Nazivi tuzlanskih ulica
-
sumirprimus
#326 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
jeko to
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#327 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
to je ona neugledna kafana u Tabasnicamasumirprimus wrote:jeko to
ne pitaj me kako znam za nju
-
sumirprimus
#328 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
gdje to iskopa pa tu ni ja zalazio nisam 
-
sumirprimus
#329 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
a kako se zove birc u rudarskoj prije zenice u podrumu je?
- asurbanipal
#330 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Svaka čast Tuzlacima na nazivima ulica
- plain vanilla
#331 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
bas nekoliko stranica ranije sam stavila pricu o Enveru i Fridiasurbanipal wrote:Svaka čast Tuzlacima na nazivima ulica![]()
Last edited by plain vanilla on 28/04/2016 11:44, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#332 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
stani to je ono enver siljak frida lafuer?asurbanipal wrote:Svaka čast Tuzlacima na nazivima ulica![]()
-
sumirprimus
#333 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
ja baa jest,aaaa gdje je most envera siljka i fride lafuer 
- asurbanipal
#334 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
plain vanilla wrote:bas nekoliko stranica ranije sam stavila pricu o Enveru i Fridiasurbanipal wrote:Svaka čast Tuzlacima na nazivima ulica![]()
Pročitao sam. Lijepa i dirljiva priča. Spot govori o tome...
- plain vanilla
#335 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
nema pojma, znam da tu ima cvjecarasumirprimus wrote:a kako se zove birc u rudarskoj prije zenice u podrumu je?
-
sumirprimus
#336 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
e ee jel ta zgrada,prodjes od stadiona prema pa zgrada prije zenice..plain vanilla wrote:nema pojma, znam da tu ima cvjecarasumirprimus wrote:a kako se zove birc u rudarskoj prije zenice u podrumu je?
- plain vanilla
#337 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
jeste, ali cvjecara je tusumirprimus wrote:e ee jel ta zgrada,prodjes od stadiona prema pa zgrada prije zenice..plain vanilla wrote:
nema pojma, znam da tu ima cvjecara
nekad je bio bilijar, mislim
- spreca
#338 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
@sumirprimus
Znas li gdje bio Mlijecni restoran?
- General War
#339 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Ja se ne sjecam da je ikada na tom mjestu bila stocna pijaca, prije panonskih jue bio neki parkic, a prije parka je bilo odlagaliste svakakog krupnog otpada i mocvara...sjecam se napustene kuce tu koja je lagano tonula u mocvaru jos...a prije toga znaci tzv "srpska varos"...e sad je prepucavanje Tuzlaka, sto je Dzindic Mahala onoliko prosirena na ustrb ulice gdje je bila srpska varos (na mjestu Tenisa)...btw jel se neko sjeca bazena gdje je sad Tenis?spreca wrote:sumirprimus wrote:Ti nisi old skul ti si veri old skulspreca wrote:Ko od vas zna da je stocna pijaca nekada bila otprilike na sadasnjoj Panonici odnosno odmah preko novog mosta a posle toga na Slatini na mjestu nekadasnje vojne kasarne![]()
![]()
haha
moj djed je jos ziv
![]()
- Ommadawn
#340 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
I kako jedan moj rođak, Sarajlija, opisa Tuzlu kao fin i kulturan grad ali slabo bošnjački, tu se ja upalih ko kutnjak i počeh s kontrom. Sarajevo koje se toliko diči kulturom i multietnokulti bi mnogo toga imalo da nauči od Tuzle. Počev od taksista pa nadalje. Da li on nije htio dalje sa mnom u diskusiju radi rodbinske veze ili zbog toga što nije imao kontraargument, ne znam, ali nije mu bilo baš najdraže čuti ono što sam mu rekao.
- dale cooper
#341 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Ommadawn wrote:@zdrepceva krv: ja do 2008-e nisam u Tuzli bio. I onda dođem još par puta nakon toga - i oženim se. Sad mi je to redovna destinacija kad dođem u BiH.
- spreca
#342 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
bilo je tu jos kuca ali su porusene a ta jedna je ostala kao pokaz tonjenja i na njoj je bilo ono izgradirano u santimetrima da bi se znalo svake godine koliko je potonula......bila je tu i dzamija nekada nedaleko od one kafane Lovac ako jos postoji.Tu negdje je bila i rodna kuca Nedzada Salkovica ako se ne varam.General War wrote: Ja se ne sjecam da je ikada na tom mjestu bila stocna pijaca, prije panonskih jue bio neki parkic, a prije parka je bilo odlagaliste svakakog krupnog otpada i mocvara...sjecam se napustene kuce tu koja je lagano tonula u mocvaru jos...a prije toga znaci tzv "srpska varos"...e sad je prepucavanje Tuzlaka, sto je Dzindic Mahala onoliko prosirena na ustrb ulice gdje je bila srpska varos (na mjestu Tenisa)...btw jel se neko sjeca bazena gdje je sad Tenis?
Bila je pijaca
-
sumirprimus
#343 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
koji ima ih vise...spreca wrote:@sumirprimus
ali, da slucajno ne mislis na nekadasji mlijecni restoran hotela beograd?
- plain vanilla
#344 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
koliko ja znam N.Salkovic je iz Kule,tamo su i on i bratspreca wrote: bilo je tu jos kuca ali su porusene a ta jedna je ostala kao pokaz tonjenja i na njoj je bilo ono izgradirano u santimetrima da bi se znalo svake godine koliko je potonula......bila je tu i dzamija nekada nedaleko od one kafane Lovac ako jos postoji.Tu negdje je bila i rodna kuca Nedzada Salkovica ako se ne varam.
Bila je pijaca
-
sumirprimus
#345 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
dzindic mahala- dzamija.jos je tu.
-
sumirprimus
#346 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
asim...plain vanilla wrote:koliko ja znam N.Salkovic je iz Kule,tamo su i on i bratspreca wrote: bilo je tu jos kuca ali su porusene a ta jedna je ostala kao pokaz tonjenja i na njoj je bilo ono izgradirano u santimetrima da bi se znalo svake godine koliko je potonula......bila je tu i dzamija nekada nedaleko od one kafane Lovac ako jos postoji.Tu negdje je bila i rodna kuca Nedzada Salkovica ako se ne varam.
Bila je pijaca
- spreca
#347 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Ne mislio sam na onaj sto je bio u onoj ulici od knjizare prema korzu....tamo gdje je robna kuca celik ali nije zauzimao taj cijeli prostorsumirprimus wrote: koji ima ih vise...sad su ovo sve mlijecni restorani po tz..
ali, da slucajno ne mislis na nekadasji mlijecni restoran hotela beograd?
- Danguba
#348 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Dodjoste i do Asima iz veseraja. 
- spreca
#349 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Ako se ne varam Nedzadova je majka zivila tu pored Slane Banje(koje je davno srusena) u jednoj kuci...mozda se je posle preselila na Kulu kad je pocelo rusenje tog naselja na kojem je danasnja Panonikaplain vanilla wrote:koliko ja znam N.Salkovic je iz Kule,tamo su i on i bratspreca wrote: bilo je tu jos kuca ali su porusene a ta jedna je ostala kao pokaz tonjenja i na njoj je bilo ono izgradirano u santimetrima da bi se znalo svake godine koliko je potonula......bila je tu i dzamija nekada nedaleko od one kafane Lovac ako jos postoji.Tu negdje je bila i rodna kuca Nedzada Salkovica ako se ne varam.
Bila je pijaca
- spreca
#350 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Nesto dzamiju nisam primjetio...mozda je nesto zaklanjasumirprimus wrote:dzindic mahala- dzamija.jos je tu.