze granicu ili niko jer dokumente nema više od 50 posto radnika u koloni."
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... i-ili-niko
- muha_sa
#349 Re: Zadnja posta Orasje ili?
jasta vec rijesit--nece se pjeske vracat vec ce autobus po njih poslat.dudlov wrote:Riješit će se nešto, u to sam siguran.Cherry-Cherry wrote:"Mi tražimo kolektivno iseljenje, mi idemo iz zemlje", rekao je Mujo Gavranović, potpredsjednik Sindikata Konjuha jednom od graničnih policajaca.![]()
-
dudlov
#350 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Ovo nije masovna pojava da bi se bezvizni režim doveo u pitanje. Ako ovu grupu neko primi, e onda nastaju problemi jer će se broj grupa povećavati, pa bi onda bezvizni režim bio upitan.KatarinaKosaca wrote:Blago onom ko nikada nije bilo gladan i uvijek sve imao, pa ne razumije, ne suosjeća i ne zna kako je. Ipak, bahatost, bezobrazluk, nesenzibilnost se ne može ni tim pravdati. Ne može se gladnom čovjeku zamjeriti ništa.. pa ni ovakve ideje. Ipak, najmanje štete kreatorima problema, vlastodršcima, a najviše građanima BIH, jer ti i takvi potezi mogu i te kako dovesti u pitanje bezvizni režim.