Ne glasaju ti dijasporske patriote već vi koji živite u BiH. Dijaspore ima ali ne toliko da može prevagnuti na neku stranu izbore a i nije toliko zainteresovana za glasanje. Vi koji ste dolje vidite svi problem u drugima oko sebe a ne u sebi.dalje wrote:[
Nece.
Jedino kad bi se pitale uhljebljene dijasporske patriote..
Narodu je dosta svega, hoce bolje da zivi.
Ja sam bio član Armije BiH od prvog do zadnjeg dana rata, pobijeno mi je pola familije. Nisam nikad bio religijski i nacionalno opterećen niti učim djecu da mi mrze bilo koga. Živim vani i u mojem svakodnevnom društvu su prisutni od Hrvata do Srba te ostalih EX - Yu naroda. Malo prohodaj po svijetu pa ćeš vidjeti da vani kod Austrijaca ili Skandinavaca Balkanac je Balkancu najbolji drug.
Uhljebljene dijasporske patriote ?
Sine moj, ljudima vani niko nije ništa dao već su to krvavo zaradili i stekli i ne možeš ti zabraniti njima da vole svoju matičnu zemlju, grad i kuću gdje su rođeni. Pogledaj malo fudbalsku reprezentaciju pa onda kaži nešto o dijaspori. 38 % budžeta države ti puni dijaspora. Kad su bile poplave ko je slao pomoć ? Kad je bio rat ko je slao pomoć ? Najviše se govana jede u BiH po pitanju dijaspore umjesto da se održavaju veze i pokusavaju iskoristiti. Treba obratiti paznju BiH politika i na našu djecu prve ili druge generacije koja je već fakultetski obrazovana i na mnogim pozicijama gdje moze utjecati na saradnju u vanjskoj politici BiH i drugih. Savjetnica Cameroonu je Bošnjakinja, da su pametni malo bi se naši aktivirali tamo pa bi dobili nešto a ne samo da serete o svojima vani. Živiš u dijaspori i za sve si Bosanac, dođeš u rodni grad i nazivaju te strancem. Ali i to se smanjuje, sve je manje rivalstva na tom planu kao i malumnih iskompleksiranih seljačina koje ne vide dalje od svog nosa. Zato i jeste BiH tamo gdje je.