Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
Ja_Ja

#326 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Ja_Ja »

Gledajuci listu dosadasnjih kandidata za Bosnjackog clana predsjednistva, polahko se moze i okretati Suljagicu kao veoma ozbiljnom kandidatu. Sve ce zavisiti od njegovih stajalista i planova u narednom pred-izbornom periodu. Ako se bude nadrkavao tezama o rusenju RS znaci od njega nema fajde, ako se okrene ozbiljnijim pitanjima onda vec bi se mogao i zasarati na spisku...ce da vidimo....
Hafis

#327 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

Ja_Ja wrote:Gledajuci listu dosadasnjih kandidata za Bosnjackog clana predsjednistva, polahko se moze i okretati Suljagicu kao veoma ozbiljnom kandidatu. Sve ce zavisiti od njegovih stajalista i planova u narednom pred-izbornom periodu. Ako se bude nadrkavao tezama o rusenju RS znaci od njega nema fajde, ako se okrene ozbiljnijim pitanjima onda vec bi se mogao i zasarati na spisku...ce da vidimo....
Ja stvarno koliko sam upratio ovog lika u BiH politici (otprilike 3-4 godine), ne čuh ništa od njega osim golog politiziranja.
Haretova mlađa verzija, s tim da bi Hare ponekad znao sastaviti i koju o ''investicijama i projektima''.
ovaj je mlađi a i nema baš puno vremena za takve ''nebitne'' stvari, tako da vjerujem da će se i u kampanji baviti isključivo Dodikom i RS-om. A na kraju krajeva, i to donosi glasove.
Hafis

#328 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

"reafirmisani"
Zasto bi neko glup bio i da ne zna kako se pise turska rijec 'melez" za mjesance? Medjutim kod nas u Bosni se to izgovara kao malez i uvijek se tako izgovoralo. Mozda rijec kod nas u Bosni jeste nastala iz te turske rijeci, kao mnoge u BHS jezicima, izmedju ostalog Srbi izgovoraju bas kao i Turci, "melez", medjutim u Bosni se to izgovara bas kako se i pise,"malez".
Bla bla bla..u nas u Bosni...,bla bla bla... Srbi.... bla bla bla...Turci.... bla bla bla...mElez...bla bla bla.... mAlez ....bla bla bla
Poklopi se :izet: i dođi na jesenji rok, da te malo opet propitam.
Problem je kad tip kao sto je Hafis, Leclerc ili kako se vec sad logirao, nema pojma sta su pridjevi i kako se oni pisu ili tvrdi da govori hrvatski jezik, a pise jednom "izrijeka" i tvrdi da je to "hrvatski" jezik,
Duša moja,još nije naučilo na internetu što znači ''izrijekom''. Google u šake pa se javi za par minuta, danas nećemo učiti novo gradivo, taman ćeš mi godinu izijaniti.
Što bi tek bilo da sam napisao sponična kost.
It_is_a_Leclerc

#329 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by It_is_a_Leclerc »

Odoh ja na temu "Dešavanje u Hrvatskoj" tražiti svjedoke da nisam Hafis. :D
sinuhe

#330 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by sinuhe »

A to kao Miljenko Jergovic sa turcizmima, kao tako se kod nas u Bosni govori :D
Hafis

#331 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Odoh ja na temu "Dešavanje u Hrvatskoj" tražiti svjedoke da nisam Hafis. :D
Samo te se malez dobro natakario :D

Da si jadan ne daji mu broj mobitela :lol:
L u c i f e r

#332 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by L u c i f e r »

reafirmisani wrote:
Hafis wrote: Bla bla bla..u nas u Bosni...,bla bla bla... srbi.... bla bla bla...Turci.... bla bla bla...melez...bla bla bla malez bla bla bla
Poklopi se :izet: i dođi na jesenji rok, da te malo opet propitam.
Duša moja,još nije naučilo na internetu što znači ''izrijekom''. Google u šake pa se javi za par minuta, danas nećemo učiti novo gradivo, taman ćeš mi godinu izijaniti.
Što bi tek bilo da sam napisao sponična kost.
Papcino jedna, u Srbiji i u Turskoj se kaze "melez", a u Bosni "malez". Sad je li doslo do nekakve devijacije u Bosni u proslosti, vjerovatno jeste, medjutim ja govorim kako se u Bosni to kaze jer ipak u Bosni ima dosta turskih rijeci koje se drugcije izgovaraju i pisu, ali su dosta slicne. Pa i u Bosni u zavisnosti od regije do regije mnoge rijeci se drugcije izgovaraju, pa sta. Zar je sramota ne znati tursku rijec jednom Bosancu? Nije, boli me kurac, ja govorim engleski, njemacki i franucski. Medjutim sramota je ne znati pridjeve i ne znati kako se pisu, sramota je lomiti se i znojiti se da pises i govoris novokomponovani hrvatski jezik, a da ti malo, malo "upadaju" staro-bosanske rijeci tipa "drscemo". To je sramota. Ako ti je hrvatski maternji jezik ili kako bi to na novokomponovanom hrvatskom jeziku se reklo, materinski jezik, onda ti je to automatika, a ne da se ti meni ovdje znojis da ti ne izleti koja bosanska ili srpska rijec, kao sto se tebi desava. Sto znaci, ili govoris hrvatski ili ne govoris. Ili ti je maternji bosanski ili materinski hrvatski. Odluci, a medjuvremenu nauci sta su pridjevi i kako se oni pisu. U bosanskom i u hrvatskom su identicni.
Мелези
Потиче од турске речи melez, што значи мешавина.
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%B7%D0%B8

:lol: :lol: :lol:
Hafis

#333 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

Legenda :D

Rekoh li ti ja, stari je to rasist...zajebo su u izrazu, a ti kažeš nije zar toliki panglu.
Last edited by Hafis on 15/07/2014 20:41, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#334 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

reafirmisani wrote:
L u c i f e r wrote:Hafize, mislim da si pogriješio, pa nije čovjek toliko glup da ne zna šta su melezi i kako se pišu pobogu, sigurno je mislio na nešto drugo...
Zasto bi neko glup bio i da ne zna kako se pise turska rijec 'melez" za mjesance? Mislim, jesam li ja glup ako ne znam govoriti turski jezik, a znam engleski, francuski i njemacki? Medjutim kod nas u Bosni se to izgovara kao "malez" i uvijek se tako izgovoralo. Mozda rijec kod nas u Bosni jeste nastala iz te turske rijeci, kao mnoge u BHS jezicima, izmedju ostalog Srbi izgovoraju bas kao i Turci, "melez", medjutim u Bosni se to izgovara bas kako se i pise,"malez".

Problem je kad tip kao sto je Hafis, Leclerc ili kako se vec sad logirao, nema pojma sta su pridjevi i kako se oni pisu ili tvrdi da govori hrvatski jezik, a pise jednom "izrijeka" i tvrdi da je to "hrvatski" jezik, pa onda u drugom komentaru napise sasvim hladno na starobosanskom "drscemo svi" umjesto na "njegovom" hrvatskom ili zaista njegovom bosanskom jeziku "drhtimo svi", tu onda dolazi do problema, je li pises hrvatskim ili se provaljujes kao i sa pridjevima. A jebo turske izraze, pa nismo svi isli u Stambol ili u Srbiju da znamo kako to ovi ili oni Turci izgovoraju. U Bosni se to izgovara kako se i pise, 'malez' i da, oznacava mjesanca.
Kad čovjek umre on ne zna da je mrtav, i njegova smrt ne nanosi bol njemu, nego onima u njegovoj okolini.
Isto je i kad je čovjek glup.
L u c i f e r

#336 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by L u c i f e r »

reafirmisani wrote:
L u c i f e r wrote:Hafize, mislim da si pogriješio, pa nije čovjek toliko glup da ne zna šta su melezi i kako se pišu pobogu, sigurno je mislio na nešto drugo...
Zasto bi neko glup bio i da ne zna kako se pise turska rijec 'melez" za mjesance? Mislim, jesam li ja glup ako ne znam govoriti turski jezik, a znam engleski, francuski i njemacki? Medjutim kod nas u Bosni se to izgovara kao "malez" i uvijek se tako izgovoralo. Mozda rijec kod nas u Bosni jeste nastala iz te turske rijeci, kao mnoge u BHS jezicima, izmedju ostalog Srbi izgovoraju bas kao i Turci, "melez", medjutim u Bosni se to izgovara bas kako se i pise,"malez".

Problem je kad tip kao sto je Hafis, Leclerc ili kako se vec sad logirao, nema pojma sta su pridjevi i kako se oni pisu ili tvrdi da govori hrvatski jezik, a pise jednom "izrijeka" i tvrdi da je to "hrvatski" jezik, pa onda u drugom komentaru napise sasvim hladno na starobosanskom "drscemo svi" umjesto na "njegovom" hrvatskom ili zaista njegovom bosanskom jeziku "drhtimo svi", tu onda dolazi do problema, je li pises hrvatskim ili se provaljujes kao i sa pridjevima. A jebo turske izraze, pa nismo svi isli u Stambol ili u Srbiju da znamo kako to ovi ili oni Turci izgovoraju. U Bosni se to izgovara kako se i pise, 'malez' i da, oznacava mjesanca.
Joj druže što se ti bolan isprovaljiva. :D
Bolje ti je povuci se dok je vakat da ne ispadaš još smješniji. :)
Melez je BOSANSKA riječ, neovisno od toga kojeg je porijekla, turskog, francuskog ili eskimskog. ;-)
Last edited by L u c i f e r on 15/07/2014 20:44, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#337 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by L u c i f e r »

Hafis wrote:Legenda :D

Rekoh li ti ja, stari je to rasist...zajebo su u izrazu, a ti kažeš nije zar toliki panglu.
Ma znao sam da jeste. :evil:
Hafis

#338 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

Kolega @maleze s vama sam završio.
Indeks vam je u referadi. Vidimo se u rujnu.
Corto Maltese

#339 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Čini se da jeste.
L u c i f e r

#340 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by L u c i f e r »

Ma prevelki si ti HINTELEKTUVALAC za mene... :D :run:
Hafis

#341 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

Prvi put u karijeri čujem da postoje i takve vukojebine u ovoj državi gdje ljude nazivaju melezima...malezima...

Od kojih si to kuća nesrećo da vam pošaljemo jednu jaču terensku ekipu Edukatora bez granica.
L u c i f e r

#342 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by L u c i f e r »

Hafis wrote:Prvi put u karijeri čujem da postoje i takve vukojebine u ovoj državi gdje ljude nazivaju melezima...malezima...

Od kojih si to kuća nesrećo da vam pošaljemo jednu jaču terensku ekipu Edukatora bez granica.
Evo šta danas reče Evropski sud o mAlezima:
15.07.2014. | PIŠE: ANADOLIJA
Evropski sud donio presudu: Zornić tužila BiH jer se nije mogla kandidovati kao građanka
U današnjoj presudi Vijeća u predmetu Zornić protiv Bosne i Hercegovine (predmet broj 3681/06), koja nije konačna, Evropski sud za ljudska prava odlučio je sa šest glasova za i jednim izdvojenim mišljenjem suca Krzysztofa Wojtyczeka (Poljska), da je došlo do povrede člana 14. (zabrana diskriminacije) u vezi sa članom 3. Protokola broj 1. (pravo na slobodne izbore) uz Evropsku konvenciju o ljudskim pravima u odnosu na nemogućnost Azre Zornić da učestvuje na izborima za Dom naroda Bosne i Hercegovine, javlja Anadolija.

Diskriminacija

Sud je jednoglasno, utvrdio da je došlo do povrede člana 1. Protokola broj 12. (opća zabrana diskriminacije) uz Evropsku konvenciju o ljudskim pravima u odnosu na nemogućnost Zornić da učestvuje na izborima za Dom naroda Bosne i Hercegovine i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Predmetni slučaj se odnosi na nemogućnost učestvovanja na izborima za Dom naroda i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zbog toga što se podnositeljica predstavke ne izjašnjava kao pripadnica bilo koje etničke grupe. Nasuprot tome, ona se izjašnjava kao građanka Bosne i Hercegovine.
:bih:
cassius

#343 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by cassius »

Melezi su potomci roditelja koji su različitih rasa, tj. rasni mešanci. Najviše meleza živi u Latinskoj i Severnoj Americi. U zavisnosti od toga koje su se rase mešale, možemo razlikovati:

Zambose
Mulate
Mestike
Kreole

:lol:
Corto Maltese

#344 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Koliko truda i provaljivanja, samo da se skrene pažnja sa naslova teme!?
L u c i f e r

#345 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by L u c i f e r »

Ja ću najvjerovatnije glasati za ovog lika, mada nisam baš hepi s tim.
Djeluje mi malo preživčan i možda malo preradikalan.
Ali ne mogu vala više ni onih SDA-SDP-SBB govana.

Ma na kraju krajeva, to je manje više protokolarna funkcija... :roll:
Blek Stena

#346 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Blek Stena »

reafirmisani@
mozda bi se lakse reafirmis'o kao sagovornik da priznas da si pogrjesio i da se nigdje tako ta rijec ne kaze!
ne budi zadrti bosanac k'o Milorad :D
Banksy

#347 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Onaj internet učenik zna gdje se i kada posrao koji turski vojnik u zadnjih 10 godina ili koliko su rogača izvezli 1967., a piše satalit, letijelica, bezpilotni i dr.

Da je dvije knjige u životu pročitao ne bi mu to promaklo.
Sova sjenici ... i uvijek tako ...
Hafis wrote:
recezentna ...
Hafis wrote:
pandam ...
Hafis wrote:
rundimentnih ...
dječak sa šibicama

#348 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by dječak sa šibicama »

Suljagic se u kafani okrece na stolici, sta mu od teme uradiste.
almir90

#349 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by almir90 »

Bitno da se na svakoj temi raspravlja o pravopisu.
JohnnyS

#350 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JohnnyS »

almir90 wrote:Bitno da se na svakoj temi raspravlja o pravopisu.

Svi problemi ove države imaju korijen u nepismenosti.

Doduše, ja sam grammar nazi pa mi je nečija nepismenost najgora mana dotičnog.
Post Reply