Drinski wrote:damskot wrote:Kao dijasporac nevidim razlog pravljenja kuce od puno para u BiH. Djeca mi sigurno nece raci stari daj kljuc hocemo da idemo kad je jeftnija grcka ,spanija ili turska . Kad im raja nece da placa 400e za kartu kad nagdje drugo imaju za 400e allin sa avionom . Mislim da to pravljenje kuce i kurcenje sto bi neki rekli nece dugo trajat . Prva generacija izumire . Tako da ce i statistika past . Pa ce neki biti rahat da su se kutarisali dijaspore
Pogledaj te sta dobijete u maleziji ili u andalusiji za iste pare . A vrijedi zdravstveno i pasos kao i u EU .
ma jasta je nego kurcenje, ljudi misle da ce sada unuci dolaziti u Bosnu a neće je znati niti naći na mapi.
Nema sanse djeca poslje godisnjeg dolaze u skolu vec u osnovnoj i pricaju dje ko bio . Pa ti dodje kuci i pita " stari hocu i ja na majorku" ,nana umrla ona djeca tamo (BiH) me nekontaju , sto mi ba idemo dole .

EDIT: Djecu boli briga za BiH hoce da idu gdje i kolege idu .
Tuzla oko jezera 35.000KM max vikendica a onaj ajrodrom sve jeftiniji

Netreba ti ren a car Usteda . Neznas nikog Usteda

Odmoris se u prirodi pojedes cevape ,sudzukice i pecenje onda nazad za EU. EDIT: Netreba puno para da bih uzivao u BiH bez kurcenja .
BTW Palim se na Tuzlu od protesta ..

EDIT: svidilo mi se to da su se ljudi prvi pobunili protiv vlasti u Tuzli. Pogotovo kad sam cika Jovu (generala) gledao na Plenumu ili kako "gradska raja" kaze Pljenumu , da su mu trazili 100km na kosevu za ljecenje . I zog toga zelim svoje pare trositi u Tuzli i provoditi vrijeme sa takvim ljudima (Aktivnim) . Koji se pobune na nepravdu a ne psuju i vrijedaju slabije tj ljude u nevolji . Vezano za upumpavanje para i korist BiH od dijaspore . Tuzla je zasluzuje .
Ovo su samo moja misljenja nekazem da sam upravu vjerovatno drugi imaju dugo misljenje .