Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citro
#326 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
@RPM
Nemoj me pogresno razumjeti zbog onoga sto sam napisao gore, jer ja bih na tvom mjestu sigurno napravio isti izbor bez dileme.
Samo kazem da je steta sto jedan tako dobar proizvodzac ima takav hendikep kod nas. Nadajmo se da ce se to vremenom popraviti jer Toyota jeste odlican i kvalitetan brand za siru upotrebu. Naravno, ne treba je porediti sa premium brand-ovima, ali je prikladna za vrlo siroku populaciju.
Btw, Smajlovic je ispao iz igre jer vise nije mogao servisirati dugove prema Toyoti, mozda je bio previse naklonjen kupcima a manje sebi.
Nemoj me pogresno razumjeti zbog onoga sto sam napisao gore, jer ja bih na tvom mjestu sigurno napravio isti izbor bez dileme.
Samo kazem da je steta sto jedan tako dobar proizvodzac ima takav hendikep kod nas. Nadajmo se da ce se to vremenom popraviti jer Toyota jeste odlican i kvalitetan brand za siru upotrebu. Naravno, ne treba je porediti sa premium brand-ovima, ali je prikladna za vrlo siroku populaciju.
Btw, Smajlovic je ispao iz igre jer vise nije mogao servisirati dugove prema Toyoti, mozda je bio previse naklonjen kupcima a manje sebi.
-
goran16v
#327 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Valjda treba da je dobije nazad, ako vec nije, ali koliko znam on je licencu izgubio zbog banaka, hipoteke i objekta na Sickom Brodu u Tzl, a ne zbog bolje tretmana kupaca itd itd...citro wrote:goran16v wrote:Mi smo oba RAV-a (2002 i 2008) kupili kod Smajlovica, prvi zato sto tada nije bilo Toyote u Sarajevu (bilo neki kao servis u sklopu Kopexa u Barama) drugi zato sto je Smajlovic dao neuporedivo bolju ponudu. Nije proslo 10 dana zove tadasnji direktor Toyota Adria Hajrulahoivic i pita zasto nismo kupili u Sa i ja opletem po AFA-i najstrasnije (bio je tu jedan racun "greskom" uvecan za 480 *cking maraka).
Smajlovic je dokazao da pati od iste boljke kao i svi (smijesan lager dijelova) ali da je neoporedivo profesionalniji od AFA-e. Dovezem ja RAV-a 2002 god presao 156k km u AFA-u da se procjeni radi zamjene staro za novo i da se uradi ponuda za novi + zimske gume + odbojne lajsne + alarm. Poslije 4 sata cekanja eto procjene i ponude, 18k KM za stari i 61k za novi RAV. U predracunu navedeno "zimske gume Bridgestone Blizzak dim...). Rek'o jesu li ovo LM ili DMZ Blizzak i koji je index brzine (razlika zbog toga ide do 80 KM po gumi)? Blago teleci pogled ko da ga pitam nesto o kvantnoj fizici.
Nazovem Smajlovica, rek'o da ne dovozim auto, mogu li da ga poslikam, skeniram sve dokumente, serv. kjizicu, racune itd i da mu uradite procjenu i date ponudu za taj i taj RAV, tamno sivi + odbojnike + alarm + z. gume? Moze, uradim ja po dogooru i stize ponuda, za starog nude 21k KM, a novi 59k KM sa tacnim podacima o gumama, isporuka 90 dana! Naravno, nije bilo dileme gdje ce se auto kupiti. Poslije 7 dana zovu i da skrate rok isporuke nude CrossSport sa trazenim motorom i bojom, to nije prihvaceno, ali poslije 15 dana nude sve sto trazimo samo nije tamno sivi nego srebreni. Ma moze! Za mjesec auto isporucen u Sarajevo na lokaciju po zalji, stari utovaren, a uz auto poslali poklon Garmin navigaciju i na moju molbu otvorenu papirnu serv. knjizicu jer su vec bile uvedene digitalne.
I tako Smajlovic izgubi licencu
-
citro
#328 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
goran16v wrote:Valjda treba da je dobije nazad, ako vec nije, ali koliko znam on je licencu izgubio zbog banaka, hipoteke i objekta na Sickom Brodu u Tzl, a ne zbog bolje tretmana kupaca itd itd...citro wrote:
I tako Smajlovic izgubi licencu
Sve je to uzročno-posljedično. Ako si "dobar" prema kupcu i manje zarađuješ normalno da si manje sposoban da servisiraš dugove i kredite u koje si se sam i svjesno uvalio. Sve je stvar računice, vrlo je prosto.
No, nečemo o tome, a ja se iskreno nadam povratku Smajlovića jer je OK a konkurencija je itekako potrebna za dobrobit konzumenata Toyote, brand-a kojem želim da se značajnije proširi kod nas.
- Iago
#329 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Zanimljiva tema, da nema ovih vjecnih pro-golf/anti-golf aktivista.
Pogledah ovu Corollu i uopće ne izgleda loše. Mada, mislim da po cijeni, dimenzijama i još nekim dzidzama (opremljenost, gepek i sl.), prije se treba usporediti sa Fluenceom. Mislim, da Octaviju opremis samo ovom osnovnom Toyotinom opremom, ode to u Honduras.... I ja bih volio A8 voziti, ali nece moci...
Offtopic:
Ima li neko da mi moze objasniti sto mi je moderacija zakljucala temu o kupovini auta 25.000 - 30.000? Jesam li koga necim uvrijedio?
Pogledah ovu Corollu i uopće ne izgleda loše. Mada, mislim da po cijeni, dimenzijama i još nekim dzidzama (opremljenost, gepek i sl.), prije se treba usporediti sa Fluenceom. Mislim, da Octaviju opremis samo ovom osnovnom Toyotinom opremom, ode to u Honduras.... I ja bih volio A8 voziti, ali nece moci...
Offtopic:
Ima li neko da mi moze objasniti sto mi je moderacija zakljucala temu o kupovini auta 25.000 - 30.000? Jesam li koga necim uvrijedio?
-
citro
#330 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Ništa ne brini, to oni ionako ofrlje rade, ili što bi naš narod rekao - od čibuka.Iago wrote:Zanimljiva tema, da nema ovih vjecnih pro-golf/anti-golf aktivista.
Offtopic:
Ima raje ovdje gađaju se raznim nepristojnim izrazima, pozdravljaju familiju jedni drugima i nikome ništa. Druge opet banuju onako bezveze, tek da se vidi da nešto rade, čini mi se. Vjerovato si ti u ovoj drugoj grupi.
I ja sam lično par puta pretjerao, jednom i namjerno baš da vidim šta će uraditi, pa ništa.
Kakvi moderatori, je li ima neka škola ili kurs za to ? Priručnik ili slično ?
Baš me interesuje šta će sada biti
- drndalo
#331 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Moguce je da je tema zakljucana jer je bilo barem 34 slicne, samo sa razlicitim cijenovnim razredima...
- Iago
#332 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Više mi ima smisla da ima 34 teme sa različitim cijenama nego da u temi Corolla vs. Octavia se raspravlja o ručkama na Citroenu ili što je liku zaključana tema koja nema veze sa Corollom ili Octavijomdrndalo wrote:Moguce je da je tema zakljucana jer je bilo barem 34 slicne, samo sa razlicitim cijenovnim razredima...
- Iago
#333 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Ontopic:
Ima li ko iskustva sa ovim Toyotinim benzincima? 1,33 ili 1,6? Cijeli život vozim dizele, a ni sam ne znam zašto... Možda je vrijeme za benzinca...
Ima li ko iskustva sa ovim Toyotinim benzincima? 1,33 ili 1,6? Cijeli život vozim dizele, a ni sam ne znam zašto... Možda je vrijeme za benzinca...
-
citro
#334 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Potrošnja je glavni adut protiv benzinca, ako prelaziš mnogo kilometara. Što se tiče svega ostalog, radije Toyotin benzinac nego Toyotin diesel.Iago wrote:Ontopic:
Robusne su konstrukcije i nema nekog održavanja. Imaju lanac, svječice se npr. mijenjaju na 90.000 km (na 2.0 motoru a mislim da je slično i na ostalim), nema dvomasenih zamašnjaka, turbina i ostalih novotarija koje znaju da glavu opterete migrenom a prosječnom korisniku uopšte nisu važne.
Malo kilometara godišnje i dugo posjedovanje auta (jer se benzinac kod nas teško prodaje) - benzinski motor, u suprotnom diesel.
Plin je solucija, ali ako misliš kupovati novo auto onda mi je "kopanje" po novom autu malo bezveze. Kod plina na Toyotama moraš biti oprezan, ugradnja mora biti profesionalna a uređaj vrhunski inače buy buy ventili.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#335 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Jao
.Teme kupujem auto od xx do xx klinaca...mislim...to je chista zajebancija...sto rece neko ima takvih na stotinu tema.Jel sad svakom treba pojedinacno objasnjavat sta da kupi
? A glede zasto neki forumashi "ne lete" iako rece neko , "I ja sam lično par puta pretjerao, jednom i namjerno baš da vidim šta će uraditi, pa ništa. " , valjda imaju pluseva
. Ne laprdajte gluposti.
L.p.
L.p.
-
citro
#336 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Halo, globalni moderator, čujemo li se profesore ?Bobi wrote:Jao.Teme kupujem auto od xx do xx klinaca...mislim...to je chista zajebancija...sto rece neko ima takvih na stotinu tema.Jel sad svakom treba pojedinacno objasnjavat sta da kupi
? A glede zasto neki forumashi "ne lete" iako rece neko , "I ja sam lično par puta pretjerao, jednom i namjerno baš da vidim šta će uraditi, pa ništa. " , valjda imaju pluseva
. Ne laprdajte gluposti.
L.p.
Možda bi tebe trebalo malo banovati, šta misliš ?
-
Bobi
- Forum administrator
#337 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Sta uopce radis na ovom forumu...zar nisi otisao prije ihahaaaRe: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
em11r,
Hvala na razumijevanju, i meni se cini da je to tako.
Zbogom ovom forumu.
by citro
06. Mar. 2013. 09:37
Forum: Auto
Topic: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Replies: 51
Views: 6724
- Iago
#338 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Pa, hebat ga, forum je. Ako ljude zanima da mi objašnjavaju, neka teme. Ako ne zanima, niko neće odgovoriti, i to je to. Jbt, jest tema "Pao snijeg". A ne odgovori ti na nečije pitanje gore - je li to ima neka škola za moderatore ili šta?Bobi wrote:Jao.Teme kupujem auto od xx do xx klinaca...mislim...to je chista zajebancija...sto rece neko ima takvih na stotinu tema.Jel sad svakom treba pojedinacno objasnjavat sta da kupi
. Ne laprdajte gluposti.
L.p.
I red bi bio kad ti neko pošalje poruku i kulturno te upita za nešto, da odgovoriš?
-
Bobi
- Forum administrator
#339 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Zovem i ja grijanje da ih pitam sto slabo grije pa mi se niko ne javlja
.Pojedinci koji misle da su centar svijeta i "terorišu" druge korisnike bolje neka nadju drugo mjesto.
L.p.
L.p.
- Iago
#340 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Bravo, majstore!Bobi wrote:Zovem i ja grijanje da ih pitam sto slabo grije pa mi se niko ne javlja.Pojedinci koji misle da su centar svijeta i "terorišu" druge korisnike bolje neka nadju drugo mjesto.
L.p.
-
romeomoraprezivjeti
#341 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Sto vam ga spusti,k'o one šalteruse iz drzavnih firmi kad se placaju racuni. 
- Iago
#342 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Ma, nek' je on negdje glavni, funkcija, globalni moderator 
-
Bobi
- Forum administrator
#343 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia
Ban obojica...zalite se kome hocete
.