True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Jack Be Nimble

#326 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Kao sto sam vec napisao Nic je rekao da smo sinoc vidjeli ubicu na kraju epizode.

Sta je sa Maggie? Udala se dobro meni se cini...mozda je ona novi yellow king? Spojila se sa nekim glavnim iz te crkve pa se ima para.
nema me tamo

#327 Re: True detective

Post by nema me tamo »

Jack Be Nimble wrote:Kao sto sam vec napisao Nic je rekao da smo sinoc vidjeli ubicu na kraju epizode.

Sta je sa Maggie? Udala se dobro meni se cini...mozda je ona novi yellow king? Spojila se sa nekim glavnim iz te crkve pa se ima para.
Jes' to ozbiljan?
Jack Be Nimble

#328 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

nema me tamo wrote:
Jack Be Nimble wrote:Kao sto sam vec napisao Nic je rekao da smo sinoc vidjeli ubicu na kraju epizode.

Jes' to ozbiljan?
Ozbiljan u vezi cega? Sto se tice Maggie onako bezveze nabrajam varijante jer mi je dosadno :).

A Nic je kazao "at the end of this epsiode we get a clear definitive look at the killer".

Takodjer Cohle je kazao jednom uvijek ti se nalazi odgovor na pitanje ispred nosa samo nikada ne vidis. On je pricao sa kosacom jos u trecoj epizodi meni se cini ali nije primjetio oziljke na licu jer je imao bradu.

Marty je kazao isto da je sve ispred nosa sto mozda znaci da nije skuzio da mu je zena a najvjerovatnije kcerka dio svega toga. Meni je zanimljivo da Audrey u svom crtezu ima crne zvijezde koje smo vidjeli kao tetovaze na vratu kod par likova u zadnjih 7 epizoda.
PristavilaVoduZaKafu

#329 Re: True detective

Post by PristavilaVoduZaKafu »

Nakon svega, Marty i online dejting :D
dale cooper

#330 Re: True detective

Post by dale cooper »

nema me tamo wrote:E'o pregledana epizoda još jednom s prevodom..

SPOILER:

Znaci zadnja scena.. Jel' onaj na kraju jedan od njih?
Bila je vec slika njega uporedo s onom policijskom skicom što je ganjao onu djevojcicu po šumi..
To je jedino što je pogođeno od ovih svih teorija..
Da, covjek sa oziljcima koji se druzio sa bracom Ledu u vrijeme originalnog ubistva i poslije
kada su pronasli one dvije djevojcice.

Sjajno je vidjeti Rusta i Martija ponovo zajedno, kao u stara vremena. Opet se zajebavaju kao nekada. :D
Jedino vise nema zena, sto nije ni cudo sa obzirom da nijedan od njih nikada nije bas znao izgraditi odnos
sa njima, bar ne zdrav. :D Sad su obojica na istom mjestu. Alone, fucked up and nothing to lose. 8-)
Roll on final episode. :-D

P.S.
Ona scena sa starom crnkinjom je bila bas spooky. Pravi komadic Lovecraftovskog osjecaja jeze.
dale cooper

#331 Re: True detective

Post by dale cooper »

PristavilaVoduZaKafu wrote:Nakon svega, Marty i online dejting :D
Ja kad sam vidio ovu scenu odmah sam pomislio, ako pise i na klixu Marti je
garant Ramzes Veliki. :D
CoCoLoCo

#332 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

:lol: :lol: :lol:
plachem!!!
ultima_palabra

#333 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

dale cooper wrote:
PristavilaVoduZaKafu wrote:Nakon svega, Marty i online dejting :D
Ja kad sam vidio ovu scenu odmah sam pomislio, ako pise i na klixu Marti je
garant Ramzes Veliki. :D
:lol: :lol: :lol:
Totimoshi

#334 Re: True detective

Post by Totimoshi »

Dakle ovdje definitivno nema sretnog kraja, iliti hepi endinga. Neko od ove dvojice, ako ne i obojica, ce zaginuti na kraju. Citam po forumima kojekakvim da ljudi misle da ce Cohle izvrsiti samoubistvo. Medjutim meni je nesto drugo privuklo paznju, a to je Audrey, starija kcerka. Od mozda neke pete epizode sam poceo sumnjati i kontati da je ona imala neki "kontakt" sa tim kultom sudeci po onim crtezima, po onom rasporedu onih figura itd. A u ovoj epizodi mi se cini da Marty nije imao kontakta ni sa jednom kcerkom vec neko duze vrijeme, a po svemu sudeci ni Meggie se bas nije cula sa starijom kcerkom, rekla je samo da se bavi crtanjem itd. U mozda drugoj epizodi u sceni kada Marty priznaje da je "fucked up" i Maggie prilazi i grli ga, iznad njih na zidu je pretpostavljam crtez od Audrey, uokviren, nekakvo zuto i roza cvijece, nekakvi tulipani ili sta ti ja znam. Zatim u 6 epizodi kada Cohle ulazi u onu psihijatrijsku bolnicu da ispita onu curicu koju su spasili '95, isti taj crtez je "naslikan" na zidu:

Image

Takodjer kada Marty zatekne Rusta kako mu sjedi u kuci i pijucka caj sa Maggie, vidimo crtez spirale odmah na zidu, sto opet pretpostavljam je djelo starije kcerke.

Image

U zadnjoj epizodi kada Marty prica sa Maggie, ona mu kaze da Audrey pije lijekove i da ima momka koji je pazi, nesto u tom stilu. Da li cemo saznati ko je momak, hoce li se pokazati da ima neke veze sa svime sto se desava itd. Poenta ovog mog "izlaganja" je da mislim da je Audrey bila zlostavljana od strane tog kulta, gdje je svjedocila stvarima koje je jednom nacrtala a drugi put iscenirala kada je poredala one lutke. Neki govore da je to djelo Maggijevog oca koji je dio tog kulta, ja bas nisam siguran mada se glumac koji tumaci taj lik pojavljuje u zadnjoj epizodi cini mi se. Elem, mislim da je zadnja zrtva koja je nadjena kod Jezera Charles (kojoj jos uvijek detektivi ne zele otkriti identitet i kako Cohle kaze vjesto drze informaciju van medija) ustvari Audrey, starija Martijeva kcerka. Takodjer jos uvijek mislim da je Maggie upletena donekle u ovo sve. I jos jedna stvar, glumica koja tumaci lik mladje Audrey se pojavljuje u zadnjoj epizodi, tako da cemo vjerovatno vidjeti nesto u vezi nje iz tog perioda, kada je bila dijete, u vidu nekih "flashbacks". Tako da ako ova moja pretpostavka nije tacna, bice da je sigurno bila zlostavljana od strane kulta... Sve u svemu jedna od najboljih TV serija u zadnjih 5-10 godina, cak i ako nesto useru na kraju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#335 Re: True detective

Post by JoseMujica »

zar se onaj lik s kosilicom s kraja sedme epizode ne pojavljuje ranije u onoj epizodi kada prvi put dolaze do one škole? Jel ono isti lik?
medjutim

#336 Re: True detective

Post by medjutim »

JoseMujica wrote:zar se onaj lik s kosilicom s kraja sedme epizode ne pojavljuje ranije u onoj epizodi kada prvi put dolaze do one škole? Jel ono isti lik?
Ja isto kontam da jeste, samo onda sam pomislio, zar je moguce da ga se Rust nije sjetio da ima oziljke :D
ultima_palabra

#337 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

medjutim wrote:
JoseMujica wrote:zar se onaj lik s kosilicom s kraja sedme epizode ne pojavljuje ranije u onoj epizodi kada prvi put dolaze do one škole? Jel ono isti lik?
Ja isto kontam da jeste, samo onda sam pomislio, zar je moguce da ga se Rust nije sjetio da ima oziljke :D
Jel Rust uopšte pričao sa njim onda ili je ostao u kolima?
MedenoSrce

#338 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

Razgovarao je Rast s njim ali je tada imao bradu i Kol ga je pozvao nazad jer su dobili info o Redziju.
Rast je tada sporo isao prema autu pa Kol prokomentarisao nesto u smislu moze li to sporije.
medjutim

#339 Re: True detective

Post by medjutim »

@Ultima_palabra
MedenoSrce me preduhitrio/la :D , da pricali su ne znam u kojoj epizodi tacno, mislim da ga je nasao ispred one skole kako kosi.
p206

#340 Re: True detective

Post by p206 »

mene više od toga ko je ubica zanima koji su motivi toga...i zbog čega taj familijarno uvezani kult postoji
CoCoLoCo

#341 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Ma onaj erol je unuk guvernera, guverner je kolovodja garant, crnkinja ona je rekla da je unuk on. Prenos bi bio kad bi se ispostavilo da se maggie udala za guvernera. Cohle che izginut sto posto.
CoCoLoCo

#342 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

al ne vjerujte mi nista, niko se ne nafula u teorijama vise od mene :lol:
racionalista

#343 Re: True detective

Post by racionalista »

Možda je Martijev punac jedan od izdanaka porodice Tatli, crnkinja je već rekla da je bilo uobičajeno u porodici Tatli da se prave djeca na sve strane, a da se o tome ne priča. Možda je to neka poveznica sa mogućnošću da je Martijeva starija kćerka bila svjedok određenih rituala. Ako Marti nije ništa o tome znao, njegova žena jeste. Sad se sumnjivim čini i ono njeno "nabacivanje" Rustu. Izgleda da je ono namjenski uradila da bi zavadila njih dvojicu i razhebala tim koji je bio na tragu nečega. Čini se da je ovdje u fokusu jedna familija tj. Tatlijevi koja je posjedovala moć, bogatstvo i vlast u tom dijelu Luizijane i čiji su članovi praktikovali određene bizarne rituale sa ljudskim žrtvama. Jedan od njih se izdigao i postao guverner i očito mu je u cilju bilo da prikrije djelovanje svojih saplemenika :D

Mene samo interesuje da li bi ko mogao reći za koju sektu, organizaciju ili šta već su karakteristični ovi rituali žrtvovanja i simboli koji se prikazuju u seriji?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#344 Re: True detective

Post by JoseMujica »

nije ti loša ova racionalista...meni isto već od 6 epizode pomalo tukne ova Martiejva hanuma
1Dante1

#345 Re: True detective

Post by 1Dante1 »

Probajte prepoznati trebu sa pocetka spota :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#346 Re: True detective

Post by Velkoski »

sisara :mrgreen:
CoCoLoCo

#347 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

sisojka jbte :D
J3r1ch0

#348 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

MedenoSrce wrote:Razgovarao je Rast s njim ali je tada imao bradu i Kol ga je pozvao nazad jer su dobili info o Redziju.
Rast je tada sporo isao prema autu pa Kol prokomentarisao nesto u smislu moze li to sporije.
Isti je lik, mada mi nije jasno kako ima bradu preko onih ožiljaka jer poznato je da dlaka ne raste na ožiljcima.
racionalista

#349 Re: True detective

Post by racionalista »

Previše su se fokusirali na njega na kraju zadnje epizode da bi on ispao glavni ubojica. Nelogicno mi je da napravis ovako zamršenu seriju i onda najedanput u predzadnjoj epizodi da bude "očito" ko je ubica. Vjerovatno ima nekog udjela u dešavanjima ovaj lik sa ožiljcima, ali daleko od toga da je glavni organizator i ubica. Prije bi rekao da je malo mentalno zaostao i da je samo oruđe u rukama drugih.
Zatamnjena stakla

#350 Re: True detective

Post by Zatamnjena stakla »

A jest se ovdje raje provalilo drama :lol:

Racionalista ima toga sve što si napis'o. Ima neke veze Megi. Joj ala je dobra :mrgreen:
Post Reply