Sezonske...ćiro wrote:Zašto samo 10 000 karata puštaju u prodaju, kad je kapacitet stadiona cca 15 000?
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#326 Re: Sarajevski derbi
-
LSD
#327 Re: Sarajevski derbi
Pa protiv Katara je bilo preko 10.000 a nikog živog na istoku nije bilo jer je bila zatvorena tribina.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100810116
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100810116
-
LSD
#328 Re: Sarajevski derbi
Hoce li opet ovaj ljepotan Avdić pustiti suzu, mušku najtežu

-
Robben
#329 Re: Sarajevski derbi
Znači ostaje nam smještaj kao i prošli put sa slovom O?LSD wrote:Evo jedan text sa jednog drugog portala:
Navijačima Sarajeva 3. 000 ulaznica, bez poskupljenja
Simpatizeri bordo tima ulaznice će moći kupiti u subotu ispred Tržnice, dok će ulaznice za navijače Željezničara biti u prodaji od nedjelje ujutro (9 sati)
Iako je prvobitno bilo najavljeno da će cijene ulaznica za nedjeljni derbi, koji će na Grbavici odigrati Željezničar i Sarajevo, biti skuplje u odnosu na prošlogodišnji derbi, u Želji su, ipak, odlučili da neće mijenjati cijene.
"Nećemo povisivati cijene ulaznica. One će koštati na bazi prošlogodišnjih cijena. Ulaz na južnu i istočnu tribinu koštat će po pet KM, za sjevernu 10 KM, a za zapad 20 KM», potvrdio je za Scsport.ba Dželaludin Muharemović, sportski direktor FK Željezničar.
Navijačima Sarajeva pripast će 3. 000 ulaznica, a kao i prethodnih godina gostujući simpatizeri bit će smješteni na djelovima sjeverne i istočne tribine. Navijači bordo tima ulaznice će moći kupiti u subotu ispred Tržnice, dok će ulaznice za navijače Željezničara biti u prodaji od nedjelje ujutro (9 sati).
Trebamo biti zadovoljni i sa ovim, od koga je, dosta je. I prekinite raspravu oko smještaja i tribina, situacija je takva kakva je, ništa nećete promjeniti.
- Joey Tribbiani
#330 Re: Sarajevski derbi
Normalno. Od koga je, dosta je. 
-
Omerovim_Koracima
#331 Re: Sarajevski derbi
Ubicemo vas nogama,tribine,teren! Gdje god da igras ti!
-
romanovero
#332 Re: Sarajevski derbi
uvijek tu smo mi!Omerovim_Koracima wrote:Ubicemo vas nogama,tribine,teren! Gdje god da igras ti!
- strong69
#333 Re: Sarajevski derbi
Cijene OK. Stadion neuslovan. Objektivno se vise ne moze ni ocekivati. Ja cu radije tekmu posmatrati sa APSOLUTNO neuslovnog istoka nego sa "5 na jedno mjesto" sjevera.
"Mi smo HZ sa sjevera, uvijek vjerna bordo armija"
"Mi smo HZ sa sjevera, uvijek vjerna bordo armija"
- Obuca9
#334 Re: Sarajevski derbi
Haj' da malo ohladimo od ove priče sa tribinama
Evo još jedan zanimljiv podatak.
Poslije rata, šest derbija na Grbavici se igralo nedjeljom i to slijedeći:
26.10.1997. Željezničar - Sarajevo 1:2
14.03.1999. Željezničar - Sarajevo 1:2
24.10.1999. Željezničar - Sarajevo 2:0
15.10.1999. Željezničar - Sarajevo 1:0
22.09.2002. Željezničar - Sarajevo 1:1
07.10.2007. Željezničar - Sarajevo 0:0
Dakle, redom: dvije pobjede Sarajeva, pa dvije Željezničara, pa dva remija. Krug zatvoren, dakle u nedjelju idemo ispočetka, novih šest utakmica i za početak pobjeda Sarajeva
Dakle, redom: dvije pobjede Sarajeva, pa dvije Željezničara, pa dva remija. Krug zatvoren, dakle u nedjelju idemo ispočetka, novih šest utakmica i za početak pobjeda Sarajeva
- ultima_palabra
#335 Re: Sarajevski derbi
Ovaj ti je 2000. ja mislim... kad je Žerari zabiohz__semir wrote:Haj' da malo ohladimo od ove priče sa tribinamaEvo još jedan zanimljiv podatak.
Najjača zajebancija s tog derbija... pred kraj tekme naša kontra i Krupinac iznese Almira Mešića u tunel haman, letio frajer jedno 3 metra
Last edited by ultima_palabra on 21/10/2010 23:24, edited 1 time in total.
-
c0d14c
#336 Re: Sarajevski derbi
15.10.2000 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 1-0
Stadion:Grbavica
Gledalaca:18.000
Sudija:Zrnic(Zenica)
ZELJEZNICAR:
Gušo,Biščević(Garčević),Mešić,Mulalić,Alihodžić,Radonja(Bešlija), Ihtijarević,Žerić,Muratović,Muharemović(Kurt) i Joldić
Sarajevo:
Pintol,Berberović,E.Uščuplić,Duro,Zukić(Kadrić),Krupinac,Kamberović,A. Ferhatović, Pelak(N. Ferhatović),Gogalić(Tahirović) i Šaranović
Strijelci:
Zeric 21 min za ZELJEZNICAR
ZELJEZNICAR-Sarajevo 1-0
Stadion:Grbavica
Gledalaca:18.000
Sudija:Zrnic(Zenica)
ZELJEZNICAR:
Gušo,Biščević(Garčević),Mešić,Mulalić,Alihodžić,Radonja(Bešlija), Ihtijarević,Žerić,Muratović,Muharemović(Kurt) i Joldić
Sarajevo:
Pintol,Berberović,E.Uščuplić,Duro,Zukić(Kadrić),Krupinac,Kamberović,A. Ferhatović, Pelak(N. Ferhatović),Gogalić(Tahirović) i Šaranović
Strijelci:
Zeric 21 min za ZELJEZNICAR
- Obuca9
#337 Re: Sarajevski derbi
Ma copy-paste, pa zaboravio ispravitiultima_palabra wrote:Ovaj ti je 2000. ja mislim... kad je Žerari zabiohz__semir wrote:Haj' da malo ohladimo od ove priče sa tribinamaEvo još jedan zanimljiv podatak.
Dakle, redom: dvije pobjede Sarajeva, pa dvije Željezničara, pa dva remija. Krug zatvoren, dakle u nedjelju idemo ispočetka, novih šest utakmica i za početak pobjeda Sarajeva![]()
Najjača zajebancija s tog derbija... pred kraj tekme naša kontra i Krupinac iznese Almira Mešića u tunel haman, letio frajer jedno 3 metraUletiše svi sa klupa, frka, marisana, crveni... ja na našem Sjeveru bio i svi počeše skandirati Cigani, Cigani... ja okrenu iza sebe kad dva Roma stoje i komentarišu: Pa šta je, i mi smo ljudi
![]()
- Lakat Jebić
#338 Re: Sarajevski derbi
hz__semir wrote:Ma copy-paste, pa zaboravio ispravitiultima_palabra wrote:Ovaj ti je 2000. ja mislim... kad je Žerari zabiohz__semir wrote:Haj' da malo ohladimo od ove priče sa tribinamaEvo još jedan zanimljiv podatak.
Dakle, redom: dvije pobjede Sarajeva, pa dvije Željezničara, pa dva remija. Krug zatvoren, dakle u nedjelju idemo ispočetka, novih šest utakmica i za početak pobjeda Sarajeva![]()
Najjača zajebancija s tog derbija... pred kraj tekme naša kontra i Krupinac iznese Almira Mešića u tunel haman, letio frajer jedno 3 metraUletiše svi sa klupa, frka, marisana, crveni... ja na našem Sjeveru bio i svi počeše skandirati Cigani, Cigani... ja okrenu iza sebe kad dva Roma stoje i komentarišu: Pa šta je, i mi smo ljudi
![]()
Vidi se valjda iz slijeda datuma (24. oktobar, pa 15. oktobar
) da mora biti druga godina, a ne opet 1999.
ja jos gledam, ista godina, aj reko mozda je bio kup
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#339 Re: Sarajevski derbi
Ona je pod kljucem pa et userite i ovu pa da nemamo gdje voditi normalnu diskusiju
- lerdi
#340 Re: Sarajevski derbi
Ja se samo pitam šta treba da se desi da bi se u ovoj državi počele neke stvari normalno raditi? Jel fakat treba da neko pogine opet, ili nedo Bog da više ljudi pogine kako bi se ljudski životi stavili ispred jebenih para? Znači u dio tribine na koji može stati 700-800 ljudi (toliko mislim da odprilike ima stolica) oni hladno hoće da ubace 2000 ljudi. Pa jebem mu majku. Dokle više? Ima 800 ili 1000 stolica, onda brate štampaj toliko karata i gotovo. Na istoku isto tako. Pola metra prostora za svakog čovjeka, odrediš koliko maksimalno može ljudi stati, štampaš toliko karata i gotovo. Svugdje u svijetu (normalnom) se prilikom derbija štampa od 5 do 10% manje karata, od broja mijesta na stadionu, upravo kako bi se izbjegli bilo kakve gužve i moguće nesreće, samo se kod nas štampa više karata nego što stadion može primiti.
I vi manijaci mi fakat niste jasni. Bunite se dole po Mostaru i Lukavici za karte i smještaj, a ovdje branite ovakve poteze vaše uprave. Jel fakat neki ne mogu shvatiti do kakve nesreće može doći u ovakvim situacijama?
I vi manijaci mi fakat niste jasni. Bunite se dole po Mostaru i Lukavici za karte i smještaj, a ovdje branite ovakve poteze vaše uprave. Jel fakat neki ne mogu shvatiti do kakve nesreće može doći u ovakvim situacijama?
-
The 51st State
#341 Re: Sarajevski derbi
nego, jeli se ovdje prebacujemo 
-
LSD
#342 Re: Sarajevski derbi
Ja ne znam šta prozivas sad manijake forumaše, kao da su oni to odredili.lerdi wrote:Ja se samo pitam šta treba da se desi da bi se u ovoj državi počele neke stvari normalno raditi? Jel fakat treba da neko pogine opet, ili nedo Bog da više ljudi pogine kako bi se ljudski životi stavili ispred jebenih para? Znači u dio tribine na koji može stati 700-800 ljudi (toliko mislim da odprilike ima stolica) oni hladno hoće da ubace 2000 ljudi. Pa jebem mu majku. Dokle više? Ima 800 ili 1000 stolica, onda brate štampaj toliko karata i gotovo. Na istoku isto tako. Pola metra prostora za svakog čovjeka, odrediš koliko maksimalno može ljudi stati, štampaš toliko karata i gotovo. Svugdje u svijetu (normalnom) se prilikom derbija štampa od 5 do 10% manje karata, od broja mijesta na stadionu, upravo kako bi se izbjegli bilo kakve gužve i moguće nesreće, samo se kod nas štampa više karata nego što stadion može primiti.
Eto ja cu otici pa Žuju za uho i naružiti ga ko djete malo...daj ba, budi realan.
To uprava sa MUP-om procjeni i odradi....niko nista ne brani, vec je takav stadion i gotovo.
Svako bi volio da je napucan, da imaju sve 4 tribine, da imate svoj sjever....ali jbg, zapitaj se zašto država nije marke dala ni pogurala za renoviranje Grbavice sve ove godine poslije rata...napucavalo se i Koševo i Bilino Polje.
Oni gore napraviše nov stadion u Orašju...halo Orašju....naši ministri nisu za sve ove godine udostojili pa da poguraju bar simbolicno bilo šta....jedino Koldžo što je odradio reflektore i svaka mu cast.
Na pogrešnu adresu kucas haveru, nisu ti forumasi ni navijaci krivi za to.
Last edited by LSD on 22/10/2010 01:38, edited 1 time in total.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#343 Re: Sarajevski derbi
Ma nema potrebe da svi fasujemo bananu.
Eto sve je receno otprilike. Sutra ce se znati da li ce sarajevski derbi ici u propast ili ce se ova euforija koja se polagano povecava, u najljepshem obliku manifestovati na stadionu.
Eto sve je receno otprilike. Sutra ce se znati da li ce sarajevski derbi ici u propast ili ce se ova euforija koja se polagano povecava, u najljepshem obliku manifestovati na stadionu.
- cigara
#344 Re: Sarajevski derbi
don_emir wrote:Ona je pod kljucem pa et userite i ovu pa da nemamo gdje voditi normalnu diskusiju
sta je falilo onoj diskusiji? cista navijacka
-
The 51st State
#345 Re: Sarajevski derbi
meni je svakako bolje da ne vidim spam na derbijuF&N wrote:Ma nema potrebe da svi fasujemo bananu.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#346 Re: Sarajevski derbi
Malo se preCeralo...sacekat cemo sutra da vidimo sta ce se desiti pa onda opet nastaviticigara wrote:don_emir wrote:Ona je pod kljucem pa et userite i ovu pa da nemamo gdje voditi normalnu diskusiju
sta je falilo onoj diskusiji? cista navijacka
- dino84
#347 Re: Sarajevski derbi
Kao prvo,pozdrav svima a posebno mojim Zeljovcima nakon vise od godinu dana...Godinu dana nisam ni slova napisao na forumu,pratio sam tek povremeno neke diskusije,ali ni blizu kao prije,tanko skroz.
Elem,prosle sezone osvojismo titulu.Vratio nam se covjek sa kojim smo osvojili 3 titule,2 kupa,koji je prvi poslije rata doveo jednu veliku evropsku ekipu u grad i napravio euforiju nevidjenih razmjera,covjek zbog kojeg su navijaci kluba sa Koseva napustali to isto Kosevo ponekad u 60-oj minuti.Covjek je imao JEDAN poraz u polusezoni u najdomacinskijoj ligi svijeta.
Proslavio sam titulu sa merakom,da je sto kisa padalo a ne ona nakon meca sa Laktasima,merak mi je uvijek vidjeti kako se zatvaraju prozori u Titovoj dok se sa Vjecne vatre ori Zeljina pjesma sve do parkuse.
Zasto sam se javio nakon godinu dana?Javio sam se zbog mora gadljivih stvari,a jedna izmedju njih je opet ova prica o bojkotu,kapacitetu itd.
Jadni oni,njima se zeli napakostiti,njih se zeli opljackati...Nas je cekala pljacka kada je Gracic bio veliki guru u FKS,pa je i bio bojkot zbog toga,ne znam odakle ljudima obraz da napisu tako nesto i ostanu zivi od stida,jedino ako u oktobru 2004 nisu imali 10 godina pa ne znaju okolnosti bojkotovanog derbija.
Elem,uvijek neke zavjere i gluposti...Toliko ste smijesni i zalosni istovremeno,bas to uspijevate biti.Pred svaki derbi neka teorija zavjere,pa onda poslije lizi sopstvena go.vna.Ko je ono izvisio trans JEBES NASTIMAN DERBI pa ga sklanjao kako god koji go padne,ko je kukao danima da je veliki i svemoci Nijaz zavrsio prosle godine sudiju pa kad ste nas uzeli usutili se,gdje su opet provjerene informacije od provjerenih drugova...Kako vas stid nije,covjeku koji jedini od svog ovog naseg trenerskog sljama ima medjunarodni osvojen trofej,kazem opet medjunarodni osvojen trofej a to je Kup Japana (zanemarimo sve titule,kupove i Newcastle) govorite da mu jedan Nijaz sredjuje utakmice.
Al se dodje na svoje,fino je covjek rekao kad smo izgubili prosle jeseni da ce na proljece mozda biti druga prica u mnogo vaznijoj utakmici,pa je i bila.Bod koji smo vam uzeli na proljece vas je izbacio iz evrope a nama osigurao titulu.Sve dodje na svoje,to vam je za ono Bolje treci uz Allaha nego prvi uz pomoc vlaha.Sta ces...
I prodje godina,i opet isto...Karte,Nijaz,Dominkovic bla bla bla...Ne mozemo jadni uzeti prestrasne Laktase u utakmici za titulu pred punom Dolinom cupova niti razbiti Borac koji nam nije prismrdio golu za 90 minuta bez Iljinog brata.Ubijte se...Ja nakon onog bubreg penala i jos smjesnijeg indirekta protiv Borca te penala protiv Olimpika ne bi pisnuo citavu polusezonu.Uostalom,kao da ovdje nema ljudi koji su prije desetak godina na ljetovanju u Makarskoj redovno vidjali Fikreta Meckica kako dzogira u dresu FK Sarajevo pa vam uredno sudi.Kako vas stid nije pitam se samo opet.
O Nijazu se ispricale tri knjige.O Blekicu,bjelosvjetskom hohstapleru sa berze ni slova postenog,niti o firmama koje su propale zbog njega jednim dijelom.Ni rijeci o ljudima sa kojima mu se ime dovodi u istu recenicu,o Turkovicu,Keljmendiju,Fazlicu i ostalim cvjeckama koje policija istrazuje.Dobar je Blekic,a dobro vam je i sudjenje ove sezone.
Elem,derbi ce doci proci,ali pitari se nece promijeniti nikada.Ne dizem nase u nebo,vidim da je stanje svijesti kod debelog broja nasih navijaca na dnu,vuku se nozevi,bacaju se bombe,suzavci i sta sve ne,likovi koji su robijali u zatvoru se pitaju na tribini za nesto jos uvijek itd itd ali sve ce to proci,nek murija samo radi svoj posao pa balavcima koji odgledaju Green street i sl.filmove pa se naloze ohlade bubrege sa pendrecima a roditelje im pozovu iz zatvora.Samo polako.
I na kraju da rezimiram...Kako god da se zavrsi derbi,nase bitke se nastavljaju.Dug je put opet do Vjecne vatre.
Elem,prosle sezone osvojismo titulu.Vratio nam se covjek sa kojim smo osvojili 3 titule,2 kupa,koji je prvi poslije rata doveo jednu veliku evropsku ekipu u grad i napravio euforiju nevidjenih razmjera,covjek zbog kojeg su navijaci kluba sa Koseva napustali to isto Kosevo ponekad u 60-oj minuti.Covjek je imao JEDAN poraz u polusezoni u najdomacinskijoj ligi svijeta.
Proslavio sam titulu sa merakom,da je sto kisa padalo a ne ona nakon meca sa Laktasima,merak mi je uvijek vidjeti kako se zatvaraju prozori u Titovoj dok se sa Vjecne vatre ori Zeljina pjesma sve do parkuse.
Zasto sam se javio nakon godinu dana?Javio sam se zbog mora gadljivih stvari,a jedna izmedju njih je opet ova prica o bojkotu,kapacitetu itd.
Jadni oni,njima se zeli napakostiti,njih se zeli opljackati...Nas je cekala pljacka kada je Gracic bio veliki guru u FKS,pa je i bio bojkot zbog toga,ne znam odakle ljudima obraz da napisu tako nesto i ostanu zivi od stida,jedino ako u oktobru 2004 nisu imali 10 godina pa ne znaju okolnosti bojkotovanog derbija.
Elem,uvijek neke zavjere i gluposti...Toliko ste smijesni i zalosni istovremeno,bas to uspijevate biti.Pred svaki derbi neka teorija zavjere,pa onda poslije lizi sopstvena go.vna.Ko je ono izvisio trans JEBES NASTIMAN DERBI pa ga sklanjao kako god koji go padne,ko je kukao danima da je veliki i svemoci Nijaz zavrsio prosle godine sudiju pa kad ste nas uzeli usutili se,gdje su opet provjerene informacije od provjerenih drugova...Kako vas stid nije,covjeku koji jedini od svog ovog naseg trenerskog sljama ima medjunarodni osvojen trofej,kazem opet medjunarodni osvojen trofej a to je Kup Japana (zanemarimo sve titule,kupove i Newcastle) govorite da mu jedan Nijaz sredjuje utakmice.
Al se dodje na svoje,fino je covjek rekao kad smo izgubili prosle jeseni da ce na proljece mozda biti druga prica u mnogo vaznijoj utakmici,pa je i bila.Bod koji smo vam uzeli na proljece vas je izbacio iz evrope a nama osigurao titulu.Sve dodje na svoje,to vam je za ono Bolje treci uz Allaha nego prvi uz pomoc vlaha.Sta ces...
I prodje godina,i opet isto...Karte,Nijaz,Dominkovic bla bla bla...Ne mozemo jadni uzeti prestrasne Laktase u utakmici za titulu pred punom Dolinom cupova niti razbiti Borac koji nam nije prismrdio golu za 90 minuta bez Iljinog brata.Ubijte se...Ja nakon onog bubreg penala i jos smjesnijeg indirekta protiv Borca te penala protiv Olimpika ne bi pisnuo citavu polusezonu.Uostalom,kao da ovdje nema ljudi koji su prije desetak godina na ljetovanju u Makarskoj redovno vidjali Fikreta Meckica kako dzogira u dresu FK Sarajevo pa vam uredno sudi.Kako vas stid nije pitam se samo opet.
O Nijazu se ispricale tri knjige.O Blekicu,bjelosvjetskom hohstapleru sa berze ni slova postenog,niti o firmama koje su propale zbog njega jednim dijelom.Ni rijeci o ljudima sa kojima mu se ime dovodi u istu recenicu,o Turkovicu,Keljmendiju,Fazlicu i ostalim cvjeckama koje policija istrazuje.Dobar je Blekic,a dobro vam je i sudjenje ove sezone.
Elem,derbi ce doci proci,ali pitari se nece promijeniti nikada.Ne dizem nase u nebo,vidim da je stanje svijesti kod debelog broja nasih navijaca na dnu,vuku se nozevi,bacaju se bombe,suzavci i sta sve ne,likovi koji su robijali u zatvoru se pitaju na tribini za nesto jos uvijek itd itd ali sve ce to proci,nek murija samo radi svoj posao pa balavcima koji odgledaju Green street i sl.filmove pa se naloze ohlade bubrege sa pendrecima a roditelje im pozovu iz zatvora.Samo polako.
I na kraju da rezimiram...Kako god da se zavrsi derbi,nase bitke se nastavljaju.Dug je put opet do Vjecne vatre.
-
The 51st State
#348 Re: Sarajevski derbi
dovde sam citodino84 wrote:Kao prvo,pozdrav svima a posebno mojim Zeljovcima nakon vise od godinu dana...Godinu dana nisam ni slova napisao na forumu,pratio sam tek povremeno neke diskusije,ali ni blizu kao prije,tanko skroz.
Elem,prosle sezone osvojismo titulu.Vratio nam se covjek sa kojim smo osvojili 3 titule,2 kupa,koji je prvi poslije rata doveo jednu veliku evropsku ekipu u grad i napravio euforiju nevidjenih razmjera,
-
The 51st State
#349 Re: Sarajevski derbi
zaboravi i kup japana...
-
romanovero
#350 Re: Sarajevski derbi
sta mu je ,sto je rezigniran?ajde strumficu pajkit,pa se javi za godinu