Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikovao?!

Post Reply
filosofman

#327 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

Streptokok wrote:ja isto mislim da bi trebalo istrajati u formiranju vlasti bez dodika. .
Da.
filosofman

#328 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

Čavić: Skupštinska većina je samo jedan nemoralni matematički zbir
Četvrtak 27. Nov 2014 07:30
Politička većina u Republici Srpskoj je napravljena korupcijom; Šukalo i njegov kolega, njihovo učešće je potpuno učvršćeno neformalno. Ovakva skupštinska većina iako ima legalitet, nije legalna te smo zbog toga odbili učešće u imenovanju mandatara", rekao je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić.
Konstituisanju skupštine Srpske, prethodila je afera, koja je u javnosti poznata kao afera “Papak”, nakon čega je potvrđena autentičnost snimka u kojem je neko snimio razgovor Željke Cvijanović gdje ona govori o kupovini glasova", kazao je Čavić i dodao:

"Ja sam podnio prijavu i protiv Željke Cvijanović sa zahtjevom za istragu na adrese SIPA-e i Želimira Lepira, glavnog tužioca u Banjaluci. Težina moje tvrdnje je jednaka težini tvrdnje o neautentičnosti iz SNSD-a. Oni su mijenjali iskaze, od montiranog snimka do neovlaštenog snimanja privatnih razgovora".

Dodao je još i to da je "policija je politički instrument vladajuće stranke i vladajućeg režima.

"Stvar je moguće riješiti forenzičkom opremom koju posjeduju. Neovlašteno snimanje jeste krivično djelo, ali bitnije je ono što ona govori u tom razgovoru".

Pitanje koje se nametalo samo po sebi, bilo je šta ako se utvrdi da je snimak autentičan?

"Ako se to utvrdi, to je u domenu krivične odgovornosti učesnika. Mora se utvrditi ko su osobe koje su primale mito, kao i njihova odgovornost što stavlja novo svjetlo na formiranje vlasti u Srpskoj. Smiješno je očekivati da takva Vlada i dalje egzistira na Skupštinskoj većini. Mi ćemo insistirati da se cijela istraga provede do kraja. Političke afere su postale praksa koju niko ne kažnjava, što je sa stanovišta vladavine Zakona nešto što je poraz cijele zajednice", istakao je Čavić i dodao:

"Izborni zakon je jasno precizirao da je osvojeni mandat lično vlasništvo onog koga je osvojio, tako da ne postoji zakonsko uporište na osnovu kojeg se može tražiti povrat mandata".

Na pitanje da li očekuje da skupštinska većina podrži novu vladu, Čavić je odgovorio:

"Ja sam poslao pismo Dodiku sa jasnim obrazloženjem razloga zbog kojih ne dolazimo. Besmisleno je da mi tamo budemo neka dekoracija, jer naše mišljenje ne može uticati na rukovodstvo gospodina Dodika. Mi nećemo učestvovati u cijeloj priči, ne želimo davati legalitet u ovakvoj vrsti razgovora i formiranja vlasti. Politički uslovi za formiranje vlade Republike Srpske postoje, a da li postoje moralni uslovi to je pitanje koje je u fokusu. Potrebno je imati moral, a ne samo zbir koji se zove skupštinska većina. Dodik pokušava da stvori utisak da smo mi koji smo suprostavljeni njegovoj politici na platnom spisku nekih stranaka iz Federacije", odgovorio je Čavić.

Svoj stav o trenutnoj političkoj situaciji iznio je i politički analitičar Enver Kazaz.

"Ono što moram istaći, Savez za promjene u Republici Srpskoj je najveći politički događaj od 2006. i pada aprilskog paketa. Zašto? Zato što je režim Milorada Dodika nevjerovatno jak, imao je svaku infrastrukturu iza sebe i ako pogledate rezultate izbora u RS, vidjećete da je Savez za promjene postigao nevjerovatan rezultat. S obzirom da je RS počela proces demokratizacije, on će se nužno odraziti na Federaciju bez obzira ko bio na vlasti. Koalicija SDA-HDZ-DF može Federaciji obezbjediti stabilnu vlast".

Na pitanje da li će u državnu vlast ući koalicija oko SNSD-a, Kazaz je imao jasan stav:

"Cijeli sistem raspada se pred dvije izjave i to Čavića i Ivanića. Ono što se može pročitati iz tih izjava, jeste neupitnost Republike Srpske. Ona je neupitna i kao međunarodna politička činjenica. Radi se o tome da će stranke iz Federacije formirati zajedno sa Savezom za promjene i vlast na nivou države. Nova vlast bi mogla relaksirati odnose u BiH u retoričkom smislu i onda onim što nas očekuje u pristupu EU, a to je otkočivanje napretka BiH i kretanje naprijed. Mnogi problemi koji se riješe na nivou Federacije se samim tim riješavaju na nivou Bosne i Hercegovine", zaključio je Kazaz.

Upitan da li je Draganu Čoviću veliki politički pritisak, Čavić je odgovorio:

"Čović je stari politički lisac koji zna šta radi, zato on insistira na građenju odozgo prema gore. HDZ-u je od značaja da uđu u vlast Federacije, a bez Čovića i Dodika je nemoguće razmišljati o funkcionisanju entitetskih vlada".

"Prijateljski odnosi se često izdignu iznad interesa političara. Ovdje je situacija drukčija. Teško je očekivati da Čović pred ponudom koju nikad nije imao, ima potpuno otvorena vrata u smislu političkog djelovanja. Ima otvorena vrata u Federaciji u razgovorima sa DF-om i s druge strane jednim iracionalnim potezom i vezivanjem za Dodika ima šansu da izda svoje glasače. Ja ga poznajem i znam da će uvijek staviti interese glasača ispred svojih", kazao je Čavić o odnosima na relaciji Čović - Dodik kada je u pitanju formiranje vlasti u oba entiteta.

Izvor: N1

http://www.rtvbn.com/325321/Cavic-Skups ... ticki-zbir
Helena2014

#329 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Helena2014 »

hercegovina -info

Vlast u BiH: S Dodikom ili protiv Dodika?

Nema suštinske rezlike u pogledima srpskim političarima iz RS prema Bosni i Hercegovinu. Isto oni misle i o EU, NATO-u, Rusiji, Srbiji,...

Osim što Izetbegoviću ne mogu ponuditi ništa na planu jačanja države, više od Dodika, Bosić, Ivanić i Čavić ne mogu mu ponuditi ništa ni u Republici Srpskoj, jer tamo nisu vlasti. Bude li isključen iz vlasti, Dodik, osim što može blokirati ili značajno usporiti reforme na razii BiH, neće imati nikakvog razloga dati SDA ministarske pozicije u Vladi RS.

Hoće li Izetbegović u slučaju neuspijeha vlasti, zbog zanemarivanja izbornog pobjednika u RS, nakon četiri godine reći biračima: Imamo još veću nezaposlenost, nismo proveli reforme, i dalje smo na začelju Europe, ali zato smo izbacili Dodika iz vlasti.

Čović u ovoj situaciji može ući u vlast na razini BiH, odbiti ono što mu Ivanić, Izetbegović, Komšić, Bosić i Čavić „daju" i preuzeti pozicije koje HDZ BiH, kao stranci uvjerljivoj pobjednici među Hrvatima- pripadaju. I biti aboliran od odgovornosti za učinke vlasti formirane po diktatu kreatora „sarajevskog sporazuma", jer je ukazivao kako (ne)treba praviti vlast u BiH./HMS/

http://www.hercegovina.info/vijesti/vij ... #news_view
Helena2014

#330 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Helena2014 »

NEDODIRLJIVI DODIKOV NACIONALIZAM NASTAVLJA DOMINACIJU?

Zijad Bećirević

Dok u drugim državama bivše Jugoslavije korupcija i kriminal dolaze na udar, kriminalci sve češće dolaze pod udar zakona, u dijelu BiH – Republici srpskoj još uvijek se ništa ne dešava. Dodik i svi uz Dodika u Rs su nedodirljivi. Od sutra stupaju u novi četverogodišnji mandat, u kojem neće biti nedodirljivi kao zadnjih 8 godina, ali će i dalje biti dovoljno jaki da održe i snaže nacionalističko jednoumlje, kojim se amnestira kravica i krivci oslobađaju odgovornosti za počinjene zločine i kriminal. U takvim uslovima krivična odgovornost, zakonske sankcije ostaju samo za one druge, za malog napuštenog običnog čovjeka, za one koji se usude reći istinu i suprostaviti se Dodikovom totalitarizmu

http://www.orbus.be/aktua/2014/aktua3959.htm
muha_sa

#331 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by muha_sa »

Helena2014 wrote:NEDODIRLJIVI DODIKOV NACIONALIZAM NASTAVLJA DOMINACIJU?

Zijad Bećirević

Dok u drugim državama bivše Jugoslavije korupcija i kriminal dolaze na udar, kriminalci sve češće dolaze pod udar zakona, u dijelu BiH – Republici srpskoj još uvijek se ništa ne dešava. Dodik i svi uz Dodika u Rs su nedodirljivi. Od sutra stupaju u novi četverogodišnji mandat, u kojem neće biti nedodirljivi kao zadnjih 8 godina, ali će i dalje biti dovoljno jaki da održe i snaže nacionalističko jednoumlje, kojim se amnestira kravica i krivci oslobađaju odgovornosti za počinjene zločine i kriminal. U takvim uslovima krivična odgovornost, zakonske sankcije ostaju samo za one druge, za malog napuštenog običnog čovjeka, za one koji se usude reći istinu i suprostaviti se Dodikovom totalitarizmu

http://www.orbus.be/aktua/2014/aktua3959.htm
mali dodatak.

http://www.6yka.com/novost/68948/dragan ... vali-papak

Kad te nema i kad si papak

Ili, nedajbože, da izađeš na ulice, da protestuješ dok ne vidiš guzice opozicione i pozicione kako odlaze sa vlasti. To sigurno nećeš uraditi. A, evo i zbog čega.

Ti, narode, ne postojiš, ni ekonomski, ni politički, ni egzistencijalno, ni duhovno. Ti si, narode, eventualno, napojen Srbin, Hrvat ili Bošnjak u predizbornoj prehrani i ništa više. Ti, narode, nisi građanin, nisi ništa. Tek puki fragment krikova, koji se kao u umobolnika otima iz usta, dok se smije eskapadama vođa u tebe.

Ti si, narode, PAPAK, sve vrijeme. Bio i ostao. A ovo što gledaš, to je samo predstava, igrokaz o tzv. papcima, koji će za 4-5 hiljada mjesečno nastaviti papkariti. Dok ti i porod tvoj budete redovno posjećivali kontejnere i u sve mršavijoj ponudi glodali koske i otpatke lokalnih moćnika za koje smatraš da su papci.

Kakav si, narode, dobro si i papak. I ja sa tobom.
155_mm

#332 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by 155_mm »

filosofman wrote:Čavić: Skupštinska većina je samo jedan nemoralni matematički zbir
Politička većina u Republici Srpskoj je napravljena korupcijom; Šukalo i njegov kolega, njihovo učešće je potpuno učvršćeno neformalno. Ovakva skupštinska većina iako ima legalitet, nije legalna te smo zbog toga odbili učešće u imenovanju mandatara", rekao je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić.
Konstituisanju skupštine Srpske, prethodila je afera, koja je u javnosti poznata kao afera “Papak”, nakon čega je potvrđena autentičnost snimka u kojem je neko snimio razgovor Željke Cvijanović gdje ona govori o kupovini glasova", kazao je Čavić i dodao:

"Ja sam podnio prijavu i protiv Željke Cvijanović sa zahtjevom za istragu na adrese SIPA-e i Želimira Lepira, glavnog tužioca u Banjaluci. Težina moje tvrdnje je jednaka težini tvrdnje o neautentičnosti iz SNSD-a. Oni su mijenjali iskaze, od montiranog snimka do neovlaštenog snimanja privatnih razgovora".

Dodao je još i to da je "policija je politički instrument vladajuće stranke i vladajućeg režima.

"Stvar je moguće riješiti forenzičkom opremom koju posjeduju. Neovlašteno snimanje jeste krivično djelo, ali bitnije je ono što ona govori u tom razgovoru".

Pitanje koje se nametalo samo po sebi, bilo je šta ako se utvrdi da je snimak autentičan?

"Ako se to utvrdi, to je u domenu krivične odgovornosti učesnika. Mora se utvrditi ko su osobe koje su primale mito, kao i njihova odgovornost što stavlja novo svjetlo na formiranje vlasti u Srpskoj. Smiješno je očekivati da takva Vlada i dalje egzistira na Skupštinskoj većini. Mi ćemo insistirati da se cijela istraga provede do kraja. Političke afere su postale praksa koju niko ne kažnjava, što je sa stanovišta vladavine Zakona nešto što je poraz cijele zajednice", istakao je Čavić i dodao:

"Izborni zakon je jasno precizirao da je osvojeni mandat lično vlasništvo onog koga je osvojio, tako da ne postoji zakonsko uporište na osnovu kojeg se može tražiti povrat mandata".

Na pitanje da li očekuje da skupštinska većina podrži novu vladu, Čavić je odgovorio:

"Ja sam poslao pismo Dodiku sa jasnim obrazloženjem razloga zbog kojih ne dolazimo. Besmisleno je da mi tamo budemo neka dekoracija, jer naše mišljenje ne može uticati na rukovodstvo gospodina Dodika. Mi nećemo učestvovati u cijeloj priči, ne želimo davati legalitet u ovakvoj vrsti razgovora i formiranja vlasti. Politički uslovi za formiranje vlade Republike Srpske postoje, a da li postoje moralni uslovi to je pitanje koje je u fokusu. Potrebno je imati moral, a ne samo zbir koji se zove skupštinska većina. Dodik pokušava da stvori utisak da smo mi koji smo suprostavljeni njegovoj politici na platnom spisku nekih stranaka iz Federacije", odgovorio je Čavić.

Svoj stav o trenutnoj političkoj situaciji iznio je i politički analitičar Enver Kazaz.

"Ono što moram istaći, Savez za promjene u Republici Srpskoj je najveći politički događaj od 2006. i pada aprilskog paketa. Zašto? Zato što je režim Milorada Dodika nevjerovatno jak, imao je svaku infrastrukturu iza sebe i ako pogledate rezultate izbora u RS, vidjećete da je Savez za promjene postigao nevjerovatan rezultat. S obzirom da je RS počela proces demokratizacije, on će se nužno odraziti na Federaciju bez obzira ko bio na vlasti. Koalicija SDA-HDZ-DF može Federaciji obezbjediti stabilnu vlast".

Na pitanje da li će u državnu vlast ući koalicija oko SNSD-a, Kazaz je imao jasan stav:

"Cijeli sistem raspada se pred dvije izjave i to Čavića i Ivanića. Ono što se može pročitati iz tih izjava, jeste neupitnost Republike Srpske. Ona je neupitna i kao međunarodna politička činjenica. Radi se o tome da će stranke iz Federacije formirati zajedno sa Savezom za promjene i vlast na nivou države. Nova vlast bi mogla relaksirati odnose u BiH u retoričkom smislu i onda onim što nas očekuje u pristupu EU, a to je otkočivanje napretka BiH i kretanje naprijed. Mnogi problemi koji se riješe na nivou Federacije se samim tim riješavaju na nivou Bosne i Hercegovine", zaključio je Kazaz.

"Čović je stari politički lisac koji zna šta radi, zato on insistira na građenju odozgo prema gore. HDZ-u je od značaja da uđu u vlast Federacije, a bez Čovića i Dodika je nemoguće razmišljati o funkcionisanju entitetskih vlada".

"Prijateljski odnosi se često izdignu iznad interesa političara. Ovdje je situacija drukčija. Teško je očekivati da Čović pred ponudom koju nikad nije imao, ima potpuno otvorena vrata u smislu političkog djelovanja. Ima otvorena vrata u Federaciji u razgovorima sa DF-om i s druge strane jednim iracionalnim potezom i vezivanjem za Dodika ima šansu da izda svoje glasače. Ja ga poznajem i znam da će uvijek staviti interese glasača ispred svojih", kazao je Čavić o odnosima na relaciji Čović - Dodik kada je u pitanju formiranje vlasti u oba entiteta.

ma jel se to meni cini ili neko prijeti SIPA-om po pravoslavnoj dzamahiriji. a tek smo na pocetku ove duge cetiri godine. :lol:

ljudi bolan imal dje kokica za kupit!?
Helena2014

#333 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Helena2014 »

Ruski ambasador u UN-u

Čurkin: Nemojte poticati BiH da se priključi EU I NATO-u!

Image

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/148974/curkin ... TcIJi.dpuf
filosofman

#334 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

155_mm wrote:
filosofman wrote:Čavić: Skupštinska većina je samo jedan nemoralni matematički zbir

ma jel se to meni cini ili neko prijeti SIPA-om ?
Pa SIPA om treba da rukovodi Savez za promjene?Šta je čudno?Odkle znaš da upravo Čavić neće biti direktor SIPA-e?
Danguba

#335 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Danguba »

Helena2014 wrote:Ruski ambasador u UN-u

Image

Image
155_mm

#336 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by 155_mm »

Image

ako sad nije trenutak za referendum o odCepljenju ne znam kad je onda. preCednice imas tu 42 u parlamentu cepaj bre.
zavrzlama

#337 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by zavrzlama »

A kome cemo...u veliku srbiju kao rusku karaulu :D

ovoliko pozitivnih stvari za BIH se nije desilo vec duzi vakat...ne ureklo se :D
nikad_vise

#338 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by nikad_vise »

zavrzlama wrote:
A kome cemo...u veliku srbiju kao rusku karaulu :D

ovoliko pozitivnih stvari za BIH se nije desilo vec duzi vakat...ne ureklo se :D
:thumbup:
Podrzavam stav Rusije i Gardijana.
Bas kad je sa BiH i njenih problema sklonjena paznja u EU i Americi,desi se nekoliko ovako dobrih stvari da nas vrati u samu zizu evropskih zbivanja.
Nekako se sad cijeli fokus prebacio na one koji kao teze Rusima,i onim koji kao teze zapadu.Bosnjacki interesi se uvaliko poklapaju sa interesima EU i SAD-a.Sad je to nekako doslo u sitvaciju da ce se svaka odluka koja bude blokirana prema EU smatrati kao da je potez upravo za jacanje Ruskog uticaja.
Ruski uticaj u BiH ne moze biti puno jaci jer da smo okruzeni sa NATO-m, u samom srcu evrope i da je nas jedini put,put integracija u EU.
Helena2014

#339 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Helena2014 »

KABINET BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH BAKIRA IZETBEGOVIĆA TRAŽI IZVINJENJE OD DODIKA

'Brutalna je neistina da je Alija Izetbegović bio pripadnik tzv. Handžar divizije, bio je partizan'

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića najoštrije demantira i odbacuje izjavu Milorada Dodika datu dnevnom listu „Glas Srpske“, tvrdeći da su lideri SDS-a „podanici Bakira Izetbegovića koji polaže vijenac na spomenik Titovih partizana, a otac mu je bio u Handžar diviziji koja je klala i ubijala Srbe“.

http://abc.ba/novost/24478/brutalna-je- ... e-partizan
dpjokala26

#340 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by dpjokala26 »

KatarinaKosaca wrote:Plocice se mogu oprati, kao i sve sem prljavog obraza. Sta reci o politicaru koji sam za sebe kaze da nije kompetentan i da ima supljina? Nije obezbjedio nekog ni da ga suglasnike nauci pravilno izgovarati.
politicar i prljav obrz....................... :run: nespojivo.oni obraz nemaju.
Ali Kemal

#341 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Ali Kemal »

Danguba wrote:

Image

Image
Ne kontam :?
Danguba

#342 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Danguba »

Ali Kemal wrote: Ne kontam :?
i ja ga ne kontam pa reko ''valja ko pijana svinja''

a nisam ni daleko. :D
Helena2014

#343 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Helena2014 »

Danguba wrote:
Ali Kemal wrote: Ne kontam :?
i ja ga ne kontam pa reko ''valja ko pijana svinja''

a nisam ni daleko. :D

@filosofman, daj nam pojašnjenje :?
filosofman

#344 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

Spamuje se tema, da se tema obesmisli, ne samo on, već i drugi prije njega.nekome smeta ova tema, a da smeta obavješten sam.
Helena2014

#345 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Helena2014 »

Nije se samo diskvalifikovao, nego se diskvalifikuje svaki dan po nekoliko puta
Izetbegovićev kabinet traži izvinjenje od Dodika ili će odgovarati za klevetu

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića najoštrije demantira i odbacuje izjavu Milorada Dodika datu dnevnom listu „Glas Srpske“, tvrdeći da su lideri SDS-a „podanici Bakira Izetbegovića koji polaže vijenac na spomenik Titovih partizana, ...

... a otac mu je bio u Handžar diviziji koja je klala i ubijala Srbe“.

- Brutalna je neistina da je Alija Izetbegović bio pripadnik tzv. Handžar divizije. Istina je da je Alija Izetbegović tokom Drugog svjetskog rata bio pripadnik samo jedne vojske, i to partizanske, kao osamnaestogodišnji mladić - navodi se u saopćenju.

Općepoznata je činjenica da je njegov cijeli život, ukupni politički, intelektualni i društveni i angažman bio posvećen borbi za univerzalne humanističke vrijednosti - antifašizam, demokratiju, slobodu i jednakost svih ljudi bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost, političko opredjeljenje ili ideološku orijentaciju.

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH zahtijeva od Milorada Dodika da se javno izvini zbog izrečenih neistina.

- Ako to ne učini, svoje tvrdnje morat će dokazivati pred nadležnim sudom pred kojim će odgovarati za klevetu - poručuju iz Izetbegovićevog kabineta.
Last edited by Helena2014 on 27/11/2014 18:26, edited 1 time in total.
filosofman

#346 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

Bakir Izetbegović: Podneću privatnu tužbu protiv Dodika ukoliko se javno ne izvini za tvrdnje o mom ocu

četvrtak, 27. novembar 2014.
Sarajevo

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je podnošenje privatne tužbe zbog klevete protiv predsednika RS Milorada Dodika, ukoliko se javno ne izvini.

(Tanjug)
Last edited by filosofman on 27/11/2014 19:11, edited 1 time in total.
Kikibombona

#347 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Kikibombona »

zavrzlama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Stvari se za BiH odvijaju i puno bolje nego što sam mogao očekivati.

Ja se iskreno nadam da će SDA ostati pri saradnji sa Savezom za promjene, u inat Dodiku koji je odbio, prvi put poslije rata, da se imenuju legitimni potpredsjednici NSRS iz reda Bošnjaka (Senad Bratić) i Hrvata (Ivana Lovrić) sa liste Domovine.

Dodiku preostaje jedino da blokira Dom naroda Parlamenta BIH, i na taj način ukaže da je i to mehanizam blokade države, kako bi se, u sklopu skorih pregovora oko izmjene Izbornog zakona, suspendovao i ovaj mehanizam. :thumbup:

Sa druge strane, Dodik je toliko silno zadovoljao Ruse, da su u EU shvatii da je vrag odnio šalu, i da, ako žele spriječiti jačanje Rusa na ovom prostoru, moraju ubrzati naš put ka EU, pa se preskočila "Sejdić Finci" presuda, i sve ostalo. Prema tome, Dodik :thumbup:

a potvrda je i na ovom forumu...salonska ekipa sa sportskih tema se uglavnom zadrzava na politickim :wink:

Tesko im je, ali valja gutat krastave zabe :mrgreen:
Da li SDS i ekipa oko njih rade protiv RS i za BiH?
Po cijem nalogu?
Kako ce na to odgovoriti biraci u RS na narednim izborima?
Da li su se Srbi preko SDSa izjasnili da zele jacu BiH i da je drzavna vlast najvaznija?
Da li je SDS pod kontrolom Beograda?

Kako prgonozirate razvoj situacije u narednih pet godina. Kako u narednih pet godina vidite Srbe, SDS i odnos Beograda prema BiH? Da li su na vidiku promjene, drugaciji odnos spram BiH?

Ja imam neko svoje misljenje, ali bih volio cuti i drugo. Moze odgovoriti ko zeli na postavljena pitanja.
sanjin_1

#348 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by sanjin_1 »

Pa šta bi? Hoće li blokirati ili ne ? :D

Samo kad bi još bio u poziciji da blokira...

Čović i HDZ sa šačicom škutorskih glupandera nisu u mogućnosti da blokiraju bilo šta ! Mogu dobiti šačicu pozicija za uhljebljenje lokalnih kadrova i to im je maksimum. U protivnom, i naredne četiri godine stiže cviljenje o "madžorizaciji"...to je već gotova stvar.
Image
Ovdje je jedino pitanje SDA-ovske ustrajnosti i ništa drugo. Ukoliko SDA povuče ručnu, uradit ćemo im istu stvar što smo uradili i SDP-u tj. razvalit ćemo ih i poslat na smetljište političke istorije. Do njih je :-D
kopijas34

#349 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by kopijas34 »

Kikibombona wrote:
zavrzlama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Stvari se za BiH odvijaju i puno bolje nego što sam mogao očekivati.

Ja se iskreno nadam da će SDA ostati pri saradnji sa Savezom za promjene, u inat Dodiku koji je odbio, prvi put poslije rata, da se imenuju legitimni potpredsjednici NSRS iz reda Bošnjaka (Senad Bratić) i Hrvata (Ivana Lovrić) sa liste Domovine.

Dodiku preostaje jedino da blokira Dom naroda Parlamenta BIH, i na taj način ukaže da je i to mehanizam blokade države, kako bi se, u sklopu skorih pregovora oko izmjene Izbornog zakona, suspendovao i ovaj mehanizam. :thumbup:

Sa druge strane, Dodik je toliko silno zadovoljao Ruse, da su u EU shvatii da je vrag odnio šalu, i da, ako žele spriječiti jačanje Rusa na ovom prostoru, moraju ubrzati naš put ka EU, pa se preskočila "Sejdić Finci" presuda, i sve ostalo. Prema tome, Dodik :thumbup:

a potvrda je i na ovom forumu...salonska ekipa sa sportskih tema se uglavnom zadrzava na politickim :wink:

Tesko im je, ali valja gutat krastave zabe :mrgreen:
Da li SDS i ekipa oko njih rade protiv RS i za BiH?
Po cijem nalogu?
Kako ce na to odgovoriti biraci u RS na narednim izborima?
Da li su se Srbi preko SDSa izjasnili da zele jacu BiH i da je drzavna vlast najvaznija?
Da li je SDS pod kontrolom Beograda?

Kako prgonozirate razvoj situacije u narednih pet godina. Kako u narednih pet godina vidite Srbe, SDS i odnos Beograda prema BiH? Da li su na vidiku promjene, drugaciji odnos spram BiH?

Ja imam neko svoje misljenje, ali bih volio cuti i drugo. Moze odgovoriti ko zeli na postavljena pitanja.

Istina je da mnogo zavisi od Beograda. Nemozes traziti kredit od seika Mohameda od miljardu dolara a sa druge strane igrati na podjelu BiH. Jer to se kad tad vidi. Ja vidim normalizaciju odnosa izmedju Bosnjaka i Srba. Bosnjacima su dvije stvari svete:

1)Suverenitet BiH;
2) FBIH u kojoj Sarajevo ima zadnju rijec.

Dakle Srbi ukoliko nebudu dirali u ove dvvije stvari; kad tad cemo naci zajdnicki jezik i interese. Zajednicki interesi se ticu ekonomije. Bar ako i Srbi napokon zele normalan zivot. Obicnog Srbina ne zanima dali ce kapital uloziti arap, turcin, amerikanac ili rus. To ne zanima srbiju inacer se nebi sav ekonomski napor gradio oko "Emiratskih para".

Ali ako Srpska politika bude i dalje gurala svoj nos u FBIH onda nam nazalost gine izgradnja dobrih odnosa i neki novi pocetak.Jer onda se vracamo u nacionalisticka prepucavanja.

Ja mislim da je Savezu za Promjene cilj da se krene naprijed i zbog toga mislim da ce se stvari poceti mijenjati u dobrom smjeru. Po najvise zbog prisustva EU, Amerike i drugih kojima nije u interesu da se Rusija ukopava na balkanu.
Last edited by kopijas34 on 27/11/2014 19:16, edited 1 time in total.
filosofman

#350 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

ODGOOVR OVOJ KIKI BOMBONA.Marš ko ste vi iz SNSD-a da se vama neko stalno pravda?Nema potrebe za odgovorom jer na vaša podmetanja, podvale i laži ćemo odgovoriti onako kao što i vi činite nama.
Post Reply