Trpis ga jer se tjesis... Ako ga vec sad trpis kako li ce tek bitiismica wrote:Na kraju krajeva, sve sto i trpimo, trpimo zbog sebe, ne zbog drugih. Ja ovo trpim sve iskljucivo sto ja njega volim. Kao sto su na forumu ovdje podijeljeni u neke tabore za i protiv, tako sam i ja sama zbunjena. Jer ipak nije sve crno ni bijelo i velike su stvari u pitanju.
Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Walther
#326 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
-
prog321
#327 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ako se ne udas do 30e, manje su sanse da ces poslije 
- ultima_palabra
#328 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
U različitim su gradovima, neredovno viđanje, a duga veza... on da je htio presjekao bi tu situaciju, čim se nešto premišlja nije to to.
-
ismica
#329 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Trpim iskljucivo jer njega volim i zao mi je da ne uspijemo. A ja mogu naci drugog za dva dana kad bi htjela. Nije meni do braka kao papira. Nego eto takvi su uslovi, i pred samim brakom bili...Zelim da se borim za ljubav, jer je on za mene taj...Jer se bojim kajat cu se ako odustanem i kriviti se s cim ne bih mogla zivjeti. A s druge strane strah me, jer eto tako je kako je sada... Vec sam objasnila sve i prije.
-
Santi
#330 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Meni se čini da je njemu dosadila duga veza, da te je "izgustirao" ali da još uvek nije upoznao neku uzbudljivu zbog koje vredi prekinuti s tobom, što verovatno priželjkuje i na čemu verovatno radi. Nepošten je prema tebi a ti to ne vidiš. Ja da sam ti, ja bih prekinula, a i ljubav će proći vremenom, nije šteta da ljubav koja te frustrira prestane. Imaj na umu da će pravi muškarac za tebe uraditi sve što bi ti za njega i budi sigurna da takvog možeš da nađeš ako to sebi dopustiš. Nemoj da se plašiš svojih godina, ima kvalitetnih neoženjenih muškaraca svih godina, kao što ima istih takvih žena i uvek ćeš moći da nađeš nekog ko valja a da ti odgovara po godinama. Ne slušaj ove ženomrsce s malim k.. ovde, da šta vrede, ne bi vreme trošili spuštajući druge po forumu već bi uživali u ženskom društvu.
-
Officer Crabtree
#331 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
nisam čitao al'... zar zaista u bosni razlog ne moze biti finansijska situacija (mozda je u sredini tema to dokazano da nije)?, jer evo kod mene je to slučaj, a ne lezim i igram igrica i cekam da padne s neba, samo eto okvirna cifra za uslove se ne moze jos postici... 
- una_bo
#332 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
ti rađe pitaš 3000 duša šta misle o tvojoj vezi/braku nego onog jednog s kojim bi trebala provesti život.
kako ćeš sutra u braku reći ako ti nešto smeta/treba?
ako ti misliš da se može živjeti samo od ljubavi i have, možda to tvoj zaručnik ne misli, zapravo, jasno ti je dao do znanja da bi trebala naći bolji posao. jer, od have se ne živi.
kako ćeš sutra u braku reći ako ti nešto smeta/treba?
ako ti misliš da se može živjeti samo od ljubavi i have, možda to tvoj zaručnik ne misli, zapravo, jasno ti je dao do znanja da bi trebala naći bolji posao. jer, od have se ne živi.
-
prog321
#333 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ma ta je veza gotova
Ako hoce da se udaje neka nadje nekoga ko se moze brinuti o njoj. Danas sutra ce zatrudniti. A njemu da se zuri on bi se vise potrudio.
Ako hoce da se udaje neka nadje nekoga ko se moze brinuti o njoj. Danas sutra ce zatrudniti. A njemu da se zuri on bi se vise potrudio.
- yoda82
#334 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
To je to. Ovdje odmah ''meće drugoj'' ili ''dosadila mu veza''. Ja ne kažem da možda nije i to slučaj, ali me nervira kada su ljudi isključivi i odmah je 100% najgora opcija.Officer Crabtree wrote:nisam čitao al'... zar zaista u bosni razlog ne moze biti finansijska situacija (mozda je u sredini tema to dokazano da nije)?, jer evo kod mene je to slučaj, a ne lezim i igram igrica i cekam da padne s neba, samo eto okvirna cifra za uslove se ne moze jos postici...
Osim toga, blago većini na ovom forumu kada neme nikakvih egzistencijskih problema i kada se mogu udati/oženiti samo tako.
- Bambi_na_kofeinu
#335 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Da je stvaaarno voli prodo bi bubreg pa se oženio.Officer Crabtree wrote:nisam čitao al'... zar zaista u bosni razlog ne moze biti finansijska situacija (mozda je u sredini tema to dokazano da nije)?, jer evo kod mene je to slučaj, a ne lezim i igram igrica i cekam da padne s neba, samo eto okvirna cifra za uslove se ne moze jos postici...
Svuda naokolo su dokazi da je nešto samo potrebno dovoljno jako željeti i cijeli univerzum će ti pomoći u tome
Imam osjećaj da je djeva zamislila da se oni uzmu, starci će ih gurati, stari je u inostranstvu taman nek' im plaća kiriju, a ona će imati muža.
A forumaši tuđim penisom gloginje mlate.
-
prog321
#336 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Kad bi svako gledao racunicu, 90% ljudi na svijetu se ne bi nikad vjencalo.
Moli roditelji nisu imali prebijene banke kada su se uzeli.
-
Walther
#337 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Za one koji su propustili...yoda82 wrote:To je to. Ovdje odmah ''meće drugoj'' ili ''dosadila mu veza''. Ja ne kažem da možda nije i to slučaj, ali me nervira kada su ljudi isključivi i odmah je 100% najgora opcija.Officer Crabtree wrote:nisam čitao al'... zar zaista u bosni razlog ne moze biti finansijska situacija (mozda je u sredini tema to dokazano da nije)?, jer evo kod mene je to slučaj, a ne lezim i igram igrica i cekam da padne s neba, samo eto okvirna cifra za uslove se ne moze jos postici...
Osim toga, blago većini na ovom forumu kada neme nikakvih egzistencijskih problema i kada se mogu udati/oženiti samo tako.
On vec imao posao (al trazi bolji), ona radi povremeno.... To je generalno za bosanske standarde "ok" sta sve ima. Skupa bi trebali sastaviti za kiriju i troskove. Kod prvog dijela mogu pomoci roditelji ali on eto nece (kao da ima izbor). Gospodin ceka bolje uslove (samo sto nisu btw) jer ipak se seli u NY ili planira zivjeti kao kralj
Kad se hoce trazi se nacin... Kad se nece trazi se izgovor....
- Bambi_na_kofeinu
#338 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Moji dedo i nana othranili desetero djece kuhajući na ognjištu.prog321 wrote:Kad bi svako gledao racunicu, 90% ljudi na svijetu se ne bi nikad vjencalo.
Jebeš sve ako nisi tako posvećen
Šta uopće znali raditi povremeno u našim uslovima?
Jel to ono heklanje nakita?
-
prog321
#339 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Moji roditelji su sve stvorili svojim radom i trudom. Danas imaju vise od prosjeka. A bukvalno krenuli od nule.
Gdje je zelja tu je i nacin.
Da se vratimo na temu. ON nema zelje. a njoj bioloski sat kuca. Tik tak, tik tak. I to je to.
Gdje je zelja tu je i nacin.
Da se vratimo na temu. ON nema zelje. a njoj bioloski sat kuca. Tik tak, tik tak. I to je to.
Last edited by prog321 on 11/11/2014 13:21, edited 1 time in total.
-
Almond
#340 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Seko,neodlučnost te iscrpljuje i oduzima ti vrijeme i nadu u bolje sutra.ismica wrote:Trpim iskljucivo jer njega volim i zao mi je da ne uspijemo. A ja mogu naci drugog za dva dana kad bi htjela. Nije meni do braka kao papira. Nego eto takvi su uslovi, i pred samim brakom bili...Zelim da se borim za ljubav, jer je on za mene taj...Jer se bojim kajat cu se ako odustanem i kriviti se s cim ne bih mogla zivjeti. A s druge strane strah me, jer eto tako je kako je sada... Vec sam objasnila sve i prije.
Porazgovaraj sa njim otvoreno i iskreno,odvagajte sve činjenice pa prelomi i odluči kako češ dalje nakon što promisliš o svemu.
Lijepo je što vjeruješ u ljubav i ako osjetiš da i on tebe iskreno voli daj mu podršku i ohrabri ga da postepeno učini odlučujuće
korake ka braku ali ako osjetiš da je nezainteresovan ili neodlučan stavi mu jasno do znanja da odlaziš ne promijeni li svoj stav.
- yoda82
#341 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
A inače ti znaš koliko oni zarađuju...i koliki su im sada troškovi. Da li oin pomažu svoje ukućane, ili oni njih pomažu. Znaš u kojem gradu će živjeti, kolika će im biti kirija(rata kredita), kolike će im biti režije......po mogućnosti još ako dijete dobiju (a pretpostavljam da je to i plan), onda će biti nafake, jer eto svako dijete ima svoju nafaku (kao podrazumjeva se da je to neka dobra nafaka i da će biti puno berićeta)........Walther wrote:Za one koji su propustili...yoda82 wrote:To je to. Ovdje odmah ''meće drugoj'' ili ''dosadila mu veza''. Ja ne kažem da možda nije i to slučaj, ali me nervira kada su ljudi isključivi i odmah je 100% najgora opcija.Officer Crabtree wrote:nisam čitao al'... zar zaista u bosni razlog ne moze biti finansijska situacija (mozda je u sredini tema to dokazano da nije)?, jer evo kod mene je to slučaj, a ne lezim i igram igrica i cekam da padne s neba, samo eto okvirna cifra za uslove se ne moze jos postici...
On vec imao posao (al trazi bolji), ona radi povremeno.... To je generalno za bosanske standarde "ok" sta sve ima. Skupa bi trebali sastaviti za kiriju i troskove. Kod prvog dijela mogu pomoci roditelji ali on eto nece (kao da ima izbor). Gospodin ceka bolje uslove (samo sto nisu btw) jer ipak se seli u NY ili planira zivjeti kao kraljZnaci ovdje nije potrebno doktorirati za 1+1=2
Kad se hoce trazi se nacin... Kad se nece trazi se izgovor....
-
Walther
#342 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ako budu cekali dobru platu, stan i kola ima da se plaho nacekuju u Bosni... Troskovi, rezije i ostalo jednom moras jednom prihvatiti. Troskovi nisu veliki, svakako u najgorem slucaju imaju oslonac koji on NECE (hebiga care). Znaci imaju neki redovan prihod koji nije velik ali nisu ni troskvi. Nemaju klince, auto na lizing, kredit na stan, itd, itd, itd.Imaju oslonac ako zagusti. To je sigurno nego sto ima pola mladih bracnih parova u BiH. U najgorem slucaju se mogu vratiti u svoj stari zivot, nije stvar zivota ili smrti. Jednom treba poceti pa...yoda82 wrote:A inače ti znaš koliko oni zarađuju...i koliki su im sada troškovi. Da li oin pomažu svoje ukućane, ili oni njih pomažu. Znaš u kojem gradu će živjeti, kolika će im biti kirija(rata kredita), kolike će im biti režije......po mogućnosti još ako dijete dobiju (a pretpostavljam da je to i plan), onda će biti nafake, jer eto svako dijete ima svoju nafaku (kao podrazumjeva se da je to neka dobra nafaka i da će biti puno berićeta)........
A to sto je pajdo uspio prodati pricu da ceka posao od 3000KM mjesecno....
-
ismica
#343 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
On je mene na osnovu par puta sto sam ja izasla vani, jer nije navikao, optuzio da ga varam i ne javlja mi se nikako sam. A trebao je ici sa mnom na jedan dogadjaj na koji mu se ne ide, a meni se ne ide samoj. I eto sta mi radi, a poslije svega ce se javiti.
- Ramzess Veliki
#344 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ma bježi od njega ...ismica wrote:On je mene na osnovu par puta sto sam ja izasla vani, jer nije navikao, optuzio da ga varam i ne javlja mi se nikako sam. A trebao je ici sa mnom na jedan dogadjaj na koji mu se ne ide, a meni se ne ide samoj. I eto sta mi radi, a poslije svega ce se javiti.
Ili se i dalje pati. Bolje neće biti.
- JThomas
#345 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
ima naš narod dosta tih poslovica i mudrosti o nafaki koja sama dolazi. ima i ovih nju ejdž self help paulo koeljo priča, ako dovoljno želiš, bla bla bla...ali ja ipak kontam da bi odrasli homo sapiens trebao znati da NE MOŽE imati sve što želi.
- Bloo
- Globalna šefica
#346 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
JThomas wrote:ima naš narod dosta tih poslovica i mudrosti o nafaki koja sama dolazi. ima i ovih nju ejdž self help paulo koeljo priča, ako dovoljno želiš, bla bla bla...ali ja ipak kontam da bi odrasli homo sapiens trebao znati da NE MOŽE imati sve što želi.
dobar opis
- klixoris
#347 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Vidi... Ostarila nam LejdiBlu... Nema vise 18ladyblue34 wrote:Pronasla sam se u ovome pa me ne cudi. Bila sam u istoj situaciji i davala sam sanse tom momku 4 godine. Nakon konacnog razgovora on me je ostavio i odmah se smuvao s' drugom. Sta sam ja sve propustila zbog budale...ali dobro,naucila sam lekciju
- JThomas
#348 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
pa niko od nas ne postaje mlađi...
- madner
#349 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Realno da on nije puno bolji od nje, ne bi razmisljala.
Tako da svakako vrijedi pokusat, boljeg nes nac.
- dobar osjecaj
#350 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Vidim dobro ide novi zanatmadner wrote:Realno da on nije puno bolji od nje, ne bi razmisljala.