Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Pismonosa

#326 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Pismonosa »

Da Meša nije loš izbor dovoljno govori činjenica da ga olajava ona Tuđmanova dvorska luda. Znači da čovjek definitivno nešto vrijedi.

Uglavnom, rezultati su jedini relevantni za konačan sud. Ako nam igrači budu ovko zdravi i u formi ko što su u posljednje vrijeme, onda ga možeš jebat.

p.s. Ipak mi je pomalo žao što ne izabraše Amawa :D
Itakoto

#327 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Itakoto »

Sretno Mesa! :bih: Vrati nas opet na stare staze i zivjeces k'o bubreg u loju. Ako te ne krene onda barem otidji na vrijeme, budi insan. :D
A_A_AKCIJA

#328 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by A_A_AKCIJA »

Sretno Meša! Zadnji put sam ga uživo gledao na pripremnoj utakmici Jugoslavija-Željo na Grbavici, mislim da je bila 90.

Ne podmetati mu, ne prozivati, pljuvati, vrijeđati, ne unositi nemir u ekipu i ne izmišljati afere. Ovo je nešto što mi možemo uraditi da mu olakšamo posao.

Kvalifikacije su daleko od gotovih. I prošle smo morali sve uzeti zbog Grčke koja nam je dahtala za vratom do zadnjeg kola. 5 pobjeda i bod u Belgiji i zadatak je ispunjen. Od ovih 5, jedino je gostovanje na Kipru malo teže.

Selektor definitivno neće biti najslabija karika, to je sigurno.
kakotakonikako

#329 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by kakotakonikako »

samo se rezultati pikaju. sve ostalo je ne bitno. zna to i mesa dobro, ali i savez. podmetanja i saplitanja ce biti. bice i psovki, vrijedjanja i spletkarenja. ali rezultat je najvazniji.
Stari

#330 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Stari »

Ovaj prvi "premotati" i centrirati na 8-u minutu i 15 sekundi i gledati jedno minut.

https://www.youtube.com/watch?v=xrTNPTYkPDs

Ovaj drugi zaplet pocinje na 1min 53 sek - rasplet i "svrsetak" je oko 2 min . 05 sek

https://www.youtube.com/watch?v=RR3YlZA77Vg

Mislim ... ovo je i meni ovako starom bilo sjetno i uzivancija ponovo pogledati ... da ne ispadne da je Mesa samo pravio probleme sa sudijama
Pravio je Mehmed probleme i protivnickim golmanima sto se iz prilozenog da vidjeti.

Ako neko moze naci gol protiv Velsa 1983 ...
Itakoto

#331 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Itakoto »

1983? Uh @stari, pa ti si bas star!? :D
Stari

#332 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Stari »

Ne zelim se pretvarati ... :cry: ...kad sam sve ove utakmice u prethodnom postu gledao u direktnom prenosu na TV (Cajavec/ crno bijeli sa stabilizatorom napona) .....

bio sam ...mladji ... :D

Drzi se Mehmede ...
ultima_palabra

#333 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Što ga uliva velikom Schmeichelu :D Ta reprezentacija je bila još jača nego na SP 1990...
bingov buraz

#334 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by bingov buraz »

Samo da se osvrnem na pricu da nismo igrali sa Andorom jos i da ce to izmjeniti stvari iz temelja,niko nije odigrao dvije utakmice sa Andorom a Belgija i Izrael imaju i po utakmicu manje od nas.
Znaci i sa 3 boda protiv Andore u toj jednoj utakmici koju imamo manjka mi smo i dalje na 5 mjestu,ako racunamo 6 bodova i svi ostali ce dobiti Andoru u drugom dijelu tako da i oni imaju upisana sigurna po 3 boda.Nakon dvomeca sa Andorom mi fakticki ostajemo na petom mjestu.

Nadam se da ce Mesa posloziti stvari jer imamo potencijal da dobijemo sve do kraja a po mom misljenju to cemo i morati,ipak ako se i ne plasira ne bi bilo fer razapeti ga.
Stari

#335 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Stari »

Što ga uliva velikom Schmeichelu :D Ta reprezentacija je bila još jača nego na SP 1990...
Ma sampioni Evrope ... :D ko saliveni :D ... mala ispravka na vlastiti konto. Ovu epohu nisam gledao dakako na Cajavecu ...nego ovdje na stadionu ....mislim Dansku - :D sampione :D . Cajavec je tad vec morao biti negdje iscijepan za potpalu spareta.
ultima_palabra

#336 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Stari wrote:
Ma sampioni Evrope ... :D ko saliveni :D ... mala ispravka na vlastiti konto. Ovu epohu nisam gledao dakako na Cajavecu ...nego ovdje na stadionu ....mislim Dansku - :D sampione :D . Cajavec je tad vec morao biti negdje iscijepan za potpalu spareta.
Ja se bolje sjećam revanša na domaćem terenu, gledao sa starim negdje na moru za 1.maj :D Bio mališa od 10 godina i bio uvjeren da ih gazimo ko plitak potok, pa se razočarao... ali bez obzira na poraz, trebalo je dobiti još Farska ostrva dvaput i još nekoga za plasman. Kad je došlo do plasmana, prestalo je biti bitno...
Stari

#337 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Stari »

Jah ... i jedni i drugi (mislim i Yu-bosanci i Danci ) su znali biti vrlo cesto nepredvidvljivi ... Danci su igrali vrlo nepredvidljivo ovdje na ljeto 1992 - u pozitivnom smislu - ... Ostaje vjecito pitanje sta su Susic, Baljic, Bazdarevic, Jozic i ostali mogli napraviti da ih sankcije nisu udaljile iz Malmea(gdje su vec bili izabrali svoju bazu) ....

A slazem se to da je ta ekipa mozda bila nijansu bolja od one iz Italije ...jer u Italiji nije bilo - njega - ... tamo su se nesto mijenjali Refik Sabanadzovic i Dragoljub Brnovic na tim pozicijama ... medjutim nedovoljno dobro kao sto je to radio Mehmed.
Last edited by Stari on 15/12/2014 14:57, edited 1 time in total.
ibnHome

#338 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ibnHome »

Kad smo vec kod sredine osamdesetih i Mesinih bravura, milo bi mi bilo vidjeti gol protiv Dinama Iz Minska. Kup UEFA, uzvratna u Sarajevu, mislim da je bilo cetvrfinale.

Evo ga: https://www.youtube.com/watch?v=o0zPFersH_E
ganjeta

#339 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ganjeta »

https://www.youtube.com/watch?v=o0zPFersH_E

Evo ga :wink:

EDIT: Vidim već si našao ....
Stari

#340 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Stari »

:shock: Ja sam ovo vec nekako bio poceo zaboravljati ... ah majko moja stara gdje ste se ovoga sa ovim Sovjetima sjetili ... bravo Mesa i lijevom i desnom onako kako to rade pravi shevci.
luckylaka

#341 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Zapamti Mesa ovo vrijeme kada te hvale.Nakon prvog poraza vecina ovih ce da ti hebu sve po spisku da te lijepe na gulas,da masu protivnickim zastavama da mole Boga za jos jedan poraz BiH reprezentacije.I na kraju ne daj boze bice,,a mogao si ostati legenda,,
cyprus

#342 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Laki iz bek :mrgreen:

(nije da nije upravu)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#343 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

luckylaka wrote:Zapamti Mesa ovo vrijeme kada te hvale.Nakon prvog poraza vecina ovih ce da ti hebu sve po spisku da te lijepe na gulas,da masu protivnickim zastavama da mole Boga za jos jedan poraz BiH reprezentacije.I na kraju ne daj boze bice,,a mogao si ostati legenda,,
smajlikojiseibretiivičesubhanallah

bolje ništa ne pisati nego se provaljivat :roll:

kao i svakog drugog selektora i Mešu dočekujemo u pozitivi, a i kao bilo kojem drugom normala je da ćemo mu sve po spisku ako npr. zijani od Andore...ta nećemo mu aplaudirati za zijan tekme :-)

jel bogati aplaudiraš i konobaru kad ti pogrešno jelo il piće donese?
Pjanic15

#344 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Pjanic15 »

Da budemo direktni, imat će podršku, a povjerenje će dobiti nakon 6 bodova iz utakmica protiv Andore u gostima i kući nad Izraelom, znači dužan je na kraju krajeva odraditi posao za koji će biti plaćen. Te dvije utakmice se moraju dobiti kako bi stali na noge i ako ozbiljno mislimo o plasmanu na EP. Sve osim tri boda protiv Andore njega isključuje kao ozbiljnog trenera, te u slučaju takvog ishoda, ponovo ćemo morati tražiti spas da ga se otarasimo protiv Izraela, koji bi nam ponovo trebao izaći u prijateljski susret, kao što je to bilo slučaj sa prethodnikom, jer valjda smo naučili da se ne možemo tegliti sa ublehama koji će iz utakmice u utakmicu prosipati bodove protiv tamo nekih konobara.

Meša, puna podrška :bih:, ali iz Andore ne pomišljaj da se vratiš bez punog plijena.
trcicu trceci

#345 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Cuj Andora, pa to je vec upisano 6 bodova :-)
mushkile chibira

#346 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 12:04, edited 1 time in total.
luckylaka

#347 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

:lol: :lol: Jebo te koja razmisljanja...,,nek nam reprezentacija igra dobro ne moramo se nigdje plasirati,, :-) Ko sve ovdje zalazi da Bog sacuva.Boli me chuna kako ce igrati neka se plasiraju .Uostalom Safet zna kako ne igrati a plasirati se.Ponovi i ti to Mesa jebo igru.Oni koji hoce da uzivaju u ljepoti neka prate umjetnicko klizanje.
ganjeta

#348 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ganjeta »

Onda bi trebao imati istu grupu, istu formu igrača, pa da se porede :-) . I fakat ne spominjite ublehu više na ovoj temi.

Meša je selektore i imaće podršku do prvog lošeg rezultata, tad kreću kritike i uvrede ili ti dok ne počne da forsira rođake, formaciju bez zadnjeg veznog, bez bekova, sa 8. veznih, da pusti golmane da se dogovaraju ko će braniti, da laže, da petlja itd...
ganjeta

#349 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ganjeta »

Jedino ako sam mu ja rođak :D .Onda ima.

Bar ste strane smo mirni, nema bratića, nema agenciju, za ostalo ćemo da vidimo.
luckylaka

#350 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

ganjeta wrote:Onda bi trebao imati istu grupu, istu formu igrača, pa da se porede :-) . I fakat ne spominjite ublehu više na ovoj temi.

Meša je selektore i imaće podršku do prvog lošeg rezultata, tad kreću kritike i uvrede ili ti dok ne počne da forsira rođake, formaciju bez zadnjeg veznog, bez bekova, sa 8. veznih, da pusti golmane da se dogovaraju ko će braniti, da laže, da petlja itd...
Tako je reci odmah sta mislis.Naravno nakon eventualnog poraza od Austrije odmah Mesi hebat sve po spisku da zna s kim ima posla.Inace mislim ako smo mogli sa Safetom u Brazil mozemo i sa Mesom u Pariz.
Locked