Ako si pazljivo citao ono sto sam napisao, shvatio bi da je poenta mog posta bila nemogucnost promjene etnickog identiteta koji iskljucivo nasljedjujemo i ne biramo za razliku od nasih identifikacija sa drzavom, vjerom, jezikom, kulturom itd. koje mozemo mijenjati i birati u skladu sa svojim prohtjevima i nahodjenjima.bdzs wrote:edos wrote: Etnicka pripadnost je odredjena u nasoj DNA, naslijedili smo je od roditelja, a preko njih i od svih daljih predaka, i apsolutno ne postoji mogucnost njene promjene.![]()
Sve što si napisao je ustvari ono što si definisao u prvoj rečenici. Jedino što je tačno da čovjek u svojm genima dijeli
nasljeđe svojih predaka. To što neko u pojedinim hromozomima dijeli neke segmente sa neandertalacima ne znači da je i on sam neandertalac:lol:
A ako cemo o hromozomima i neandertalcima, i o tome se da pricati. Pitanje je samo dokle se zeli ici - do ameba po Darwinistima ili do prvo dvoje ljudi stvorenih na zemlji - prema monoteistickim religijama.. Bukvalno si shvatio stvari za koje sam rekao da su vrlo pojednostavljene iz razloga da pokusam stvoriti jasniju sliku mnogima koji na ovoj temi najcesce mijesaju i brkaju pojmove etnicke pripadnosti, pripadnosti drzavi i pripadnosti nekoj vjeri.