ovaj biser mi je isto promakaorefik_b wrote:Kad me već vučeš zaKakve primirivne generalizacije! A gdje kao pristojna djevojka izlazi? U jahacki klub? Sa prijateljicom kuci gleda u solju?... jezik.
Pristojne djevojke traže sebi partnera u školi, na fakultetu, u biblioteci, na poslu, u svojoj okolini po principu koji komšija ili poznanik ima dobre ocjene u školi ili fakultetu, koji se ističe radom, poduzetništvom, kulturom, znanjem i nečim korisnim u životu, uz uslov da postoji i hemija. Ako nema takvog - bolje ti je da budeš sama nego sa kriminalcem.
Nakon što nađeš nekog odgovarajućeg se negdje i može izaći, npr. u šetnju, na planinu, na more pa čak i u neku jaču hotelsku kafanu ili dobru gradsku kafanu tokom dana,a ne u gluho doba noći među sarajevske kriminalce ili ološ da im serviraš sifone i zicagu na izvolte.![]()
Jesi li ti imala roditelje ? Čemu su te oni naučili ?
S kim si takav si.
Normalan čovjek izbjegava da hoda istom stranom ulice sa ološem, a nekamoli da dijeli kafanu i slobodno vrijeme sa njima.
Svakoga ko je nasilan, kriminalan, zaostao , neobrazovan treba okužiti, osuditi, izdvojiti, pa potiho i ismijati i prezirati, a ne normalizirati geliptere (šta će on, radničko dijete, babo alkoholičar, nesretno djetinstvo, popraviće se on... i ostala sranja)
Lafo nemaju oni gdje da izađu i upoznaju momka... Ma pričaj ti tu šuplju materi i babi, i možda i ti povjeruju ...
Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...
-
Bodkin
#326 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
-
refik_b
#327 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
...
...
...
Last edited by refik_b on 09/11/2014 07:24, edited 1 time in total.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#328 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Grehota bila ne iskoristiti prilikuarman1 wrote:Mojne sad, odao si se mišu.Lajavikrelac wrote:I poznajem ih nekoliko, a bio sam u situaciji da ljetos u beach baru naknadno "konzumiram" zahvalnost za dobar provod....ali nisu imale 17 nego 25 godina, nisam pedofil
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#329 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Nek je Bog na pomoći svakom ko ovdje podiže dijete.
- JThomas
#330 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
ne, nije uslov. a jel prepreka da bude normalan čovjek?refik_b wrote:Sarajevske kafane, teretane i sl. mjesta su odavno područje na kojem vlada zakon ulice i kriminala, specijalno noću...a šta, ovi što dobro uče i rade korisne stvari u životu ne izlaze u kafane i ne vole guzove i sifone?
Postoji i mjesto i način da se živi normalan život i mimo ovih mjesta, i da se upražnjava seks i sve ostalo...
Izlaziti po sarajevskim kafančurama i rupama nije uslov da bi neko bio normalan čovjek...
Izuzetak od pravila mogu biti restorani i kafane gdje izlaze poslovni ljudi, ali to je drugi par cipela, zna se na šta ja mislim.
-
internazionale
#331 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Kakva je ovo budalarefik_b wrote:Postoje 2 koncepta i filozofije života u BiH:
1. azijski (većinski - nastao pod uticajem osmansko-turske vlasti - svijet Islama, Indije i Kine)
2. europski (manjinski - pod uticajem Austro-ugarske i SFR Jugoslavije)
Ta dva koncepta života se svakodnevno sukobljavaju na ulicama Sarajeva i BiH,i nema pitanja u životu koja se ne dotiču ova dva svijeta, pa tako i pitanje djece i sigurnosti građana.
Djeca :
1. azijski sistem - svako dijete ima svoju nafaku, daće Bog, ko god ima nešto među nogama ma kako nepismen, siromašan i nesposoban treba da ima djecu. Izbaci dijete na ulicu da ga odgaja jalija, pomaži mu evrokrema za ručak, a mama cigare u žvalje i trić-trač. Otac alkoholičar, taksista, grasovac, i tome sl. milje bagre.
Tako se rađaju sarajevski kriminalci koji nas progone po ulicama. Tako nas zasipaju TV programima na kojima ljudi šmrcaju i plaću da im se pomogne (kupi kravu, veš mašinu, popravi kuću, donesi hrane itd.). Lijenost, bahatost, laž, kriminal, pokvarenost, narkomanija i sve najgore ima svoj korijen u ovom životu. Zbog svega ovoga se raspalo Tursko carstvo, a da neće malo Sarajevu. Trulež čovječanstva. Ovom svijetu pripadaju oženjeni i poudavani podstanari, stanovnici sprata od roditelja po Bućku, Boljakovom i sl. naseljima, oronulih kuća sa padinskih dijelova grada, dobrog dijela Tibre u nastajanju itd.
2. europski sistem - koliko ima para i posla - toliko ću da se ženim/udajem i pravim djece. Ako nemam posao i prihod, neću se ženiti/udati, ili neću imati djecu, ili samo 1 ili samo 2. Nije propast svijeta. Ako imam dijete posvetit ću mu se, obrazovati, odgajati, usmjeravati na poštenje i rad, njemački sistem. Da se ne lažemo - u sadašnjem Sarajevu niko pošten ne bi trebao imati brak ili djecu, ili da se što prije ispali. Ovo je pakao na zemlji koji će postati još mnogo gori kad se još demona raskoti.
Koliko poznajete skladnih i poštenih porodica u Sarajevu ? Malo.
Koliko poznajete primitivnih, zaostalih, nepismenih i polupismenih porodica u Sarajevu ? Većina.
Na zapadu u svakom životnom dobu imaš masu slobodnih žena i muškaraca. Kod nas u Sarajevu unatoč nezaposlenosti i bijedi, svako je žensko od 15 godine života naviše poklopljeno.
Poznajem nekoliko parova kod kojih oboje nema posao, imaju djecu, i žive od penzije roditelja. Je li to normalno ?
Šta će biti djeca od ovih parova ?
Za 20 godina će provaljivati vama u kuću da vam otmu penziju i da vas ubiju ....
-
Jokericious
#332 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Treba imati i srece. Ima dosta normalnih. Istrazi malo ove bolje fakultete. Dosta cura koje drze do sebe i svog ponasanja.Lajavikrelac wrote:Nešto ih ja svijećom tražim odavno.....zadnje tri bile budibogsnama
-
bull21
#333 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ma ovo ti je onaj tarzan što živi negdje u nekakvom elitnom naselju đe se njiha dvaes zna i tako to. Njega ova realnost ne dotiče jerbo on ti je građanin višeg reda.internazionale wrote: Kakva je ovo budala
Al' u kurcu.
-
Bodkin
#334 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
ja sam u zivotu bio sa hmm odredjenim brojem curaJokericious wrote:Treba imati i srece. Ima dosta normalnih. Istrazi malo ove bolje fakultete. Dosta cura koje drze do sebe i svog ponasanja.Lajavikrelac wrote:Nešto ih ja svijećom tražim odavno.....zadnje tri bile budibogsnama
-
refik_b
#335 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
...
...
...
Last edited by refik_b on 09/11/2014 07:24, edited 1 time in total.
-
Jokericious
#336 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Mozda covjek trazi na pogresnim mjestima.Bodkin wrote:ja sam u zivotu bio sa hmm odredjenim brojem curaJokericious wrote:Treba imati i srece. Ima dosta normalnih. Istrazi malo ove bolje fakultete. Dosta cura koje drze do sebe i svog ponasanja.Lajavikrelac wrote:Nešto ih ja svijećom tražim odavno.....zadnje tri bile budibogsnamahladno mogu reci da ih je 80% bilo normalno, a imam prilicno visoke standardne kad je to u pitanju. nisam jednom odjebao nekakve polugole droljice. i da, to sto su polugole ih apsolutno ne cini droljicama
- Kraj price
#337 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Na poslu te pristojne kolko znam samo sefove ganjaju,sitna riba ih ne zanimarefik_b wrote: Pristojne djevojke traže sebi partnera u školi, na fakultetu, u biblioteci, na poslu,
Ti mesčini ko da zivis jos u 60-tim,70-tim pa cak i 80-tim
De se vrati u grad i realnost,odluto si previse....
-
refik_b
#338 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
...
...
...
Last edited by refik_b on 09/11/2014 07:25, edited 1 time in total.
- Dino Djurbuzovic
#339 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ovom refkiji ne dam nijednu hvalospjevku, nista pametno iz njegovih postova ....
-
razonoda
#340 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
@refko
Tebi su se zene debelo 'ogadile'.Mogu te zamisliti sa fildjanom kafe ''guzeljas' i tipkas'. Necu reci da si gey ali imas njihovog humora.
al eto slazem se u vecini sa tvojim stavovima.
Sta bi ti , izdjes sa djevojkom, ona ok , i na kraju veceri saznas da zivi u Tibri ili ono naselje ''Bucku'
dali bi je .
nazvao sutradan.
Tebi su se zene debelo 'ogadile'.Mogu te zamisliti sa fildjanom kafe ''guzeljas' i tipkas'. Necu reci da si gey ali imas njihovog humora.
Sta bi ti , izdjes sa djevojkom, ona ok , i na kraju veceri saznas da zivi u Tibri ili ono naselje ''Bucku'
-
refik_b
-
Umalo popisivac
#342 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Pa, treba biti pametan a ne muriji na telefon govoriti da ces nekoga ubiti. Dobro je i prosao vjerovatno.Dozer wrote:Ma cita murija redovno, ali - zalibo njih racku ba.
Zna se ko su glavni dileri ovdje, i tu je tacka.
Nego, nije tema o tome. Sta cemo mi s ovom nadobudnom balavurdijom kojoj je sasvim normalno razbijati i unistavati tudju imovinu, a onda jos i potezu nozeve/palije/utoke na vlasnike ako se pobune...?
Imamo li kakvo efikasno rjesenje za taj problem, a taj problem je, koliko ja vidim, sve veci i veci...
Ja sam jednom imao birtijsku tucu s par ljudi i svima je dosla kazna osim meni jer je odluceno da sam djelovao u samoodbrani (bili su tu svjedoci) a tipu sam izbio par zuba kad sam mu izmakao noge sa sanka odakle me je zviznuo pa je opalio licem o pod. Dobili su svi kazne za narusavane javnog reda i mira sve do 900 KM. Poslije sam pokrenuo i gradjansku tuzbu protiv odgovornih za naknadu nematerijalne stete i tu sam izganjao neku lovu za mali oziljak na licu, fizicku bol i pretrpljeni strah (te su platili i troskove). Da sam se ja derao da cu nekoga ubiti i sl. dobio bih frisku kitu.
Jezik za zube a pamet u glavu. A ne policiji govoriti da ces nekoga ubit, sta ko ima od toga nije mi jasno osim ispusnog ventila koji te poslije moze kostati.
-
Umalo popisivac
#343 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
SDP je na vlasti u Fedraciji, a u KS Sa. je to uvijek manje vise SDP i SDA, kakav crni sad HDZ i SNSD.Dozer wrote:Generalno, ovo nase kompletno drustvo je na jednoj moralnoj nizbrdici kojoj ja ne vidim kraj...
I ovaj mali, ali garantujem jos hiljade njemu slicnih, ponasace se ovako sve dok drzava ne postane efikasna u suzbijanju svega ovoga. A drzava, tj. oni na vlasti (SDA-HDZ-SNSD/SDS) to jednostavno ne zele da urade jer njima odgovara takvo stanje haosa, nereda, kriminala, droge, i sl..
Sta je opcija? Samoorganizovanje normalnih ljudi, ali je tada realno ocekivati da i oni (mi) tada postanemo nenormalni. Naravno, drzava ce tada ekspresno djelovati i primijeniti sve moguce i nemoguce mehanizme da kazni nas, a niposto da rijesi uzroke toga zbog cega smo mi odjednom postali takvi. Ne, nego ce se na sve nacine potruditi da mi sto prije zavrsimo po zatvorima, a one koji su uzrokovali sve to jednostavno ce ostaviti na ulicama.
Nazalost, ali ovo jeste upravo ovako.
-
Umalo popisivac
#344 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Nije problem ni zakon koliko je problem nesposobna policija i citav drzavni aparat. Al to je sve posljedica toga da je prilikom zaposljavanja glavni uvjet stela, a ne sposobnost. Jebem ti ja takvu policiju koja se boji par balavaca sto im prijeti (kako ovdje neki tip pise).Dozer wrote:Ma to "sportom protiv droge" jeste OK, i pilo je vode - ali u onom "nakaradnom komunisticko-diktatorskom sistemu".![]()
U ovom etno-vjersko-demokratskom ne da ne pije vode, nego je cisto bacanje love, koje ionako nema.
Jebi ga, u onom "mrskom" sistemu su se narkomani mogli prebrojati na prste jedne ruke (mislim na teske droge), oni sto hodaju s nozevima i sarafcigerima su bili evidentirani cim izadju iz kuce s tim, a o onima s pistoljima po cesti da i ne pricamo - jer ih nije ni bilo ili su bili, u najgorem slucaju, kao i ovi na teskim drogama, dakle vise nego sporadicni.
U onom "fuj" sistemu je 1 (slovima: JEDAN) drot drzao cijelo naselje tipa Alipasinog, a svi oni "zajebani" poput Juke, Kruske i sl. su pred njim stajali mirno, i ako on kaze "mrs kuci", tako je i bilo. Jer, ne d'o ti bog da te on nadje opet na ulici, a rek'o ti da razgulis kuci
Paralela - danas kojekakva balavurdija, koja gore spomenutim zajebanim likovima ne moze ni prismrdit', hladno prijeti drotovima, a ovi mu ne mogu nista jer onda oni ostadose bez posla. I, logicno, zaboli ih qrac sta se radi po cestama. Em su malo placeni, em ih niko ne @ebe ni 2%, a i one koje uhvate i uhapse, sud pusti najdalje za mjesec dana... pa sto ce se onda i oni zajebavat s budalama? Ja prvi ne bih.
A sve se moze rijesiti tako jednostavno..., i to na 2 nacina:
1. Samo prepisi zakone iz RBiH iz '90-te, i dati ta ovlastenja policiji, i/ili
2. U zakon ubaciti jednu jedinu recenicu, koja glasi: "Svako fizicko lice ima pravo zastiti svoju privatnu pokretnu i nepokretnu imovinu od ostecenja i/ili otudjenja na svaki raspolozivi nacin."
Kriminal bi bio prepolovljen u roku 10 dana, jer svaki taj mazlov, bez obzira da li je dosao da razbija ili krade auto ili pljacka stan/kucu, razmislio bi 12 puta prije nego to uopste i krene raditi. Jebi ga, nikad ne znas jel' te tamo ceka kakav s metkom u cijevi, a ima pravo da te trehne cim mu zakoracis na/u posjed.
A dodatno, ako te vlasnik i ne odere, murija 100% hoce. A onda i zadugo neces izaci iza resetaka.
Pa bujrum.
- Domaci izdajnik
#345 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Pošto Dozera uvažavam i smatram respektabilnim učesnikom u diskusiji, hoću da mu dam repliku na njegov post u kojem mi je odgovorio za život i porodicu jer nisam mogao da pišem spriječen sam bio poslom pa sam uletao nakratko...
Što se tiče osnivanja porodice što si naveo i svega što si uradio za nju i sebe, svaka čast, to je za primjer i nauk mlađima! Čovjek koji je, ajmo reći, imao ukradenu mladost u ratu na kraju ispao čovjek za primjer okoline. Ali moram ti reći da se baš ne bih mogao složiti sa tobom u nekom stvarima
pazi, s kraja 90tih je situacija bila daleko povoljnija za biznis, karijeru i zbrinjavanje nego danas. Daleko povoljnija! Kad uporedim vrijeme od recimo 1997 - 2004 sa današnjim, današnji parametri života i stanja su kakastrofalni! U to vrijeme je bilo daleko više posla i para i moglo se uvijek zaraditi sa strane love, ja i drugari smo bili klinci srednjoškolci pa smo ljeta 98' istovarali i prodavali lubenice skoro čitavo ljeto i mjesečno sa bakšišem imali oko 500 DM tadašnjih, što je tad bila boli glava lova
Imalo se za obući, izlaske i otići na more plus svaki dan klopa, sok, piva, cigare....danas sa 500 KM možeš samo da se uhvatiš za uši i skačeš
Stari od jarana je građevinac imao je sa sobom oko 20 ljudi, posla bilo koliko ti volja, čovjek je tamo 2000 kupio kuću svojim parama i malo sa pozajmicom koje je sve vratio uredno, sad jedva da jednom mjesečno sa dvojicom nešto nađe koliko je loša situacija a i to što nađe uglavnom je sića i za robu i usluge
Iako je već u finim godinama odlazi vani povremeno da radi jer je dobar majstor...
Ujak mi je imao bravasku radnju pa se proširio na betonske ograde i elemente, a sad je i to zamrlo jer para nema pa slabo ko i kupuje i pogađa....
Drugar mi je magistar farmacije, kad je završio fax posao dobio odmah i plata bila preko 1200, birao posao, sad putuje preko 25 Km na posao a plata pala na 800 KM, i ide i radi jer je nezaposlenih farmaceuta koliko hoćeš....Na sve ovo dodaj da je standard opao u zadnjih 15 godina drastično, jer ljudi često govore "bolje sam živio u ratu nego sad"
1998 u BL je hljeb bio oko 0,50 Pf sad je da valja 1,60 KM a mlijeko u kesici 0,60 pf sad ga nema ispod 1,30 KM da liči na mlijeko. Grijanje je sa otprilike 40tak KM otišlo na skoro 90 KM za moj stan, a gdje su struja, voda, stubišno, porez....Posla nema, sve je veća nezaposlenost, a cijene idu gore. Plate su sve manje i neredovnije, jebe te ko kako hoće, ako se žališ - pedala
Dip. arhitekta ima platu oko 600 KM u BL, a građevinski inžinjer isto oko 600-650 KM, dok menaĐeri sa kikiriki univerziteta po ovim zelenaškim bankama klepaju po 2000+ milje za laprdanje i šetanje odijela
Za trenutno stanje u ekonomiji i zemlji je itekako kriva vlast i država! Fiskalizacijom i užasnim nametima su ubili mala i srednja preduzeća i zanate, a korupcionaško nepotističkim vladanjem su otjerali i ono malo stranaca koji su nešto htjeli da ulažu, plus preglomaznu i neefikasnu birokratiju. Ovdje je čovjek iz Belgije otvorio mašinsku radnju (sklapao poslove vani a upošljavao ovdje ljude) i pokušao da progura jedan program boja i lakova za industriju koji su bili povoljni a kvalitetni, pa se povukao i pokupio prnje jer od šeher ćehaja i ćurčija ne možeš živ ostati, čim je posao krenuo, daj primi ovoga, daj uradi ovo, daj platio ono inače ti pet inspekcija zagorčava život mjesečno...Od Ivanića i katastrofalne ekonomske politike klanja vola za kilu mesa (privatizacije domaćih banaka i fabrika za 1 KM)preko CEFTA, do izmišljana nametnutih obaveza i taksi, pozatvaralo je bruku firmi i uslužnih djelatnosti a strašno smanjilo cijenu rada i zaposlenost, dovelo je do strašnog porasta siromaštva među stnovništvom. A tome se ne vidi kraj, jer grad BL kažu u ogromnom minusu od preko 100 miliona o kome se ćuti. Samo ono debilno prvenstvo u raftingu je bacilo budžet grada u minus 6 miliona KM, a neki dalji dijelovi grada sa jačom kišom imaju fekalije po ulici i dvorištu, a djecu zimi do osmog razreda vodiš u školu jer nema rasvjete
Država treba da stvori klimu za razvoj privrede i zaposljavanja a ova to satire ko korov!
Do osamostaljenja mladi jako teško dolaze zbog trenutnog stanja. Stanarina je skupa, a stan je za većinu misaona imenica, zbog ogrom nih cijena kvadrature i zelenaških kredita od 20+ godina sa kamatom od preko 12%
Potrošačka korpa je skočila na preko 1800 KM na tročlanu porodicu, a gdje dvoje mogu zajedno da zarade toliko love u BL a da nisu na dobrim budžetskim pozicijama? Jedino ako kuhaju met ili valjaju dop
Prosječna zarada se kreće od oko 500 do 650 KM, onu zvaničnu statistiku o prosjeku plata okačim o belegiju
Pa ti plati režije i priušti djetetu šta treba, vrtić je za većinu naučna fantastika...Evo jedan primjer: ja i burazer smo iz NS išli u kupovinu dječijih potrepština u Segedin...ljudi moji koliko je to tamo jeftinije....sa povratom PDV (koji je mislim 25%) na pelenama, dječijim kašicama i sitnicama smo uštedili 60%!!! U odnosu na domaću ponudu!!!
Pa 5 Kg Ariela smo platili oko 7 Eura, a ovdje je 2 Kg preko 11-12 KM
Svaki šesti građanin ove zemlje liježe u krevet gladan, a većina ljudi ima dugove za komunalije jer je pred njima izbor: ili preskočiti račun ili preskočiti obrok
Jebo te, laprdaju o nekoj ekonomskoj stabilnosti RS a ja ne mogu smeće da bacim od reda pred kontejnerom
Uh post je momački ako se još čega dohvatim trošim tastaturu da se ne zamaraju ljudi čitajući ovoliki referat
Što se tiče osnivanja porodice što si naveo i svega što si uradio za nju i sebe, svaka čast, to je za primjer i nauk mlađima! Čovjek koji je, ajmo reći, imao ukradenu mladost u ratu na kraju ispao čovjek za primjer okoline. Ali moram ti reći da se baš ne bih mogao složiti sa tobom u nekom stvarima
Ujak mi je imao bravasku radnju pa se proširio na betonske ograde i elemente, a sad je i to zamrlo jer para nema pa slabo ko i kupuje i pogađa....
Drugar mi je magistar farmacije, kad je završio fax posao dobio odmah i plata bila preko 1200, birao posao, sad putuje preko 25 Km na posao a plata pala na 800 KM, i ide i radi jer je nezaposlenih farmaceuta koliko hoćeš....Na sve ovo dodaj da je standard opao u zadnjih 15 godina drastično, jer ljudi često govore "bolje sam živio u ratu nego sad"
Za trenutno stanje u ekonomiji i zemlji je itekako kriva vlast i država! Fiskalizacijom i užasnim nametima su ubili mala i srednja preduzeća i zanate, a korupcionaško nepotističkim vladanjem su otjerali i ono malo stranaca koji su nešto htjeli da ulažu, plus preglomaznu i neefikasnu birokratiju. Ovdje je čovjek iz Belgije otvorio mašinsku radnju (sklapao poslove vani a upošljavao ovdje ljude) i pokušao da progura jedan program boja i lakova za industriju koji su bili povoljni a kvalitetni, pa se povukao i pokupio prnje jer od šeher ćehaja i ćurčija ne možeš živ ostati, čim je posao krenuo, daj primi ovoga, daj uradi ovo, daj platio ono inače ti pet inspekcija zagorčava život mjesečno...Od Ivanića i katastrofalne ekonomske politike klanja vola za kilu mesa (privatizacije domaćih banaka i fabrika za 1 KM)preko CEFTA, do izmišljana nametnutih obaveza i taksi, pozatvaralo je bruku firmi i uslužnih djelatnosti a strašno smanjilo cijenu rada i zaposlenost, dovelo je do strašnog porasta siromaštva među stnovništvom. A tome se ne vidi kraj, jer grad BL kažu u ogromnom minusu od preko 100 miliona o kome se ćuti. Samo ono debilno prvenstvo u raftingu je bacilo budžet grada u minus 6 miliona KM, a neki dalji dijelovi grada sa jačom kišom imaju fekalije po ulici i dvorištu, a djecu zimi do osmog razreda vodiš u školu jer nema rasvjete
Do osamostaljenja mladi jako teško dolaze zbog trenutnog stanja. Stanarina je skupa, a stan je za većinu misaona imenica, zbog ogrom nih cijena kvadrature i zelenaških kredita od 20+ godina sa kamatom od preko 12%
Uh post je momački ako se još čega dohvatim trošim tastaturu da se ne zamaraju ljudi čitajući ovoliki referat
- Ringhio
#346 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
@ Lajavikrelac
Svaka ti je na mjestu
Svaka ti je na mjestu
- Domaci izdajnik
#347 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Al sad kad ovo napisa nije mi želudačna kiselina na mjestu...Uh! Da me zmija sad ujede otrovala bi se 
-
razonoda
#348 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ovakvo stanje je bilo u Jugi 90-te.Necu reci da nam dolazi ratno stanje, ali jeste ekonomsko -ratno stanje. Optuzujes drzavu , ona jeste uglavnom krivac, mladi su na izborima mogli dosta uciniti,( nisu dovoljno) pobjedili ili nastavili vladati isti. Uh, meni je drago sto nisam u tvojim godinama. Da ti dam savjet da ides vani, sto je po meni jedin rjesenje, to znas i sam , nije ni to uvijek izvodljivo.
-
razonoda
#349 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Lajavikrelac wrote:Al sad kad ovo napisa nije mi želudačna kiselina na mjestu...Uh! Da me zmija sad ujede otrovala bi se
- SmokingMan
#350 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Razuman komentar,iako današnje porodice sve manje računa vodi o svom potomstvu,jedan dio istih jednostavno želi skinuti dio odgovornosti sa sebe, dopuštajući svjesno da im ulica odgaja djecu.Kada se kroz jedno vrijeme posljedice nastale zbog nemara pojave unutar porodice,tada već postaje i suviše kasno.Svako djete na asfaltu može naučiti samo kako da postane loša osoba,ništa više,niti bolje od toga.arman1 wrote:Nek je Bog na pomoći svakom ko ovdje podiže dijete.