Turski vojni brodovi u moru Neuma

Locked
reis1

#326 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

bohhe wrote:
reis1 wrote:Nas Zelja iz Sarajeva je izdominirao selje iz juznih ruralnih predjela nase lijepe BiH.

Jalija 2 : 0 Selje. :oops:
Vidiš zanimljivo mi to o južnim ruralnim djelovima.
Sve bi se reklo da iz svjvernjaka progovara jal i zavist. To je sigurno jer nemaju klimu ko mi Hercegovci. :thumbup:

Oooo majkooo, upishat cu se... :lol:
bohhe

#327 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by bohhe »

reis1 wrote:
bohhe wrote:
reis1 wrote:Nas Zelja iz Sarajeva je izdominirao selje iz juznih ruralnih predjela nase lijepe BiH.

Jalija 2 : 0 Selje. :oops:
Vidiš zanimljivo mi to o južnim ruralnim djelovima.
Sve bi se reklo da iz svjvernjaka progovara jal i zavist. To je sigurno jer nemaju klimu ko mi Hercegovci. :thumbup:

Oooo majkooo, upishat cu se... :lol:
Nemoj, dosta je vlage ovih dana, ne moraš i ti pomagat.

Nego koje je mjesto po tvom sudu odraz kulture?
Čisto me zanima da znam koje si kriterije uzeo.
reis1

#328 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

Hafis wrote: Znam....i meni to isto smiješno zvuči..isto kao recimo Sarajevo i Pomorski institut :lol: , ali imaš toga u praksi.
Pa ovi iz Pomorskog instituta Sarajevo, oni ti klepaju pare, sto ih Mate iz Neuma uplati na racun poreza na konobarisanje. :oops:

Hjooo jeste vi naivni majko draga.
reis1

#329 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

bohhe wrote:
Hollywood.
Hafis

#330 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Hafis »

bohhe wrote: Nego koje je mjesto po tvom sudu odraz kulture?
Ćuj koje mjesto: pa to zna svaki maksum.
Rajvosa jarane: Bake, Zlaja, Švabo, Halid, Koke i Moke...a da, nije Kemica, otpao je iz sarajevske ekipe kao i većina iz onog starog jata.

A ovaj ti je što ga pitaš dijasporac, a po iskazanom po patriJotizmu izgleda ruralac, tako da zna o Sarajevu kolik' ja o Montrealu.
bohhe

#331 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by bohhe »

reis1 wrote:
bohhe wrote:
Hollywood.
Umjetne sise nisu loše dok ih gledaš, u ruci i u ustima nisu nešto.

Moram ti reći da si me pozitivno iznenadio, već sam mislio da ćeš reći Sarajevo. :mrgreen:
Last edited by bohhe on 15/06/2014 13:21, edited 1 time in total.
reis1

#332 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

Hafis wrote:
Rajvosa jarane: Bake, Zlaja, Švabo, Halid, Koke i Moke...a da, nije Kemica, otpao je iz sarajevske ekipe kao i većina iz onog starog jata.

A ovaj ti je što ga pitaš dijasporac, a po iskazanom po patriJotizmu izgleda ruralac, tako da zna o Sarajevu kolik' ja o Montrealu.
Ma ja sam ti u Sarajevo doshao iz predgradja Sjenice. Kupio sam stan jeftino od ovog jednog Hrvata sto je odselio za Australiju. :oops:
Hafis

#333 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Hafis »

reis1 wrote:
Hafis wrote: Znam....i meni to isto smiješno zvuči..isto kao recimo Sarajevo i Pomorski institut :lol: , ali imaš toga u praksi.
Pa ovi iz Pomorskog instituta Sarajevo, oni ti klepaju pare, sto ih Mate iz Neuma uplati na racun poreza na konobarisanje. :oops:

Strašno klepaju. Bogami će se načekati da im Mate iz Neuma uplati porez...barem se ta disciplina usavršila do savršenstva. A i od te siće, dobiju tu i tamo mrvicu onoga što prođe ove županijske hahare. Taman za bocu kisele...godišnje.
Hafis

#334 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Hafis »

reis1 wrote:
Hafis wrote:

Ma ja sam ti u Sarajevo doshao iz predgradja Sjenice. Kupio sam stan jeftino od ovog jednog Hrvata sto je odselio za Australiju. :oops:
I ja sam kupio s bratom popola stan od jednog Bošnjaka koji je inače u Norveškoj. Čekao da mu umre majka i prodao ga. Stvarno za male pare. Ne živimo u njemu, rentamo ga.
reis1

#335 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

Hafis wrote:
reis1 wrote:

Strašno klepaju. Bogami će se načekati da im Mate iz Neuma uplati porez...barem se ta disciplina usavršila do savršenstva. A i od te siće, dobiju tu i tamo mrvicu onoga što prođe ove županijske hahare. Taman za bocu kisele...godišnje.
Dodushe, nije lako Mati iz Neuma.

Mora konobarisati ove najseljakastije iz Bosne sto nemaju za ljetovanja u Antalyiji i Balearima, ovi krpelji iz porezne i Sa pomorskog drustva svako malo piju krv, i povrh svega jos turski brodovi zagadjuju skoljke. A Zelju jalijasa i predsjednika za sve to boli klinac.

Nije lako. :bih:
JohnnyS

#336 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by JohnnyS »

Hafis wrote:
reis1 wrote:

I da bar Kiseljak kupe, već daju pare na uvoznu Jamnicu najvjerojatnije...
reis1

#337 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

Hafis wrote: I ja sam kupio s bratom popola stan od jednog Bošnjaka koji je inače u Norveškoj. Čekao da mu umre majka i prodao ga. Stvarno za male pare. Ne živimo u njemu, rentamo ga.
Samo nek se vrti para.

Koliko je sad kvadrat stana dole kod vasKe? Isplatil se dole ulagati u stanogradnju?
Last edited by reis1 on 15/06/2014 13:42, edited 1 time in total.
reis1

#338 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

bohhe wrote:
reis1 wrote:
bohhe wrote:
Hollywood.
Umjetne sise nisu loše dok ih gledaš, u ruci i u ustima nisu nešto.

Moram ti reći da si me pozitivno iznenadio, već sam mislio da ćeš reći Sarajevo. :mrgreen:

Nema na cemu - i drugi put! :thumbup:
Fljamurtari

#339 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fljamurtari »

jovanka56 wrote: To sto Turci prave svoj prvi lpd je znak da zele da budu faktor stabilnosti u regiji.
A kako bi bilo da prvo stabiliziraju svoju zemlju? Jugoistok Turske je divlje podrucje u kojem se preporucuje ni stajati i gasiti auto/kamion. Mogu oni kupiti pokoju zeljeznu grdosiju ali im je sadasnja politika talibanska a oni u globalu tipicna turisticka banana republika sa ljubaznim domorocima u turistickim sredistima, slabofunkcionirajucim javnim sluzbama i tonama smeca po cestama.
Umalo popisivac

#340 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Umalo popisivac »

Joooj u sta se ovo pretvori. :roll: Turci su uvijek bili pusiona i uvijek ce biti. Nikad nece biti znacajna sila. I onda ih je mala daleko malobrojnija Hrvatska zaustavila.
Umalo popisivac

#341 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

I kakva im korist? Ne mogu (ne smiju) nista bez odobrenja velikih deckiju. A i onda su bili sila pa su od znatno manjih drzava blago receno popusili.
insomnia78

#342 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by insomnia78 »

Jasta bi
Sto ne uplovi 92-e?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Umalo popisivac

#343 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Nisu imali interes. Inace bi Turci otfitiljili. Druga su vremena danas.

haha. A jojjjj, kako slatko. Ne znam sto povezujes turke i bosnjake? Hoces reci da je to isto? Bosnjaka nema ni 50% a kamo li 60% u BiH. I sad ce kao Turci doci... sta? Stvarno mi nije jasno.

RH je u EU i u NATO-u, a i da nije od Turcina ne bi puno ostalo. Jebes Turcina. 8) A sve i da se RH i eto Srbija ne bi mogle odbraniti, ti stvarno mislis da bi EU (a Ruse da ne spominjem) gledali kako se Turcin iskrcava u sred Europe. Jasta bi. :mrgreen:
Umalo popisivac

#344 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Ajd dobro, ako ti tako kazes. :-D

RH je u EU, uskoro ce i Srbija, Makedonija... Bugari i Rumunji su vec tu... Biti ce jednom i BiH i toliko o mocnoj Turskoj i da se njoj nesto prepustilo na Balkanu. Kakve Albanske drzave? Pa Albanci ne vole Turke i Albanci se ne dijele ne ove i one, katolici, muslimani.

Samo se vi lozite na te gluposti.

Erdogan prica o Sarajevu i sl. kao Turskoj jer kao svaki luzer koji ne zna podnijeti poraz olajava. To je poceo nako sto je bilo jasno da EU nikad nece pristati na Tursku unutar EU pa je poceo malo izigravati frajera, al to je jedino sto moze.

Turci ce ostati uvijek ono sto su i bili, a to jest jedan nazadan narod kakvim su ih smatrali i u islamskom svijetu.

To da ce Bosnjaci preci 60% je tek prica (glupost za sebe). Prelazite vi to jos od rata i famoznog "poklapanja" pa samo padate.

A napali bi Bosnjaci kitu i osvojili kitu. Sto niste u ratu. Sto ste potpisali Dayton? Pa hrv. podrucja (osvojena od HVO/HV-a) su davana da se vama prepusti Sarajevo od Srba. Eto vas i vase Turske.

Al dobro. :D
Last edited by Umalo popisivac on 15/06/2014 15:14, edited 1 time in total.
Umalo popisivac

#345 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Ohohoho... :D Evo ga, pravo lice izlazi. Kakve price i bakrci o Neumu. Majka Turska. Elhamdulilah. :D

Jasta vec su nazadni. A vi ste se prodali brkatom Azijatu za vrecu brasna koji vas je zvao "baliya" sto znaci otprilike kao zatucani musliman s brda. Uzeli ste cak i njihova imena, prezimana... Od OSVAJACA.

Hrvati su zaustavili Turke. Da je bilo guzenja, sigurno da je. Ali ja necu pasti tako nisko pa da kazem ko je vas sve jebao, silovao i "guzio", od Turaka pa nadalje. To mi je stvarno odvratno. Samo cu reci da su Turci na kraju ipak zguzeni od Hrvata. Uvijek bili i uvijek ce biti. :-D

Al eto, fino je vidjeti o cemu je ovdje zapravo rijec i sta svega ima kod vas merhmetli Tvrtkovih Bosnjana. :D

aj selam. :D
Last edited by Umalo popisivac on 15/06/2014 15:23, edited 1 time in total.
dalmatinka

#346 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by dalmatinka »

Umalo popisivac wrote:Ohohoho... :D Evo ga, pravo lice izlazi. Kakve price i bakrci o Neumu. Majka Turska. Elhamdulilah. :D

:D
Ali sa sjevera Europe, sa dovoljne udaljenosti. Nije mi jasno kako ga nisi prepoznao? :D
Umalo popisivac

#347 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

dalmatinka wrote:
Umalo popisivac wrote:Ohohoho... :D Evo ga, pravo lice izlazi. Kakve price i bakrci o Neumu. Majka Turska. Elhamdulilah. :D

:D
Ali sa sjevera Europe, sa dovoljne udaljenosti. Nije mi jasno kako ga nisi prepoznao? :D
Ma znam ja to. Majcica Turska, blablabla, odoh ja u Europu. :D Famozna Svecka boyna. :D Valjda ih onaj sjever totalno izludi. Ne znam.
Last edited by Umalo popisivac on 15/06/2014 15:26, edited 2 times in total.
touch brain

#348 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by touch brain »

turci su dobili po usima i ispratili smo ih a gadnim batinama kad su bili mnogo jaci (osmansko carstvo) tako da nevidim zasto bi se sad,nakon par stoljeca,trebali brinuti pretnje da su navodno kao 5 ili 8 sila :lol:
Umalo popisivac

#349 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

jovanka56 wrote:

Jasta vec su nazadni. A vi ste se prodali brkatom Azijatu za vrecu brasna koji vas je nazvalo "baliya" sto znaci otprilike kao zatucani musliman s brda. Uzeli ste cak i njihova imena, prezimana... Od OSVAJACA.

Hrvati su zaustavili Turke. Da je bilo guzenja, sigurno da je. Ali ja necu pasti tako nisko pa da kazem ko je vas sve jebao i silovao, od Turaka pa nadalje. To mi je stvarno odvratno. Samo cu reci da su Turci na kraju ipak zguzeni od Hrvata. Uvijek bili i uvijek ce biti. :-D

Al eto, fino je vidjeti o cemu je ovdje zapravo rijec i sta svega ima kod vas merhmetli Tvrtkovih Bosnjana. :D

aj selam. :D
Zaustavili ste ih ali su vas 500 godina oplodjavali? I gdje ste ih to zaustavili molim te? :lol:

Masta radi svasta? :kiss:

Zaustavio je vas onaj Japanski sudija. :lol:
Prije da su ti oplodili nekog od tvog praprapra babe dok je bio ples uz nesto kao Zikino kolo. :D
Hafis

#350 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Hafis »

reis1 wrote: Dodushe, nije lako Mati iz Neuma.

Mora konobarisati ove najseljakastije iz Bosne sto nemaju za ljetovanja u Antalyiji i Balearima
u kojem si ti mejtefu logiku učio...a ja mene budale, nema tog predmeta.
Pokušaj me pratiti i stvarno polako pišem da bolje uhvatiš: Sve u svemu lakše mu je milijun puta. Oni moraju nekako izbiti tu lovu, vaditi iz silaha, štediti na nafaki cijele godine da bi se uputili na taj doživljaj...a njegovo je samo da ih dočeka i ošiša.
Locked