Ko je Bozo Vreco

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dobar osjecaj

#326 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dobar osjecaj »

¤ jelena ¤ wrote:Nikad čula - do sad.
Ja to nikada nigdje nisam čula (nije me ni zanimalo, niti mi uopšte nešto znači) ali se sjećam da mi je nekako djelovalo logično kad sam prvi put prošle godine izdvojila vrijeme da polako i strpljivo pogledam neki dokumentarac o njegovom životu.
¤ jelena ¤

#327 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by ¤ jelena ¤ »

dobar osjecaj wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Nikad čula - do sad.
Ja to nikada nigdje nisam čula (nije me ni zanimalo, niti mi uopšte nešto znači) ali se sjećam da mi je nekako djelovalo logično kad sam prvi put prošle godine izdvojila vrijeme da polako i strpljivo pogledam neki dokumentarac o njegovom životu.
Otac dvoje djece, supruga mu još živa ako se ne varam.

Malo su mi neumjesna takva naklapanja, s obzirom na to gdje i u kakvoj sredini živimo. Samo toliko...
macchiato

#328 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by macchiato »

Ja sam od starijih ljudi čula da se onomad pričalo o Himzi.

A kad ti pedesetih, šezdesetih godina kruže priče da je neko gej, onda je vjerovatno bilo nekih elemenata za taj trač.

Mada, nije ni bitno. :mrgreen:
Hakiz

#329 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Hakiz »

Ta mahalska ako ima dima ima i vatre je nizašta upropastila mnogo ljudi.

Lov na vještice i inkvizicija nisu nestali, samo su promijenili oblik.
channel10

#330 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by channel10 »

Hakiz wrote:Ta mahalska ako ima dima ima i vatre je nizašta upropastila mnogo ljudi.
Samo tim ljudima uniste zivot bez ikakvog razloga. Niko o tome ne razmislja kad pocne pricati takve price da bi ispali neko i nesto u drustvu,a ustvari su niko i nista.
dobar osjecaj

#331 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dobar osjecaj »

¤ jelena ¤ wrote: Malo su mi neumjesna takva naklapanja, s obzirom na to gdje i u kakvoj sredini živimo. Samo toliko...
Imaš pravo, jeste neumjesno. To što sam ja stekla neki dojam, nije sigurno razlog da pišem javno o tome, bez obzira što nisam izričito napisala o kome sam stekla mišljenje. Zaletila sam se. To se mene ne tiče, bez obzira na sredinu.
¤ jelena ¤

#332 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by ¤ jelena ¤ »

dobar osjecaj wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Malo su mi neumjesna takva naklapanja, s obzirom na to gdje i u kakvoj sredini živimo. Samo toliko...
Imaš pravo, jeste neumjesno. To što sam ja stekla neki dojam, nije sigurno razlog da pišem javno o tome, bez obzira što nisam izričito napisala o kome sam stekla mišljenje. Zaletila sam se. To se mene ne tiče, bez obzira na sredinu.
Nisam mislila na tvoj post. Ti si napisala svoj utisak, na koji imaš pravo i zaista nisi to izričito tvrdila. Ali u postovima prije tvog, stoji jasno, gotovo kao činjenica, da je čovjek bio gej, što me je nemalo iznenadilo pa sam onako začuđeno i ozbiljno reagovala.

Pritom mislim prvenstveno na post @HAZNADARA jer sam to pročitala. A ako ima još postova u kojima se tvrdi i uzima ''zdravo za gotovo'' nešto što se ne zna pouzdano, onda se odnosi i na njih.
hAZNADAR

#333 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by hAZNADAR »

¤ jelena ¤ wrote:
dobar osjecaj wrote:
Nisam mislila na tvoj post. Ti si napisala svoj utisak, na koji imaš pravo i zaista nisi to izričito tvrdila. Ali u postovima prije tvog, stoji jasno, gotovo kao činjenica, da je čovjek bio gej, što me je nemalo iznenadilo pa sam onako začuđeno i ozbiljno reagovala.

Pritom mislim prvenstveno na post @HAZNADARA jer sam to pročitala. A ako ima još postova u kojima se tvrdi i uzima ''zdravo za gotovo'' nešto što se ne zna pouzdano, onda se odnosi i na njih.
Govorim kako sam cuo od vise ljudi iz branse. I par poznatih. Pa ako je dezinformacija - nije pocela od mene. Sarajevska casija to odavno prica kao default i nesto opcepoznato, posebno ovi u showbusinesu. Tada mediji nisu o tome pisali, i nisu toliko ganjali senzacije.

Uzmio hipoteticki da je tacno. I da tada nije bilo pametno biti javno homo, sto je logicno jer ne mozemo reci da tada nije bilo homoseksualaca - bilo ih je ali nisu javno izlazili sa time. Ne izlaze doduse ni danas - ali tada je bilo sigurno jos zahebanije.

Spominjem tu paralelu samo kao odgovor ovima sto prozivaju Bozu zbog stajlinga. Po meni nesto iskrenije i originalnije nego se kriti iza tradicionalnog imagea.
shake69

#334 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by shake69 »

Sta nije bilo pametno biti homo, to je bilo krivicno djelo u Titovoj YU! :-)
saibaba

#335 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by saibaba »

Pa dobro... lik fura ulogu Gey Sevdalije.. Uspio je da skrene paznju na sebe.. Ok..

Meni licno ne odgovara njegov gotik pristup sevdahu ..

Sta je dobro, dobro je da je sevdah zahvaljujuci Amiri, Damiru pa i Vreći dobio jedan urbani štih.. Sto na kraju sevdah i jeste, urbana muzika..
hAZNADAR

#336 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by hAZNADAR »

shake69 wrote:Sta nije bilo pametno biti homo, to je bilo krivicno djelo u bivsoj YU! :-)
E hebo ga ja,.. il kontas il ne kontas. Mnogi homo to kriju, ne zbog zatvora ili spaljivanja na lomaci,... vec drugih stvari. Nekada vise nego danas. U vrijeme moje mladosti nisam poznavao niti jednog deklarisanog,... a danas znam vec par.
hAZNADAR

#337 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by hAZNADAR »

saibaba wrote:Pa dobro... lik fura ulogu Gey Sevdalije.. Uspio je da skrene paznju na sebe.. Ok..

Meni licno ne odgovara njegov gotik pristup sevdahu ..

Sta je dobro, dobro je da je sevdah zahvaljujuci Amiri, Damiru pa i Vreći dobio jedan urbani štih.. Sto na kraju sevdah i jeste, urbana muzika..
Imao je sevdah uvijek urbani stih. Bozo je skrenuo paznju na sebe od samog pocetka kada je imao obican izgled. Vremena se mjenjaju. Nekada davno je pojava harmonike u sevdalinci izazivala sablazan jer je to kao bilo samo za saza i tamburaskih sastava. Pjevacice poput Bebe, Zehre, Nade,.. su bile obucene i frizirane u skladu sa modom. Odijelo i kravata uglavnom kod muskih. Teska Industrija, Indexi, Divlje Jagode obradjivale sevdalinke i u pop i rock stilu.

Kada se Mostar Sevdah Reunion pojavio sa svojim jaz akordima i aranzmanima,.. mnogi su i tad rekli da to nije sevdah, da se to ne smije,... pa posta i to danas sasvim udomacen i normalan nacin interpretacije. Divanhana, Halka, Damir, Amira u pratnji lutnje,... sve je to sevdah i po svacijem ukusu. Bozin stil mozes voliti ili mrziti - ali je kao pjevac u vrhu ne samo danas vec inace.
pustopoljina

#338 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by pustopoljina »

gotik sevdah. dobro sroceno. meni se svidja.
uglavnomja

#339 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by uglavnomja »

kad smo kod stajlinga ...

ne bi lejdi gaga bez cirkusa na sebi dalje od granapa bila popularna

i jos znaru :roll: , bozo je za nju misica :thumbup:
ljevoruki

#340 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by ljevoruki »

To sto je on p....r meni nije bitno, necemo se ljubit' :D

Svidja mi se njegov glas i pjevanje.
Malenim sokakom i Negdje u daljine nije niko bolje otpjevao od njega.
Ne racunam Zaima, sa njim se niko ne moze mjeriti.
kakavdanakneiskustvu

#341 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by kakavdanakneiskustvu »

¤ jelena ¤ wrote:
shake69 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Himzo Polovina bio homoseksualac?!
Bas ne znas? Pa davno sam cuo urbani trac da mu srce otkazalo kad je bio s nekim momkom. A neobavijestena carsija mislila samo sto nije u dzamiju usao, zbog onog fesa na plocama. :zoka:
Nikad čula - do sad.

i ja sam davno cuo to za polovinu,peder i to
Hakiz

#342 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Hakiz »

To za Polovinu slično kao i za Houdeka. A i jedan i drugi oženjeni i imaju djecu.
julisiz es grant

#343 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by julisiz es grant »

DonieBrasco wrote:Ne znam da li je on ikad rekao za svoju seksualnu opredjeljenost.
Je li objavio lani da se udaje, pa se razočarao? Kako je jasnije mogao prikazati svoju seksualnu opredijeljenost?
Mada mislim da je o dobrim dijelom marketing, a nemam ništa protiv homoseksualaca.
kakavdanakneiskustvu

#344 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by kakavdanakneiskustvu »

normalno da je marketing,to danas dobro prolazi,preseravanje kako je i musko i zensko i tako ta suplja prica
muha_sa

#345 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by muha_sa »

dokle ste :?
julisiz es grant

#346 Re: Ko je Bozo Vreco

:lol:
dale cooper

#347 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dale cooper »

I ja sam čuo te priče o Himzi, mada je to meni nebitno u bilo kojem kontekstu. Čovjek je bio, barem meni lično, najbolji interpretator i sakupljač
sevdalinki na ovim prostorima. Poznavao je sevdalinku što se kaže duboku u srži i izvlačio je maksimum emocija i iz sebe a i iz slušaoca.

Što se tiče Bože, odličan je pjevač i uz neprikosnovenu Amiru Medunjanin najbolji od ove new sevdah ekipe.
broj dva

#348 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by broj dva »

muha_sa wrote:dokle ste :?
Zar nisi upratio ?
muha_sa

#349 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by muha_sa »

broj dva wrote:
muha_sa wrote:dokle ste :?
Zar nisi upratio ?
nisam stigo :(

šta veli forumsko pucanstvo--jel mu mahanišu :? :D
julisiz es grant

#350 Re: Ko je Bozo Vreco

dale cooper wrote:I ja sam čuo te priče o Himzi, mada je to meni nebitno u bilo kojem kontekstu. Čovjek je bio, barem meni lično, najbolji interpretator i sakupljač
sevdalinki na ovim prostorima. Poznavao je sevdalinku što se kaže duboku u srži i izvlačio je maksimum emocija i iz sebe a i iz slušaoca.

Što se tiče Bože, odličan je pjevač i uz neprikosnovenu Amiru Medunjanin najbolji od ove new sevdah ekipe.
Ne vjerujem za Himzu da je istina. Vjerovatno zbog tananog glasa i pomalo feminiziranih gesti pri pjevanju, uz činjenicu da je bio doktor "za budale", neko je nekada lansirao zli trač, a čaršija jedva dočekala.
Post Reply