Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Auto se vozi u ovlašteni da se utvrdi jel ok turbina, dizne i pumpa jer to su kvarovi koji koštaju preko milju maraka...
Ko je reko da očekujem da je sve savršeno? Normalno je da će trebat zamijenit diskove, disk pločice, selene i te gluposti... To bi svakako uradio bez obzira koje uato da uzmem...
Šta sad smo došli do još jednog genijalnog savjeta: prilikom kupovine auto ne treba vozit na pregled u ovlašteni
zilla_ wrote:Auto se vozi u ovlašteni da se utvrdi jel ok turbina, dizne i pumpa jer to su kvarovi koji koštaju preko milju maraka...
Ko je reko da očekujem da je sve savršeno? Normalno je da će trebat zamijenit diskove, disk pločice, selene i te gluposti... To bi svakako uradio bez obzira koje uato da uzmem...
Šta sad smo došli do još jednog genijalnog savjeta: prilikom kupovine auto ne treba vozit na pregled u ovlašteni
grohotom se smijem
ne nego ljudi peglativno ocekuju da za sest hiljada devetstopedeset 3 marke i 34 feninga dobiju auto u fabrickom stanju
Nisam ja okivao Chevrolet u zvijezde, vec sam samo htio reci da je bolja Kia 2008 sa 50 hiljada na satu od prvog vlasnika, nego 5 godina stariji Golf sa Bog-te-pito koliko vlasnika i sa Bog-te-pito koliko kilometara iza sebe, sa upitnim odrzavanjem i sve to za iste pare, tj oko 8k.
Optimist wrote:Nisam ja okivao Chevrolet u zvijezde, vec sam samo htio reci da je bolja Kia 2008 sa 50 hiljada na satu od prvog vlasnika, nego 5 godina stariji Golf sa Bog-te-pito koliko vlasnika i sa Bog-te-pito koliko kilometara iza sebe, sa upitnim odrzavanjem i sve to za iste pare, tj oko 8k.
ipak je bolji Golf, jebi ga u svemu smo napredni a u autosferi smo najnapredniji narod na balkanu i najbolja auta vozimo - Golf
A što uzimaš Megana ako misliš da ćeš pojesti govno? Nemoj brate na silu uzimati. Uzmi šta ti se sviđa pa ako je Golf neka bude Golf. Samo ljudi ti ovde govore i savjetuju da prođeš što bolje.
zilla_ wrote:Daj ba pojedini komentari ovdje su katastrofa ja ne znam dal vi uopće razmišljate šta pišete?
Pa brate sebi kad budete kupovli auto kupujte hyundai accent, chevrolet, dacie, stare kie i te budlaštine... Ja da sam želio takvo auto pomenuo bi ga u nekom postu do sad... Ovaj gore zakiva u zvijezde chevrolet a prije par dana gledam u berlijeti nov 13 000KM... Ja ga realno ni džaba ne bi uzeo kakav je ružan... Kolegica prije godinu uzela novu kaptivu i dan danas se kaje na šta je toliko para bacila...
Ovdje mnogi blate golfa a upitno je jesu li ikad uopće sjeli u pravog golfa sa ful opremom iz nekih zadnjih serija? Aman zaman samo što pola bosne vozi golfa odma ne valja... Treba bit kontra svih, takvi smo ti mi bosanci...
Čvrsto sam odlučio uzimam megana al znam 100% da ću pojest govono...
Dogovorio sam s ovim likom iz Živinica i furam za Živinice u petak ako uspijem zakazat pregled u ovlaštenom servisu u tuzli:
Ja bi trebao biti u Tuzli za vikend i ako hoces mogu otici pogledati auto. Mogu onako vizuelno da pregledam i da ga provozam i da ti javim impresije. Na slikama auta uvijek izgledaju super, ali vecinom kad ga uzivo pogledas nadjes 1000 mana.
Ma zvao sam lika radi svaki dan osim nedjelje do 15h tako da ne bi da te zamaram bezveze... Danas ću dogovorit pregled u Tuzli u ovlaštenom servisu za petak posle 15h i u petak ujutro uzimam slobodno na poslu i pravac živinice...
Tražit ću mu broj šasije ako bude htio dat da odem kod Bunje provjerit jel kilometraža ok i dal ima servisnu historiju... Ako je kilometraža ok nema razloga da ne odem i pogledam auto...
Mlad i Nevin wrote:Ako G4 star 11-15 godina ima svega 150 tkm, to ne znači da ne treba ulagati u njega. Taj kupljen nov u Bosni je dakle dobro zapušen gradskim i prigradskim vožnjama i izdrndan našim kaldrmama. Pored kilometraže, vrlo bitan faktor trošenja auta je vrijeme. Staro je staro, bez obzira na kilometražu. Jest taj od 150 tkm manje potrošen od onog sa 250, ali je isto tako i mnogo skuplji.
S ovim se u potpunosti slazem, na drugoj temi sam pisao o tome. Jbg takve su nam ceste, takvo nam je gorivo...
Jutros sam zakazao termin u ovlaštenom renoovom servisu u Tuzli za petak u 15:30h... Imaju neke dvije opcije pregleda, jedna košta 30KM i onako gledaju se samo osnovne stvari, a druga opcija je 58KM i pregledaju apsolutno sve, motor, elektroniku, turbinu, dizne, šasiju kompletnu, provjekri se sva papirologija, servisi, kilometri i te gluposti i taj pregled traje oko 45 minuta... Ja sam uzeo tu opciju...
Sviđa mi se ovaj megan i molim boga da sve bude kako treba pa da ga i pazarim...
Ma zvao sam lika radi svaki dan osim nedjelje do 15h tako da ne bi da te zamaram bezveze... Danas ću dogovorit pregled u Tuzli u ovlaštenom servisu za petak posle 15h i u petak ujutro uzimam slobodno na poslu i pravac živinice...
Tražit ću mu broj šasije ako bude htio dat da odem kod Bunje provjerit jel kilometraža ok i dal ima servisnu historiju... Ako je kilometraža ok nema razloga da ne odem i pogledam auto...
Obavezno pogledaj da li senzori na svim vratima za otkljucavanje i zakljucavanje rade, obavezno provjeri koliko je kljuceva prijavljeno da je u upotrebi, rucnu kocnicu probaj jer zna im se ono dugme slomiti a nemoze se popraviti pa moras kompletan mehanizam sa ruckom mijenjati. Auto probaj, stisni ga malo vise. Ne smije dimiti. Ako dimi, moguc je problem sa egr-om a to im je cest problem. Na ovim temperaturama klima mora da radi, znaci ona prica hladno je pa ne radi je suplja prica. Ili da ti kaze treba je samo napuniti, budi siguran da je neki veci kvar jer da je do punjenja onda bi je on napunio. Auto mora da upali u roku sekunde - duze verglanje od toga znaci da nesto nije u redu. Ako lezaj na tocku nije u redu trebas znati da mijenjas kompletnu glavcinu jer sam lezaj se ne mijenja. To je ono sto mi pada trenutno na pamet. Rodjak mi ima takvog megana pa sam upoznat sa nekim stvarima.
Par ispravki:
- dugme rucne kocnice se da popraviti u DIY reziji
- kompresor klima uredjaja ne ukljucuje se ispod 5°C (vanjska temperatura ispod koje termoprekidac prekida rad kompresora da ne bi doslo do kvara)
- lezaj se mijenja najnormalnije bez glavcine: prednji SKF VKBA 3638, zadnji SKF VKBA 3639
zilla_ wrote:Jutros sam zakazao termin u ovlaštenom renoovom servisu u Tuzli za petak u 15:30h... Imaju neke dvije opcije pregleda, jedna košta 30KM i onako gledaju se samo osnovne stvari, a druga opcija je 58KM i pregledaju apsolutno sve, motor, elektroniku, turbinu, dizne, šasiju kompletnu, provjekri se sva papirologija, servisi, kilometri i te gluposti i taj pregled traje oko 45 minuta... Ja sam uzeo tu opciju...
Sviđa mi se ovaj megan i molim boga da sve bude kako treba pa da ga i pazarim...
_mufljuz_ wrote:po mogucnosti da kosta 5500 a da je sve apsolutno ispravno - jebo ti bosnju da ga nema treba ga izsmilit
Ko traži da je sve ispravno? I na kraju krajeva za ovog megana dajem 7000KM i trebat će mu nabacit ljetne gume znači to je već 7600 i odma treba uradit veliki i mali servis to već ode preko 8 milja... A vjerovatno su pri kraju i dikovi, disk pločice, kugle, krajnice itd... Sve to treba zamijenit... Da se ovo auto dovede u red treba uložit najmanje 2 milje u njega...
Ima megan i za 5900KM al to auto nije za mene i na takvom meganu naravno da je za očekivat sve te kvarove...
Ovaj koji ja plaćam 7000 je i precijenjen za to godište i naravno da mora dobar dio tih sitnica da bude u funkciji...
Pa ti sebi kad budeš kupovao auto kupi ga s tim svim greškama i mirna bosna... Mene ostavi na miru jer komentari su ti glupi do bola...