DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#326 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ipak ti ne valja stav... teško da si baš profesor... ali hajde ... ti završi srušiće ti se svijet ako ne probaš nekome šuknuti zadnji... veze nema sa temom ali zadovolji se...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#327 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by mk ultra »

UterivacDugoga wrote:
Fizickim blokiranjem EGR ventila izmedju ostalog,desavalo se da se dobije deformacija klipova odnosno topljenje na neki nacin.

Imas na google masu primjera za to
zašto se onda zatvori na ~30% izlazne snage?
Travnički Noćni Šetač

#328 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

UterivacDugoga wrote:Fizickim blokiranjem EGR ventila izmedju ostalog,desavalo se da se dobije deformacija klipova odnosno topljenje na neki nacin.

Imas na google masu primjera za to
Pa ja i jesam protiv vađenja EGR ... klipovi se tope upravo zato što dodje do nekontrolisane dettonacije smjese i samim tim povećane temperature eksplozije jer nema EGR ventila koji tu temperaturu izgaranja kontroliše... slažemo se oko toga...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#329 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by bitanga_sa_otesa »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ipak ti ne valja stav... teško da si baš profesor... ali hajde ... ti završi srušiće ti se svijet ako ne probaš nekome šuknuti zadnji... veze nema sa temom ali zadovolji se...
ja ne sukam nikome,niti sam ista lose mislio ako sam ukazao na gresku koju si rekao.znas da sam u pravu za ovo o cemu pisem .nije mi cilj uopste da vrijedjam .izvini ali pogresno shvatas ...
bitanga_sa_otesa

#330 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Throttle wrote:
Jel mpi benzinci pomjeraju ugao paljenja sami preko ECUa? Tako da se teoretski ne bi trebalo desit kasnije ili ranije paljenje nego sto je u ECUu podeseno? Koliko sam upratio preko Torque aplikacije da pri razlicitim opterecenjima gura paljenje u plus il u minus, zavisno jel stisnut il pusten gas? Jel to ok il da sr zabrinem. Il sam pomijesao s necim :lol:
kod mene se motor zakrece cijeli ,slicane su rupe na nosacima.kad dodam gas ode desno,kad oduzmem vrati se lijevo :D
bitanga_sa_otesa

#331 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Travnički Noćni Šetač wrote:
Pa ja i jesam protiv vađenja EGR ... klipovi se tope upravo zato što dodje do nekontrolisane dettonacije smjese i samim tim povećane temperature eksplozije jer nema EGR ventila koji tu temperaturu izgaranja kontroliše... slažemo se oko toga...
samo da pitam kako se klipovi ne tope na golfu dvici koji nema egr ?
mk ultra

#332 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by mk ultra »

bitanga_sa_otesa wrote:
bolji klipovi
bitanga_sa_otesa

#333 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

mk ultra wrote: bolji klipovi
kovani?(drop-forged)
Bakir1

#334 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by Bakir1 »

sifra roman mostar :D
bitanga_sa_otesa

#335 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

hahah repo kovaĆ
Travnički Noćni Šetač

#336 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

bitanga_sa_otesa wrote:
Zašto pitaš mene ako tvrdiš da ne znam...
Vrlo dobro ti znaš da golf dvica nije vidio common rail motora i pitanje ti je bezveze skroz...
bitanga_sa_otesa wrote:ja ne sukam nikome,niti sam ista lose mislio ako sam ukazao na gresku koju si rekao.znas da sam u pravu za ovo o cemu pisem .nije mi cilj uopste da vrijedjam .izvini ali pogresno shvatas ...
Ne znam na osnovu čega zaključuješ da ja znam da si ti u pravu... zamjena teza klasična... Hajd Tita ti da završimo pa pustio sam ti kraj a ti dalje guraš ne znaš ni ti nija šta...
esso_sa

#337 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by esso_sa »

Popuzani ! :mrgreen:
Bakir1

#338 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by Bakir1 »

skockani, skovani :D
mk ultra

#339 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by mk ultra »

bitanga_sa_otesa wrote:
mk ultra wrote: bolji klipovi
kovani?(drop-forged)
jes, ručno

Image
bitanga_sa_otesa

#340 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Travnički Noćni Šetač wrote: Zašto pitaš mene ako tvrdiš da ne znam...
Vrlo dobro ti znaš da golf dvica nije vidio common rail motora i pitanje ti je bezveze skroz...
pa pitam tebe jer se pravis pametan...kakve veze ima sistem ubrizgavanja?
vrlo dobro znam da na golfu dvicini nemamo uvijek tacan omjer smjese,dok recimo na nekom novijem autu sa common rail ima, jer kompjuter odredjuje parametre,a na dvici neprecizna mehanicka pumpa...
Travnički Noćni Šetač

#341 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Nije u pitanju sistem ubrzigavanja već konstrukcija motora koja je u startu napravljena od drugačijeg materijala , sa drugačijim načinom rada i drugačijim parametrima, te drugačijim rezultatom izlazne snage i obrtnog momenta... i sa nepreciznom pumpom koja ima svoje propisane krajnosti donju i gornju koliko god ti pritisnuo gas... i sa prelivnim ventilom koji rješava tvoj problem previse pritisnutog gasa ... i svašta nešto što opet vjerujem da znaš samo se praviš...
...
Puno brate pitaš za nekoga ko puno zna...
...
Haj zdravo... moraš naći nekog drugog za šupljiranje... ja se previše pravim pametan... ti se ne praviš ... ti jesi pametan...
bitanga_sa_otesa

#342 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Travnički Noćni Šetač wrote:Nije u pitanju sistem ubrzigavanja već konstrukcija motora koja je u startu napravljena od drugačijeg materijala , sa drugačijim načinom rada i drugačijim parametrima, te drugačijim rezultatom izlazne snage i obrtnog momenta... i sa nepreciznom pumpom koja ima svoje propisane krajnosti donju i gornju koliko god ti pritisnuo gas... i sa prelivnim ventilom koji rješava tvoj problem previse pritisnutog gasa ... i svašta nešto što opet vjerujem da znaš samo se praviš...
...
...
Haj zdravo... moraš naći nekog drugog za šupljiranje... ja se previše pravim pametan... ti se ne praviš ... ti jesi pametan...
ja sam glup,zato i pitam .sistem ubrizgavanja je samo u pitanju ,omjer smjese rezultira temperaturu u komori za sagorijevanje,znaci (parametri)gorivo +zrak = smjesa.
a to u ovom slucaju regulise dizna(parametre),ako dizna zajebe istopise se klipovi ... ili ako negdje ima rupa u usisnoj grani,opet se istopise...ako ima viska goriva ode izduvni ventil...egr nema nista s tim ...
Image
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#343 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by liaar »

ma može taj još, tek se načeo
mk ultra

#344 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by mk ultra »

Travnički Noćni Šetač wrote:Nije u pitanju sistem ubrzigavanja već konstrukcija motora koja je u startu napravljena od drugačijeg materijala , sa drugačijim načinom rada i drugačijim parametrima, te drugačijim rezultatom izlazne snage i obrtnog momenta... i sa nepreciznom pumpom koja ima svoje propisane krajnosti donju i gornju koliko god ti pritisnuo gas... i sa prelivnim ventilom koji rješava tvoj problem previse pritisnutog gasa ... i svašta nešto što opet vjerujem da znaš samo se praviš...
...
...
zašto se zatvori na većem opterećenju?
Travnički Noćni Šetač

#345 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

bitanga_sa_otesa wrote:ja sam glup,zato i pitam .sistem ubrizgavanja je samo u pitanju ,omjer smjese rezultira temperaturu u komori za sagorijevanje,znaci (parametri)gorivo +zrak = smjesa.
a to u ovom slucaju regulise dizna(parametre),ako dizna zajebe istopise se klipovi ... ili ako negdje ima rupa u usisnoj grani,opet se istopise...ako ima viska goriva ode izduvni ventil...egr nema nista s tim ...
Image
Ma ne navodiš sve detalje kompletna kontrukcija motora je skroz drugačija a ti skraćuješ priču kao osnovci...
no nema to veze samo ne želim podmetanje pa hoću da konstatujem:

Ja nisam rekao da si glup...

Hvala... laku noć
Travnički Noćni Šetač

#346 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

mk ultra wrote:
...
...
zašto se zatvori na većem opterećenju?
Mene pitaš ? Ko se zatvori ne razumijem na šta misliš ?
...
Fakat ne razumijem ... iznesem svoj stav da EGR nije samo ekološki i da ga JA ne bi skidao sa vozila a neka ga slobodno skida ko hoće a vi se nešto potpitanja i dokazivanja uhvatili... ponudio sam vam literaturu opet ne vjerujete...pa ok brate ... skidaj, lemi, buši, otkidaj ... nikome nisam naturio ništa... ja vas nikoga ne ubjeđujem ni u šta... nemam pojma šta vi pokušavate... fokazati da griješim... meni ne možete ...
commendatore

#347 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by commendatore »

u travniku vec jacija :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#348 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Ma ne navodiš sve detalje kompletna kontrukcija motora je skroz drugačija a ti skraćuješ priču kao osnovci...
no nema to veze samo ne želim podmetanje pa hoću da konstatujem:

Ja nisam rekao da si glup...

Hvala... laku noć
kakve veze ima konstrukcija motora s topljenjem klipa? svaki se topi zbog siromasne smjese bez obzira na konstrukciju..
ja sam rekao da sam glup jer vidim da se neke nove teorije provlace pa kontam da sam tu zaostao ...neinformisan...
sus motori rade na istom principu vec 100 godina,nista se nije znatno promijenilo. laku noc,mada se jos vidi ovde u sarajevu,ne znam kako je u travniku...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#349 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by liaar »

Je l' istina da EGR može skratiti radni vijek dizel motorima ? Ne drastično ali da kontaminira ulje i slično
bitanga_sa_otesa

#350 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

commendatore wrote:u travniku vec jacija :mrgreen:
aksamhajrula :lol: :lol:
Post Reply