Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Hafis

#326 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

Tvoj problem je što ti o fratrima znaš ISKLJUČIVO preko takozvanih FTV fratara, koje godinama obvezno zovu kao ukras na dijaloškim emisijama, tako da se već pomalo smatraju i rekvizitima u studiju.
Nekim stjecajem okolnosti, njihova retorika se poklapa s bošnjačkim nacionalizmom upakovanim u bosanski patriotizam, tako da su uvijek dobrodošli.
s druge strane, hercegovački Hrvati ''ne valjaju kao ljudi'', pa logično toj činjenici, nisu im ni fratri inimalo drugačiji.
Sjećaš li se ti i jedne dijaloške političke emisije na FTV da je u njoj sudjelovao neki fratar južno od Ivana?

Jedva čekam FTV dijalošku emisiju, to jest okrugli sto o dnevnopolitičkim temama (izbori, izborne koalicije, pridruživanje Eu, Dodik i dr.) u kojoj će sudjelovati i neki hodža.

Šala, takve emisije neću nikada dočekati - iz jednostavnog razloga: u hodža nema fenomena ''daidže''.

Razvalih ovom zadnjom rečenicom :novine:
lua

#327 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by lua »

Opasan je i bošnjački nacionalizam, al' to je tabu tema. Šta ćeš reći onom smrdi iz SDA načelniku Općine Novi Grad što govori da su "Bošnjaci" iskompleksirani ako ne glasaju za SDA-ovog predstavnika? Šta imam pričat' s ljudima koji predizborni skup počinju sa "selam alejk", a završavaju sa "elhamdulila". Al' dobro je nama, samo da nema komunjara da pričaju laži o normalnom suživotu. Ne d'o bog. Bolje rat nego pakt.
moke_31

#328 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by moke_31 »

Nisu Hrvatima izabrali člana predsjedništva jer polako dolaze pameti a i jer je sve manje onih koji vjeruju u SDP-ovu i Zlajinu (koju su btw Srbi patentirali još 70-tih godina prošlog vijeka) priču o multikulti na 24%, koji u Banja Luku i Mostar ne smiju otići ni turistički a kamoli da bacaju ove šupljake tamošnjim biračima.
SaraFina

#329 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Tvoj problem je što ti o fratrima znaš ISKLJUČIVO preko takozvanih FTV fratara, koje godinama obvezno zovu kao ukras na dijaloškim emisijama, tako da se već pomalo smatraju i rekvizitima u studiju.
Nekim stjecajem okolnosti, njihova retorika se poklapa s bošnjačkim nacionalizmom upakovanim u bosanski patriotizam, tako da su uvijek dobrodošli.
s druge strane, hercegovački Hrvati ''ne valjaju kao ljudi'', pa logično toj činjenici, nisu im ni fratri inimalo drugačiji.
Sjećaš li se ti i jedne dijaloške političke emisije na FTV da je u njoj sudjelovao neki fratar južno od Ivana?

Jedva čekam FTV dijalošku emisiju, to jest okrugli sto o dnevnopolitičkim temama (izbori, izborne koalicije, pridruživanje Eu, Dodik i dr.) u kojoj će sudjelovati i neki hodža.

Šala, takve emisije neću nikada dočekati - iz jednostavnog razloga: u hodža nema fenomena ''daidže''.

Razvalih ovom zadnjom rečenicom :novine:

Ovo je totalni spin. VI HDZ-ovci za sve krivite lokalne hodze, FTV i imate kompleks nize vrijednosti. Ja mislim da i ovi bosanski Hrvati zaziru od Hercegovaca. Dominirate. I onda ljudi da bi dokazali pripadnost narodu izmišljaju pretke koji su u srednju Bosnu, Posavinu, Sarajevo i sl doselili iz Hercegovine.

Ja tebi postam link sa vašeg HR sajta a ti guslaš o mom znanju fratara kroz FTV.

http://posusje.net/biskup-peric-u-cesti ... stavljeni/

Znači Posušje, Hercegovina Info, Poskok, HB su vaši neovisni ( " " ) sajtovi. Ne produkti niti ispostave FTV.
Pa izvoli ih prelistati da vidiš kako vas crkveni kler učestvuje u predizbornoj kampanji dragana čovića.
Hafis

#330 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

'De se malo skoncentriraj.
Prvo postavljaš izjavu fra Bojića, pa onda biskupa Perića ...ne kontam što hoćeš dokazati s tim.
hoćeš reći da postoji veliki politički pluralizam među katoličkim svećenstvom u BiH i da taj trend treba podržati i potaknuti i u druge dvije velike religijske zajednice.

A da, i o fratrima nemaš pojma.
pripadnici isposničkog reda ne mogu se porediti s dijecezenskim svećenicima, i zadnje što bi trebali raditi je iznošenje svojih osobnih kvalifikacija o političarima i strankama, i općenito o stvarima koje se ne tiču njihovog osnovnog zavjeta, to jest njihovog poziva. A to je za tebe ipak špansko selo.

Ovaj Bojić bi bio dobar član Azre ili aktivista kod onog Adisa Arapovića, ali ne i fratar. Izgleda da mu isuviše godi javnost, i na sve načine se trudi da je skrene na sebe. Kako katolici vole reći za takve svećenike - ''nije se radilo o pravom pozivu''
SaraFina

#331 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:'De se malo skoncentriraj.
Prvo postavljaš izjavu fra Bojića, pa onda biskupa Perića ...ne kontam što hoćeš dokazati s tim.
hoćeš reći da postoji veliki politički pluralizam među katoličkim svećenstvom u BiH i da taj trend treba podržati i potaknuti i u druge dvije velike religijske zajednice.

pripadnici isposničkog reda ne mogu se porediti s dijecezenskim svećenicima, i zadnje što bi trebali raditi je iznošenje svojih osobnih kvalifikacija o političarima i strankama, i općenito o stvarima koje se ne tiču njihovog osnovnog zavjeta, to jest njihovog poziva. A to je za tebe ipak špansko selo.

Ovaj Bojić bi bio dobar član Azre ili aktivista kod onog Adisa Arapovića, ali ne i fratar. Izgleda da mu isuviše godi javnost, i na sve načine se trudi da je skrene na sebe. Kako katolici vole reći za takve svećenike - ''nije se radilo o pravom pozivu''

Ti kad nemaš argumenata izvrnes ploču. Pa ugla grebe samo da para tišinu.
Hafis

#332 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:

To se kaže: tata stvarno si nezgodan igrač i teško se s tobom nositi.... i svaka ti dala kad si tako zajeban.

I još nešto: šta misliš bi li ono malo šovinističko govno Bahtijar imalo šansu pristupiti nekome drugom svećeniku i povesti bilo kakav intervju?
Ne bi, ali kod daidža u svako doba su dobro došli i takvi likovi.
SaraFina

#333 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:

To se kaže: tata stvarno si nezgodan igrač i teško se s tobom nositi.... i svaka ti dala kad si tako zajeban.

I još nešto: šta misliš bi li ono malo šovinističko govno Bahtijar imalo šansu pristupiti nekome drugom svećeniku i povesti bilo kakav intervju?
Ne bi, ali kod daidža u svako doba su dobro došli i takvi likovi.[/quote]

Ja se samo pokroviteljski odnosim prema tebi. Ne volim kad te drugi ponizavaju. Zbog familijarnih prilika Hrvati su na neki način takodje moj narod.

I da Amer nikad ne bi mogao pristupiti nijednom Čovićevcu iz crkvenog klera :D
Sarkazam

#334 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Sarkazam »

5 dana me nema a ovi jos cmizdre sto Hrvatskog clana nisu izabrali ovaj put :D
SaraFina

#335 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

A što bi cmizdrili? Nego nehumano je bilo da vas Komšo potopi. Mi smo merhametli narod! Evo vam vaš " legitimni prestavnik" pa neka on završi misiju.

Što da radiš kad kompromisi nisu upalili?

Hoćete biti ispostava SNSD-a u zapadnoj Hercegovini? Hoćete!

Molim lijepo. Snosite i odgovornost svojih postupaka.

Meni lično ni u dzep ni iz dzepa. Samo ubijam " radno" vrijeme :D
parapet

#336 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by parapet »

Sarkazam wrote:5 dana me nema a ovi jos cmizdre sto Hrvatskog clana nisu izabrali ovaj put :D

Image
Sarkazam

#337 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Sarkazam »

SaraFina wrote:A što bi cmizdrili? Nego nehumano je bilo da vas Komšo potopi. Mi smo merhametli narod! Evo vam vaš " legitimni prestavnik" pa neka on završi misiju.

Što da radiš kad kompromisi nisu upalili?

Hoćete biti ispostava SNSD-a u zapadnoj Hercegovini? Hoćete!

Molim lijepo. Snosite i odgovornost svojih postupaka.

Meni lično ni u dzep ni iz dzepa. Samo ubijam " radno" vrijeme :D
Image
Samo ubijaj :D
hizo ramidovic

#338 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by hizo ramidovic »

Sarkazam wrote:5 dana me nema a ovi jos cmizdre sto Hrvatskog clana nisu izabrali ovaj put :D
ja ne vidim da iko cmizdri.
da su htjeli, mogli su, ali nije bilo nikog poput komsica. kraj price.
prog321

#339 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by prog321 »

hizo ramidovic wrote:
ja ne vidim da iko cmizdri.
da su htjeli, mogli su, ali nije bilo nikog poput komsica. kraj price.

Ne mogu reci da su htjeli. Svi mehanizmi su u bosnjackim rukama; ipak nisu htjeli (iz meni nepoznatog razloga).
Bio je Martin Raguz kao realna alternativa separatistima tj. Dodikovim Covicima.

Ne razumijem ni ove banane iz kamenjara.
Kao oni sad plaze jezik na Bosnjake? Mogli su da vam glas izbrisu, a nisu. Je li se tako kaze "hvala" Bosnjacima ?? :roll:
Hafis

#340 Re: Odg: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj p

Post by Hafis »

Mog'o sam ga i ja viknuti onoj maloj magistrici farmacije ljetos u Sibeniku, samo nisam stigao u onoj gunguli iz meni poznatih razloga. I sad mi krivo, ali nadoce ona pod kandziju....bit ce opet simpozij u trecem mjesecu 8-)

Sent from my SM-G350 using Tapatalk
bingov buraz

#341 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by bingov buraz »

Meni se cini da je Hrvatima krivo sto ga nismo izabrali i ovaj put :D
Ko onaj vic o Jehovinim Svjedocima
sta rade kad ih neko pusti u kucu
ne znaju ni oni nikad nisu dosli do toga
Hafis

#342 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

Jebat ga. Drugi put pamet u glavu.
Jedino da vas ne zajebe kakva izmjena izbornog zakona.

Sent from my SM-G350 using Tapatalk
bingov buraz

#343 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by bingov buraz »

a cuj uvijek se moze odvojiti par stotina tisuca glasova ako zatreba,ima se moze se :D
pa raspali lagumdzijin SDP ima skoro glasova koliko i HDZ

no,u duhu dobrosusjedskih odnosa nadajmo se da necemo morati,ruzno je da vas pljacka neko koga mi izaberemo :D
JThomas

#344 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by JThomas »

ne valja kad izaberu, ne valja kad ne izaberu... :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#345 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Chmoljo »

parapet wrote:

Dakle, ti tvrdis da nije bilo logora na bosnjackoj strani i da nije bilo zlostavljanja ratnih zarobljenika.

Ajde ti lijepo u MP3 (<-citati unazad)
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» parapet

mjesec
webby-x

#346 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by webby-x »

Raguž: 94695
HDZ90: 40125

:lol:
Challenger__

#347 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Challenger__ »

A sad uporedi HDZ-ov blok i njegov izborni rezultat sa rezultatom Dragana Čovića i tu ćeš zapaziti razliku. Istina manju, ali u korist Čovića.

I to nešto govori.
webby-x

#348 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by webby-x »

Challenger__ wrote:A sad uporedi HDZ-ov blok i njegov izborni rezultat sa rezultatom Dragana Čovića i tu ćeš zapaziti razliku. Istina manju, ali u korist Čovića. I to nešto govori.
Da, da su glasači HSP-a i Hrasta glasovali za njega.
To je ta mala razlika.
Kod Raguža je to preko 50%.

:D
Challenger__

#349 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Challenger__ »

webby-x wrote:Da, da su glasači HSP-a i Hrasta glasovali za njega. :D
Ovoliko? 20 hiljada njihovih glasača?
HDZ BIH - 101893
ČOVIĆ DRAGAN - 118793
(Podaci od: 24.10.2014 14:00)
Nema niti govora.
Challenger__

#350 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Challenger__ »

Ukratko: Razumijem zašto se smiješ Ragužu i 90-ki, ali vidim da ne razumiješ porijeklo Čovićeve dominacije u odnosu na stranku.
Post Reply