Iz kog grada -drzave se javljate?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Ivanche

Post by Ivanche »

barumbarum wrote:Kopenhagen (& Malme). Kopenhagen jeste i lijep i skup, ima siroku kulturnu ponudu i raznovrsnu klopu :.-) U Malmeu je zato jeftinije i mozda cak sekundicu ugodnije zivjeti... Situacija "spavas tamo radis & izlazis ovamo" dodje kao optimalna...

btw, bio sam u Udineu i jeste fino mjesto, ali mi je u sjecanju ostao samo jedan trg i trafika gdje sam kupio grickalicu :-) :)
Pa gdje si komsija?! Kako mi je Malme? Ma to je najbolja solucija...sto kazes najjeftinija - hej je li vozas TT?! :D
Ivanche

Post by Ivanche »

talijan wrote:
Sejo_sexon wrote:Stockholm,Svedska
kako paze ibrahimovica u svedskoj?
Pitaj onog ko zivi u Malmeu (mene...ili barem-a)...mi ga chuvamo haos :)
talijan

Post by talijan »

barumbarum wrote:Kopenhagen (& Malme). Kopenhagen jeste i lijep i skup, ima siroku kulturnu ponudu i raznovrsnu klopu :.-) U Malmeu je zato jeftinije i mozda cak sekundicu ugodnije zivjeti... Situacija "spavas tamo radis & izlazis ovamo" dodje kao optimalna...

btw, bio sam u Udineu i jeste fino mjesto, ali mi je u sjecanju ostao samo jedan trg i trafika gdje sam kupio grickalicu :-) :)
ma, ako je dobra grickalica...
udine k'o udine
talijan

Post by talijan »

Ivanche wrote:
talijan wrote:
Sejo_sexon wrote:Stockholm,Svedska
kako paze ibrahimovica u svedskoj?
a to je kao spojeno...sta li?
kako ga pazite onda...zna li se i tamo da je igracina ili nema puno publiciteta?
Ivanche

Post by Ivanche »

talijan wrote:
Ivanche wrote:
talijan wrote: kako paze ibrahimovica u svedskoj?
a to je kao spojeno...sta li?
kako ga pazite onda...zna li se i tamo da je igracina ili nema puno publiciteta?
Je li spojen Malme sa Ibrahimovicem? Pa covjek zivi i igra za Malme...to nisi znao ili??
Jasta nego igrachina...ne davno sam vidjela u knjizari djechiju knjigu "Zlatan u skoli", "zlatan ..." - sad kao zlatan svedsko ime... :) ma nije , vec zbog Zlaje...ljubi ga majka (ili ja ;) :D )
talijan

Post by talijan »

ma ne
kopenhagen i malme da su blizu, sam mislio, skoro spojeni...
a zlatan igra kod nas u interu, nekad davno je igr'o za malme prije nego sto je otis'o u ajax
no ti si vjerojatno zensko pa te fudbal ne zanima, sto je potpuno razumljivo.
pozdrav
Ivanche

Post by Ivanche »

to mi ga ti "shuknu"...pa sta ako sam zensko? Cuj garant da si zensko, tipicno musko, ne konta nista - pa ni nick "Ivanche"...ne znam zasto sam mislila da jos uvjek igra za Malme, mogla sam se okladiti da sam neki dan citala o tekmi...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pa da...Svedska igrala...never mind...zeznula se...

Malme - Kopenhagen, 20 minuta preko mosta...ako ja vozim jos brze...da zensko sam i da dobro vozim...(samo brzo ebem ga)....
Eme

Post by Eme »

Zürich, Zurigo, Cirih, ... Svicarska !!! :-)
trica-fr

Post by trica-fr »

"grad svjetlosti"

ovdje mozes doc' samo kao turista na 10 dana, a da zivis, e to je
malo preskupo
talijan

Post by talijan »

Ivanche wrote:to mi ga ti "shuknu"...pa sta ako sam zensko? Cuj garant da si zensko, tipicno musko, ne konta nista - pa ni nick "Ivanche"...ne znam zasto sam mislila da jos uvjek igra za Malme, mogla sam se okladiti da sam neki dan citala o tekmi...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pa da...Svedska igrala...never mind...zeznula se...

Malme - Kopenhagen, 20 minuta preko mosta...ako ja vozim jos brze...da zensko sam i da dobro vozim...(samo brzo ebem ga)....
eto ti sad...jos se uvrijedi
mah
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Graz, Austria
Yamahalac

Post by Yamahalac »

Göteborg, Svedska
Ivanche

Post by Ivanche »

talijan wrote:
Ivanche wrote:to mi ga ti "shuknu"...pa sta ako sam zensko? Cuj garant da si zensko, tipicno musko, ne konta nista - pa ni nick "Ivanche"...ne znam zasto sam mislila da jos uvjek igra za Malme, mogla sam se okladiti da sam neki dan citala o tekmi...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pa da...Svedska igrala...never mind...zeznula se...

mah

ma kakva uvreda...stipu belaja...:) da se mirimo...hajd znas pjesmicu; "mir, mir mir...niko nije kriv...ava ava ava...sudija je krava...nastavi" :D
atko

Post by atko »

Internet, PC :lol:
talijan

Post by talijan »

Ivanche wrote:
talijan wrote:

mah

ma kakva uvreda...stipu belaja...:) da se mirimo...hajd znas pjesmicu; "mir, mir mir...niko nije kriv...ava ava ava...sudija je krava...nastavi" :D
sta vozis?
Ivanche

Post by Ivanche »

traktor....
talijan

Post by talijan »

Ivanche wrote:traktor....
lijepo...blago tebi
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Trier, Njemacka
Ivanche

Post by Ivanche »

talijan wrote:
lijepo...blago tebi
Hvala...ma audija ...
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Ivanche wrote:
talijan wrote:
lijepo...blago tebi
Hvala...ma audija ...
E sad se foliras :D :D
4bosnia

Post by 4bosnia »

pozdrav iz Kuwajta, sa 33 C.
barumbarum

Post by barumbarum »

talijan wrote:ma ne
kopenhagen i malme da su blizu, sam mislio, skoro spojeni...
a zlatan igra kod nas u interu, nekad davno je igr'o za malme prije nego sto je otis'o u ajax
no ti si vjerojatno zensko pa te fudbal ne zanima, sto je potpuno razumljivo.
pozdrav
Da, Ibrahimovic sad igra za Inter :-) i ima dvorac u Malmeu :-) Nego Mamle :-) i Kopenhagen su ti kao Komo i Lugano. Radis u Luganu, zivis u Komu. Ima most kbh-malme kao sto rece "zensko" :-) ali ga ja ne prelazim u petoj u TTu nego u polusnu u vozu... :-)
barumbarum

Post by barumbarum »

Ivanche wrote:

Pa gdje si komsija?! Kako mi je Malme? Ma to je najbolja solucija...sto kazes najjeftinija - hej je li vozas TT?! :D
Ja sam kao okorjeli socijalista za masovni transport pa se svako jutro dobrovoljno smrzavam na stanici i guram nemilosrdno sa pukom u borbi za mjesto... narocito kad se nabere raje usljed kasnjenja dragih nam vozova :-) :-)

Znamo li se mi mache-ivanche? 8-) :-) :roll:
Ivanche

Post by Ivanche »

barumbarum wrote:
Ivanche wrote:

Ja sam kao okorjeli socijalista za masovni transport pa se svako jutro dobrovoljno smrzavam na stanici i guram nemilosrdno sa pukom u borbi za mjesto... narocito kad se nabere raje usljed kasnjenja dragih nam vozova :-) :-)

Znamo li se mi mache-ivanche? 8-) :-) :roll:
Velika je mogucnost ... ime? :)
Ma voz zakon, pogotovo kad zatvore most...ali jest sranje kad kasne, pa zavrhsis na ørest.cekati 20 minuta najmanje...a puuuuuuusheeeee :D
barumbarum

Post by barumbarum »

Ivanche wrote: Velika je mogucnost ... ime? :)
Ma voz zakon, pogotovo kad zatvore most...ali jest sranje kad kasne, pa zavrhsis na ørest.cekati 20 minuta najmanje...a puuuuuuusheeeee :D
Hoces na dzoginig :-) u subotu oko 10 u Pildamsparku? Nema kise 8)
Post Reply