Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije tacno.U nasim krajevima vecina slobodnih zena poslije 40-e su udovice,,slabo je razvedenih...razvedene moze biti da ljudi gledaju s podsmjehom,ali nisam jos cuo da neko ismijava udovicu
Istina je i to da ljudi cudno gledaju starije zene koje traze partnera ,cesto se kaze "vidi je digla se po stare dane"
Da, kažu. Ali, da je neko sa 40 god "star", je u , najmanju ruku, smiješno.
Rugaju se svima, bez obzira da li je udovica ili razvedena žena. Gleda se na nju, kao na lahak plijen, kao sama je, pa je i lahak plijen. Et' samo čekaju da im neko priđe. Žene prednjače u tim zlobnim komentarima, jer su ljubomorne- vide u takvoj ženi "prijetnju" svome braku. Drugo, ljubomorni su na slobodu tih žena. Ne u onom pogrdnom smislu, već zbog toga što takve žene nemaju kome "polagati račune".
direktni wrote:
Ne bih se baš složio. Udovice i razvedene same sebi odrede "sudbinu". Dovoljno mi je da pogledam iz avlije i okružen sam udovicama i razvedenim. Par njih (udovice) su se posvetile djeci i unučadima, dok ih je par, odmah pohitilo da sebi nađe džokeja, bez obzira na djecu i unučad. Jedno vrijeme me bilo sram izađi na verandu, jer se "raspuštenica" svako veče karala, a pođahkad i pušila u autu na par metara od moje kuće. Možeš li zamisliti, koliko ih je što svoje džokeje vješto kriju od djece, unučadi, komšiluka, kolega....
Pomenute, iz moje druge rečenice, same sebi kroje život, a kada će ga i da li će ga skrojiti zavisi samo i samo od njih samih i njihovog intelektualnog, moralnog nivoa.
Takvih ima i među onima koji su u braku.
Ja nisam mislila na te i takve, iz tvog (vjerovatno ne samo iz tvog) komšiluka, već na one žene koje hoće normalnu vezu, bez skrivanja i predrasuda.
Pa ni ove se ne kriju. "Raspuštenicu", iz ove priče, kćerka gleda kroz prozor, a jedna udovica se nakon što joj je muž umro udala za njegovog amidžića i nakon izvjesnog vremena, godinu-dvije se vratili djeci i unučadima. Ova druga je nakon što joj je muž poginuo, prvo "odlepršala"- udala se u jedan svjetski velegrad, a nakon toga opet ovdje u Sarajevu. Nakon par godina se i ona vratila djeci i unučadima - istina i sada se kara sa jednim komšijom. Naveo sam primjer tri žene. U komšiluku imam i 4-5 šehidskih porodica i tih 4-5 "šehidkinja" su se povetile svojoj djeci, a sada i unučadima i niko im se živ ne izruguje, kako si ti spočitala u svom pređašnjem postu. Napomenuo bih da su ove "šehidkinje bile sasvim mlade sa "sitnom" djecom kada su izgubile muževe.
Cijenim tvoje pisanje i način razmišljanja, ali sada nisam saglasan.
Nisam mislila na taj vid neskrivanja
Ne možemo se uvijek usaglasiti sa mišljenjima, ma koliko slična da su.
direktni wrote:
Ne bih se baš složio. Udovice i razvedene same sebi odrede "sudbinu". Dovoljno mi je da pogledam iz avlije i okružen sam udovicama i razvedenim. Par njih (udovice) su se posvetile djeci i unučadima, dok ih je par, odmah pohitilo da sebi nađe džokeja, bez obzira na djecu i unučad. Jedno vrijeme me bilo sram izađi na verandu, jer se "raspuštenica" svako veče karala, a pođahkad i pušila u autu na par metara od moje kuće. Možeš li zamisliti, koliko ih je što svoje džokeje vješto kriju od djece, unučadi, komšiluka, kolega....
Pomenute, iz moje druge rečenice, same sebi kroje život, a kada će ga i da li će ga skrojiti zavisi samo i samo od njih samih i njihovog intelektualnog, moralnog nivoa.
Ja nisam mislila na te i takve, iz tvog (vjerovatno ne samo iz tvog) komšiluka, već na one žene koje hoće normalnu vezu, bez skrivanja i predrasuda.
Pa ni ove se ne kriju. "Raspuštenicu", iz ove priče, kćerka gleda kroz prozor, a jedna udovica se nakon što joj je muž umro udala za njegovog amidžića i nakon izvjesnog vremena, godinu-dvije se vratili djeci i unučadima. Ova druga je nakon što joj je muž poginuo, prvo "odlepršala"- udala se u jedan svjetski velegrad, a nakon toga opet ovdje u Sarajevu. Nakon par godina se i ona vratila djeci i unučadima - istina i sada se kara sa jednim komšijom. Naveo sam primjer tri žene. U komšiluku imam i 4-5 šehidskih porodica i tih 4-5 "šehidkinja" su se povetile svojoj djeci, a sada i unučadima i niko im se živ ne izruguje, kako si ti spočitala u svom pređašnjem postu. Napomenuo bih da su ove "šehidkinje bile sasvim mlade sa "sitnom" djecom kada su izgubile muževe.
ja se divim zenama koje su ostale bez muza rano,mlade,i koje su podigle djecu a niko im nikada nije ni rijec rekao jer su bile postene,takve se postuju i nikada ruznu rijec ne zasluze
direktni wrote:
Jesi ti dobro informisan o svojim komsinkama "Normalna veza, bez skrivanja i predrasuda" u nasoj sredini ne postoji, niti iko moze dati definiciju iste.
Nikad mi nece biti jasno zasto se izraz "postenje" koristi iskljucivo kad se opisuju zene za koje neko vodi evidenciju o tome da li imaju ili nemaju sadrzajan seksualni zivot.
U tom jeziku ne postoji "posten muskarac" u istom ili slicnom znacenju.
Postena zena iz tog znacenja moze biti kradljivica i varalica u raznim sferama zivota ali joj stvarno ili mahalski zabiljezeno odsustvo seksa osigurava status prve medju postenima.
dječak sa šibicama wrote:
Nasa sredina je nesto drugo, tu mislim na drustvo, lokalno. Zabadanje nosa u tudje stvari, kao neka nacionalna disciplina. Pa je tako neudata zena od 40 godina automatski felericna, nesto kod nje nije u redu, nikako ne smije biti da je ona odlucila da nije nasla pravog i da se ne zeli udati za bilo koga, ona je felericna i to je to. Cura, jelte.
Paradoksalno, zato i ima sve vise razvoda, jer se ljudi zene i udaju sve cesce "jer tako mora biti", da "ispune i tu obavezu", ja sam cuo izjavu akademski obrazovane zene koja cerki kaze "udaj se, pa se i razvedi, samo da ne bude da te niko nije htio"
I onda nakon godinu dvije braka, kad dopizde jedno drugom, "rasceraju se".
Ziva istina, ili sute, pate se i trpe. Najgore je kad takve osobe u totalno nakaradnim i disfunkcionalnim brakovima pocnu pametovati ovim neozenjim/neudatim..Nije da likujem kad im se brak raspadne, ali mi ih nije ni zao.
dobar osjecaj wrote:Nikad mi nece biti jasno zasto se izraz "postenje" koristi iskljucivo kad se opisuju zene za koje neko vodi evidenciju o tome da li imaju ili nemaju sadrzajan seksualni zivot.
U tom jeziku ne postoji "posten muskarac" u istom ili slicnom znacenju.
Postena zena iz tog znacenja moze biti kradljivica i varalica u raznim sferama zivota ali joj stvarno ili mahalski zabiljezeno odsustvo seksa osigurava status prve medju postenima.
bang and blame wrote:
ja se divim zenama koje su ostale bez muza rano,mlade,i koje su podigle djecu a niko im nikada nije ni rijec rekao jer su bile postene,takve se postuju i nikada ruznu rijec ne zasluze
Kako te poštene zadovolje potrebu za sexom?
Šta rade kad im dođe da se......
Dobrinja80 wrote:
Kako te poštene zadovolje potrebu za sexom?
Šta rade kad im dođe da se......
A ja tebee... Pa ti jos nisi skontao da te postene nemaju uopste potrebu za seksom! Cccc...
A one rijetke koje imaju odu vjerovatno na Dobrinju...
Pa nisu ljudi zivotinje da im je potreba jaca od svega ostalog.I na kraju nemaju ni potrebu za sexom mozda,te zene su cesto s 3,4 djece same,znas li ti koje su to obaveze? kakav sex kakvi bakraci
@sadie, zene 40+ nisu ljudi! To su zene sa 40+ godina I nema veze imaju li obavezu, bilo kakvu, posao, kucu, djecu; zene sa 40+ su svjesne da nije pozeljno da se pojavljuju u javnosti, da imaju bilo kakav socijalni zivot, o ljubavnom da ne pricamo... Ako slucajno neki pripadnik muske populacije naleti na jednu takvu, eventualno pozeli dejt, kafu, malo promuhabetit, a mozda, gluho i daleko bilo, i seks, njen je zadatak da ga uvjeri da je u totalnoj zabludi, jer zaboga!!!ona ima 40+ godina!
Sunny-7 wrote:@sadie, zene 40+ nisu ljudi! To su zene sa 40+ godina I nema veze imaju li obavezu, bilo kakvu, posao, kucu, djecu; zene sa 40+ su svjesne da nije pozeljno da se pojavljuju u javnosti, da imaju bilo kakav socijalni zivot, o ljubavnom da ne pricamo... Ako slucajno neki pripadnik muske populacije naleti na jednu takvu, eventualno pozeli dejt, kafu, malo promuhabetit, a mozda, gluho i daleko bilo, i seks, njen je zadatak da ga uvjeri da je u totalnoj zabludi, jer zaboga!!!ona ima 40+ godina!
svaki vakat ima svoje cari,,40+ nisu godine za romantiku tada dolaze unucadi i druge zanimancije
Sunny-7 wrote:I, ne zaboravi, postenje na prvom mjestu! Da ne bi komsiluk sta pomislio...
pa naravno,jer mozes ti biti zivotinja i brukati i sebe i djecu ,ali treba misliti glavom
Šta to znači, da slobodna žena u četrdesetim nesmije imati sex?
Nazivati takvu ženu zivitonjiom je primitivno , nevjerovatno mi je da u Sarajevu neko tako zaostalo razmišlja kao da je živi u nekoj pustinji.
Pa zar treba kamenovati ženu koja uživa prirodnim potrebama.
Sunny-7 wrote:I, ne zaboravi, postenje na prvom mjestu! Da ne bi komsiluk sta pomislio...
pa naravno,jer mozes ti biti zivotinja i brukati i sebe i djecu ,ali treba misliti glavom
Šta to znači, da slobodna žena u četrdesetim nesmije imati sex?
Nazivati takvu ženu zivitonjiom je primitivno , nevjerovatno mi je da u Sarajevu neko tako zaostalo razmišlja kao da je živi u nekoj pustinji.
Pa zar treba kamenovati ženu koja uživa prirodnim potrebama.