Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBIH"

Post Reply
reis1

#326 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Svidja mi se i ova skladba iz mostarske kulturno-etnicke bastine, adaptirana na post-modernu:

:josipalisac:
spreca

#327 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by spreca »

Novak20 wrote:
I ja se gorohotom smijem.
Pa vise Hrvata ima pasose zapadnih zemalja nego svi iz BH sto imaju hrvatskih
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#328 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by _BataZiv_0809 »

Phantom1 wrote:
reis1 wrote: Nije to argument, vec zoran primjer podstanarstva.

Ako ne navijas za svoju kucu u kojoj stanujes, a sto je Stari most, Mostar, Hercegovina, Bosna i Hercegovina... vec navijas za neku tudju kucu u kojoj ti je srce, ocigledno da si protiv svoje volje tu gdje obitavas - podstanar. :
To nema nikakve veze sa pokvarenošću nego sa nacionalističkom politikom, misliš da Bošnjaci iz Sandžaka navijaju za Srbiju? Zbog čega velik broj Bošnjaka navija za Tursku umjesto za susjednu Hrvatsku? Nacionalizam u BiH je potpuno istog tipa, samo različitih naziva.
Upravo tako! Nacionalizam trazi manje intelektualnog napora od empatije i razumijevanja :)
no_mani=no_fjučr

#329 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by no_mani=no_fjučr »

Nacionalizam je kada ono sto je tudje, za Hrvate je to Mostar, tvrdis kao svoje.
Ovo je najgluplja definicija za nacionalizam, ikada procitana, to je ono kada Bosnjak toliko sjeban od srbokomunista jos uvijek misli ili nema pojma da je nacionalizam pozitivna stvar za svaku naciju. Vojvodinu treba uzet jebo ih drug Tito!
joint union

#330 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

Novak20 wrote:

Navijali za BiH il' ne navijali, više od pola Krajine ima putovnice R Hr.

Sto znaci da ako bi, hipotetski, Hrvatska napala Bih sa ciljem okupacije, i u Bihacu i u Grudama bi ih docekali sa cvijecem, jer, i tamo i ovamo imaju hrvatske putovnice?
SaraFina

#331 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

joint union wrote:
SaraFina wrote:

Logično ..

Ali da bi slavila sa turskim zastavama poraz Hrvata u bilo kom slučaju ne bi.
Jedino ako si Turcin/Turkinja.
Ja jedino mogu slaviti pobedu BiH i Zelje, ostalo mogu gledati i simpatisati prema potrebi ili trenutnom raspolozenju (imam li nekog mezimca igraca u nekom timu npr.). No ovdje sam reagovao na tvrdnju da su nacionalizmi isti, sto ni u kom slucaju nije tacno.

Naravno. Kad je Ivica Osim vodio austrijskog prvoligaša mi smo svi navijali vatreno za njih.

A bila sam curetak tada.
spreca

#332 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by spreca »

joint union wrote:
Novak20 wrote:

Sto znaci da ako bi, hipotetski, Hrvatska napala Bih sa ciljem okupacije, i u Bihacu i u Grudama bi ih docekali sa cvijecem, jer, i tamo i ovamo imaju hrvatske putovnice?
za grude nisam siguran :lol:
joint union

#333 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

_BataZiv_0809 wrote:
Phantom1 wrote:
reis1 wrote: Nije to argument, vec zoran primjer podstanarstva.

Ako ne navijas za svoju kucu u kojoj stanujes, a sto je Stari most, Mostar, Hercegovina, Bosna i Hercegovina... vec navijas za neku tudju kucu u kojoj ti je srce, ocigledno da si protiv svoje volje tu gdje obitavas - podstanar. :
To nema nikakve veze sa pokvarenošću nego sa nacionalističkom politikom, misliš da Bošnjaci iz Sandžaka navijaju za Srbiju? Zbog čega velik broj Bošnjaka navija za Tursku umjesto za susjednu Hrvatsku? Nacionalizam u BiH je potpuno istog tipa, samo različitih naziva.
Upravo tako! Nacionalizam trazi manje intelektualnog napora od empatije i razumijevanja :)
Bato, ti ocito nisi nacisto sam sa sobom sta je to nacionalizam.
joint union

#334 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

spreca wrote:
joint union wrote:
Novak20 wrote:

za grude nisam siguran :lol:
Nisam ni ja, Hrvatska bi im uvela PDV :D
tututututu

#335 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by tututututu »

bogati jesi ti ŠARAFINA ili sara-fina izvinite al koliko vidim i nijeste neka pica
spreca

#336 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by spreca »

joint union wrote: Nisam ni ja, Hrvatska bi im uvela PDV :D
:thumbup: :lol:i tu bi bio kraj svercu :mrgreen:
Novak20

#337 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Novak20 »

spreca wrote:
Novak20 wrote:
I ja se gorohotom smijem.
Pa vise Hrvata ima pasose zapadnih zemalja nego svi iz BH sto imaju hrvatskih
Ama .... .ebe mi se. :).
Altsa

#338 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Altsa »

joint union wrote:
Novak20 wrote:

u grudama sigurno da bi.
reis1

#339 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Phantom1 wrote:
reis1 wrote: Nacionalizam je kada tamo gdje si podstanar, pocnes tvrditi da si stanar. Tako da, u Mostaru, Bosnjaci sasvim autohtono mogu tvrditi da je to bosnjacki grad, jer je to tvrdnja koja stoji vec 500 godina. To ti brale nije nacionalizam. Nacionalizam je kada ono sto je tudje, za Hrvate je to Mostar, tvrdis kao svoje.
Isto tako srpski nacionalisti tvrde da je njihovo od Karlovca do Skadra. Nego šta je nego nacionalizam? Ovo što ti pišeš je bošnjački nacionalizam, čak si stavljao neke smiješne karte o velikoj bosni, tvoj nacionalizam je jednako pogrešan kao četnički i ustaški. Velika bosna, NDH, velika srbija, isti đavo. Isto maloumno sranje sa istim floskulama. Sve je moje, drugi su podstanari i gosti.

Nisu to smijesne karte Velike Bosne, vec karte zemalja koje su nastanjvali nekada Bosnjaci i Srbi, a sada ih nema - ne njihovim htijenjem su nestali sa tih podrucja, vec su macem unisteni.

Hrvati u Mostaru, simply nisu autohtoni, vec su podstanari, i to nije nikakva nacionalisticka tvrdnja, vec jednostavno - fakt! :kiss:
spreca

#340 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by spreca »

Phantom1 wrote:
joint union wrote: Sto znaci da ako bi, hipotetski, Hrvatska napala Bih sa ciljem okupacije, i u Bihacu i u Grudama bi ih docekali sa cvijecem, jer, i tamo i ovamo imaju hrvatske putovnice?
Većina Hrvata voli Bošnjake, pusti zapadne hercegovce. Kakve okupacije bolan.
negdje pocetkom 90tih si mogao vidjeti grafite po Zagrebu.......Vratite nam Srbe a uzmite Hercegovce :lol: :lol: :lol:
joint union

#341 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

spreca wrote:
joint union wrote: Nisam ni ja, Hrvatska bi im uvela PDV :D
:thumbup: :lol:i tu bi bio kraj svercu :mrgreen:
To ti govorim, slobodarske Grude bi se junacki branile :D
joint union

#342 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

Phantom1 wrote:
joint union wrote: Sto znaci da ako bi, hipotetski, Hrvatska napala Bih sa ciljem okupacije, i u Bihacu i u Grudama bi ih docekali sa cvijecem, jer, i tamo i ovamo imaju hrvatske putovnice?
Većina Hrvata voli Bošnjake, pusti zapadne hercegovce. Kakve okupacije bolan.
Evo, podvuk'o sam ti.
reis1

#343 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Stari Most i Mostar koji je dobio ime po njem, su 500-godisnje svjedocanstvo, ciji je to grad.

Image

Zato su Hrvati, skutorske provenijencije, i pokusali ubit Stari Most i Mostar. Time su pokazali da to nije njihov grad.
Last edited by reis1 on 30/10/2014 12:22, edited 1 time in total.
no_mani=no_fjučr

#344 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by no_mani=no_fjučr »

reis1 wrote:
Phantom1 wrote:
reis1 wrote: Nacionalizam je kada tamo gdje si podstanar, pocnes tvrditi da si stanar. Tako da, u Mostaru, Bosnjaci sasvim autohtono mogu tvrditi da je to bosnjacki grad, jer je to tvrdnja koja stoji vec 500 godina. To ti brale nije nacionalizam. Nacionalizam je kada ono sto je tudje, za Hrvate je to Mostar, tvrdis kao svoje.
Isto tako srpski nacionalisti tvrde da je njihovo od Karlovca do Skadra. Nego šta je nego nacionalizam? Ovo što ti pišeš je bošnjački nacionalizam, čak si stavljao neke smiješne karte o velikoj bosni, tvoj nacionalizam je jednako pogrešan kao četnički i ustaški. Velika bosna, NDH, velika srbija, isti đavo. Isto maloumno sranje sa istim floskulama. Sve je moje, drugi su podstanari i gosti.

Nisu to smijesne karte Velike Bosne, vec karte zemalja koje su nastanjvali nekada Bosnjaci i Srbi, a sada ih nema - ne njihovim htijenjem su nestali sa tih podrucja, vec su macem unisteni.

Hrvati u Mostaru, simply nisu autohtoni, vec su podstanari, i to nije nikakva nacionalisticka tvrdnja, vec jednostavno - fakt! :kiss:
Somnologija ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#345 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by _BataZiv_0809 »

joint union wrote: Bato, ti ocito nisi nacisto sam sa sobom sta je to nacionalizam.
Mozda. Istina je voda duboka. Za mene je to nesto negativno. Ko mi moze zabraniti da tako mislim?
joint union

#346 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

_BataZiv_0809 wrote:
joint union wrote: Bato, ti ocito nisi nacisto sam sa sobom sta je to nacionalizam.
Mozda. Istina je voda duboka. Za mene je to nesto negativno. Ko mi moze zabraniti da tako mislim?
Mozes ti misliti sta god hoces, niko ti to ne moze zabraniti. No to sto ti mislis ne mora biti nuzno tacno.
Yamcha

#347 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Yamcha »

Paglu si. Alija Izetbegović, rahmet mu duši, je mogao da uradi što se moglo da uradi. Da je bio bilo ko drugi, ne bi bilo drugačije. Pusti ti Sefera i njegove vlažne snove.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#348 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by _BataZiv_0809 »

joint union wrote:
Mozes ti misliti sta god hoces, niko ti to ne moze zabraniti. No to sto ti mislis ne mora biti nuzno tacno.
Naravno. Tacnost nije isto sto i prihvacenost. Sve je do onoga ko posmatra i (pro)cjenjuje :thumbup:
joint union

#349 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

cipele broj 49 wrote:Meni je lično a i ostalim 90% srbima kompliment kad me neko nazove četnikom.
Kakvi su to 90% Srbi? Sta su 10%?
hizo ramidovic

#350 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by hizo ramidovic »

Phantom1 wrote: Eto, tjerali su ga da sjeda za stol za Karadžićem i Bobanom? Da Tuđmanu nudi podjeli i time hrani njegovu želju za cijepanjem BiH samo da bi alija dobio veći komad BiH za sebe? Alija je za ovu situaciju kriv koliko i Tuđman i Milošević, ako ne i više.
tako je, strucnjak.
veoma mudro zakljucujes, po principu 'svi smo isti', 'ko nas, bre, zavadi'...
Post Reply