Filmovi (i knjige) Avde Huseinovića
-
drug bevc
#326 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
klinac koja se to vojska u bih (92-95)pridrzavala zenevske konvencije?
zato nam je sud bih pun optuznica za ratne zlocine za sve cetiri vojske u bih.(vrs,hvo,abih i oni babini)
klinac nema casne vojske,ima samo casnih vojnika.
a to sto pricas je cista partizanija,svi su klali i ubijali osim partizana.
na netu smo prvaci po snimcima maltretiranja i ubijanja ratnih zarobljenika i civila.
pusti se partizanije.rat je trebalo dozivjeti u rovu pa da vidis da su ljudi najgore zivotinje.
zato nam je sud bih pun optuznica za ratne zlocine za sve cetiri vojske u bih.(vrs,hvo,abih i oni babini)
na netu smo prvaci po snimcima maltretiranja i ubijanja ratnih zarobljenika i civila.
pusti se partizanije.rat je trebalo dozivjeti u rovu pa da vidis da su ljudi najgore zivotinje.
- Prozor
#327 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
i evo nastavlja opet sa propagandom. kažem ti nismo budale ili na neki srpski forum pa to prosipaj. "svi su krivi", "svi su klali", bla bla....drug bevc wrote:klinac koja se to vojska u bih (92-95)pridrzavala zenevske konvencije?
Da ne govorim o ličnim napadima tipa "klinac" kako bi omalovažio sugovornika. Eto koliko su ti jaki argumenti. Samo nemoj, da se ne osramotiš, još reći da si Bošnjak ili da si bio pripadnik Armije BiH. Samo kao sada "realno" gledaš na stvari
I u Sudu BiH i u Haagu vi prednjačite u svim vrstama ratnih zločina prema tome sjedi 1
I uvijek Partizani ispred četnika i ustaša
-
drug bevc
#328 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Prozor wrote:i evo nastavlja opet sa propagandom. kažem ti nismo budale ili na neki srpski forum pa to prosipaj. "svi su krivi", "svi su klali", bla bla....drug bevc wrote:klinac koja se to vojska u bih (92-95)pridrzavala zenevske konvencije?
Da ne govorim o ličnim napadima tipa "klinac" kako bi omalovažio sugovornika. Eto koliko su ti jaki argumenti. Samo nemoj, da se ne osramotiš, još reći da si Bošnjak ili da si bio pripadnik Armije BiH. Samo kao sada "realno" gledaš na stvari![]()
I u Sudu BiH i u Haagu vi prednjačite u svim vrstama ratnih zločina prema tome sjedi 1![]()
![]()
klinac koliko ti je predaka bilo u partizanima.moji svi (a dvoje poginulo od cetnika ).djed mi je nosilac spomenice (1941) i vijecnik zavnobih-a.objasni svom dedi da je pogresio sto je bio u antinoj vojsci pa pricaj o antifasizmu
bio sam pripadnik vrs , srbin sam, ozenjen sam sa bosnjakinjom iz begovske porodice i imamo troje djece.tako da sam operisan od nacionalizma.radi takvih kao sto si ti ova zemlja nece nikada napredovati
sorry moderator jer nema veze sa temom al mi se podrumare nakacio supljom pricom koja nema veze sa temom.
pustite ucesnike navedenih događanja neka raspravljaju o temi.oni koji cu culi rekla- kazala mani te s teme.
inace tema je ok:bih:
-
drug bevc
#329 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
nit sam ja klao a nit si ti bosnu branio.mozda tvoj stari il neko bliznji.Prozor wrote:prodaji tu priču negdje drugo. vi ste klali a mi smo se branili! i dosta više vaših laži. .drug bevc wrote:i poz svim borcima sa bilo koje strane (naravno casnim i postenim) uz pjesmu
druze tito mi ti se koljemo..............![]()
![]()
- LBVIEW
#330 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Ima li ijedan RS Srbin, ovdje, da se na bilo kakav pomen zlocina s njihove straneklinac koliko ti je predaka bilo u partizanima.moji svi (a dvoje poginulo od cetnika ).djed mi je nosilac spomenice (1941) i vijecnik zavnobih-a.objasni svom dedi da je pogresio sto je bio u antinoj vojsci pa pricaj o antifasizmu
bio sam pripadnik vrs , srbin sam, ozenjen sam sa bosnjakinjom iz begovske porodice i imamo troje djece.tako da sam operisan od nacionalizma.radi takvih kao sto si ti ova zemlja nece nikada napredovati
ne poziva na stradanja Srba u proslosti, pokusavajuci na taj nacin opravdati iste.
I da pritom "lopatom" pod ne tepih trpa ono sto su ucinili drugima tijekom dvjestogodisnje
ekpanzije Srbije.
Tu ste pricu mogli "guslat" za vrijeme "ravnopravne" zajednice naroda i narodnosti, u kojem je vasa
kvazi-historiografija odredivala mjerila po kojima se donosio sud o dogadajima iz proslosti.
Pa smo svi morali vjerovati u ideal hrabrog, casnog, srpskog vojnika koji se bori za slobodu
naroda i otadzbine.
Tad i nikad vise. Jer, Bogu hvala, ovaj put je sve ostalo zabiljezeno kamerom, satelitom, svjedocenjem
prezivjelih, i na kraju "zapecaceno" presudama. Za vijek vijekova ostat ce vam pecat naroda u cije je ime
izvrsen genocid.
- Prozor
#331 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
i to objašnjava svaki tvoj post. hvala ali nismo zainteresirani za tvoju priču "mir mir niko nije kriv". stidi se što si pripadao vojsci koja je nadmašila svakog pavelića i hitlera. a ko sam ja i šta sam ja radio nisam dužan tebi objašnjavati, kao ni ko su moji preci bili. ali pošto sam bošnjak mora da su bili ustaše je li tako? a vi ste srbi svi partizanski narod je li? šteta samo što izabraste antine saveznike u ovom ratu.drug bevc wrote:Prozor wrote:i evo nastavlja opet sa propagandom. kažem ti nismo budale ili na neki srpski forum pa to prosipaj. "svi su krivi", "svi su klali", bla bla....drug bevc wrote:klinac koja se to vojska u bih (92-95)pridrzavala zenevske konvencije?
Da ne govorim o ličnim napadima tipa "klinac" kako bi omalovažio sugovornika. Eto koliko su ti jaki argumenti. Samo nemoj, da se ne osramotiš, još reći da si Bošnjak ili da si bio pripadnik Armije BiH. Samo kao sada "realno" gledaš na stvari![]()
I u Sudu BiH i u Haagu vi prednjačite u svim vrstama ratnih zločina prema tome sjedi 1![]()
![]()
klinac koliko ti je predaka bilo u partizanima.moji svi (a dvoje poginulo od cetnika ).djed mi je nosilac spomenice (1941) i vijecnik zavnobih-a.objasni svom dedi da je pogresio sto je bio u antinoj vojsci pa pricaj o antifasizmu
sorry moderator jer nema veze sa temom al mi se podrumare nakacio supljom pricom koja nema veze sa temom.
pustite ucesnike navedenih događanja neka raspravljaju o temi.oni koji cu culi rekla- kazala mani te s teme.
inace tema je ok:bih:
a to što ti je žena (kao) bošnjakinja i još iz begovske porodice
-
drug bevc
#332 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
[/quote]
i to objašnjava svaki tvoj post. hvala ali nismo zainteresirani za tvoju priču "mir mir niko nije kriv". stidi se što si pripadao vojsci koja je nadmašila svakog pavelića i hitlera. a ko sam ja i šta sam ja radio nisam dužan tebi objašnjavati, kao ni ko su moji preci bili. ali pošto sam bošnjak mora da su bili ustaše je li tako? a vi ste srbi svi partizanski narod je li? šteta samo što izabraste antine saveznike u ovom ratu.
ništa ne govori o tvome nacionalizmu. baš su mi smješni ovi što misle da ako su iz mješanog braka ili u mješanom braku automatski najveći kosmopoliti. ti si ti bez obzira ko ti babo ili žena ili sin bio.
[/quote]
prvo nisam za "mir mir niko nije kriv"
za mir sam al da se neke stvari razjasne o ovome ratu.
dokumentarci u kojoj hvalospjeve prica samo jedna strana su promasaj.snimljeni su samo za ljude koji su vidjeli rat na tv ili da neko zemi lovu od projekta.svaki strani d film ukljucuje sve tri strane.imas ovakvih d filmova i na srpskoj strani koji su smece.d film koji je pokusao razjasnit glupost oko vukovara je posljednji rez (ukljucio sve ucesnike i hv i jna i raznorazne paravojne formacije).
tvoje da raspravljas o genocidu je suplja,imaju sudovi koji o tome brinu.oni koji su to napravili su u hagu.a pridruzice im se i onaj posljednji. pripisivanje genocida u srebrenici svim srbima, ima za rezultat pripisivanje genocida nad srbima u ww II svim hrvatima i bosnjacima sto opet neme niđe veze.
prica da abih bila kao partizanska vojska takođe nema niđe veze.partizani nisu isli u napade sa tekbirima.o tome prica i general sefer.od 93 u bih si ima o tri nacionalne vojske (4 sa babinom).
a naravano da smo kosmopoliti supruga i ja.jer nasa ljubav je jaca od raznoraznih gluposti ( o kavim razmisljaju ti i slicni tebi)
zbog takvih nacionalista ( na sve tri strane) kao sto si i ti,ponekad razmisljam o odlasku sa porodicom u kanadu a evo vam bih pa se nastavite i dalje klati i ubijati.i naravno i dalje glasajte na izoirima samo za svoje jerbo cete samo tako ucu u eu ,naravno nikad.
i to objašnjava svaki tvoj post. hvala ali nismo zainteresirani za tvoju priču "mir mir niko nije kriv". stidi se što si pripadao vojsci koja je nadmašila svakog pavelića i hitlera. a ko sam ja i šta sam ja radio nisam dužan tebi objašnjavati, kao ni ko su moji preci bili. ali pošto sam bošnjak mora da su bili ustaše je li tako? a vi ste srbi svi partizanski narod je li? šteta samo što izabraste antine saveznike u ovom ratu.
prvo nisam za "mir mir niko nije kriv"
za mir sam al da se neke stvari razjasne o ovome ratu.
dokumentarci u kojoj hvalospjeve prica samo jedna strana su promasaj.snimljeni su samo za ljude koji su vidjeli rat na tv ili da neko zemi lovu od projekta.svaki strani d film ukljucuje sve tri strane.imas ovakvih d filmova i na srpskoj strani koji su smece.d film koji je pokusao razjasnit glupost oko vukovara je posljednji rez (ukljucio sve ucesnike i hv i jna i raznorazne paravojne formacije).
tvoje da raspravljas o genocidu je suplja,imaju sudovi koji o tome brinu.oni koji su to napravili su u hagu.a pridruzice im se i onaj posljednji. pripisivanje genocida u srebrenici svim srbima, ima za rezultat pripisivanje genocida nad srbima u ww II svim hrvatima i bosnjacima sto opet neme niđe veze.
prica da abih bila kao partizanska vojska takođe nema niđe veze.partizani nisu isli u napade sa tekbirima.o tome prica i general sefer.od 93 u bih si ima o tri nacionalne vojske (4 sa babinom).
a naravano da smo kosmopoliti supruga i ja.jer nasa ljubav je jaca od raznoraznih gluposti ( o kavim razmisljaju ti i slicni tebi)
zbog takvih nacionalista ( na sve tri strane) kao sto si i ti,ponekad razmisljam o odlasku sa porodicom u kanadu a evo vam bih pa se nastavite i dalje klati i ubijati.i naravno i dalje glasajte na izoirima samo za svoje jerbo cete samo tako ucu u eu ,naravno nikad.
- Prozor
#333 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
nagovori nam se kosmopolita
sram da nas bude što nismo njega i njegove suborce pitali prije nego što smo film snimali ili čak pogledali
oni bi nam ipak objasnili da stvari nisu bile takve kakve smo mi umislili/sanjali

-
drug bevc
#334 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
prema vjestima tv bih od 1992-1995,abih je svakog dana unistavali po 3 tenka i vise oklopnih transportera a redovno je bilo izbaceno iz stroje po 50-tak agresora.
po toj prici srba ne bi trebalo vise biti u bih
taj dokumentarc je rađen po istom kalupu i moze proci samo kod djece i podrumasa.
po toj prici srba ne bi trebalo vise biti u bih
taj dokumentarc je rađen po istom kalupu i moze proci samo kod djece i podrumasa.
-
drug bevc
#335 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
gazija88 wrote:blekstena, zalim sto te ostavismo zivog
sto bi mu se ti tada sa 4 godine n...bo mame.
- Topla voda
#336 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
evo sad ide na tvsa film o safetu hadzicu,kojeg su uradila braca kresevljakovic
- karanana
#337 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
e jebi ga, fulih film. ima li se gdje skinuti na netu?Topla voda wrote:evo sad ide na tvsa film o safetu hadzicu,kojeg su uradila braca kresevljakovic
tvsa bi trebao sve ove filmove i emisije kompilirati i prodavati kao "paket protiv zaborava".
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#338 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
ovdje ne prosipaj silu, radi to negdje drugo. opomena pred ban.gazija88 wrote:nemas pojma koji bi to merak bio.drug bevc wrote:gazija88 wrote:blekstena, zalim sto te ostavismo zivog
sto bi mu se ti tada sa 4 godine n...bo mame.
- Nekako s proljeća
#339 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Mislim se šta reći...pogledao sam ovaj film, saslušao neke ''aktere '' koji se provlače kroz njega, posjetio još jednom neke stranice gdje se može pročitati mišljenje ''druge strane'' , pa tako i ovdje na ovoj temi...
Dio mog iskustva iz rata je vezan za ovo podučje ( Šanac, Demino brdo, Ražanicina kuća-dupleks, podzemni tunel, Kondor, Kapurani, Draškovića kuća, Kota...bla bla bla...sa fokusom na tzv ''žilu kucavicu'', kako je ulica Ozrenska imala značaj tada...
Fakat mi se ne da tipkati hronološki o tom periodu i tom dijelu sarajevskog prstena...pa ću se sa par rečenica dotači samog finala rata na tom području tzv ''deblokade grada'', a u sustini vezanja četničkih snaga oko grada, dok su ''stratezi'' na drugim mjestima razvijali druge pravce ...
Uzalud, ne ide me danas tipkanje...
- karanana
#340 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
zna li neko jeli ide po planu zavrsavanje filma "daleko je tuzla", i hoce li biti spreman do 11. jula?
-
podrinjskivuk
#341 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Mislim da je film završen jer sam sinoć vidio reklamu na TV Sarajevo da će ga oni premijerno prikazati 10.jula u 20 sati naveče, a da je u Potočarima premijera u 18 sati istog dana.
- karanana
#342 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
evo vidjeh reklamu na tvsa. bravo avdo!
- kamen spoticanja
- BSn
#344 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
nije od ovog autora, al' ne znam gdje drugo da stavim. maloprije je bio dokumentarac na tvsa "umjetnost zivljenja". rat iz one drugacije perspektive - malo i vedrije. tematika je o krojacima koji su se snalazili kako da naprave uniforme, o pekarima, komsiluku na hrasnom koji su pravili limene sporete, improviziranim bombama za armiju, improviziranim fiksatorima za bolnicu, velepekarinim proizvodima i uopce nacinu ishrane u ratu, o fabrici duhana itd.
- karanana
#345 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
jao zvuci interesantno. nadam se da ce dati reprizu nekad popodne ili navecer.
ima na tvsa veceras onaj film rezolucija 819 ili tako nesto. izgleda dobro.
jos jednom bravo avdo, bravo tvsa za ovakve projekte i programe/emisije i filmove.
jos jednom bravo avdo, bravo tvsa za ovakve projekte i programe/emisije i filmove.
- BSn
#346 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
karanana wrote:jao zvuci interesantno. nadam se da ce dati reprizu nekad popodne ili navecer.
"rezolucija" su odigrane scene koje su zabiljezili novinari 95. znaci, sve ono sto si vec vidio na tv-u, samo u igranoj formi i jos neke dodatne scene da to sve uvezu u film.
inace, svaka cast tvsa koja vec jedno 7 dana ima svaki dan program o Srebrenici i ratu uopce.
ovaj danasnji film je njihova produkcija i to cini mi se iz ove godine.
-
podrinjskivuk
#347 FILM "DALEKO JE TUZLA"
Prije nekoliko dana na TV SARAJEVO JE prikazan film "DALEKO JE TUZLA" koji kazuje o SRebrenici tokom cijelog rata
- ja.neron
#348 Re: FILM "DALEKO JE TUZLA"
bila i repriza
- karanana
#349 Re: FILM "DALEKO JE TUZLA"
ja mislio procitat cu neka misljenja, komentare, kritike......kad ono recenica o tome da je film bio i to je to.
-
Incub
#350 Re: FILM "DALEKO JE TUZLA"
Koliko traje film,jesu li koristeni autenticni snimci,sta mislite uopsteno?