Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post Reply
Adriatic

#326 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Adriatic »

Adriatic wrote:
Ali Kemal wrote:
animus wrote:Ako bi se i Federacija podijelila imali bi jos dvije republike srpske. Fasizam je ko to zeli a ne ko upozorava na to.
Ti jasno impliciras da tu niko nije normalan i da ne moze, a da ne ugrozava ljude na nacionalnoj osnovi.
Od izbora clana predsjednistva pa nadalje. Kako ti objasnjavas, jasno je da u takvoj sredini onda i Hrvati treba da imaju makar pravo da biraju svoje predstavnike, pa bio to lopina Cavic ili neko drugi, jer bi i Hrvati mogli da kazu da su protvi toga sto Bosnjaci biraju Bakira.
Jedina razlika je u brojcanosti, jednih je vise nego drugih. E sada ako je to glavna odlika Bosne i Hercegovine, koga je brojcano vise, onda takva drzava i ne treba da postoji.
To ti je oko moje fasizam, kada stalno prebrojavas narode.
Gdje se to birači dijele po nacionalnoj pripadnosti?
U kojoj zemlji, planeti, galaksiji .....?
Ali Kemal

#327 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Ali Kemal »

Adriatic wrote:
Ali Kemal wrote:
animus wrote:Ako bi se i Federacija podijelila imali bi jos dvije republike srpske. Fasizam je ko to zeli a ne ko upozorava na to.
Ti jasno impliciras da tu niko nije normalan i da ne moze, a da ne ugrozava ljude na nacionalnoj osnovi.
Od izbora clana predsjednistva pa nadalje. Kako ti objasnjavas, jasno je da u takvoj sredini onda i Hrvati treba da imaju makar pravo da biraju svoje predstavnike, pa bio to lopina Cavic ili neko drugi, jer bi i Hrvati mogli da kazu da su protvi toga sto Bosnjaci biraju Bakira.
Jedina razlika je u brojcanosti, jednih je vise nego drugih. E sada ako je to glavna odlika Bosne i Hercegovine, koga je brojcano vise, onda takva drzava i ne treba da postoji.
Noj kad stavi glavu u pijesak misli da ga niko ne vidi :D
Kakvo je ovo pitanje, pa u BiH je sve vezano za nacionalnu pripadnost :oops:
Adriatic

#328 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Adriatic »

Ali Kemal wrote:
Adriatic wrote:
Pa jel tako treba ili ne?
Jel to normalno ili nije?
I trebamo li čekati da nam međunarodni sudovi to kažu ili će nam doći iz guzice u glavu?
Lincoln-Burrows

#329 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Lincoln-Burrows »

Ali Kemal wrote:
Adriatic wrote: Gdje se to birači dijele po nacionalnoj pripadnosti?
Sve ozbiljne multietničke zemlje imaju autonomije i to vidi vraga
po etničkom principu, a po kojem bi drugom ako su multietničke.
Recimo u Iraku toga nema pa se kolju.

Adriatic je u pravu da se ne dijele birači po nacionalnosti već svaka autonomna jedinica
daje svog predstavnika. Kod nas je to suština problema, imamo konstitutivnost umjesto autonomija.

Mislim, znam ja da ti sve ovo razumiješ, samo treba postojati kritična masa koja
razumije inače će dolaziti do vječnih natezanja i nikad neće nitko ništa ovdje investirati.
Havatar

#330 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Havatar »

Lincoln-Burrows wrote:
Ali Kemal wrote:
Adriatic wrote: Gdje se to birači dijele po nacionalnoj pripadnosti?

Adriatic je u pravu da se ne dijele birači po nacionalnosti već svaka autonomna jedinica
daje svog predstavnika. Kod nas je to suština problema, imamo konstitutivnost umjesto autonomija.

Mislim, znam ja da ti sve ovo razumiješ, samo treba postojati kritična masa koja
razumije inače će dolaziti do vječnih natezanja i nikad neće nitko ništa ovdje investirati.
Kako u Iraku nema kad Kurdi imaju autonomiju :?: :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#331 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Havatar wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ali Kemal wrote: Noj kad stavi glavu u pijesak misli da ga niko ne vidi :D

Kako u Iraku nema kad Kurdi imaju autonomiju :?: :mrgreen:
Dobili su nakon velikih sranja a i to nije bilo nekim demokratskim putem.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#332 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pici »

Ćirilo ošHo u matiCu po instrukCije a Metodije Ćeka Vojvodu od Matice da ga inaugurišHe za veČnog vladara...Hebena konbinaCija šHo yes yest.. :mrgreen:
animus

#333 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by animus »

Ali Kemal wrote:
Fasizam je ono sto se desava u RS a ovo sto ti navodis nema veze sa fasizmom. Hrvati treba da biraju svog predstavnika i izabrali su ga. Problem je sto Hrvati iz RS ne mogu da biraju svog predstavnika u predsjednistvu kao ni Bosnjaci iz RS. U slucaju treceg onda bi jos vise gradjana bilo diskriminisano. Shvatam ja probleme Hrvata i moj stav je da bez Hrvata nema ove drzave ali Hrvati moraju znati svoju ulogu u ovoj drzavi i djelovati drzavotvorno. Ovo sto radi Covic nema veze s tim. On ima neku drugu ulogu koja je opasna po drzavu ali i Hrvate koje trenutno predstavlja. Zato ponavljam da je bolje zaboraviti pitanje treceg jer bi se mogla pojaviti budala tipa Radooncica koja bi i pristala na to a to bosanskim Hrvatima nebi donjelo nista dobro. Tad ce biti kasno pricati o fasizmu jer ce on tada biti na svakom cosku. Ko ne bude zivio u 'svom' entitetu proklinjat ce svoju sudbinu. Trenutno uredjenje sa kantonima je sasvim dobro za zastitu prava svakog etniteta. Jeste komplikovan sistem ali funkcionise. Moze se to popraviti jos ali pazljivo uz dogovor. Jos samo da pitam jeli fasizam ako ja hocu da izaberem Raguza u predsjednistvo jer ga smatram ubjedljivo najboljim kandidatom od svih ostalih.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#334 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pici »

Žučna polemika na RTS-u: Jesu li Livno i Tomislavgrad u “velikoj Srbiji”?
na istoku stare pričeeee, na zapadu ništa novo :izet: :mrgreen:
Ali Kemal

#335 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Ali Kemal »

animus wrote:Shvatam ja probleme Hrvata
Rekao bih da ne shvatas.
animus wrote:i moj stav je da bez Hrvata nema ove drzave ali Hrvati moraju znati svoju ulogu u ovoj drzavi i djelovati drzavotvorno. Ovo sto radi Covic nema veze s tim. On ima neku drugu ulogu koja je opasna po drzavu ali i Hrvate koje trenutno predstavlja.
Prvo treba definisati sta je to drzavotvorna politika, a ne onako kako ti to shvatas.
animus wrote:Zato ponavljam da je bolje zaboraviti pitanje treceg jer bi se mogla pojaviti budala tipa Radooncica koja bi i pristala na to a to bosanskim Hrvatima nebi donjelo nista dobro.
Ovo je zaista podcijenjivacki prema jednom narodu. Ispade da su to neki toliko glupi ljudi da im neko drugi treba birati predstavnike i govoriti sta da rade.
animus wrote:Tad ce biti kasno pricati o fasizmu jer ce on tada biti na svakom cosku. Ko ne bude zivio u 'svom' entitetu proklinjat ce svoju sudbinu. Trenutno uredjenje sa kantonima je sasvim dobro za zastitu prava svakog etniteta. Jeste komplikovan sistem ali funkcionise. Moze se to popraviti jos ali pazljivo uz dogovor. Jos samo da pitam jeli fasizam ako ja hocu da izaberem Raguza u predsjednistvo jer ga smatram ubjedljivo najboljim kandidatim od svih ostalih.
Bas me interesira zasto je tebi Raguz najbolji? Covjek se cijeli svoj zivot bavi politikom, od mladog komuniste pa do HDZ-ovca. Koji su to njegovi rezultati do sada, pa ti mislis da je on ubjedljivo najbolji. mislim ubjedljivo :D
hizo ramidovic

#336 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by hizo ramidovic »

jedino rjesenje za izlazak iz ekonomske krize (kao iza sve ostale probleme) jeste da se zemlja podijeli na tri dijela po etnickom principu - svaki konstitutivni narod dobije svoj komad, 'ostale' ko jebe. i onda u tom svom komadu mozes taslaciti i handriti ostale koliko ti ku*cu ceif.
je li tako, strucnjace kemale?
tandmand

#337 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by tandmand »

Treci se proglasi, organizira i tamo gdje opstane to su njegove granice.Poslije se trazi priznanje.
Kako je Jelavic odigrao bez pomoci Srba, nije nikoga kumio i molio. :oops:
Lincoln-Burrows

#338 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

NisamJaOnJE wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Dobili su nakon velikih sranja a i to nije bilo nekim demokratskim putem.
FBIH nije multietnicka zemlja. 15% nije dovoljno da budes multietnicki. U Bugarskoj ima million Turaka. Zivi u thraciji na relativno kompaktnoj teritoriji. Pa zasto oni nemaju federalnu jedinicu?

Bugari su 1970. te Turske protjerivali (oko million njih). A tako nesto je moguce I u vasem slucaju. Malo ako se situacija zaostri, neki konflikt I onda na traktor. Ociglegno da ste zaboravili srednju Bosnu I prosli rat. Kako ste tada preko Vlasica bjezali u RS I dalje u Hrvatsku. Jos jedan takav egzodus i gotovo. Zato bolje da ne dodje do traktorijade. Naucite cijneiti to sto ste jos uvijek konstutivni.
Ne znam zašto ti odgovaram mora da sam lud danas ali ti nisi svoj.

Talijana ima 5% u Švicarskoj.
A ovo drugo, ova prijetnja protjerivanjem to samo pokazuje tko je zapravo internet ratnik iza tipkovnice.
Bradafilozof

#339 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Bradafilozof »

Bwiner wrote:Jedino se moze desit da vi na svojih 24 % ostanete u getu zvanom Bosnjakistan,pa bi vam bilo pametnije da se ne kurcite,da ne bi bili druga Palestina,da morate vizu vadit kad krenete preko Kiseljaka ili Pala,sto ce reci cim maknete guzicu :-)
koji crni kiseljak, u srednjoj bosni ste prdnuli u šišu. Ni u drugim krajevima stvari ne stoje puno bolje.
animus

#340 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by animus »

Ali Kemal wrote:
animus wrote:Shvatam ja probleme Hrvata
Rekao bih da ne shvatas.
animus wrote:i moj stav je da bez Hrvata nema ove drzave ali Hrvati moraju znati svoju ulogu u ovoj drzavi i djelovati drzavotvorno. Ovo sto radi Covic nema veze s tim. On ima neku drugu ulogu koja je opasna po drzavu ali i Hrvate koje trenutno predstavlja.
Prvo treba definisati sta je to drzavotvorna politika, a ne onako kako ti to shvatas.
animus wrote:Zato ponavljam da je bolje zaboraviti pitanje treceg jer bi se mogla pojaviti budala tipa Radooncica koja bi i pristala na to a to bosanskim Hrvatima nebi donjelo nista dobro.
Ovo je zaista podcijenjivacki prema jednom narodu. Ispade da su to neki toliko glupi ljudi da im neko drugi treba birati predstavnike i govoriti sta da rade.
animus wrote:Tad ce biti kasno pricati o fasizmu jer ce on tada biti na svakom cosku. Ko ne bude zivio u 'svom' entitetu proklinjat ce svoju sudbinu. Trenutno uredjenje sa kantonima je sasvim dobro za zastitu prava svakog etniteta. Jeste komplikovan sistem ali funkcionise. Moze se to popraviti jos ali pazljivo uz dogovor. Jos samo da pitam jeli fasizam ako ja hocu da izaberem Raguza u predsjednistvo jer ga smatram ubjedljivo najboljim kandidatim od svih ostalih.
Bas me interesira zasto je tebi Raguz najbolji? Covjek se cijeli svoj zivot bavi politikom, od mladog komuniste pa do HDZ-ovca. Koji su to njegovi rezultati do sada, pa ti mislis da je on ubjedljivo najbolji. mislim ubjedljivo :D
Prijetnje ratom i egzodusom nisu vrijedne komentara. Ne dao Bog da se vise ikad ponovi. Pustite tu ratnu retoriku, narocito prema Hrvatima koji su temelj Bosne. Treba nekad obici onaj franjevacki samostan u Fojnici pa će biti puno jasnije. Bošnjaci i Hrvati srednje Bosne su istog porijekla i istih gena, sto bi se reklo braca koja su se kroz istoriju podijelila po vjeri.

A sad za Kemala:
1. Vjerovao ili ne znam ja dobro koji su problemi Hrvata ali ti problemi nisu isti kod svih Hrvata i to je normalno jer nisu svi u istom okruzenju. Citav zivot sam proveo sa Hrvatima pa zbog toga i znam razmisljanje Hrvata, kako onih probosanskih tako i onih ekstremista.
2. Nema potrebe definisati drzavotvornu politku jer je to općepoznato i prepoznatljivo svugdje u svijetu. Podrzavanje Dodika koji govori da ce se ova drzava raspasti i koji hoce organizovati referendume nekakve, ne moze se shvatiti drzavotvornim nego rusilackim i konfliktnim ponasanjem. Niz je jos drugih primjera tog ponasanja Covica a svi smo bili svjedoci toga u proteklom periodu.
3. Nije mi namjera da podcjenjujem nikoga a narocito ne citav narod. To je narod koji je dao nobelovce (2 koliko se sjecam) i mnoge druge svjetski poznate naucnike, umjetnike i dr. osobe. Cak sam misljenja da nema drugog naroda u svijetu koji ima tako veliki broj uspjesnih ljudi u bilo kojoj oblasti u odnosu na velicinu tog naroda. Ali i najbolji nekad prave greske pogotovo prilikom biranja predstavnika. Pa onakva nacija kao Njemacka je izabrala i dozvolila da njome upravlja najveci monstrum koji je ikad postojao. Ne poredim ove dvije situacije ali moje misljenje je da Covic nije dobar izbor kao sto ni Bosnjacima Abdic nije bio dobar a 90-ih je imao veci broj glasova od Alije I.
4. Raguz jednostavno ima neku karizmu velikog covjeka. Nema afera iza njega iako je dugo u politici, pa cak i protekli rat je bio u politici ali nema jednostavno losih glasova iza njega. Covjek kad izadje na televiziju vidis da zna sta prica i nudi rjesenja. Covjek nudi pomirenje i izbjegavanje daljih konflikata. Vrlo je elokventan i ima onaj gospodski šarm. Nikog nije vrijedjao u toku kampanje. I tako dalje da ne nabrajam. Koji to drugi kandidat od Hrvata i Bosnjaka ima ovo i blizu kao on.
Evo da ti kazem da bi u situaciji kad bi se birao samo jedan clan predsjednistva za sva tri naroda ja bi njega izabrao.
Nisi mi odgovorio jeli to fasizam sto bi njega birao jer time namecem hrvatskog predstavnika.
Bradafilozof

#341 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Bradafilozof »

Bwiner wrote:
Bradafilozof wrote:
Bwiner wrote: Dodji pa nam u lice reci da smo prnuli u sisu,do Kiseljaka je 30 km,pa bujrum :-)
hahahahahaha evo ga još jedan hafisagin bojovnik. Nakrko se špeka i rakije i konta da je glavni. Jadničak. 7% i još pred istrjebljenjem. :lol:
Bradafilozof

#342 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Bradafilozof »

Bwiner wrote:Mi smo vjerni domovini,svom narodu,dragom Bogu....
jel ovo službena zakletva bobanovih četnika?
Bradafilozof

#343 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Bradafilozof »

kolko vas je ostalo u bih? Manje od pola? :lol:
mO k3

#344 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by mO k3 »

O kojoj to domovini govoriš ???
Ali Kemal

#345 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Ali Kemal »

Zrelo za zakljucavanje :-)
Bradafilozof

#346 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Bradafilozof »

mO k3 wrote:
ovo su nekakvi balavci. Nisu čak ni hafisagi do koljena.
mO k3

#347 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by mO k3 »

Bradafilozof wrote:
mO k3 wrote:
ovo su nekakvi balavci. Nisu čak ni hafisagi do koljena.
Tu je to u par deka ... Neka imaju i oni pravo da napišu svoje mišljenje da ne ispadne da ih majoriziramo :mrgreen:
mO k3

#348 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by mO k3 »

KumulatiV wrote: Kad proglasimo treci neka grade Tursku I arapski drzavu na 24% beha sa arapskim emiratima. :lol:
Pa ste čekate , izvolite proglasite , jos cu vam 10 tona cementa pokloniti da izgradite zid da bi se ogradili :zjev: :mrgreen:
prog321

#349 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by prog321 »

Ova tema je postala smisao nakurcivanja maloljetnih HDZ cetnika.

Kljucaj.
mO k3

#350 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by mO k3 »

KumulatiV wrote:
mO k3 wrote:
KumulatiV wrote: Kad proglasimo treci neka grade Tursku I arapski drzavu na 24% beha sa arapskim emiratima. :lol:
Pa ste čekate , izvolite proglasite , jos cu vam 10 tona cementa pokloniti da izgradite zid da bi se ogradili :zjev: :mrgreen:
Srbi I Hrvati skupa protiv malih zelenih :thumbup:

A vama 24% BeHa

Image

:lol: :lol:
Pa sta čekate ??? Izvolite treći proglasiti :mrgreen:
Post Reply