LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
belami1111

#326 Re: LG G2

Post by belami1111 »

Nisi skonto poentu !!! :D
LG G2 je super telefon.....
Bez predrasuda molim :roll: :roll: :roll:
ZOB

#327 Re: LG G2

Post by ZOB »

Sarkasticno si pisao pa sam valjda skontao poentu,a i citao sam wp i lumia temu, i bio sam realan oko njihovog softvera :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Maharadza

#328 Re: LG G2

Post by Maharadza »

belami1111 wrote:Ma LG G2 nevalja nizašto nokia lumia je zakon..
Je..š telefon bez kamere od 41 Megapiksela....
Ovako maharadža ulijeće na WP i lumia temu :::: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D
JA bi se samozapalio da s takvim "frazama" ulijećem! :D

Čak štaviše, davno sam priznao kako sam prvi koji će kupiti NOKIA telefon ALI sa Jelly Bean-om ili KitKat-om instaliranim! ALi samo "made in finland", ništa 'murica i NSA! :mrgreen:
Picajzla wrote:Telefon je zvijer, znaci nema mane osim sto me malo nervira kad nekad kucam poruke pa potrefim ovaj "home button" pa me vrati na pocetnu stranicu. Inace ostalo ave extra.

:lol: isto mi se dešavalo! Valjda navikao da nemam ništa ispod one space tipke (GT540, S1, s2 i s3 prije toga imao) pa je uvijek "ofrlje" palcem kucnem pa često zakačim i onu home tipku za njom! :mrgreen:

Samo sada ne bi mogao zamisliti telefon bez onih touch tipki, čisto iz razloga što ih mogu "prilagoditi" kako meni paše! Idući će biti vjerovatno G3 ili čekam na novi Nexus, pošto želim i taj "pure android" iskusiti jednom! :thumbup:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#329 Re: LG G2

Post by Picajzla »

Je li zna neko kako se radi screen capture na ovom telefonu i jeste li radili antutu benchmark, koji su rezultati ?☺

Ciprol

#330 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Picajzla wrote:Je li zna neko kako se radi screen capture na ovom telefonu i jeste li radili antutu benchmark, koji su rezultati ?☺

screen capture, pritisni zajedno volume down i power button.
Maharadza

#331 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Picajzla wrote:Je li zna neko kako se radi screen capture na ovom telefonu i jeste li radili antutu benchmark, koji su rezultati ?☺

Ima neka greška sa antutu na KitKat-u, tj. prikazuje 27-28k rezultate umjesto 30-32k! Naravno to je samo softverska greška, bitno je da on leti u praksi! :mrgreen:
Picajzla

#332 Re: LG G2

Post by Picajzla »

Ciprol wrote:

screen capture, pritisni zajedno volume down i power button.
Hvala ☺

Ciprol

#333 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Maharadza wrote:

Ima neka greška sa antutu na KitKat-u, tj. prikazuje 27-28k rezultate umjesto 30-32k! Naravno to je samo softverska greška, bitno je da on leti u praksi! :mrgreen:
sad uradio, KitKat, 32.5k

prije KitKat, 34.5k bilo.
Picajzla

#334 Re: LG G2

Post by Picajzla »

Maharadza wrote:

Kod mene sad pokaza 32 387 na KitKat-u a svakako leti :-)

anjaistkrank

#335 Re: LG G2

Post by anjaistkrank »

Radi li vama ovaj "Wireless storage"? Ja probavam evo par dana i nema sanse da se nakacim. Probao sam i preko google chorma i internet explorera i nista..
sudurma

#336 Re: LG G2

Post by sudurma »

Imal ko problema sa ovom tube mp3 aplikacijom, kad skinem pjesmu, ne snimi je u dokumente...? Prve 4 pjesme koje sam skinuo bile su normalno u dokumentima, danas skinem jednu ne mogu je nigdje naći osim u tube mp3 aplikaciji :? :?
ciacco

#337 Re: LG G2

Post by ciacco »

anjaistkrank wrote:Radi li vama ovaj "Wireless storage"? Ja probavam evo par dana i nema sanse da se nakacim. Probao sam i preko google chorma i internet explorera i nista..
Meni radi normala. Kucaj u address bar foldera, ne browser-a

pepeljara

#338 Re: LG G2

Post by pepeljara »

Mozes.ip \\192..... ne.moras g2 samo...adresu saznas kad ikonu.pogledas

Sent from my G2
sudurma

#339 Re: LG G2

Post by sudurma »

Imal neko problema sa skajpom :-x ?? Kad zovem osoba na suprotnoj strani me nekad čuje nekad ne, više nego, nego da, nekad jednostavno kad me zove neko preko skajpa, javim se on sam prekine i izadje sa skajpa, sumnjam da ovu konfuziju prave senzori al ne mogu nikako da nadjem opciju da isključim za skajp ????
Maharadza

#340 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Evo Livestream nasljednika ovoga uređaja:

Trebalo bi u 19h početi! :thumbup:
zateznistub

#341 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Baterija u zadnje vrijeme kao da se brze trosi...
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#342 Re: LG G2

Post by suad-sarajevo »

I meni. Ne moze ni heftu izdrzati. ☺

Ciprol

#343 Re: LG G2

Post by Ciprol »

zateznistub wrote:Baterija u zadnje vrijeme kao da se brze trosi...
same here. ne znam jel' zbog 4.4.2?
Nogatrans

#344 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

To sa baterijom znam na Z da je isto problem poslije updata. Nego spojim svoj G2 na support tool i izbaci ,i update da ima za BiH. Interesuje me jel to zvanicni update. Vidim u prijasnjem dopisivanju par stranica neko rece ipak kao da i nije zvanican.

Koliko sam istrazivao na netu,ne vidim neku bas preveliku razliku kitkata prema jelly bean,koliko sam pofatao ima razlike u gornjem rubu koji vise nije crn,kao i ikonice interneta,sata itd koje su sada bijele i kao navodno kameru da brze otvara.

Ako nekom nije mrsko da napise iskustva kit keta,iskreno telefon me slusa savrseno i ne bi volio da mi se zgadi. :D :D :D
zateznistub

#345 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Nogatrans wrote:To sa baterijom znam na Z da je isto problem poslije updata. Nego spojim svoj G2 na support tool i izbaci ,i update da ima za BiH. Interesuje me jel to zvanicni update. Vidim u prijasnjem dopisivanju par stranica neko rece ipak kao da i nije zvanican.

Koliko sam istrazivao na netu,ne vidim neku bas preveliku razliku kitkata prema jelly bean,koliko sam pofatao ima razlike u gornjem rubu koji vise nije crn,kao i ikonice interneta,sata itd koje su sada bijele i kao navodno kameru da brze otvara.

Ako nekom nije mrsko da napise iskustva kit keta,iskreno telefon me slusa savrseno i ne bi volio da mi se zgadi. :D :D :D
Kad si ga kopcao na support? I gdje je kupljen tvojG2? Sa support-a je legalno sve...
Nogatrans

#346 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

Bh Telecom je kupljen i na Pc Suit mi pokazuje da ima update!!

P.S. Maloprije kopcao.
zateznistub

#347 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Nogatrans wrote:Bh Telecom je kupljen i na Pc Suit mi pokazuje da ima update!!

P.S. Maloprije kopcao.
I poslije nadogradnje na kitkat postoji update? Ja sam pokusavao i na support i na pc suite i nista mi ne daje...Trebao bi doci update makar za onaj lock code..
Phobius

#348 Re: LG G2

Post by Phobius »

On vjerovatno jos nije uradio update na KitKat, pa mu to izbacuje.

Update preko Support Toola je svakako oficijalan. To sto si procitao nekoliko stranica prije se odnosilo na flashovanje firmware-a namijenjenog nekoj drugoj regiji uz pomoc Support Toola.
Maharadza

#349 Re: LG G2

Post by Maharadza »

zateznistub wrote:

P.S. Maloprije kopcao.
I poslije nadogradnje na kitkat postoji update? Ja sam pokusavao i na support i na pc suite i nista mi ne daje...Trebao bi doci update makar za onaj lock code..
Skontao sam ja odmah da je to KitKat update što njemu izbacuje, a očito da ćemo se za knock code još načekati, uzimajući u obzir da smo 3rd world po tom pitanju + još ako je iz bhtelecom-a (kao u mene) = valja saburiti! :zzzz:
zateznistub

#350 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Maharadza wrote:
zateznistub wrote:

P.S. Maloprije kopcao.
Skontao sam ja odmah da je to KitKat update što njemu izbacuje, a očito da ćemo se za knock code još načekati, uzimajući u obzir da smo 3rd world po tom pitanju + još ako je iz bhtelecom-a (kao u mene) = valja saburiti! :zzzz:
Ma ja, nije ga digao na kitkat pa mu daje update. A misa mu, kakve veze ima 3rd world, zar ne rade za sve bez obzira gdje je telefon kupljen?
Post Reply