crno_sa_zlatnim wrote:Možemo ih bojkotovati i kupovati u nasim BH firmama. Nije sve ni do drzave, ima i onaj mali dio svijesti pojedinca, a kad se skupi puno "malih mrvica svijesti" napravi se jedna solidna masa koja vremenom preraste u kriticnu masu.
Joj nemoj mi molim te bojkota i tih stvari. Vec vidim facebook grupu bojkotujmo konzum.
Sta ces bojkotovati kad su ljudi poklopili citav grad, gotovo je sad.
Zasto nismo bojkotovali Merkator? Po cemu je to Merkator bolji od Konzuma - ako govorimo o vlasniku, jer valjda je to nas glavni problem ovdje - gdje idu pare. Jucer su isle u Sloveniju, sad idu u Hrvatsku. U cemu je jebena razlika sad odjednom?
I sad raja bi nesta da bojkotuje.
Gotovo vam je sad. Sutimo 20 godina, ovi nas taslace, nego sad suti i dalje i pitaj trebal lubrikant kakav dodat pasa.
limeni wrote:
pusti vise te suplje da nemamo drzavu, tu nije drzava kriva nego narod koji cini tu drzavu. normalan narod bi sam od sebe bojkotovao robu iz srbije i hrvatske ali jok tudje govno je sladje.
jedne prilike sam amidzi (voli jamnicu) nasuo domacu kiselu vodu u flasu jamnice a ovu jamnicu u domacu flasu.
i nije ni skontao razliku, pije on ovu domacu i govori eh kako je dobra ova jamnica, kasnije sam mu objasnio sta sam ucinio:D
uglavnom smo mi govna koja ne postuju sebe, kako proizvodjaci tako i kupci.
Pa nemamo drzavu, normalno. Cuj nije kriva drzava, nego narod koji je cini?! Pa to je drzava, samo sto to niko ocito ne konta. Ti si drzava, ja sam drzava. Narod cini drzavu, eto sam si rekao. Samo je fazon sto mi svi ne mozemo sjedit u parlamentima, nego se izabere nekolicina da nas predstavlja. I ti sto nas predstavljaju nam zabijaju noz u ledja evo 20 godina. Mi smo ih izabrali, a nesta se bunimo.
Neko ko tamo predstavlja mene i tebe je sve ove godine gledao u stranu dok su se razmnozavali konzumi i merkatori. Nije to nista preko noci doslo.
I ok srbi dovode svoje, hrvati svoje, ali gdje je bosnjo tu? Kako srbi zakoce pola stvari, kako hrvati, a mi nista jel ne mozemo zakocit? Mozemo, nego boli qrac bosnju za drzavu, bitno je da on klepi koju marku sad, a sutra sta ce bit, jebe se njega.
Tako da su mi gadniji ovi nasi predstavnici, licemjeri. Dodik il Covic barem otvoreno kazu, ne volim BiH jebte se. Ovi ti kazu volim ovu drzavu, u jedinstvu je snaga, drzava za covjeka, laze te u oci jbt.