Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
- arzuhal
#326 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ne znam jel mi ikad u životu naumpalo i prahnulo, pa da sam rek'o:"Da mi je sad hamburger, mljac!"
Vazda mi naumapdne nešto na kašiku, neka pita i sl. Jest pizza, al' hamburger...
Vazda mi naumapdne nešto na kašiku, neka pita i sl. Jest pizza, al' hamburger...
- stakasa
#327 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Jednostavno - sjajno. U vlastitom osebujnom stilu. Ovo bi lako moglo uci u nekih top pedeset na buducoj temi o prvom forumasu klixahrle1976 wrote:Sa koje si ti socijale spao da mi je samo znati? Ti kao da si dosao sa kakog socijalnog odmora u Tucepima pa bleno ko june u sarena vrata. Evo ti prvi od pet, ako postoji, a postojao je jos dok je bila stara autobusna stanica iza kasarne. Nepitaj me za ime. Tu su hamburgeri bili isto dzon od cipele. Lokal bio do autobusne odnosno na istoj strani gdje taksisti cekaju (cirka).ovo_malo_duse wrote:
Pusti ba Hrleta opet ga prenosi, Najblize sto je on vidio od NY je neka od kulisa u tv serijama. Cuj probao u 15-20 ponudjaca u SA. Haj nabroj 5 komada a da nisu opste poznati svima, ja ti placam koliko mos pojest za jedan dan. ahahhhaha
Kod Ministarstva gdje ljudi ponistavaju drzavljanstvo BiH, na cosku tu su sad izgradili nako ruglo od zgrade kao robna kuca. Sad imas glavnu cestu pa u nize prema Cengic Vili (pravac) na desnu ruku si imao lokal. Bio je tu 2009. Imao je mastu ali brate lepine za hamburger isto kao da mi je dao kruha da hranim patke i ptice.
Na Cengic Vili / Malti kod one zute zgradice. Tu si imao dva cua odnosno jedno tu na strani ulice gdje pocinje Dolac Malta a drugi lokal ti je bio preko puta mosta. Ovaj prva ko stand za trafike ovo je bilo prije 10 plus godina, jel tog cua tu vise ima ili nema nemam pojma ali nalazilo se na istoj strani gdje je nekada ulica bila ili se zvala Omera Maslica. Sve u svemu nisu nicemu bili. Imali su i ko neke sendice isto. Drugo, je predjes most pa ides skor skoz do cete koja vodi do Mojmila mislim nekad se zvala Mojmilska, doslovno na desnu ruku prije te ceste si imao lokal jedan za lokanja a jedan za sta nabost. Isto su imali "hamburgere" mada mi je vise licilo pljeskoburger sa dosta ajvara ali eto.
- stakasa
#328 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Cuj orjentacija ti ko kobasicakaranana wrote:Da, i to sto kazes. Bas mi je orjentacija ko kobasica. Bas dobra usporedba.hrle1976 wrote:Sta ti ja mogu kad iz te svoje prdekane samo izadjes kad te mati zamoli da kupis kilogram paprika i sl. Pa ti je orijentacija u gradu ko kakva kobasica.karanana wrote:E jesi lokacije objasnio alal ti vera. Jedino sam mozda zmaj stanicu skonto ali ni to mi nije sigurno.
Haha....ministarstvo gdje odjavljujes drzavljanstvo......kako identifikuje grilove po mjestima gdje je bio u okolini. A kako bi npr. ja znao koje je to ministarstvo. Zviz zviz....falio si dok si na forumskom odmoru bio. Jesi u grckoj ponovo bio? Ima li poznatih?
P.S.
A vi ostali ne znate za osnovni red, deset puta je spomenuo njujorske hamburgere, ocito da je bio preko bare u ovom low budget prijebozicnom periodu koji je koincidirao sa banom. Pa da neku upita sta, kako, je li se izgradio New York dole iza Pete avenije... De malo
- MyTao
#329 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Sve je do ukusa... dobar hamburger je bolji nego ista sto nudi nasa kuhinja... bar meni.arzuhal wrote:Ne znam jel mi ikad u životu naumpalo i prahnulo, pa da sam rek'o:"Da mi je sad hamburger, mljac!"
Ali dobar hamburger neces naci u mcdonaldsu. U Sarajevu i Tuzli na nekoliko mjesta sam jeo nase domace hamburger... pa nisam iznenadjen sto mislis tako.
- hrle1976
#330 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ima ovdje par ljudi koji svaki od njih na racunu ima vise nego citav BiH godisnji proracun. Direktor Triglav osiguranja za CZ, pa par isto drugih iz tih kuca. Pa dvojica direktora banki, privatnih, koje se specijaliziraju za OPTIMIZACIJU poreza na koje kakvim ostvrima i sl. Cesi koji idu na Jadran to je nizi i nize srednji sloj. Vec dobru deceniju HR nije ni u top 5 destinacija. Nije da nema da neide ali HR je vise posatala ono imam slobodno 7 dana krajem augusta ili pocetkom septembra pa odoh jos koji dan na more. Hit je sad Francuska obala. Grcka je broj 1. U top 5 spadaju putovanja po karibima.petunija wrote:hrle1976 wrote:Praha je turisticki i svjetski grad 365 dana godisnje. Nema dana da nema brdo turista. Da tim fast-food lancima ide lose nebi ih bilo u tolikoj kolicini te su u porastu. Dobar dio prihoda, ja tvrdim 3/4 zaradjuju na turistima. Jer turista ima u svim nivoima. U Prahi mozes budi posto proci kao turista a mozes se potrositi vise nego u Monaku. Ima ponude za svacij dzep. U Prahi ima vise registovanih sportskih auta nego u Rimu i Milanu skupa. Vecina zivi neku prosjecan zivot, nije nista pretjerano, nego eto ide ok. Ali ima ovdje ljudi koji su se na racun tranzicije koja u pojedinim dijelovima i dan danas traje a da nepicam u poslovim oparili, ma ni Vatikan im nije ravan koliko su nagrnili. Praha je drzava u drzavi i nemozes je nikako koristiti kao primjer za ostali dio drzave. Brno je vec vukojebina, meni nije, ali to je ono tipa tamo ides samo jer si upozno naku, nakog pa se jos niste odlucili na zajednicki zivot, ili imas kakvu nanu, tetsku, strica i tako te stvari. Ja poznam nekoliko ljudi dobili stan za vrijeme socijalizma / komunizma, a zive 20-30km van Prahe u kuci roditelja samo je renovirali dok stan u gradu je posao. Iznajmljiva se turistima, niti se placa porez, niti ima neke posebne regulacije, nemoze spropasti jedino da kakva budala ga devastira skroz na skroz.![]()
Šta će njima sportska auta? Pa ni škode ne voze preko 40km/h
Kad na Jadranskoj magistrali vidim kilometarsku kolonu znam: čeh na čelu kolone
Porediti BiH i Cesku bar po ekonomiji je malo sasavo, jer po zadnjim brojkama u CZ prosjecan covjek ima veca primanja nego u Sloveniji. A svak zna razliku izmedju Slovenije i BiH po tom pitanju.
- MyTao
- stakasa
#332 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Istina. Sasvim drugi koncept, zna se odakle se uzima meso, mora biti masno, minimalno petnest posto, krupno mljeveno, od zacina biber i so. Nije sve McDonalds, ne znam kad sam zadnji put jeo u njemu. Od lanaca nije los Shake Shack (imaju dobar sos a na internetu se moze naci i recept za isti), Bob's, Flippin' Burger (ovaj mi je na prvom mjestu)MyTao wrote:Sve je do ukusa... dobar hamburger je bolji nego ista sto nudi nasa kuhinja... bar meni.arzuhal wrote:Ne znam jel mi ikad u životu naumpalo i prahnulo, pa da sam rek'o:"Da mi je sad hamburger, mljac!"
Ali dobar hamburger neces naci u mcdonaldsu. U Sarajevu i Tuzli na nekoliko mjesta sam jeo nase domace hamburger... pa nisam iznenadjen sto mislis tako.
- hrle1976
#333 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Prosjecan Bosanac se ruga svakome a u blatu je do vrata. To na ovom forumu a i u realnosti da viditi na svakom cosku. Pa ti sad vidi ko je pacenik.MyTao wrote:![]()
koji pacenik.
- zforumas
#334 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Prosjecan Bosanac je pokupio svu pamet svijeta i ne libi se ni sekunde da tu pamet prosipa na svakom korakuhrle1976 wrote:Prosjecan Bosanac se ruga svakome a u blatu je do vrata. To na ovom forumu a i u realnosti da viditi na svakom cosku. Pa ti sad vidi ko je pacenik.MyTao wrote:![]()
koji pacenik.
- petunija
#335 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
@hrle
Moj komentar je bio u smislu da ne znaju voziti, pa otuda čuđenje zbog sportskih auta, a ne da nemaju para. Koliko zarađuju, stvarno ne znam niti me zanima
Moj komentar je bio u smislu da ne znaju voziti, pa otuda čuđenje zbog sportskih auta, a ne da nemaju para. Koliko zarađuju, stvarno ne znam niti me zanima
- hrle1976
#336 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Prosjecnom Bosancu je skolovanje izgleda strana rijec. U BiH ko god ima znanja je odbacen iz drustva jer se ne upusta u povrsinske zakljucke odnosko kafanske. To je problem u BiH. Poblem u BiH nema se postovanja prema nicemu ni svom ni tudjem, nicemu. Najlakse je kukati, rugati se dugome, izvoditi mangupa i sl. A najglavne institucije u drzavi su kafana, kladionica i koride/teferici te vrste. Isto ono nasta se pale rednecks u USA. A oni se isto pale na patriotisam kojeg ima u BiH na izvoz jos u tri boje. U BiH su predrasude odgovor na sve. Komsija kupio novi auta; odma hamsa i njen horoz sa prozora sigurno je ukro pare, nema on za kifle a ne za vako auto, lopov je to. Skolovani neka vrsta pedera, koji imaju pare u dzepu su lopovi, a ovi sto kukaju i ismijavaju sve duge su sta, nekakva dar civilizaciji? Meni vise zvuce kao ljudi bez discipline i koji nisu makli dalje od kruga od 20km.zforumas wrote:Prosjecan Bosanac je pokupio svu pamet svijeta i ne libi se ni sekunde da tu pamet prosipa na svakom korakuhrle1976 wrote:Prosjecan Bosanac se ruga svakome a u blatu je do vrata. To na ovom forumu a i u realnosti da viditi na svakom cosku. Pa ti sad vidi ko je pacenik.MyTao wrote:![]()
koji pacenik.
@petunija Bosanci su nikakvi vozaci, za njih su Cesi izmisli kulturu voznje. Ja poznajem brdo ljudi iz BiH kad vide autocestu pomisle da su na velikoj nagradi Singapura. U Sarajevu se dnevno desi vise prometnih nezgoda nego u citavoj Ceskoj. Da se nisam vozio BiH i vidio kako vecina vozi nebi imao zapravo da bilo sta kazem ali posto jesam, i vidio sam, mogu reci, ja da se pitam BiH vozacke nebi priznao.
Ja imam neke dalje iz HR (rodbinu) otisli prije nekoliko mjeseci u Njemacku da rade. Sin im vec imao dvije prometne nesrece inace su iz neke vukojebine ne daleko od Bihaca. Haman isto kao i BIH tacno da nema granice nebi znao u kojoj si jer je sve isto i mentalitet i nacin razmisljanja i sve.
Poslje dva udesa, capi ga policija neki dan kako vozi brze nego dozvoljeno. Oduzeli mu vozacu do daljnjeg jos nije na sudu bio da se utemelji jeli dozivotno. Zvali me u neku pomoc ono ovo otisao tamo i prvo sto sam mu uradi jeste odalamio jednu dobru sljagu. Pa onda njegov otac se poceo kurciti i sl. Takvih ima i po BiH u velikom broju. Bosanac misli da zna voziti a vecina blage nema. Cast izuzetcima ali ti su ugrozeni od ljudi. Ima jedna izreka, kad cigan obuce cipele, on je u stanju da ubije svog oca samo da dokaze drugima svoju moc.
- stakasa
#337 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Sumnjam da se on osjeca kao Bosanac, on lebdi iznad nas, visokozforumas wrote:Prosjecan Bosanac je pokupio svu pamet svijeta i ne libi se ni sekunde da tu pamet prosipa na svakom korakuhrle1976 wrote:Prosjecan Bosanac se ruga svakome a u blatu je do vrata. To na ovom forumu a i u realnosti da viditi na svakom cosku. Pa ti sad vidi ko je pacenik.MyTao wrote:![]()
koji pacenik.
-
Heller
#338 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Pitanje jel ovaj hrle trol il je fakat slika i prilika dijasporca?
- stakasa
#339 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Nije troll ali mozes i ti pod ruku sa njimHeller wrote:Pitanje jel ovaj hrle trol il je fakat slika i prilika dijasporca?
-
Heller
#340 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
stakasa wrote:Nije troll ali mozes i ti pod ruku sa njimHeller wrote:Pitanje jel ovaj hrle trol il je fakat slika i prilika dijasporca?
- MyTao
#341 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Hrle nije dijasporac... to je svjetski covjek.Heller wrote:Pitanje jel ovaj hrle trol il je fakat slika i prilika dijasporca?
-
Heller
#342 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Podsjeti me na one snase kojima je glavna kod nas u Njemackoj.MyTao wrote:Hrle nije dijasporac... to je svjetski covjek.Heller wrote:Pitanje jel ovaj hrle trol il je fakat slika i prilika dijasporca?
-
belfy
#343 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
ako je ovo pokusaj sarkazma, pao je u ironiju, jer ovo napisa neko ko za dva mjeseca prospe dvije hiljade komentara...zforumas wrote:Prosjecan Bosanac je pokupio svu pamet svijeta i ne libi se ni sekunde da tu pamet prosipa na svakom korakuhrle1976 wrote:Prosjecan Bosanac se ruga svakome a u blatu je do vrata. To na ovom forumu a i u realnosti da viditi na svakom cosku. Pa ti sad vidi ko je pacenik.MyTao wrote:![]()
koji pacenik.
- madesa
#344 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
gdje ce ko sa otrovom 
- MyTao
#345 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
hrle1976 wrote:Prosjecnom Bosancu je skolovanje izgleda strana rijec. U BiH ko god ima znanja je odbacen iz drustva jer se ne upusta u povrsinske zakljucke odnosko kafanske. To je problem u BiH. Poblem u BiH nema se postovanja prema nicemu ni svom ni tudjem, nicemu. Najlakse je kukati, rugati se dugome, izvoditi mangupa i sl. A najglavne institucije u drzavi su kafana, kladionica i koride/teferici te vrste. Isto ono nasta se pale rednecks u USA. A oni se isto pale na patriotisam kojeg ima u BiH na izvoz jos u tri boje. U BiH su predrasude odgovor na sve. Komsija kupio novi auta; odma hamsa i njen horoz sa prozora sigurno je ukro pare, nema on za kifle a ne za vako auto, lopov je to. Skolovani neka vrsta pedera, koji imaju pare u dzepu su lopovi, a ovi sto kukaju i ismijavaju sve duge su sta, nekakva dar civilizaciji? Meni vise zvuce kao ljudi bez discipline i koji nisu makli dalje od kruga od 20km.zforumas wrote:Prosjecan Bosanac je pokupio svu pamet svijeta i ne libi se ni sekunde da tu pamet prosipa na svakom korakuhrle1976 wrote:
Prosjecan Bosanac se ruga svakome a u blatu je do vrata. To na ovom forumu a i u realnosti da viditi na svakom cosku. Pa ti sad vidi ko je pacenik.
@petunija Bosanci su nikakvi vozaci, za njih su Cesi izmisli kulturu voznje. Ja poznajem brdo ljudi iz BiH kad vide autocestu pomisle da su na velikoj nagradi Singapura. U Sarajevu se dnevno desi vise prometnih nezgoda nego u citavoj Ceskoj. Da se nisam vozio BiH i vidio kako vecina vozi nebi imao zapravo da bilo sta kazem ali posto jesam, i vidio sam, mogu reci, ja da se pitam BiH vozacke nebi priznao.
Ja imam neke dalje iz HR (rodbinu) otisli prije nekoliko mjeseci u Njemacku da rade. Sin im vec imao dvije prometne nesrece inace su iz neke vukojebine ne daleko od Bihaca. Haman isto kao i BIH tacno da nema granice nebi znao u kojoj si jer je sve isto i mentalitet i nacin razmisljanja i sve.
Poslje dva udesa, capi ga policija neki dan kako vozi brze nego dozvoljeno. Oduzeli mu vozacu do daljnjeg jos nije na sudu bio da se utemelji jeli dozivotno. Zvali me u neku pomoc ono ovo otisao tamo i prvo sto sam mu uradi jeste odalamio jednu dobru sljagu. Pa onda njegov otac se poceo kurciti i sl. Takvih ima i po BiH u velikom broju. Bosanac misli da zna voziti a vecina blage nema. Cast izuzetcima ali ti su ugrozeni od ljudi. Ima jedna izreka, kad cigan obuce cipele, on je u stanju da ubije svog oca samo da dokaze drugima svoju moc.
I sta kazes... najlakse je kukati, pljuvati... i onda popljujes sve i svasta
Ne znam kako je u Ceskoj koju dizes u nebesa, ali za "nas" u AmeriKi to je vukojebina iz koje uvozimo kurve.
Zato i imate toliko mcdonaldsa... treba to nahraniti dobro prvo, prije nego sto dodju.
- Šveđanin
#346 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Daj kako vam se da odgovarati ovom trolu hrletu. Pogledajte naslov teme.
Nego,
Starbucks - koja glupost. Skupo, kafa ista kao bilo gdje drugo. Dosta prazni, a unutra vecinom tinejdzeri, reklama...
Nego,
Starbucks - koja glupost. Skupo, kafa ista kao bilo gdje drugo. Dosta prazni, a unutra vecinom tinejdzeri, reklama...
- stakasa
#347 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Dobar za selfijaŠveđanin wrote:Daj kako vam se da odgovarati ovom trolu hrletu. Pogledajte naslov teme.
Nego,
P.S.
Nije los onaj u Mood-u, bude vazda mjesta vikendom
- Šveđanin
#348 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Tu sam i bio stakasa.
Radni dan, nije nesto posjeceno. Do posla cesto prodjem pored jednog drugog, nisu Svedjani pretjerani ljubitelji Starbucksa, najcesce poluprazno.
Kebab mi se zgadio - mnogo su prljavi i neuredni.
Radni dan, nije nesto posjeceno. Do posla cesto prodjem pored jednog drugog, nisu Svedjani pretjerani ljubitelji Starbucksa, najcesce poluprazno.
Kebab mi se zgadio - mnogo su prljavi i neuredni.
- zforumas
#349 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Izvini, izgleda da ti ni ovdje OCR ne radi. Malo pogledaj gdje je vecina od tih 2000 komentara. Neki dodju da se malo i nasale...Nisam znao da ima dnevna kvota postovabelfy wrote: ako je ovo pokusaj sarkazma, pao je u ironiju, jer ovo napisa neko ko za dva mjeseca prospe dvije hiljade komentara...
(Btw. na vecini foruma se ti postovi ne broje uopce)
-
belfy
#350 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
ja sam rekao tacno ono sto sam mislio. i,da, u ovom slucaju bi bilo lakse po tebe da se postovi ne broje... "malo se saliti" i preko 30 postova dnevno tesko ide u istu recenicu. ne kazem da je to ista lose, nego samo time dokazujem ono sto sam rekao u prethodnom postu. trebam li jos pojednostaviti?zforumas wrote:Izvini, izgleda da ti ni ovdje OCR ne radi. Malo pogledaj gdje je vecina od tih 2000 komentara. Neki dodju da se malo i nasale...Nisam znao da ima dnevna kvota postovabelfy wrote:ako je ovo pokusaj sarkazma, pao je u ironiju, jer ovo napisa neko ko za dva mjeseca prospe dvije hiljade komentara...zforumas wrote:
Prosjecan Bosanac je pokupio svu pamet svijeta i ne libi se ni sekunde da tu pamet prosipa na svakom koraku
(Btw. na vecini foruma se ti postovi ne broje uopce)