Pa to je kad se ne koristi mozak. Ako ti glasas protiv nekoga samo da ta osoba nebi pobjedila nema tu napretka.animals wrote:Pa imas na jednoj strani, lijeve, centar, a na druge desnicare..BHCluster wrote:
Kako su se organizovali lijevicari, desnicari?
ni jedna stranka , lijevice ili centra, ne nudi nesto bolje..
jer ne moze, jer su svi u istom kolu, u sluzbi veliki kompanija..
ne mozes izaci iz toga kruga..
sto se ljudi u BIH, Srbiji, Hrvatskoj ne organizuju, vec svi glasaju za desnicare..
u Evropi jos nisu na vlasti, a kod nas vladaju vec 20 god..
Desničari osvajaju Evropu!
- BHCluster
#326 Re: Desničari osvajaju Evropu!
-
aratet
#327 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Poslije izjave svedske ministrice da iilovce se nece hapsiti nego ukljuciti u drustvo je jasno kako je ljevica otisla u pm, pobjeda desnice ce dobro doci radi nekog balansa, ovi su debelo otisli u krajnost.
- animals
#328 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ja ne pricam o meni.seln wrote:Dakle, otprilike ovako: gazda Hans te guzi na poslu, jer mu mlaki zakoni koje je donijela lijeva vlada idu na ruku.animals wrote:Da, da..lijevica je kriva za sve u Evropi..
danasnje stranke centra i lijevice su u sluzbi multinacionalni kompanija,
koje od radnika prave roblje, i kao produkt toga, obicni ljudi svoj gnjev i nemoc,
ispoljavaju glasajuci za desnicu, ne sto su desnicari, vec sto im je pun
klinac, prodavanja magle..i ovaj trend ce se nastaviti, jer socijalisticke stranke su
skup najobicniji birokrata, koji ne vide dalje od svoji udobni auta, vila i
bankovni konta..
Rjesenje? Biras desnicare, koji ce donijeti zakon da gazda Hans poslije seksa moze da ti radi bukakke.
samo kazem kako razmislja prosjecni stanovnik Evrope..
u njih ubrajam i tebe, jer ti si izabrao desnicu jos prije 20g.
Evropa samo sljedi stanovnike BiH..
- NajdraziVodjaa
#329 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma vidi demokrate i ljudskih prava on jos na egzekucije pozivaseln wrote:Sudije iz tih istih "civilizovanih" zemalja su osudjivali ustase i cetnika na godinu-dvije zatvora za sistemska silovanja u BiH.NajdraziVodjaa wrote:Ma ovaj svijet i liberalno drustvo i uredjenja su generalno u kurcu ovde ce trebati zestoki reset u vidu rata ili druge vrste nasilja nazalost. zamisli likovi siluju zensku jos i snimaju uzivo i dobiju kazne godinu dana zatvora u kojem igraju plejke, bilijara, fudbala i ostalih sportova, ne bi me cudilo i da bazen imaju
socijaldemokratija teska ubleha i prevara oni su sve samo nisu ono sto im stoji u nazivu. Najveci zastitnici interas krupnog kapitala su oni ova kvazilijevica.
I treba jedan zesci reset u vidu sistemskih egzekucija zadrtih desnicara.
Nema desnicara, nema problema.
- seln
#330 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma nista se ne boj, volim ja sve vas srpsko-hrvatske trolove... bez vas bi ovaj forum bio tako normalan.NajdraziVodjaa wrote:Ma vidi demokrate i ljudskih prava on jos na egzekucije pozivaseln wrote:Sudije iz tih istih "civilizovanih" zemalja su osudjivali ustase i cetnika na godinu-dvije zatvora za sistemska silovanja u BiH.NajdraziVodjaa wrote:Ma ovaj svijet i liberalno drustvo i uredjenja su generalno u kurcu ovde ce trebati zestoki reset u vidu rata ili druge vrste nasilja nazalost. zamisli likovi siluju zensku jos i snimaju uzivo i dobiju kazne godinu dana zatvora u kojem igraju plejke, bilijara, fudbala i ostalih sportova, ne bi me cudilo i da bazen imaju
socijaldemokratija teska ubleha i prevara oni su sve samo nisu ono sto im stoji u nazivu. Najveci zastitnici interas krupnog kapitala su oni ova kvazilijevica.
I treba jedan zesci reset u vidu sistemskih egzekucija zadrtih desnicara.
Nema desnicara, nema problema.kme kme...
A za kme kme... kukate jer postoji ljevica, kukate jer zene imaju prava, kukate jer postoje muslimani...
kme kme vam je ko Arapima bismilla.
-
broj dva
#331 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Vodjo nas najdrazi, koliko je imigranata i izbjeglica u evropi ?
A koliko ih pravi pizdarije, od kriminala preko silovanja do terorizma ?
Koliko postotak rodjenih od strane imigranata,koji su sada drzavljani evropskih drzava, je radikalizirano i podrzava novi islamski bauk (od talibana preko al-qaide do idila) ?
A koliko gleda svoga posla ?
Prije nego prizoves "zestoki reset u vidu novog rata", pitas li se ko bi koga bio ? Sve muslimane u evropi ili sta ?
Pa se pitas zasto ljudi na radikalne desnicare gledaju sa prezirom.. tvoja ideologija nije nista bolja od idilove i bas kao njihova, bez neprijatalja ne moze opstati.
A koliko ih pravi pizdarije, od kriminala preko silovanja do terorizma ?
Koliko postotak rodjenih od strane imigranata,koji su sada drzavljani evropskih drzava, je radikalizirano i podrzava novi islamski bauk (od talibana preko al-qaide do idila) ?
A koliko gleda svoga posla ?
Prije nego prizoves "zestoki reset u vidu novog rata", pitas li se ko bi koga bio ? Sve muslimane u evropi ili sta ?
Pa se pitas zasto ljudi na radikalne desnicare gledaju sa prezirom.. tvoja ideologija nije nista bolja od idilove i bas kao njihova, bez neprijatalja ne moze opstati.
- seln
#332 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ni ja ne pricam o tebi, vec o austrijskoj fukari.animals wrote:Ja ne pricam o meni.seln wrote:Dakle, otprilike ovako: gazda Hans te guzi na poslu, jer mu mlaki zakoni koje je donijela lijeva vlada idu na ruku.animals wrote:Da, da..lijevica je kriva za sve u Evropi..
danasnje stranke centra i lijevice su u sluzbi multinacionalni kompanija,
koje od radnika prave roblje, i kao produkt toga, obicni ljudi svoj gnjev i nemoc,
ispoljavaju glasajuci za desnicu, ne sto su desnicari, vec sto im je pun
klinac, prodavanja magle..i ovaj trend ce se nastaviti, jer socijalisticke stranke su
skup najobicniji birokrata, koji ne vide dalje od svoji udobni auta, vila i
bankovni konta..
Rjesenje? Biras desnicare, koji ce donijeti zakon da gazda Hans poslije seksa moze da ti radi bukakke.
samo kazem kako razmislja prosjecni stanovnik Evrope..
u njih ubrajam i tebe, jer ti si izabrao desnicu jos prije 20g.
Evropa samo sljedi stanovnike BiH..
Ja sam desnicu isprobao jos prije 30 godina, ali je vec odavno ne koristim... ozenjen sam.
Osim ako ne mislis na desne partije... koju sam ja to izabrao, dina ti?
- animals
#333 Re: Desničari osvajaju Evropu!
seln wrote:animals wrote:
Ni ja ne pricam o tebi, vec o austrijskoj fukari.
Ja sam desnicu isprobao jos prije 30 godina, ali je vec odavno ne koristim... ozenjen sam.
Osim ako ne mislis na desne partije... koju sam ja to izabrao, dina ti?
Ne mislim ni ja na tebe licno..
Stanovnici BiH ,Srbije i Hrvatske su teski desnicari..
Ne mozes pola stanovnika Austrije nazivati fukarom..
a da ne vole strance, to stoji..
a strance ne voli nitko na ovoj planeti, zar ne..
posebno ako su potpuno razliciti kulturom i religijom..
.
- seln
#334 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Stanovnici BiH, Srbije i Hrvatske su prije svega teski idioti, pa onda sve ostalo.animals wrote:
.
I nije tacno da ne vole strance... ne vole ih primaoci socijalne pomoci, koji se boje da ce im preoteti opstinske stanove.
A to "razlicite kulture i religije" mi plaho mirise na Hofera. Koja kultura? Lokanje piva i bleh muzika?
A religija je privatna stvar.
- fazer
#335 Re: Desničari osvajaju Evropu!
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... weden.html
3 afganistanca koja su prenosila uzivo silovanje na facebooku dobili su i do 2 godine zatvorske kazne.

Samo progresivno.
3 afganistanca koja su prenosila uzivo silovanje na facebooku dobili su i do 2 godine zatvorske kazne.

Samo progresivno.
- Sara03
#336 Re: Desničari osvajaju Evropu!
"Rješenja" ultra desničara:
1) Potenciranje svih oblika diskriminacije, segregacije, negacije, otvorenog šovinizma i sl.
2) Implementacija gore navedenog kroz diskriminatorne pravne akte u obrazovnom sistemu i radnom pravu.
3) Manjak obrazovnog kadra i radne snage.
4) Neproduktivnost, inflacija... kolektivno kmečanje do besvijesti.
5) Konačni povratak iz paralelnog univerzuma.
1) Potenciranje svih oblika diskriminacije, segregacije, negacije, otvorenog šovinizma i sl.
2) Implementacija gore navedenog kroz diskriminatorne pravne akte u obrazovnom sistemu i radnom pravu.
- animals
#337 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Religija je privatna stvar kod krscana na zapadu..seln wrote:Stanovnici BiH, Srbije i Hrvatske su prije svega teski idioti, pa onda sve ostalo.animals wrote:
.
I nije tacno da ne vole strance... ne vole ih primaoci socijalne pomoci, koji se boje da ce im preoteti opstinske stanove.
A to "razlicite kulture i religije" mi plaho mirise na Hofera. Koja kultura? Lokanje piva i bleh muzika?
ne bi rekao i ovi muslimana izvan Evrope..
- seln
#338 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Izvan Evrope nije moj problem. Uostalom, imas i krscanske, budisticke, hinduisticke, kurcopalcisticke i stajaznam kakve sve zemlje koje nisu sekularne.animals wrote:Religija je privatna stvar kod krscana na zapadu..seln wrote:Stanovnici BiH, Srbije i Hrvatske su prije svega teski idioti, pa onda sve ostalo.animals wrote:
.
ne bi rekao i ovi muslimana izvan Evrope..
No, ako se prica o teokratiji, uglavnom se poteze pitanje muslimana. Sto li, boze?
- seln
#339 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Troll se zadao da spasi abendland od islama...fazer wrote:http://www.dailymail.co.uk/news/article ... weden.html
Samo progresivno.
Znas koliko je dobi covjek koji je ucinio ovo? 77 mrtvih i "dozivotna", sto ce reci 21 godina maksimalno, za 15 je vani... zapravo, za 9... 6 je vec odlezao.
Idi pa se zali ministru pravde.

- BHCluster
#340 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Eto ti rjesenja idi u zatvor ako mislis da ce ti biti bolje.animals wrote:
To su samo dodatni plusevi, jer pravosudje je takodje jedan od goruci problema,
gdje ubice, silovatelji u zatvorima imaju tretman bolji od radnika na radnim mjestima.
-
hAZNADAR
#341 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Stereotipna predstava - nalik desnicarskim predstavama o ljevicarima kao pederima, kurvama, izdajicama, bezkicmenjacima, mazohistima, hedonistima,...Sara03 wrote:"Rješenja" ultra desničara:
Sve je interes - barem kod politicara - odnosno vlast. Vlast po svaku cijenu.
Desnicari politicari su samo populisti koji se prilagodjavaju javnom mijenju i igraju na patriotsku kartu onda kada je to aktuelno. A zahvaljujuci dijelu stranaca koji su vjeciti izvor problema - kod obicnih ljudi se javlja revolt, osjecaj zastite domovine i drustva,.... izmedju politicara koji bi integrisali neizljecive strane idiote i one koji bi ih protjerali - naravno izaberu ovo drugo.
Taj fleksibilni dio biraca odnosi prevagu na izborima. Pravi tradicionalni desnicari su uvijek bili i ostali u manjini - to je prirodna selekcija u jednom drustvu na osnovu intelekta. Nije tajna da su tradicionalni vjeciti desnicari po pravilu neobrazovani, mentalno ograniceni,.... Postoje cak i statistike gdje test za drzavljansvo gdje su osnovna pitanja o drzavi, narodu, historiji, licnostima,... upravo vjeciti desnicari neznaju rijesiti. Koje li ironije. Propagiranje morala, crkve,.. je najveca komedija - jer su upravo takvi propagatori ustvari najnemoralniji. Zakleta desnicarka koja se busa religijom, ne prihvata razlicito, ukinula bi abortus, propagira moral i uniformisanost,... prije rasiri noge ili se svalera nego ljevicarka anarhistkinja ateistkina,....
Muski takodjer - silne afere najvise prate desnicarske politicare.
Problem dakle nisu tradicionalni i vjeciti desnicari. Problem su normalni ljudi koji glasaju razlicito na izborima i koji vrlo lako bez kriticizma i analitike iz revolta ili straha izaberu desnu politicku opciju. A izaberu je jer je nazalost cesto jedina koja kaze istinu. Koja hebena pomoc i integracija za strane silovatelje, vjecite socijalce koji niti znaju jezik poslije par decenija niti zele da rade, bagru koja lijep kvart u rekordnom vremenu useljenjem pretvore u prljavi i nesigurni cumez.
Ako ljevica prema takvima nema ostar gard i jasnu granicu, kazne,... - onda ima drugih.
Desnica nije nikada imala organizacijski i intelektualni kapacitet da postane prihvacena vodeca snaga u drustvu i da svoje stavove promovira. Desnica samo zna da uhvati pravi momenat i popuni prostor kojeg ljevica nezna iskoristiti, popuniti ili nece. Uspon desnice je samo zahvaljujuci greskama ljevice. Parola pametniji popusta je nesto najgluplje sto su ljudi izmislili. Kada u drustvu imas pametni i glupi dio - naravno da je veca odgovornost i krivica na pametnom dijelu. Zato sto su dopustili da glupani nametnu svoje.
Populizam nije nesto negativno - to je osnova u politici i ko nezna biti populista - i ne treba da se bavi politikom. Ljevica moze vrlo jednostavno poostriti politiku prema problematicnim useljenicima a da izbjegne generalizovanje, ksenofobiju, islamofobiju,... ali iz nekog neobjasnjivog razloga to nece ili ne moze. Zahvaljujuci toj pasivnosti - jedini igrac koji zagovara reakciju je desnica a desnica nezna drugacije nego generalizovati i satanizovati.
Ljevica moze sankcioniati samo par problema u naselju ali nece - desnica bi sankcionisala cijelo naselje jer drugacije nezna.
Ponavljam - desnicarskim politicarima je interes prva stvar. To su ljudi koji nemaju ni ideologije ni morala,.. samo su fokusirani na licne interese i korist. Diskriminacija, sovinizam,.. im nije vodilja i sumnjam da znaju i objasniti te pojave.
-
hAZNADAR
#342 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Naprotiv - ljevica iz nekog neobjasnjivog razloga nije privrzenija istini.seln wrote:Naravno da nije, osim ako to ne radi maliciozni troll koji mrzi sve sto nije bijelo i krscansko.hAZNADAR wrote:Nije problem ukazati na problem islamizma, regrutovanja u terorizam, kritikovati vjecitu stranacu socijalu i geta, opci kriminal i nesigurnost,....
To me ne iznenadjuje, desnicari su vaik bili supci.Problem je sto se Samo desnica tome suprotstavlja i kiti patriotizmom.
Zato sto je uglavnom privrzenija istini i ne moze "cinjenice" i "argumente" vaditi i guzice kao desnica.Zasto je ljevica postala toliko jalova i zasto dopusta da desnica uzima prostor?
To jeste.Pored toga sto je izdala radnike.
Ako govorimo o Evropi i akutelnom problemu stranaca - nije to vise par ekstrema jarane. Statistike jasno pokazuju etnicki udio u kriminalu i socijali. A licno sam svjedok kako lijepi kvart postane prljavi i nezigurni cumez useljenjem samo 10% stranaca. Upravo ljevica krije javnu tajnu. Desnica je poput djecaka u prici o carevom novom ruhu koja samo ustanovi da je car go kao sto jeste. Bez velike pameti. Ljevica uz svu pamet koju ima to nezna ili nece da kaze. Ne moramo objasnjavati kako je vecina stranaca integrisana i da nije problem. Ali problematicni dio je postao velik i za sigurnost, i za budzet. Samo dijelovi juga Francuske ce postati Kosovo br 2 i sutra vecinski nosalantno odbaciti vladine uredbe. Govorimo o milionima ljudi koji nisu integrisani, nisu prihvatili drustvene norme, zakone,.. i to je apsolutna istina, ultimativna istina,... Ljevica to moze lako rijesiti individualnim sankcionisanjem - napr sankcionisati u getu samo probleme - desnica nezna drugacije nego sankcionisati cijeli geto jer kroz svoj mentalitet jata, tora, copora,.. gleda i druge. Kada pametniji popustaju - budale vladaju i to je tako. Kada u drustvu imas pametne i glupe - odgovornost je veca kod pametnih. Nije greska u desnici sto pobjedjuje vec u ljevici sto im to dopusta. U primjeru stranaca se to najbolje vidi.
U nasim prilikama gdje nema evrospkog problema useljenika - ljevica gubi na drugi nacin. Isto kroz nedostatak populizma samo na drugi nacin. Zato sto se ogradjuje od patriotizma i nacionalnog identiteta. A to je ipak vodilja najveceg dijela drustva, i pametnih i glupih, i obrazovanih i neobrazovanih,... i ako ljevica to ne propagira - ima ko hoce. Iako SDA nije desnica i nema blage veze sa nacionalizmom - barem retoricki zna igrati na pravu kartu. I pobijedi. Koja korist onda od moralne, nesupacke, neguzicarske, pravedne, moderne,... ljevice i koga uopce predstavlja ako ismijava nacionalni identitet i patriotizam. Par sarajevskih ili tuzlanskih jugonostalgicara mozda? Ako inelektualna ljevica nece ili nezna se prilagoditi javnom mijenju - onda neka i trpi Radeljasa i slicne,.
Na stranu nase prilike - ova tema je o ostatku Evrope - posebno zapadna. Kroz problem useljenika desnica se probija u vlast - a to itekako moze imati efekta i na nasu malu i zavisnu zemlju. Jer taj mentalni sklop koji konto stranca mozda dodje na vlast u vodecim silama - sigurno nebi blagonakloni gledao i na nas.
- seln
#343 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma sta mi naprica...
odakle onda problemi u Njemackoj, ako je zadnjih 30 godina (uz kratak intermezzo) vladala desnica? U Francuskoj takodje...
odakle tu problemi, ako nije bilo lazljive ljevice?
Stvar je u tome sto su zemlje EU uglavnom propustila da urade bilo sta po pitanju integracije, inkluzivno sankcije za one koji se ne zele integrirati. Zasto?
Kako je moguce da neko zivi u Njemackoj, ima njemacko drzavljanstvo, a njemacki govori rudimentarno i ponasa se kao zadnji otpad?
Niko od tih ljudi nije ukrao boravisnu dozvolu, niko nije na lutriji izvukao drzavljanstvo.
odakle onda problemi u Njemackoj, ako je zadnjih 30 godina (uz kratak intermezzo) vladala desnica? U Francuskoj takodje...
Stvar je u tome sto su zemlje EU uglavnom propustila da urade bilo sta po pitanju integracije, inkluzivno sankcije za one koji se ne zele integrirati. Zasto?
Kako je moguce da neko zivi u Njemackoj, ima njemacko drzavljanstvo, a njemacki govori rudimentarno i ponasa se kao zadnji otpad?
Niko od tih ljudi nije ukrao boravisnu dozvolu, niko nije na lutriji izvukao drzavljanstvo.
-
hAZNADAR
#344 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Za informaciju - u Njemackoj i Francuskoj nisu na vlasti desnicari zadnjih 30 god.seln wrote:Ma sta mi naprica...
Osim u nasem poimanju desnice gdje je sve desno sto nije jugo socijalisticki.
A problem stranaca je aktuelan danas i zadnjih godina. Problem kulminira danas - prije nije. Svasta se prije tolerisalo - danas vise ne. Zivjelo se bolje prije - bilo je budzeta za sve - danas vec ne i moras izabrati kome moze kanuti a kome ne. U vremenu kada se bolnice zatvaraju, fabrike sele na istok, ukidaju ili smanjuju budzeti za sport, kulturu,.. sindikat raspolaze sa manje novca za nezaposlene, komune imaju manje novca za socijalne slucajeve,... niko ne zeli da radi i placa porez za silu pridoslih Afrikanaca napr.
- seln
#345 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Onda je tvoje poimanje desnice Kju Klux Klan...hAZNADAR wrote: Za informaciju - u Njemackoj i Francuskoj nisu na vlasti desnicari zadnjih 30 god.
sta su CDU i CSU? Frakcije komunisticke partije?
Je li les Republicains clan socijalisticke internacionale?
-
hAZNADAR
#346 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ides u krajnosti. CDU je liberalno-konzervativna i bliza centru nego desnici. Osim toga u zadnjih 30 god si imao i Socijaldemokrate sa Schroderom a da ne spominjem vrijeme najveceg uspona ranije sa Schmitom.seln wrote:Onda je tvoje poimanje desnice Kju Klux Klan...hAZNADAR wrote: Za informaciju - u Njemackoj i Francuskoj nisu na vlasti desnicari zadnjih 30 god.
sta su CDU i CSU? Frakcije komunisticke partije?
Je li les Republicains clan socijalisticke internacionale?
U Francuskoj su socijalisti jos i zastupljeniji zadnje tri decenije i trenutno sa Socijalistima a i Unija sa Sarkozije, Shirakom jer isto liberalno konzervativna, golisticka i bliza centru nego ljevici.
tako da nece bas biti da desnicari vladaju u te dvije drzave tri decenije. to moze zakljuciti samo neko ko razmislja u krajnostima. A mi u ovoj temi govorimo o desnici gdje ne mozes trpati ni Merkelovu ni Sarkozija, ni Holandea,....
I opet - nekada prije 20, 30 god se zivjelo bolje i bilo je vise posla, veceg budzeta,... pa i useljenici nisu previse bili u fokusu desnicara. Danas je ocigledno da je dio stranacke populacije ekonomski balast i vezano za budzet i vezano za sivu ekonomiju, kriminal, i plus opca sigurnost gdje bolje da sa prvim mrakom ne pomolis nos u getu.
Znaci - danas niko nema vise tolerancije prema tome. Jednostavno se ne moze ekonomski pokriti vise. I toga su svjesni svi - i ljevicari i desnicari, i liberali, i konzervativci, i zeleni,... velika vecina birackog tijela. Jedino desnica otvoreno kaze da je car go.
Ljevica je napravila dvije kardinalne greske. Prvo sto nije fokusirana na taj problem bolje i ostrije - a drugo i mozda i najvaznije zato sto je oslabila sindikate zadnju deceniju i kroz ideologiju liberalne trzisne ekonomije shebala radnike.
- seln
#347 Re: Desničari osvajaju Evropu!
U Njemackoj si u zadnjih 30 godina imao vladehAZNADAR wrote:
Ides u krajnosti. CDU je liberalno-konzervativna i bliza centru nego desnici. Osim toga u zadnjih 30 god si imao i Socijaldemokrate sa Schroderom a da ne spominjem vrijeme najveceg uspona ranije sa Schmitom.
-Khol 2
-Khol 3
-Khol 4
-Schröder 1
-Schröder 2
-Merkel 1
-Merkel 2
-Merkel 3
Dakle, od 30 godina, 23 (i zadnjih 12) su vladali konzervativni. To sto tebi CDU nije dovoljno desno, jebaji ga... za tebe je garant Regan bio ruski spijun. Na stranu to sto je najveci pomak udesno napravio Schröder, sa njegovom "Agenda 2010".
Je li tebi potreba da tvoja bude zadnja toliko bitna, da potpuno ignorises cinjenice?U Francuskoj su socijalisti jos i zastupljeniji zadnje tri decenije i trenutno sa Socijalistima a i Unija sa Sarkozije, Shirakom jer isto liberalno konzervativna, golisticka i bliza centru nego ljevici.
tako da nece bas biti da desnicari vladaju u te dvije drzave tri decenije. to moze zakljuciti samo neko ko razmislja u krajnostima. A mi u ovoj temi govorimo o desnici gdje ne mozes trpati ni Merkelovu ni Sarkozija, ni Holandea,....
Od rata naovamo, Francuska je imala 9 predsjednika (a u francuskom politickom sistemu se njegovo melje), 3 lijeva i 6 desnih.
Na stranu cinjenica da su vecina "stranaca" u Francuskoj zapravo Francuzi. I zapravo su posljedica rata u kojem je Francuska pobila milion Alziraca.
Hajde da mi fino razjasnimo sta je za tebe desnica? je li to vise privredna ili drustvena kategorija?
Je li Singapur po tvojoj mjeri, takoreci urnek kako bi trebalo urediti zemlju?
Ili su i oni previse lijevo? Mozda Duterte?
Nije tacno. Socijalni izdaci su visi danas nego prije 20-30 godina, i u apsolutnim ciframa i u procentima.I opet - nekada prije 20, 30 god se zivjelo bolje i bilo je vise posla, veceg budzeta,... pa i useljenici nisu previse bili u fokusu desnicara. Danas je ocigledno da je dio stranacke populacije ekonomski balast i vezano za budzet i vezano za sivu ekonomiju, kriminal, i plus opca sigurnost gdje bolje da sa prvim mrakom ne pomolis nos u getu.
Useljenici prije 30 godina nisu bili ni u cijem fokusu, jer se vjerovalo da ce otici kuci kad vise ne budu potrebni trzistu rada. Niko o njima nije razmisljao kao o ljudima.
Prije 20 godina su itekako bili u fokusu, nekako u to doba sam stigao ovamo i dooobro se sjecam uspona desnih populista.
Ostatak tvoje izjave ne bih komentarisao, samo cu reci: dobro dosao u AfD.
Jah, ta iskrena desnica...Znaci - danas niko nema vise tolerancije prema tome. Jednostavno se ne moze ekonomski pokriti vise. I toga su svjesni svi - i ljevicari i desnicari, i liberali, i konzervativci, i zeleni,... velika vecina birackog tijela. Jedino desnica otvoreno kaze da je car go.
Desnica ne govori istinu radi istine, vec se nada da ce tako ucariti koji glas i to uglavnom iz najnizih slojeva drustva. I vjerovao ili ne, mnogo "stranaca" sa pasosom zemlje-domacina glasa za radikalno desne partije... ono, po principu "sacekajte da ja udjem, pa onda zatvorite granice".
Jah... Afrika, paprika.Ljevica je napravila dvije kardinalne greske. Prvo sto nije fokusirana na taj problem bolje i ostrije - a drugo i mozda i najvaznije zato sto je oslabila sindikate zadnju deceniju i kroz ideologiju liberalne trzisne ekonomije shebala radnike.
-
hAZNADAR
#348 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Previse razmisljas u krajnostima i iz nekog razloga pokusavas kontrirati.seln wrote:U Njemackoj si u zadnjih 30 godina imao vladehAZNADAR wrote:
Ides u krajnosti. CDU je liberalno-konzervativna i bliza centru nego desnici. Osim toga u zadnjih 30 god si imao i Socijaldemokrate sa Schroderom a da ne spominjem vrijeme najveceg uspona ranije sa Schmitom.
-Khol 2
-Khol 3
-Khol 4
-Schröder 1
-Schröder 2
-Merkel 1
-Merkel 2
-Merkel 3
Dakle, od 30 godina, 23 (i zadnjih 12) su vladali konzervativni. To sto tebi CDU nije dovoljno desno, jebaji ga... za tebe je garant Regan bio ruski spijun. Na stranu to sto je najveci pomak udesno napravio Schröder, sa njegovom "Agenda 2010".
Je li tebi potreba da tvoja bude zadnja toliko bitna, da potpuno ignorises cinjenice?U Francuskoj su socijalisti jos i zastupljeniji zadnje tri decenije i trenutno sa Socijalistima a i Unija sa Sarkozije, Shirakom jer isto liberalno konzervativna, golisticka i bliza centru nego ljevici.
Od rata naovamo, Francuska je imala 9 predsjednika (a u francuskom politickom sistemu se njegovo melje), 3 lijeva i 6 desnih.
Na stranu cinjenica da su vecina "stranaca" u Francuskoj zapravo Francuzi. I zapravo su posljedica rata u kojem je Francuska pobila milion Alziraca.
Hajde da mi fino razjasnimo sta je za tebe desnica? je li to vise privredna ili drustvena kategorija?
Je li Singapur po tvojoj mjeri, takoreci urnek kako bi trebalo urediti zemlju?
Ili su i oni previse lijevo? Mozda Duterte?
Nije tacno. Socijalni izdaci su visi danas nego prije 20-30 godina, i u apsolutnim ciframa i u procentima.I opet - nekada prije 20, 30 god se zivjelo bolje i bilo je vise posla, veceg budzeta,... pa i useljenici nisu previse bili u fokusu desnicara. Danas je ocigledno da je dio stranacke populacije ekonomski balast i vezano za budzet i vezano za sivu ekonomiju, kriminal, i plus opca sigurnost gdje bolje da sa prvim mrakom ne pomolis nos u getu.
Useljenici prije 30 godina nisu bili ni u cijem fokusu, jer se vjerovalo da ce otici kuci kad vise ne budu potrebni trzistu rada. Niko o njima nije razmisljao kao o ljudima.
Prije 20 godina su itekako bili u fokusu, nekako u to doba sam stigao ovamo i dooobro se sjecam uspona desnih populista.
Ostatak tvoje izjave ne bih komentarisao, samo cu reci: dobro dosao u AfD.
Jah, ta iskrena desnica...Znaci - danas niko nema vise tolerancije prema tome. Jednostavno se ne moze ekonomski pokriti vise. I toga su svjesni svi - i ljevicari i desnicari, i liberali, i konzervativci, i zeleni,... velika vecina birackog tijela. Jedino desnica otvoreno kaze da je car go.
Desnica ne govori istinu radi istine, vec se nada da ce tako ucariti koji glas i to uglavnom iz najnizih slojeva drustva. I vjerovao ili ne, mnogo "stranaca" sa pasosom zemlje-domacina glasa za radikalno desne partije... ono, po principu "sacekajte da ja udjem, pa onda zatvorite granice".
Jah... Afrika, paprika.Ljevica je napravila dvije kardinalne greske. Prvo sto nije fokusirana na taj problem bolje i ostrije - a drugo i mozda i najvaznije zato sto je oslabila sindikate zadnju deceniju i kroz ideologiju liberalne trzisne ekonomije shebala radnike.
Po tvome ispada da ovaj naslov nema smisla jer desnicari su davno osvojili Evropu.
- seln
#349 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ja, ba...hAZNADAR wrote:
Previse razmisljas u krajnostima i iz nekog razloga pokusavas kontrirati.
Po tvome ispada da ovaj naslov nema smisla jer desnicari su davno osvojili Evropu.
Eto, u pravu si. OK?
-
hAZNADAR
#350 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Jok, ne pika se, mora biti sa osmijehom.seln wrote:Ja, ba...hAZNADAR wrote:
Previse razmisljas u krajnostima i iz nekog razloga pokusavas kontrirati.
Eto, u pravu si. OK?
Kacis previse stvari i insinuiras mnogo toga. Kladim se da si me na osnovu ranijih pisanja vec svrstao u neku grupu uz koju ide mnogo toga. A takvo razmisljanje znas kome bolje pristaje u politici
Usput receno - imam vise od 20 god probleme i sa jednim i drugim radikalima. Bez obzira pripadali jednoj ili drugoj krajnosti, bili ove ili one boje koze, ove ili one religije,..
Cinjenica je ipak da fleksibilni biraci lakse svare svoje sopstvene papke umjesto stranih. I cinjenica je ipak da koliko god se opirao desnici i kritikovao to - bezbjednije se osjecam kada na ulici prodjem pored domacih desnih klosara negoli stranih klosara. Iz dobro opravdanih razloga.
Mozemo sada mi moralizirati o ljudskim pravima, jednakostima,... i tu cemo se i sloziti - nikakav problem. Ali u Evropi ljudi ipak razmisljaju drugacijim arsinima.
Jer ako ja kritikujem drustvo i zakon recimo na sto imam pravo, i to isto i neki Svedo - mene ce podsjetiti da imam alternativu i da mogu kupiti kartu u jednom pravcu - njega ne.
U politici nema morala - i zato je zalud svo moralisanje i kmecanje o islamofobiji, rasizmu, diskriminaciji, nakada davnim francuskim ratovima i kolonijalizmu,... ljudi svoje drzave poimaju kao svoje avlije i kuce a svoju naciju kao familiju. Gostima bujrum ako se ponasaju fino - inace
I takvo razmisljanje je sasvim prirodno - nije to samo desnica.
A ponavljam - kada si tako lijepo napravio sazetak vladavine desnice u zadnjih 30 god - ima li ovaj naslov teme uopce smisla. Ili smo trebali upozoriti na opasnost desnice jos kada su Merkel Shirak i Sarkozi bili kandidati? Postoji ipak izvjesna razlika izmedju CDU i onih Alternativnih, konzervativaca i nacionalnog fronta,...