ultima_palabra wrote:Ma Makarska je uvijek bila dno dna turističke ponude, za studentariju i mrtve kokuze... nije ni Budva neka ultra destinacija kakvom je predstavljaju, ali za Makarsku je Saint Tropez.
A da se odlucite jel preskupa il za kokuze
ultima_palabra wrote:Ma Makarska je uvijek bila dno dna turističke ponude, za studentariju i mrtve kokuze... nije ni Budva neka ultra destinacija kakvom je predstavljaju, ali za Makarsku je Saint Tropez.
Bas PLJUVAJU?!? A da ne skrecem s teme,Makarska rivijera je nesto najljepse sto je bog podario nasim susjedima.I to redom:Gradac,Brist,Podaca,Zaostrog...orada wrote:Ima li gorih ljudi na planeti zemlji od Crnogoraca,Srba,Hrvata i Bosnjaka? Realno,nema. Ti narodi nisu dno,nego dvodno.Prosto je nevjerovatno da pojedini narodi,ili narod,posjeduju negativne osobine u toliko velikoj mjeri.
Zasto ovo sve govorim? Zato sto kad je u pitanju bilo kakva drustvena pojava,javi se tona ljudi koji je negiraju,ismijavaju,izruguju se,pljuvaju. Otkud toliki negativizam kod ovih naroda,to je stvarno za ispitivanje.Kakav god da je dogadjaj po srijedi,bilo odlazak na SP ili turizam u nekom gradu,javi se tona ljudi koji pljuju i iznose djubre,izmet i izruguju se.
Tako govore ove urbane Sarajlije sto ljetuju u Budvikakonako wrote:Bas PLJUVAJU?!? A da ne skrecem s teme,Makarska rivijera je nesto najljepse sto je bog podario nasim susjedima.I to redom:Gradac,Brist,Podaca,Zaostrog...orada wrote:Ima li gorih ljudi na planeti zemlji od Crnogoraca,Srba,Hrvata i Bosnjaka? Realno,nema. Ti narodi nisu dno,nego dvodno.Prosto je nevjerovatno da pojedini narodi,ili narod,posjeduju negativne osobine u toliko velikoj mjeri.
Zasto ovo sve govorim? Zato sto kad je u pitanju bilo kakva drustvena pojava,javi se tona ljudi koji je negiraju,ismijavaju,izruguju se,pljuvaju. Otkud toliki negativizam kod ovih naroda,to je stvarno za ispitivanje.Kakav god da je dogadjaj po srijedi,bilo odlazak na SP ili turizam u nekom gradu,javi se tona ljudi koji pljuju i iznose djubre,izmet i izruguju se.
Nisam bio al gledam slike, otiso je nakav dole i po slikama svaki dan harmoniku i na plazu u po bijela dana ga daje.Kontam hajd navece i meni je super na plazi ( ma da ne preferiram harmoniku al mi ne smeta) al' u po bijela dana, na plazi, pa ja bih ga poj'o zivog.orada wrote: Vjerujte mi,od svih gradova na Balkanu,najmanje se narodna muzika pusta u Budvi.Pa ne bi mladi iz Evrope dolizili u Bd,niti bi ona zvanicno bila u top 10 destinacija na svijetu za provod,da se pusta turbo folk.
Ako Ti je Makarska rivijera nešto najljepše, onda te stvarno žalim. Pored toliko boljih mjesta na Hrvatskom primorju, Makarsku rivijeru smatrati najljepšom je smiješno.kakonako wrote:Bas PLJUVAJU?!? A da ne skrecem s teme,Makarska rivijera je nesto najljepse sto je bog podario nasim susjedima.I to redom:Gradac,Brist,Podaca,Zaostrog...orada wrote:Ima li gorih ljudi na planeti zemlji od Crnogoraca,Srba,Hrvata i Bosnjaka? Realno,nema. Ti narodi nisu dno,nego dvodno.Prosto je nevjerovatno da pojedini narodi,ili narod,posjeduju negativne osobine u toliko velikoj mjeri.
Hajde da skratimo,ja sam davno protutnjao Jadranom od Bojane i Ulcinja do Pirana i Ankarana,dodaj i skoro sve vece otoke.To je moje misljenje,mozda je tebi bolje u Kleku ili Karlobagu...ne sporim,ali ko bar jednom u zivotu nije bio u Zaostrogu(recimo) onda nek ide u Budvu.Better Man wrote:Ako Ti je Makarska rivijera nešto najljepše, onda te stvarno žalim. Pored toliko boljih mjesta na Hrvatskom primorju, Makarsku rivijeru smatrati najljepšom je smiješno.kakonako wrote:Bas PLJUVAJU?!? A da ne skrecem s teme,Makarska rivijera je nesto najljepse sto je bog podario nasim susjedima.I to redom:Gradac,Brist,Podaca,Zaostrog...orada wrote:Ima li gorih ljudi na planeti zemlji od Crnogoraca,Srba,Hrvata i Bosnjaka? Realno,nema. Ti narodi nisu dno,nego dvodno.Prosto je nevjerovatno da pojedini narodi,ili narod,posjeduju negativne osobine u toliko velikoj mjeri.
Internet junastvo, nista drugo. Covjek dobije nevjerovatan polet kad se sakrije iza ekrana.orada wrote:Bacite samo pogled na teme "autoputevi u bih" ili "sport". Tone smeca se izrucuju na tim temama,sve se negira,pljuje,nipodanistava,ismijava...
Na crnogorskim,hrvatskim,bosnjackim i srpskim forumima se bukvalno ne moze ostaviti komentar da se odmah ne javi gomila ljudi koji negiraju,kontriraju,rugaju se.Otkud toliko hejtera na ovim prostorima,to je stvarno za ginisa! Nije samo stvar u medjunacionalnim sukobima nego je sukob povodom svega.Potenciraju se samo negativne stvari kod svih pojava.Na Balkanu je prisutna nestvarno velika kolicina mrznje!
Je li vas iko namaro?golman wrote:Ja sam bio u Zaostrogu sa karatašima? Ma metropola parekselans...
Fakat, Makarska rivijera mi je uvijek bila Alipasino polje hrvatskog primorja... ono, ko da kazes da je Alipasino najljepsi dio Sarajeva.Better Man wrote:Ako Ti je Makarska rivijera nešto najljepše, onda te stvarno žalim. Pored toliko boljih mjesta na Hrvatskom primorju, Makarsku rivijeru smatrati najljepšom je smiješno.kakonako wrote:Bas PLJUVAJU?!? A da ne skrecem s teme,Makarska rivijera je nesto najljepse sto je bog podario nasim susjedima.I to redom:Gradac,Brist,Podaca,Zaostrog...orada wrote:Ima li gorih ljudi na planeti zemlji od Crnogoraca,Srba,Hrvata i Bosnjaka? Realno,nema. Ti narodi nisu dno,nego dvodno.Prosto je nevjerovatno da pojedini narodi,ili narod,posjeduju negativne osobine u toliko velikoj mjeri.
Edin H. wrote:Je li vas iko namaro?golman wrote:Ja sam bio u Zaostrogu sa karatašima? Ma metropola parekselans...
Neznanje je najveci neprijatelj. Nije to do tebe.topcam wrote:Ja se sjecam Zaostroga i upale uha. 5 dana u sobi proveo..
I kako je bilo?sherbett wrote:Ja sam zaradila pare u Budvi
imam dobro oko
Meni je makarska ekstra,od 99 godine sam dole,upoznao brdo makarana,znao sam preko mjesec dana ostati,vratim se crn ko ugalj,a kosa zuta kao da sam se farbo. a sto se pica tice,cudno skroz,trazis fantu a on donese ili pipi ili mirindu,a kad oces colu donese pepsi,a neku nasu pivu nisam ni trazio jer je nema ja mislim ni u trgovini kupiti a da bude u kaficutitinho wrote:Danas stigao iz Makarske i da vam kazem da je tamo ludilo ko sto se i ocekivalo. Spica je sezone, u subotu je bilo na svakom koraku ljudi sa koferima koji nemaju smjestaj. Posebno dole na Rivi ispred Agencija (i to od 12 pa do vecernjih sati).
Smjestaj se moze uvijek naci samo mora se hodati i ici u brda. Ima soba po 15 eura samo treba naci, treba pitait mjestne na svakom koraku. Ja sam isao u 6-7 agencija i nijedna mi nije ponudila nijedan smjestaj osim nekog apartmana za 65 eura za dvoje sto mi je bilo preskupo. Inace gdje god smo pitali za smjestaj svi su nam govorili da cemo tesko naci i da je sve puno.
Za razliku od proslih godina u Makarskoj gotovo da nema djeovjaka iz Bosne posebno iz Sarajeva, vecina je dijaspora, Split i Zagreb. Sto je nekad i prednost
Makarska i ove godine po meni ekstra. Ima ponuditi svakome nesto, od strane muzike do nase domace. Mnogo raje, na plazi navece bude vise ljudi nego po danu. Derneci su do 6-7 ujutru, vrijeme bilo ekstra.
Jedina mana, nigdje nema kupiti npr Sarajevsku pivu, i onda kad im kazes da na svakom koraku u Sarajevu imas Karlovacku, Ozujsko onda nam ne vjeruju.
Prodavaci su prijatni i sto se mene tice, u septembru poslije ispita opet sa rajom u Makarsku 3-4 dana.