POLJINE HILLS
- jao_situacije
#328 Re: POLJINE HILLS
To ti je dokaz da je mutan posao. Čim je tu predstavnik KSA u BiH... inače svi su oni uvezani, od kraljevske porodice pa do peraĆa para naših svagdašnjih. Tamo sirotinja pa jedva doĆekali naše peraĆe sa vrećama iz rata.salik79 wrote:Desni je saudijski ambasador, a lijevi je Suljo.razonoda wrote:Ovaj desni ima skupe cipeleHelena2014 wrote:
Za sada od cijelog naselja ima samo ovaj kamen i nije na prodaju![]()
-
razonoda
#329 Re: POLJINE HILLS
Vidi li iko sta pise ispod hillsa.
- jao_situacije
#330 Re: POLJINE HILLS
Novembar 2014.razonoda wrote:Vidi li iko sta pise ispod hillsa.
- salik79
#331 Re: POLJINE HILLS
Bio je i malezijski ambasador u vezi Bosmala i Vrtova Riverine, pa s Vrtova jos niko od izvodjaca ni marke nije vidio za onaj "trzni centar".
- jao_situacije
#332 Re: POLJINE HILLS
Pa rekoh ti da je mutan pos'osalik79 wrote:Bio je i malezijski ambasador u vezi Bosmala i Vrtova Riverine, pa s Vrtova jos niko od izvodjaca ni marke nije vidio za onaj "trzni centar".
-
razonoda
#333 Re: POLJINE HILLS
hvalajao_situacije wrote:Novembar 2014.razonoda wrote:Vidi li iko sta pise ispod hillsa.
- salik79
#334 Re: POLJINE HILLS
Rekoh, da "podebljam" tvoju "tvrdnju"jao_situacije wrote:Pa rekoh ti da je mutan pos'osalik79 wrote:Bio je i malezijski ambasador u vezi Bosmala i Vrtova Riverine, pa s Vrtova jos niko od izvodjaca ni marke nije vidio za onaj "trzni centar".
-
razonoda
#335 Re: POLJINE HILLS
Ima li zive duse u Bosmalu.?
- salik79
#336 Re: POLJINE HILLS
U tragovima. Nesto kao "paranormalne" aktivnosti 
- jao_situacije
#337 Re: POLJINE HILLS
Rekoh, da "podebljam" tvoju "tvrdnju"
[/quote]
Ma ne zamjeri ti meni, vazda mali čovjek izvuče deblji kraj. Nego tu se fkt ne zna ko je jamio, ja se sjećam da sam prije nekih godinu dana čitao da banke kreću po svoje vezano za Bosmal jer se nije naplatilo nešto, ne znam koliko je tačno to..
Ugl. tu može biti svašta ko nije platio radnike, rate bankama, (možda čak i materijal) nije sve crno bijelo baš.
A pogotovo nisu vreće para one su boje cedrovine sušene na suncu 3 mjeseca, i pravi ih KTK Visoko od najbolje kože; normalno pokradene su i te vreće iz KTK.
A za ove kojima nije jasno kako se te klike halke formiraju, pa vrlo je jednostavno ko donese bolji omekšivaĆ on ide u halku za pranje vreća para.
Ma ne zamjeri ti meni, vazda mali čovjek izvuče deblji kraj. Nego tu se fkt ne zna ko je jamio, ja se sjećam da sam prije nekih godinu dana čitao da banke kreću po svoje vezano za Bosmal jer se nije naplatilo nešto, ne znam koliko je tačno to..
Ugl. tu može biti svašta ko nije platio radnike, rate bankama, (možda čak i materijal) nije sve crno bijelo baš.
A pogotovo nisu vreće para one su boje cedrovine sušene na suncu 3 mjeseca, i pravi ih KTK Visoko od najbolje kože; normalno pokradene su i te vreće iz KTK.
A za ove kojima nije jasno kako se te klike halke formiraju, pa vrlo je jednostavno ko donese bolji omekšivaĆ on ide u halku za pranje vreća para.
- salik79
#338 Re: POLJINE HILLS
A Bozo Vreco im je siva eminencija 
- JThomas
#339 Re: POLJINE HILLS
možda ovo, možda ono, možda su firme naplatila a sakrile od radnika...e ja ti kažem - nisu. ovo u medijima nema, ja to nisam nigdje pročitao, ti možeš da vjeruješ i da ne vjeruješ.pumica wrote: Ljudi moji...![]()
Uopste ne tvrdim da ljudi nisu prevareni.
Suvisno raspravljate sa mnom.
"Po tebi..." Sta po meni?
Jel napisah da lazete? Ne napisah.
Zao mi je ako je to tacno. Ali tuziti trebate.
Jel bolje da vam napisem da ne mozete nista uciniti?
Mozda se trebalo na vakat reagovati a ne cekati da se milioni naberu ali to je opet do poslodavaca/izvodjaca.
Dakle prva adresa radnicima su njihovi poslodavci...samo to kazem i nista vise.
Evo sada iskoristite pocetak gradnje novog objekta...
Izadjite u medije...samo zaobidjite avaz...radi vaseg dobra.
i u svakom postu ti je avaz, a niko ga nije pomenuo i sa ovim nema NIKAKVE veze. dok je bio vaš stranački bilten, fahru ste dizali k'o danas tog famoznog shiddija, a i tad je sve isto bilo.
- pumica
#340 Re: POLJINE HILLS
Avaz je pomenuo neko od forumasa odmah na pocetku...da ne trazim, pogledaj ako ti se da.JThomas wrote:možda ovo, možda ono, možda su firme naplatila a sakrile od radnika...e ja ti kažem - nisu. ovo u medijima nema, ja to nisam nigdje pročitao, ti možeš da vjeruješ i da ne vjeruješ.pumica wrote: Ljudi moji...![]()
Mozda se trebalo na vakat reagovati a ne cekati da se milioni naberu ali to je opet do poslodavaca/izvodjaca.
i u svakom postu ti je avaz, a niko ga nije pomenuo i sa ovim nema NIKAKVE veze. dok je bio vaš stranački bilten, fahru ste dizali k'o danas tog famoznog shiddija, a i tad je sve isto bilo.
Kakav NAS, MOJ stranacki bilten...grijesis.
Elem, u pravu si ali nije MOJ.
Nije bitno sta ja vjerujem. Ovo sto pisete treba biti utuzeno i treba biti u mudro probranim medijima.
Ali...mislim da se nije smjelo dozvoliti da dodje do 8 mil.
Svaki izvodjac u fazi gradnje ima period kad je nezamjenjiv i tada se investitor koji ne placa treba ucijeniti a ne nastaviti sa radovima iako nema placanja.
-
weredsf
#341 Re: POLJINE HILLS
Sirotinjski mentalitet, nema marku za kladionice ali zna ko pravi naselje na Poljinamaclarion_ wrote:Arapi kupuju fudalske timove po cijeloj evropi a nama čudno što prave par zgrada u Sarajevo.
- salik79
#342 Re: POLJINE HILLS
Vidi se da bas i nisi u vezi s gradjevinskim sektorom. Iznos od 8 miliona KM, na broj izvodjaca radova, se dostigne sa jednom - eventulno dvije neizmirene situacije (da ne ulazim u detalje u vezi ove "nezamjenjljivosti"). A "milijarderu" Sulji bi tih 8 miliona KM trebao biti ekvivalent mojih 8 KM.pumica wrote:Avaz je pomenuo neko od forumasa odmah na pocetku...da ne trazim, pogledaj ako ti se da.JThomas wrote:možda ovo, možda ono, možda su firme naplatila a sakrile od radnika...e ja ti kažem - nisu. ovo u medijima nema, ja to nisam nigdje pročitao, ti možeš da vjeruješ i da ne vjeruješ.pumica wrote: Ljudi moji...![]()
Nije bitno sta ja vjerujem. Ovo sto pisete treba biti utuzeno i treba biti u mudro probranim medijima.
Svaki izvodjac u fazi gradnje ima period kad je nezamjenjiv i tada se investitor koji ne placa treba ucijeniti a ne nastaviti sa radovima iako nema placanja.
- pumica
#343 Re: POLJINE HILLS
To je to...trebate birati medije, u protivnom zvucite neuvjerljivo.kopijas34 wrote:Pa sta cu ti odgovarati na tvoja pitanja kada su direktno iz avaza postavljena. Avaz ce sve uraditi da popljuje bakira. "Vreca zlata za mog bakira" i slicne filmovi nisu nikakava istina vec je to najjeftinije politicko pljuvanje.salik79 wrote:
Slazem se, ali nigdje ne vidjoh odgovor na moje pitanje!?
Ja znam jako dobro sta je zapad. Ovdje zivim cijeli zivot. Ali to sto Fahrudin Radoncic misli da je on zapadni covijek ako to ponavlja i ako pljuje po Bakiru, Turcima, Arapima onda to nema veze sa istinom.
Fahrudin Radoncic; kao i vecina Sandzaklija imaju cisto srpsko pravoslavno porijeklo. To se vidi po njegovom prezimenu; Radoncic.
Sada zamisli da ti znas da ti je recimo baka tvoje bake bila srpkinja pravoslavka. Naravno da bi svjesno ili nesvjesno imao drugi odonos prema srbima. Alija je te Sandzaklije importirao da bi izginuli za nase Bosnjacke interese ili da bi se borili za iste a ne da bi se kurcili okolo. To ocito Radoncic ne razumije. Isto kao sto ne shvata ko je njega stvorio. Ali to je druga prica.
Avaz jeste pljuvao scc u nastavcima.
- salik79
#344 Re: POLJINE HILLS
Avaz pljuje SCC od samog pocetka, jer mu je "mazn'o" lokaciju, ali ovo dugovanje, o kojem govorim, se nigdje ne spominje.pumica wrote:To je to...trebate birati medije, u protivnom zvucite neuvjerljivo.kopijas34 wrote:Pa sta cu ti odgovarati na tvoja pitanja kada su direktno iz avaza postavljena. Avaz ce sve uraditi da popljuje bakira. "Vreca zlata za mog bakira" i slicne filmovi nisu nikakava istina vec je to najjeftinije politicko pljuvanje.salik79 wrote:
Slazem se, ali nigdje ne vidjoh odgovor na moje pitanje!?
Ja znam jako dobro sta je zapad. Ovdje zivim cijeli zivot. Ali to sto Fahrudin Radoncic misli da je on zapadni covijek ako to ponavlja i ako pljuje po Bakiru, Turcima, Arapima onda to nema veze sa istinom.
Fahrudin Radoncic; kao i vecina Sandzaklija imaju cisto srpsko pravoslavno porijeklo. To se vidi po njegovom prezimenu; Radoncic.
Sada zamisli da ti znas da ti je recimo baka tvoje bake bila srpkinja pravoslavka. Naravno da bi svjesno ili nesvjesno imao drugi odonos prema srbima. Alija je te Sandzaklije importirao da bi izginuli za nase Bosnjacke interese ili da bi se borili za iste a ne da bi se kurcili okolo. To ocito Radoncic ne razumije. Isto kao sto ne shvata ko je njega stvorio. Ali to je druga prica.
Avaz jeste pljuvao scc u nastavcima.
A za ovo "neuvjerljivo zvucanje" sam ti vec odgovorio. Bujrum.
-
preludezalude
#345 Re: POLJINE HILLS
Sve ce to jednog dana sve redom da gori.antimobb wrote:Nema veze sa politikom (ima itekako) ...
Eto samo malo da parite oči jer da imate deset života da podignete deset kredita opet ne biste mogli postati vlasnik jedne ovakve vile na Poljinama.
Možete malo da parite oči, isto kao što gledate ljubavni film, a ne ...
http://www.youtube.com/watch?v=nMloVuuc2lY
Počinje izgradnja luksuznih rezidencija: Pogledajte kako će izgledati Poljine Hills
Kompanija Al-Shiddi postavila je danas kamen-temeljac za izgradnju 214 luksuznih rezidencija na Poljinama u Sarajevu.
Naselje Poljine Hills, kako navode investitori, bit će smješteno u "izvornom prirodnom okruženju".
Tri idejna projekta rezidencija bit će ponuđena kupcima i to u veličini od 130, 160 i 200 metara kvadratnih, koje će se nalaziti na placevima veličine 400, 600 i 800 metara kvadratnih.
"Poljine su najprivlačniji rezidencijski dio Sarajeva zato što se nalaze svega deset minuta od centra grada i dvadeset minuta od aerodroma. Poljine Hills se s pravom mogu nazvati Beverly Hillsom Sarajeva", navode investitori.
Istaknuto je da će kupci ovih rezidencija imati spektakularan pogled na Sarajevo, izvan gradske gužve i vreve.
Branković i ekipa dobivaju nove komšije ...![]()
- Dr. Kuca
#346 Re: POLJINE HILLS
Smijesnog naroda vela havle. Jebiga brz zivot, nije komunizam.
- Hajvan
#347 Re: POLJINE HILLS
nićija do zore nije šimpanza, pa neće ni tvoja niti takvi komentari...
- pumica
#348 Re: POLJINE HILLS
Ma daj...dva mjeseca vam ne plate i vi nastavite sa radovima? Pa neka su i polumjesecne situacije, opet...ipak su dvije.salik79 wrote:Vidi se da bas i nisi u vezi s gradjevinskim sektorom. Iznos od 8 miliona KM, na broj izvodjaca radova, se dostigne sa jednom - eventulno dvije neizmirene situacije (da ne ulazim u detalje u vezi ove "nezamjenjljivosti"). A "milijarderu" Sulji bi tih 8 miliona KM trebao biti ekvivalent mojih 8 KM.pumica wrote:Avaz je pomenuo neko od forumasa odmah na pocetku...da ne trazim, pogledaj ako ti se da.JThomas wrote:
možda ovo, možda ono, možda su firme naplatila a sakrile od radnika...e ja ti kažem - nisu. ovo u medijima nema, ja to nisam nigdje pročitao, ti možeš da vjeruješ i da ne vjeruješ.
Ako su dvije zadnje neplacene, vi dostavite sve potrebno za prijem objekta?
Kad je najveca frka nije pozeljno mijenjati izvodjace i tad su svi skoro nezamjenjivi. Tad se pare izvlace od investitora.
Da li ste ugovorili IKAKVE instrumente zastite od neplacanja?
Ili ste sulji vjerovali na rijec?
Gradjevina je zafrkana...ima tu pitanja...
- JThomas
#349 Re: POLJINE HILLS
srećo, ti ako si u gradnji šupe učestvovala, tu me reži...
- nasa
#350 Re: POLJINE HILLS
Hoce ako Eugen Savojski prozombira Sarajevom, prije ces se ti samo navici kao sto su se mnogi sirom svijete navikli da zivot nije posten i da bogati lijepo zive i tako svasta nesto.....preludezalude wrote:Sve ce to jednog dana sve redom da gori.