Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post Reply
Bosnjak333

#326 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Bosnjak333 »

tvsabina wrote:Predsjedništvo BiH se treba birati u Parlamentu.
S obzirom da imaju samo simboličnu ulogu , besmisleno je rasipati novac na glasačke listiće , komisije , posmatrače i brojanje.....
U tome ja i vidim problem.Zasto je tolika borba za predsjednistvo kad kao sto si rekla ima samo simbolicnu ulogu.Najvise me u cijeloj toj prici iritiraju Hrvati,odnosno Covic koji jos uvijek vjeruje u pricu da Hrvate moze zastupati samo covjek iz HDZ-a,a da su predstavnici ostalih stranaka sa hrvatskim predznakom nelegitimni.Bosnjaci imaju tu moc da ga spuste na zemlju zato kazem da bih vrlo rado glasao za osobu slicnu Zeljku Komsicu.Raguz ne moze biti moj izbor,ha HDZ,ha HDZ-1990,isto sranje u konacnici.
Hafis

#327 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Stvarno činjenica je Hrvati imaju daleko najbolje kandidate za predsjedništvo.
Gotovo svaki (99%) forumaš na ovoj temi je rekao da će glasati za hrvatskog člana predsjedništva.
Nije mi nikako jasno. Pa zar stvarno neće biti niti jedan jedini bošnjački kandidat kojem bi mogli dati svoj glas?
Znam da smo poprilično okretni, sposobni i zajebani, ali da smo toliko popularni nisam ni pretpostavljao :)
moon_walker_90

#328 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by moon_walker_90 »

Hafis wrote:Stvarno činjenica je Hrvati imaju daleko najbolje kandidate za predsjedništvo.
Gotovo svaki (99%) forumaš na ovoj temi je rekao da će glasati za hrvatskog člana predsjedništva.
Nije mi nikako jasno. Pa zar stvarno neće biti niti jedan jedini bošnjački kandidat kojem bi mogli dati svoj glas?
Znam da smo poprilično okretni, sposobni i zajebani, ali da smo toliko popularni nisam ni pretpostavljao :)
To se i ja pitam,zar stvarno nema niko sposoban? ili jednostavno ne mogu da dodju do izrazaja? :roll:
Hafis

#329 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

moon_walker_90 wrote:
Hafis wrote:Stvarno činjenica je Hrvati imaju daleko najbolje kandidate za predsjedništvo.
To se i ja pitam,zar stvarno nema niko sposoban? ili jednostavno ne mogu da dodju do izrazaja? :roll:
Imaju problem, definitivno...samo je teško priznati.
Pa činjenica da od živućih političara najviše cijene Komšića i Bogićevića govori doslovce sve.
Man of steel

#330 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Man of steel »

Bosnjak333 wrote:
tvsabina wrote:Predsjedništvo BiH se treba birati u Parlamentu.
S obzirom da imaju samo simboličnu ulogu , besmisleno je rasipati novac na glasačke listiće , komisije , posmatrače i brojanje.....
U tome ja i vidim problem.Zasto je tolika borba za predsjednistvo kad kao sto si rekla ima samo simbolicnu ulogu.Najvise me u cijeloj toj prici iritiraju Hrvati,odnosno Covic koji jos uvijek vjeruje u pricu da Hrvate moze zastupati samo covjek iz HDZ-a,a da su predstavnici ostalih stranaka sa hrvatskim predznakom nelegitimni.Bosnjaci imaju tu moc da ga spuste na zemlju zato kazem da bih vrlo rado glasao za osobu slicnu Zeljku Komsicu.Raguz ne moze biti moj izbor,ha HDZ,ha HDZ-1990,isto sranje u konacnici.
Sve zavisi od koga ko sjedi na jednoj od stolica tročlanog predsjedništva.

Ako je u pitanju fikus poput Komšića ili potrčko poput Radmanovića onda od ta funkcija zaista i jeste samo za slikanja i uhljebljivanje stranačkog kadra po ambasadorskim pozicijama.

Ali ako imaš čovjeka poput Bakira Izetbegovića koji ima uticaja i mogućnosti da nešta uradi i promjeni, onda ta funkcija i može biti bitna.
Hafis

#331 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

I tu u cijelu priču polako ulazi utjecajni Slavo Kukić :)
moon_walker_90

#332 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by moon_walker_90 »

Hafis wrote:
moon_walker_90 wrote:
Imaju problem, definitivno...samo je teško priznati.
Pa činjenica da od živućih političara najviše cijene Komšića i Bogićevića govori doslovce sve.
Lave,ja sam bošnjak... ali ja stvarno ne znam koga bih odabrao na tu poziciju...
rajvosa1

#333 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by rajvosa1 »

Za sada za bosnjackog clana izgleda da ce biti guzva u desnom sesnaestercu (Bakir, Cera, Fahro, Kebo), a lijevi krilo prazno. Nema nikoga da uleti i zabije sa lijevog krila. Ovako, favorit Bakir. IZ ce podrzati SDA, ali diskretno.
Hafis

#334 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

rajvosa1 wrote:Za sada za bosnjackog clana izgleda da ce biti guzva u desnom sesnaestercu (Bakir, Cera, Fahro, Kebo), a lijevi krilo prazno. Nema nikoga da uleti i zabije sa lijevog krila. Ovako, favorit Bakir. IZ ce podrzati SDA, ali diskretno.
A reci mi koje to godine nije bila gužva na desnom centru uz potpuno prazno lijevo krilo kada su u pitanju izbori za bošnjačkog člana predsjedništva?
Zato i jest ovakav interes za izbor hrvatskog člana predsjedništva..imaju ljudi što izabirati.

Evo da se ja kojim slučajem sutra prijavim za izbore- odvalim im par standardnih šupljih i borbenih poskočica na koje su se privikli, onda malo multi-kulti i sekulara špreha... a još Hrvat...to bi glasalo k'o ludo :) .
Moram malo razmisliti o ovome :?
rajvosa1

#335 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by rajvosa1 »

Hafis wrote:
rajvosa1 wrote:Za sada za bosnjackog clana izgleda da ce biti guzva u desnom sesnaestercu (Bakir, Cera, Fahro, Kebo), a lijevi krilo prazno. Nema nikoga da uleti i zabije sa lijevog krila. Ovako, favorit Bakir. IZ ce podrzati SDA, ali diskretno.
A reci mi koje to godine nije bila gužva na desnom centru uz potpuno prazno lijevo krilo kada su u pitanju izbori za bošnjačkog člana predsjedništva?
Zato i jest ovakav interes za izbor hrvatskog člana predsjedništva..imaju ljudi što izabirati.

Evo da se ja kojim slučajem sutra prijavim za izbore- odvalim im par standardnih šupljih i borbenih poskočica na koje su se privikli, onda malo multi-kulti i sekulara špreha... a još Hrvat...to bi glasalo k'o ludo :) .
Moram malo razmisliti o ovome :?
Fakat stvar za analize - los izbor na desnici, a nikakav na ljevici. Nije cudo sto su Zeljko i sada Martin toliko privlacni razocaranima u Bosnjaka. Stvarno, da nakon svih ovih godina i sada cetiri na vlasti SDP nema iole ozbiljnog bosnjackog kandidata.
Hafis

#336 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

rajvosa1 wrote: Fakat stvar za analize - los izbor na desnici, a nikakav na ljevici. Nije cudo sto su Zeljko i sada Martin toliko privlacni razocaranima u Bosnjaka. Stvarno, da nakon svih ovih godina i sada cetiri na vlasti SDP nema iole ozbiljnog bosnjackog kandidata.
Realno - nisu ga nikada ni imali.
rajvosa1

#337 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by rajvosa1 »

Hafis wrote:
rajvosa1 wrote: Fakat stvar za analize - los izbor na desnici, a nikakav na ljevici. Nije cudo sto su Zeljko i sada Martin toliko privlacni razocaranima u Bosnjaka. Stvarno, da nakon svih ovih godina i sada cetiri na vlasti SDP nema iole ozbiljnog bosnjackog kandidata.
Realno - nisu ga nikada ni imali.
Ima tu potencijala, kvalitetnih ljudi, ali Slucajni sve to poklopi.
BHCluster

#338 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

Anal iticaru ne moras kada si ti u pitanju namirisali biH 'mi' tebe na daleko. Nego sta bi ono sa kolegom @Alfons Kauders, pa srozao si svoj puchki kredibilitet u minus.
homega

#339 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by homega »

rajvosa1 wrote:Fakat stvar za analize - los izbor na desnici, a nikakav na ljevici. Nije cudo sto su Zeljko i sada Martin toliko privlacni razocaranima u Bosnjaka. Stvarno, da nakon svih ovih godina i sada cetiri na vlasti SDP nema iole ozbiljnog bosnjackog kandidata.
Željko nije "lijevi", njegovi simpatizeri su u zabludi, a i većina njih nisu ni kilometrima blizu "ljevice". Raguž pogotovo nije, šta vam je :?

U BiH ima ljevičara, ali šute, nažalost :(
rajvosa1

#340 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by rajvosa1 »

homega wrote:
rajvosa1 wrote:Fakat stvar za analize - los izbor na desnici, a nikakav na ljevici. Nije cudo sto su Zeljko i sada Martin toliko privlacni razocaranima u Bosnjaka. Stvarno, da nakon svih ovih godina i sada cetiri na vlasti SDP nema iole ozbiljnog bosnjackog kandidata.
Željko nije "lijevi", njegovi simpatizeri su u zabludi, a i većina njih nisu ni kilometrima blizu "ljevice". Raguž pogotovo nije, šta vam je :?

Ne kazem da su ljevicari, ali mnogim sa ljevice sigurno prihvatljiviji od Baketa, Cerketa, Fahreta i Kebe
Hafis

#341 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

homega wrote:

Ja stvarno ne znam niti jednog iz novije plejade.
Oni stariji su već prešli u preseravanje i više ih ozbiljno i ne uzimam u obzir.
moon_walker_90

#342 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by moon_walker_90 »

homega wrote:

Pa sta sute koju vraziju mater...vrijeme im je da dignu glas...evo,ima li ijedan covjek a da bi ga neko od vas volio da vidi na funkciji clana predsjednistva iz reda bošnjačkog naroda? dajte nekog kandidata...pa makar i da se razmisli o njegovoj kandidaturi... sta bi to donijelo...
Korisničkoime

#343 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Korisničkoime »

Fact wrote:
Korisničkoime wrote: Neće ići tako znači ja sam kao Bošnjak glasao za Komšića samo zato da bi ugnjetavao i majorizirao Hrvate. Ma jes vala to je meni kao i svakom drugom Bošnjaku jedini razlog života ućerivanje Hrvatima.
Eto tebi brate Bake, Hare i Fahro pa ti glasaj za njih ako hoćeš ja neću.
Glasao si da bi Hrvate učinio nebitnim političkim faktorom na tome nivou.Naravno da jesi.
Meni je nevažno tko je na vlasti,već sam to rekao.
Nije tačno. Sada bi ti trebao da dokažeš svoje sposobnosti da čitaš misli. Ovakvu tvrdnju može postaviti samo neko ko takve sposobnosti ima.
Glasao sam za njega zato što je jedini imao koliko toliko vjerodostojnosti. Nositelj zlatnog ljiljana, borac, bez nekih afera koje ga prate, pro BiH orijentiran iz političke opcije koja do tada nije nikada dobila pravu šansu da se dokaže i pokaže na vlasti. Kako se pokazala svi znamo.
S druge strane sam imao poslije ratnog profitera, čovjeka koji je oličenje većine negativnih stvari u našem društvu. Zatim čovjeka koji je tu samo zato što je sin A.I., čovjeka sa sumnjivim društvom koje bi neko nazvao i BH podzemlje. Na kraju čovjeka koji je obećavao za što je znao da ne može ispuniti i što na kraju i nije ispunio - 100% BiH i milijarde iz Kuvajta za autoput.
Niko pametan pored navedenog izbora nebi se smarao i razmišljao kako da Hrvate učini nebitnim političkim faktorom.
Ono što Hrvati moraju da shvate ili barem dio njih je da postoje i Hrvati koje se ne slažu sa HDZ smjernicama političkog djelovanja. Zatim da su Bošnjaci sposobni svoj glas dati i nekome ko nije Bošnjak ako isti ne predstavlja prijetnju po samu BiH te njih kao konstitutivnog naroda. Za Ustav i izborni zakon koji omogućuje rasplet situacije kakav se desio su glasali predstavnici hrvatskog naroda. Hrvati ili bilo ko dugi meni ne može uskratiti moje aktivno i pasivno biračko pravo. Ja bi morao znači da apstiniram od svog prava koje mi je garantovano Ustavom i Zakonom na koji su pristali hrvatski predstavnici samo kako bi te iste hrvatske predstavnike učinio sretnim i kako me sutra neko ne bi prozivao da nekoga ugrožavam.
fosna2014

#344 Re: AW: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by fosna2014 »

Cuj zajebani. Zar toliko druze Hafis? :o

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
Alfons Kauders

#345 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Alfons Kauders »

ajme nikako da doktor nauka objasni zasto se pise Hrvatski a ne hrvatski jezik... :D i kraj ponudjenih 2000 mara... :D a tu je i kolega s diplomom doktorovog sveucilista, koji pise odoŠmo... :D

dobre neke diplome i titule, nema sta... u nas tuzlanskih pekara se cijeni pismenost... da mozemo podjebavat... ne kaze se dzaba u tuzli "ubi brasno"... :izet:
Hafis

#346 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Eh, tvrde opjevane bosanske glave.
Mislim da sam ti na stranici ranije sasvim lijepo, kao malom školarcu objasnio zašto je Hrvatski a ne hrvatski jezik. Desile su se određene promjene u hrvatskom jezikoslovlju, za što vi u Tuzli vjerojatno još niste čuli.
Uostalom, pitaš li se zašto su brojne institucije u svoje ime uvrstile posvojnu zamjenicu? Imaš primjer i najveće institucije - Sabor Republike Hrvatske koji je preimenovan u Hrvatski sabor, ali tako sve institucije do jedne. To je pravilo uvedeno i za sam naziv jezika i on se piše velikim slovom. Pitaj djece koja idu u školu....mislim ne baš tu djecu :) ....već kad dođeš na područje gdje postoji odgovarajući školski program i za taj jezik.
Usput, kad već nepotrebno cjepidlačiš oko jezika ''u nas tuzlanskih pekara se cijeni pismenost'' – vidiš da i sam ne znaš gdje bi s tim ''se''. To je već solidna rupa u znanju i ne može se pripisati slučajnoj grešci. Znači, najpravilnije bi bilo, mada ti vjerojatno para uši: ''u nas SE tuzlanskih pekara cijeni pismenost''. Sada bi ti predstojnik katedre za Hrvatski jezik prof Drmić izvukao uši k'o u magarca :D

A ti te dvije tisuće maraka daruj nekoj obitelji kojoj je najpotrebnija pomoć, meni stvarno nije nužda.

I stvarno odosmo s teme.
Ne reče za koga ćeš, obzirom na već uobičajenu i poznatu gužvu u desnom centru pri izboru bošnjačkog člana predsjedništva, kao i svaki multietničar i sekularist glasati: HDZ 90 Raguž ili neovisni Kukić? Ili ipak malo desnije – za sad još uvijek neobjelodanjeni kandidat HDZ-a?
Alfons Kauders

#347 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Eh, tvrde opjevane bosanske glave.
Mislim da sam ti na stranici ranije sasvim lijepo, kao malom školarcu objasnio zašto je Hrvatski a ne hrvatski jezik. Desile su se određene promjene u hrvatskom jezikoslovlju, za što vi u Tuzli vjerojatno još niste čuli.
Uostalom, pitaš li se zašto su brojne institucije u svoje ime uvrstile posvojnu zamjenicu? Imaš primjer i najveće institucije - Sabor Republike Hrvatske koji je preimenovan u Hrvatski sabor, ali tako sve institucije do jedne. To je pravilo uvedeno i za sam naziv jezika i on se piše velikim slovom. Pitaj djece koja idu u školu....mislim ne baš tu djecu :) ....već kad dođeš na područje gdje postoji odgovarajući školski program i za taj jezik.
Usput, kad već nepotrebno cjepidlačiš oko jezika ''u nas tuzlanskih pekara se cijeni pismenost'' – vidiš da i sam ne znaš gdje bi s tim ''se''. To je već solidna rupa u znanju i ne može se pripisati slučajnoj grešci. Znači, najpravilnije bi bilo, mada ti vjerojatno para uši: ''u nas SE tuzlanskih pekara cijeni pismenost''. Sada bi ti predstojnik katedre za Hrvatski jezik prof Drmić izvukao uši k'o u magarca :D
ti si doktor, ja sam pekar... i opet si nepismeniji od mene... :D toliko o kvaliteti te stamparije diploma u kojoj radis... :D

dzaba se izvlacis, ponudio sam ti 2 milje al nemas muda - jer znas da si fulo cijeli fudbal... i ponavljam, ja govorim o hrvatskom jeziku, ne o hercegbosanskom... s njega radi sta hoces, ali hrvatski mi nemoj silovati - jer sam ljubitelj istog, kao i hrvatske kulture...

to sto vi adezeovci nazivate kulturom i jezikom mi moze doci kao dobra zabava ako se kad napusim po stare dane...
A ti te dvije tisuće maraka daruj nekoj obitelji kojoj je najpotrebnija pomoć, meni stvarno nije nužda.

I stvarno odosmo s teme.
Ne reče za koga ćeš, obzirom na već uobičajenu i poznatu gužvu u desnom centru pri izboru bošnjačkog člana predsjedništva, kao i svaki multietničar i sekularist glasati: HDZ 90 Raguž ili neovisni Kukić? Ili ipak malo desnije – za sad još uvijek neobjelodanjeni kandidat HDZ-a?
kukic

fakat nisam namjeravao jer mi je DF manje-vise otpala kao opcija, ali nagovorio si me... barem hocu nekog pismenog, :D a ne nekog kome si ti predavao... :D ko na Hrvatskom Jeziku govori "odoŠmo"... :D
Hafis

#348 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Odlično :thumbup: Znači imamo prvo licitiranje:

And finally: Slavo Kukić - one point.
Thank jury from Tuzla.

Imamo li studio u Kalesiji na vezi? @Seln, da li se čujemo?
Strahinja M

#349 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Strahinja M »

Ako se već daju prognoze, buduća tri člana Cerić,Kukić i kandidat SNSD-a
Hafis

#350 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Strahinja M wrote:Ako se već daju prognoze, buduća tri člana Cerić,Kukić i kandidat SNSD-a
Great :thumbup:
Croatian candidate Slavo Kukić has second voice.
Thank unknown jury.

Let's move on to the voting.
Imamo li na vezi studio u Međeđoj... @BH Luster, čujemo li se?
Post Reply