Budva ili Makarska

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Raigor Stonehoof

#326 Re: Budva ili Makarska

Post by Raigor Stonehoof »

ultima_palabra wrote:Ma Makarska je uvijek bila dno dna turističke ponude, za studentariju i mrtve kokuze... nije ni Budva neka ultra destinacija kakvom je predstavljaju, ali za Makarsku je Saint Tropez.

A da se odlucite jel preskupa il za kokuze :-)
makse seljanko makse

#327 Re: Budva ili Makarska

Post by makse seljanko makse »

Meni nije jasno koji k se svadjate i na ovoj temi.
Cuj Makarska ili Budva.Makarska je nekad bila Sarajevo u malom a sad je to postala Budva,ja odem na odmor i ne zelim nikog da sretnem a kamoli svaka 3m da se pozdravljam sa poznanicima.Budva nudi puno vise za nocni zivot ako to neko voli,idealno mjesto da se ode sa rajom-nikako sa zenom/djevojkom :D
Ne znam jel se u Makarskoj sta promjenilo ili je jos uvijek aktuelan onaj Deep jer davno sam tamo bio.
Ovi sto pricaju da nam smeta sto tu dolazi raja iz srbije je smijesno,u crnu goru idem godinama i jedino kad je bilo bas napeto je godina referenduma CG-e tu je bilo svega :D ,ostalo ja kao bosanac nisam imao problema cak sta vise :D
Ove godine se opet okrecem eu komsijama,jednostavno zelim malo vise odmora,manje guzve :D
GaRGa

#328 Re: Budva ili Makarska

Post by GaRGa »

poslije rata Makarska bila ko Ferhadija...
Korisnica_

#329 Re: Budva ili Makarska

Post by Korisnica_ »

Rambo Amadeus o "vašarskom" ambijentu na primorju

Poznati muzičar Rambo Amadeus kritikuje "vašarski" ambijent koji vlada na crnogorskom primorju, ukazujući da gradski oci ne reaguju, već u tome očigledno uživaju.

http://www.b92.net/putovanja/vesti.php? ... _id=885126

--

A to sto je nama vasar u krvi pa nam ne smeta je sasvim druga stvar...zato Budva i ima toliko fanova kod nas.
radostan dan

#330 Re: Budva ili Makarska

Post by radostan dan »

sinoć iz -jeS malene, aL poštene-.
ja što su braća kroati navalili...
jeL baš tolika žara na neovisnom parčetu jadranskoga moreta?
kakonako

#331 Re: Budva ili Makarska

Post by kakonako »

orada wrote:Ima li gorih ljudi na planeti zemlji od Crnogoraca,Srba,Hrvata i Bosnjaka? Realno,nema. Ti narodi nisu dno,nego dvodno.Prosto je nevjerovatno da pojedini narodi,ili narod,posjeduju negativne osobine u toliko velikoj mjeri.

Zasto ovo sve govorim? Zato sto kad je u pitanju bilo kakva drustvena pojava,javi se tona ljudi koji je negiraju,ismijavaju,izruguju se,pljuvaju. Otkud toliki negativizam kod ovih naroda,to je stvarno za ispitivanje.Kakav god da je dogadjaj po srijedi,bilo odlazak na SP ili turizam u nekom gradu,javi se tona ljudi koji pljuju i iznose djubre,izmet i izruguju se.
Bas PLJUVAJU?!? A da ne skrecem s teme,Makarska rivijera je nesto najljepse sto je bog podario nasim susjedima.I to redom:Gradac,Brist,Podaca,Zaostrog...
Raigor Stonehoof

#332 Re: Budva ili Makarska

Post by Raigor Stonehoof »

kakonako wrote:
orada wrote:Ima li gorih ljudi na planeti zemlji od Crnogoraca,Srba,Hrvata i Bosnjaka? Realno,nema. Ti narodi nisu dno,nego dvodno.Prosto je nevjerovatno da pojedini narodi,ili narod,posjeduju negativne osobine u toliko velikoj mjeri.

Zasto ovo sve govorim? Zato sto kad je u pitanju bilo kakva drustvena pojava,javi se tona ljudi koji je negiraju,ismijavaju,izruguju se,pljuvaju. Otkud toliki negativizam kod ovih naroda,to je stvarno za ispitivanje.Kakav god da je dogadjaj po srijedi,bilo odlazak na SP ili turizam u nekom gradu,javi se tona ljudi koji pljuju i iznose djubre,izmet i izruguju se.
Bas PLJUVAJU?!? A da ne skrecem s teme,Makarska rivijera je nesto najljepse sto je bog podario nasim susjedima.I to redom:Gradac,Brist,Podaca,Zaostrog...
Tako govore ove urbane Sarajlije sto ljetuju u Budvi :D
kucniljubimac

#333 Re: Budva ili Makarska

Post by kucniljubimac »

orada wrote: Vjerujte mi,od svih gradova na Balkanu,najmanje se narodna muzika pusta u Budvi.Pa ne bi mladi iz Evrope dolizili u Bd,niti bi ona zvanicno bila u top 10 destinacija na svijetu za provod,da se pusta turbo folk.
Nisam bio al gledam slike, otiso je nakav dole i po slikama svaki dan harmoniku i na plazu u po bijela dana ga daje.Kontam hajd navece i meni je super na plazi ( ma da ne preferiram harmoniku al mi ne smeta) al' u po bijela dana, na plazi, pa ja bih ga poj'o zivog.
Better Man

#334 Re: Budva ili Makarska

Post by Better Man »

kakonako wrote:

Ako Ti je Makarska rivijera nešto najljepše, onda te stvarno žalim. Pored toliko boljih mjesta na Hrvatskom primorju, Makarsku rivijeru smatrati najljepšom je smiješno.
golman

#335 Re: Budva ili Makarska

Post by golman »

Pa možda mu se posrećilo na Makarskoj rivijeri,pa ga umočio nekad kod neke Čehinje,pa zato ima lijepa sjećanja ...otkud znaš :izet: :izet: :izet:
kakonako

#336 Re: Budva ili Makarska

Post by kakonako »

Better Man wrote:
kakonako wrote:

Ako Ti je Makarska rivijera nešto najljepše, onda te stvarno žalim. Pored toliko boljih mjesta na Hrvatskom primorju, Makarsku rivijeru smatrati najljepšom je smiješno.
Hajde da skratimo,ja sam davno protutnjao Jadranom od Bojane i Ulcinja do Pirana i Ankarana,dodaj i skoro sve vece otoke.To je moje misljenje,mozda je tebi bolje u Kleku ili Karlobagu...ne sporim,ali ko bar jednom u zivotu nije bio u Zaostrogu(recimo) onda nek ide u Budvu.
golman

#337 Re: Budva ili Makarska

Post by golman »

Ja sam bio u Zaostrogu sa karatašima? Ma metropola parekselans... :D
-DUNJA-

#338 Re: Budva ili Makarska

Post by -DUNJA- »

orada wrote:Bacite samo pogled na teme "autoputevi u bih" ili "sport". Tone smeca se izrucuju na tim temama,sve se negira,pljuje,nipodanistava,ismijava...

Na crnogorskim,hrvatskim,bosnjackim i srpskim forumima se bukvalno ne moze ostaviti komentar da se odmah ne javi gomila ljudi koji negiraju,kontriraju,rugaju se.Otkud toliko hejtera na ovim prostorima,to je stvarno za ginisa! Nije samo stvar u medjunacionalnim sukobima nego je sukob povodom svega.Potenciraju se samo negativne stvari kod svih pojava.Na Balkanu je prisutna nestvarno velika kolicina mrznje!
Internet junastvo, nista drugo. Covjek dobije nevjerovatan polet kad se sakrije iza ekrana.
Ja uzivo nikada nisam cula prepirke niti teze ove vrste. O koristenju interneta za vrijedjanje i pljuvanje ne samo na nacionalnoj, nego na bilo kojoj osnovi, ne treba ni da pominjem.
Kad namirisu "normalnu" osobu svim silama se trude da je sto vise nalijepe. Valjda jer je mala vjerovatnoca da u stvarnom zivotu urade nesto slicno. :roll:
Edin H.

#339 Re: Budva ili Makarska

Post by Edin H. »

golman wrote:Ja sam bio u Zaostrogu sa karatašima? Ma metropola parekselans... :D
Je li vas iko namaro?
dječak sa šibicama

#340 Re: Budva ili Makarska

Post by dječak sa šibicama »

Better Man wrote:
kakonako wrote:

Fakat, Makarska rivijera mi je uvijek bila Alipasino polje hrvatskog primorja... ono, ko da kazes da je Alipasino najljepsi dio Sarajeva.

Rivijera solidarnosti.
kakonako

#341 Re: Budva ili Makarska

Post by kakonako »

Kad kazem Makarska rivijera onda mislim na morska zala,sljunkovite plaze,uvale borova,Biokovo,cisto more,dani topli a ugodne noci,blizina poluotoka Peljesca i otoka....eto to,na ono sto je Bog dao,ostalo,pa neko se fali kad stanuje na osamnaestom spratu,neko opet voli zivjeti na perivojima Trebevica,sve je mjera vlastitog poimanja sta od ljeta trazis,ako trazis rostilj i nalivanje pivom ,a da prespavas jutarnju bonacu i kaficu u hladu borova,onda se razlikujemo.Meni je i pogled na more dio odmora.Nekom nije i to je to.
golman

#342 Re: Budva ili Makarska

Post by golman »

Edin H. wrote:
golman wrote:Ja sam bio u Zaostrogu sa karatašima? Ma metropola parekselans... :D
Je li vas iko namaro?
:D
topcam
Vozim: uzbrdo

#343 Re: Budva ili Makarska

Post by topcam »

Ja se sjecam Zaostroga i upale uha. 5 dana u sobi proveo.. :mrgreen:
AstorH

#344 Re: Budva ili Makarska

Post by AstorH »

topcam wrote:Ja se sjecam Zaostroga i upale uha. 5 dana u sobi proveo.. :mrgreen:
Neznanje je najveci neprijatelj. Nije to do tebe.
titinho

#345 Re: Budva ili Makarska

Post by titinho »

Danas stigao iz Makarske i da vam kazem da je tamo ludilo ko sto se i ocekivalo. Spica je sezone, u subotu je bilo na svakom koraku ljudi sa koferima koji nemaju smjestaj. Posebno dole na Rivi ispred Agencija (i to od 12 pa do vecernjih sati).
Smjestaj se moze uvijek naci samo mora se hodati i ici u brda. Ima soba po 15 eura samo treba naci, treba pitait mjestne na svakom koraku. Ja sam isao u 6-7 agencija i nijedna mi nije ponudila nijedan smjestaj osim nekog apartmana za 65 eura za dvoje sto mi je bilo preskupo. Inace gdje god smo pitali za smjestaj svi su nam govorili da cemo tesko naci i da je sve puno.

Za razliku od proslih godina u Makarskoj gotovo da nema djeovjaka iz Bosne posebno iz Sarajeva, vecina je dijaspora, Split i Zagreb. Sto je nekad i prednost :D

Makarska i ove godine po meni ekstra. Ima ponuditi svakome nesto, od strane muzike do nase domace. Mnogo raje, na plazi navece bude vise ljudi nego po danu. Derneci su do 6-7 ujutru, vrijeme bilo ekstra.
Jedina mana, nigdje nema kupiti npr Sarajevsku pivu, i onda kad im kazes da na svakom koraku u Sarajevu imas Karlovacku, Ozujsko onda nam ne vjeruju.
Prodavaci su prijatni i sto se mene tice, u septembru poslije ispita opet sa rajom u Makarsku 3-4 dana.
rimac

#346 Re: Budva ili Makarska

Post by rimac »

Makarska.
Ponuda sadržaja za sve uzraste. Ukoliko je baš gužva na plaži, kao ovih dana, onda kombinirati s plažama u susjednim malim mjestima. Ujutro popiti kafu na rivi u Makarskoj, navečer sve puno od života.
NeenaSa

#347 Re: Budva ili Makarska

Post by NeenaSa »

Fakat, uvijek o'placem, od smijeha. :lol: :lol: :lol:
A, volim njih i volim nas. :)
E, sad, Budva k'o Budva. Oduvijek bila fensi mensi :D
Al', da se ne varamo, ima i tu krkanluka. Pogotovu citajuci na ozbiljnim :D portalima tko ljetuje i usput zaradi.
golman

#348 Re: Budva ili Makarska

Post by golman »

sherbett wrote:Ja sam zaradila pare u Budvi :D
imam dobro oko
I kako je bilo?

Jeste li šta ufatile?
Bodkin

#349 Re: Budva ili Makarska

Post by Bodkin »

nema dalje od ovih sto kategoricno tvrde da je jedno ili drugo bolje, a bili samo u budvi ili samo u makarskoj :D
saiks

#350 Re: Budva ili Makarska

Post by saiks »

titinho wrote:Danas stigao iz Makarske i da vam kazem da je tamo ludilo ko sto se i ocekivalo. Spica je sezone, u subotu je bilo na svakom koraku ljudi sa koferima koji nemaju smjestaj. Posebno dole na Rivi ispred Agencija (i to od 12 pa do vecernjih sati).
Smjestaj se moze uvijek naci samo mora se hodati i ici u brda. Ima soba po 15 eura samo treba naci, treba pitait mjestne na svakom koraku. Ja sam isao u 6-7 agencija i nijedna mi nije ponudila nijedan smjestaj osim nekog apartmana za 65 eura za dvoje sto mi je bilo preskupo. Inace gdje god smo pitali za smjestaj svi su nam govorili da cemo tesko naci i da je sve puno.

Za razliku od proslih godina u Makarskoj gotovo da nema djeovjaka iz Bosne posebno iz Sarajeva, vecina je dijaspora, Split i Zagreb. Sto je nekad i prednost :D

Makarska i ove godine po meni ekstra. Ima ponuditi svakome nesto, od strane muzike do nase domace. Mnogo raje, na plazi navece bude vise ljudi nego po danu. Derneci su do 6-7 ujutru, vrijeme bilo ekstra.
Jedina mana, nigdje nema kupiti npr Sarajevsku pivu, i onda kad im kazes da na svakom koraku u Sarajevu imas Karlovacku, Ozujsko onda nam ne vjeruju.
Prodavaci su prijatni i sto se mene tice, u septembru poslije ispita opet sa rajom u Makarsku 3-4 dana.
Meni je makarska ekstra,od 99 godine sam dole,upoznao brdo makarana,znao sam preko mjesec dana ostati,vratim se crn ko ugalj,a kosa zuta kao da sam se farbo. a sto se pica tice,cudno skroz,trazis fantu a on donese ili pipi ili mirindu,a kad oces colu donese pepsi,a neku nasu pivu nisam ni trazio jer je nema ja mislim ni u trgovini kupiti a da bude u kaficu
Post Reply