Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
glitch

#326 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

my world wrote:"Unfortunately, there is no work currently available for this task, but there might be soon! Please check back in a few minutes."

sta ovo znaci
da su ti taskovi vec potroseni,ili da jos nisu ni pusteni u upotrebu,posto vec duze vrijeme stoji isti broj taskova

"Task not yet available
We're getting this task ready for you! Please try a different task or re-enter this task in about 30 seconds."

ovdje fino kaže da pripremaju taskove za nas,samo mi nije jasno kad ce biti spremni,posto vec dugo stoji ovako.
pa fino piše
znači da radi neko na njima trenutno
skontaj i sam
da se pripremi taj posao ,unesu instrukcije, pitanja itd
treba sati u zavisnosti od količine posla koji će biti
nekad par sati ,nekad tek sutradan se pojavi
babaroga1x

#327 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

level 2, image categorization, clixsense, 7 centi po tasku, pronadji logo na slici, 10 slika u tasku, 30 sekundi po tasku, raspoloživo 4500 taskova...

GO, GO, GO!

Baba
konahawaii

#328 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

evo bas ja htjeo to napisat :)

samo mi 10 dao da uradim :sad: a nece nesto clixsense da mi se otvori
babaroga1x

#329 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

babaroga1x wrote:level 2, image categorization, clixsense, 7 centi po tasku, pronadji logo na slici, 10 slika u tasku, 30 sekundi po tasku, raspoloživo 4500 taskova...

GO, GO, GO!

Baba
blaaah, uspio samo dest komada uhvatiti, i gotovo, nema ih više... :sad:

dobro, neću se žalit, 0,70 $ za pet minuta...
babaroga1x

#330 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

konahawaii wrote:kako uspjevate odrzavat ukupan accuracy?

kad sam dobio lvl3 bio mi na 95%...evo vecaras na 88% :sad:
svi su mi poslovi novi, pa se zna i fulit kad prvi put radim neki posao...ima stvarno i glupih poslova koji se ne ispate radit

a i malo mi je glupa ta njihova racunica...znam uradit 30 taskova po 100%, ukupan acc se ne pomice...a uradim jedan na 60%, padne za 1% :-) isto kod nekog joba, ako prvi task se slabo uradi, tesko se popravlja acc tog joba...

zanima me jos kad izbaci "You've completed all your work!", koliko treba proci da se opet moze radit taj zadatak
Pozdrav,

evo malo mog iskustva, možda pomogne :)

radim na dva sajta, Clixsense i Neobux. Clix mi je primarni, Neobux sekundarni

Logiram se na oba i gledam prvo na clixu jel ima poznatih zadataka, njih odma rješavam da popravim accuracy...

kad nema poznatih i vidim neki novi koji bi htio provati, krenem na neobux i startam ga... riješim testna pitanja i gledam jesam prošao... ako ne prodjem, dobro pročitam objašnjenja jer tu mi objasne što sam fulao... prošao, ne prošao, odustajem od tog posla na neobuxu...

odem na clixsense i krenem na isti taj posao... ako imam sreće, ponove mi pitanja 8-) dobio sam i objašnjenja dodatna koja često puno pomažu....

takodjer, kad radim neki task, neovisno o sajtu, ako vidim da mi je task nerazumljiv, ne forsiram do kraja, nego lupim give up i provam ga ponovo za par minuta... vrlo često na taj način uspijem preskočiti pitanja koja su mi bila nejasna...

eto, my five cents

Baba
babaroga1x

#331 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

Novajlija10 wrote:Majku im jebem kako me zakinuše.
Radio ovaj zadatak 10 puta do sada i uvijek bilo dobro.
Da li su lokacije na mapi iste ili unutar 50 milja?
Ako jesu YES,ako nisu ili NEMA MAPE onda NO!
Nijedna mapa se nije učitala i nije do mene da mi je net slab ili slično,već nema mape.
I kažu mi debili na kraju sve netačno trebao si kliknuti na YES ,pas mater!
piši support case (help - file a ticket), obavezno priloži screen shot, traži popravak accuracya i da ti plate...
AhmetShabo

#332 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

ja trenutno radim ove racune iz prodavnica, wallmart, meyere, dollar itd itd. Iako odradim po jedan task, cim refreshujem zadatke , mogu opet uci da radim.. fina zarada 0,04 po tasku. Vec sam sada 0,67 dolara zaradio na jima, za pola sata
mikrozadatak

#333 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Ponudili su task:What is the format of this event?

Par stranica ranije napisao sam super uputstvo kako ga rješiti.

Pozdrav
AhmetShabo

#334 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Neke upute za rad ovog taska, Deal Search results revelance..??? vidim da je neki dan momak uradio dosta taskova. ima li kakva caka da se brzo ovo odradi' vidim da ima dosta teksta, ne da mi se citat sve... trazi se samo good match ili abd match?

Edit: skonto sam, nije tesko, samo gledam naslov, a ako sam nesiguran kliknem link i vidim ima li ponudjeno gdje u tekstu ili naslovu.. :D
glitch

#335 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

AhmetShabo wrote:Neke upute za rad ovog taska, Deal Search results revelance..??? vidim da je neki dan momak uradio dosta taskova. ima li kakva caka da se brzo ovo odradi' vidim da ima dosta teksta, ne da mi se citat sve... trazi se samo good match ili abd match?

Edit: skonto sam, nije tesko, samo gledam naslov, a ako sam nesiguran kliknem link i vidim ima li ponudjeno gdje u tekstu ili naslovu.. :D
bravo samo preletiš očima,vidiš naziv i opis
i klikneš ako se ne vidi dobro li nisi siguran
možeš ispod minute zadatak završiti
evo ja sad odradih 20 u naletu :D
AhmetShabo

#336 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

glitch wrote:
AhmetShabo wrote:Neke upute za rad ovog taska, Deal Search results revelance..??? vidim da je neki dan momak uradio dosta taskova. ima li kakva caka da se brzo ovo odradi' vidim da ima dosta teksta, ne da mi se citat sve... trazi se samo good match ili abd match?

bravo samo preletiš očima,vidiš naziv i opis
i klikneš ako se ne vidi dobro li nisi siguran
možeš ispod minute zadatak završiti
evo ja sad odradih 20 u naletu :D
ja samo 3, i nije mi dalo vise...
glitch

#337 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

AhmetShabo wrote: ja samo 3, i nije mi dalo vise...
tako si se potrefio pred kraj
večeras ih nije bilo puno neki dan sam 3 put više :D
kloniran

#338 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by kloniran »

Kako se izlazi iz ovog Are These People the Same taska? ima 8787 taskova u sebi?
AhmetShabo

#339 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

kloniran wrote:Kako se izlazi iz ovog Are These People the Same taska? ima 8787 taskova u sebi?
sam idi give up. ili close tab
glitch

#340 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

idi obavezno na give up!
neki zadaci su uradjeni tako kad zatvoriš tab on nastavlja odbrojavanje i postoji mogućnost da uračuna kao da si pogriješio
kloniran

#341 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by kloniran »

glitch wrote:idi obavezno na give up!
neki zadaci su uradjeni tako kad zatvoriš tab on nastavlja odbrojavanje i postoji mogućnost da uračuna kao da si pogriješio
a ako uradim give up sacuva li rezultat ovih do sada urađenih taskova?
glitch

#342 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

kloniran wrote:
glitch wrote:idi obavezno na give up!
a ako uradim give up sacuva li rezultat ovih do sada urađenih taskova?
naravno
kloniran

#343 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by kloniran »

i ovaj crowdflower laze malo
89c per task a ono 1c per task :lol:
glitch

#344 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

kloniran wrote:i ovaj crowdflower laze malo
pogledaj malo bolje ;-)
kloniran

#345 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by kloniran »

glitch wrote:
kloniran wrote:i ovaj crowdflower laze malo
pogledaj malo bolje ;-)
:thumbup:
dobojlija81

#346 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

pozz jel neko probao ovaj MintCoins na andriod telefonima,ja sinoc skinu i za sat nakupio nekih 68 centi :) ,skidas neke igre otvoriš i brises ima jos nekih ponuda ,jest da nije bog zna sta al jebajiga u dzep ga stavim i kad poskida pootvram i izbrisem

evo neki moj kod ako hoce ko probat dobije pocetni bonus od 10 centi

5u8KzMhX0 (nula valjda zadnja) vjerovatno i ja dobijem nesto preko ovog koda ko se registruje,sinoc sam probao pa ako je ko vec radio sa ovim da mi javi da odustanem ako nije cemu
mikrozadatak

#347 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Watermellon wrote:
Pozdrav i šta reći ? :-)
Počeo sam pratiit ovu temu na nagovor druga i reko ajde da vidim koliko je realno.
Počeo prije 2 dana,danas dobio sva 3 levela i sada ću 1 izgubiti zbog cijelog zadatka koji je urađen ''netačno'' (poogledaj gore).
Pisao sam tiket i slike priložio pa da vidimo....

Reče neko da zarađuje 30+ $ za sat.Samo da mu kažem da laže x30.I da sve ima posla za level 3 toliko (a nema ) ,teoretski je nemoguće ,stoga 8-)
Posjetio sam i onaj microworkers.com ,nije loše ali i tamo manjka posla.Prije ćeš tamo zaraditi 30 $ za sat (teorija) kad bi opet bilo posla jer se plaća više nego ovdje na Crowd.
Ali nebitno to sad...

Mene interesuje koliko treba vremena da se dobije isplata via Pay Pal ,tj. ima li neki određeni dan kada samo vrše isplate ili ?
Radim preko Crowd. sajta direktno,ništa PTC sajtovi.
Hvala.
Vjerujem da će prihvatiti tvoju žalbu, strpi se malo.
30$ za sat .... neko je imao lijepe snove. Ja cu ovaj mjesec uzeti vjerujem 200$, ali 30 za sat ne, vjerujem nikad.
PayPal - isplata svakog prvog u mjesecu, meni legnu na racun 3-4 dana poslije.

Poenta, ne mozes ni drugovima bas sve vjerovati. Narocito ako se popila koja piva ...

Pozdrav
AhmetShabo

#348 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

mikrozadatak wrote:
Watermellon wrote:
Pozdrav i šta reći ? :-)
Počeo sam pratiit ovu temu na nagovor druga i reko ajde da vidim koliko je realno.
Počeo prije 2 dana,danas dobio sva 3 levela i sada ću 1 izgubiti zbog cijelog zadatka koji je urađen ''netačno'' (poogledaj gore).
Pisao sam tiket i slike priložio pa da vidimo....

Reče neko da zarađuje 30+ $ za sat.Samo da mu kažem da laže x30.I da sve ima posla za level 3 toliko (a nema ) ,teoretski je nemoguće ,stoga 8-)
Posjetio sam i onaj microworkers.com ,nije loše ali i tamo manjka posla.Prije ćeš tamo zaraditi 30 $ za sat (teorija) kad bi opet bilo posla jer se plaća više nego ovdje na Crowd.
Ali nebitno to sad...

Mene interesuje koliko treba vremena da se dobije isplata via Pay Pal ,tj. ima li neki određeni dan kada samo vrše isplate ili ?
Radim preko Crowd. sajta direktno,ništa PTC sajtovi.
Hvala.
Vjerujem da će prihvatiti tvoju žalbu, strpi se malo.
30$ za sat .... neko je imao lijepe snove. Ja cu ovaj mjesec uzeti vjerujem 200$, ali 30 za sat ne, vjerujem nikad.
PayPal - isplata svakog prvog u mjesecu, meni legnu na racun 3-4 dana poslije.

Poenta, ne mozes ni drugovima bas sve vjerovati. Narocito ako se popila koja piva ...

Pozdrav
kako brate 200? skupi.. mozes li na kraju mjesec scrrenshot, ako nije tajna, da vidim odakle ti dolazi zarada. npr evo ja dosad imam 28 dolara zarade. od tog 25 sam zaradio na taskovima, 0,5 od referala kojih imam 10, al slabo su aktivni totalno. i ostalo su bonusi i reklame.. meni da je do kraja nagurat na jedno 50 bilo bi super, ovih dana slabo zadataka ima, a bilo je dana kad sam imao po 7 dolara zaradae i nisam od umora dalje radio. dakle moglo je jos vise..
mikrozadatak

#349 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

AhmetShabo wrote:
kako brate 200? skupi.. mozes li na kraju mjesec scrrenshot, ako nije tajna, da vidim odakle ti dolazi zarada. npr evo ja dosad imam 28 dolara zarade. od tog 25 sam zaradio na taskovima, 0,5 od referala kojih imam 10, al slabo su aktivni totalno. i ostalo su bonusi i reklame.. meni da je do kraja nagurat na jedno 50 bilo bi super, ovih dana slabo zadataka ima, a bilo je dana kad sam imao po 7 dolara zaradae i nisam od umora dalje radio. dakle moglo je jos vise..
Ovdje možeš vidjeti koliko sam zaradio dosad http://mikrozadaci.blog.hr/ Pokušavam držati blog aktivnim, svrati ponekad možda naletiš na kakvu korisnu informaciju. Ja sam prvi mjesec zaradio 35$, drugi 112$, treći 180$, imaš tamo screen shot-ove svih isplata. Naravno da ću staviti screen shot zarade za septembar kada bude vrijeme za to. Ako se dobro sjećam ti si tek nedavno počeo igrati, zapravo na moj nagovor kroz PP si se uključio na Neobux inače ne bi zaradio ni toliko. Mada, toliko brzo radim taskove da mi i supruga kaze da sam lud 8-)
Kao i za sve, i ovdje ti treba malo iskustva. Ja sam tri mjeseca ispred tebe, možda mi zato ide brže.
Mislim da više 95% zarade imam od taskova.
Zašto misliš da su tuđi referali aktivniji?
Bude dana sa više i dana sa manje taskova. Bit će ih još ne sumnjam.

Pozdrav i sretno
mikrozadatak

#350 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Watermellon wrote:Fin blog,jednostavan i iskren.

Samo nastavite ovdje ako vam nije mrsko obavještavati o dobrim zadacima kada se pojave kao dosada što ste,možda i drugima isto se ponude .
Hvala

Već sam pisao ovdje o sličnim stvarima i nadam se da ću nastaviti. Moja namjera je da ljude upoznam sa jednom od opcija da nešto zarade. Vjerujem da ima i boljih opcija, ali ja sam ušao u ovo, ponešto naučio, zašto ne bih djelić znanja prenio još nekome. Često se spominju referali, prečesto. Imam osjećaj da neko misli skontaš 50 referala i ležiš do kraja života. Zbog toga sam nedavno napisao par redova o referalima. Ja ću pokušati dati dobronamjeran savjet bilo kome, ako uđe preko mene još bolje, ako ne nek mu je sa srećom.
Da ne ostanem dužan AhmedShabi
Image
Slagao sam maloprije, ipak od referala zarađujem manje od 3% ukupne zarade.
Neobux ne da ovako lijep pregled, ali i tamo je u 5 deka.

Pozdrav
Post Reply