Skaces sebi usta. Ne zanima te a nabio hiljadu postovaZviz wrote:Meni je danski maternji jezik. A bosancki znam koliko znam, nigdje mi nece trebai, bar ne u zemljama u kojim se najcesce krezem... citaj ako ti se cita kao nemoj - meni svejedno... kavi casovi Bosanskog tog u mojoj skoli nije bilo, imao sam casove danskog, njemackog, engleskog i francuskog.amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
Samo ti zviz pisi neces li se malo istrenirati pa da nam je svima lakse citati te! Kontam ja da si kao klinac otisao u Dansku i da nisi bas volio te casove bosanskog jezika ali barem ovdje imas priliku malo bolje nauciti maternji jezikNadam se da ces forum bolje iskoristiti kad vec nisi Dansku
Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
- stakasa
#326 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#327 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Sta ti ja mogu sto mozda nesznas ni jedan drugi jezik, eto prilagodijo sam se tvom standardu, eto budi zahvalan ako hoces.stakasa wrote:Skaces sebi usta. Ne zanima te a nabio hiljadu postovaZviz wrote:Meni je danski maternji jezik. A bosancki znam koliko znam, nigdje mi nece trebai, bar ne u zemljama u kojim se najcesce krezem... citaj ako ti se cita kao nemoj - meni svejedno... kavi casovi Bosanskog tog u mojoj skoli nije bilo, imao sam casove danskog, njemackog, engleskog i francuskog.amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
Samo ti zviz pisi neces li se malo istrenirati pa da nam je svima lakse citati te! Kontam ja da si kao klinac otisao u Dansku i da nisi bas volio te casove bosanskog jezika ali barem ovdje imas priliku malo bolje nauciti maternji jezikNadam se da ces forum bolje iskoristiti kad vec nisi Dansku
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#328 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Zviz wrote:stakasa wrote:Imam dojam da ga je stid ovog sto radi (i treba biti) i onda se ljeci ovde, tj ocekuje opravdanjefantom slobode wrote:Jedan je Zviz...samo ti Zviz...ebo Svedsku, sta ima kod tebe...jesi li pun ko brod...frustacija?
Nimalo me nije stid. Nego sa ponosom obavljam posao, naravno privremeno, jer gledam nesto drugo... Sto bi me bilo stid? Cega de se stidim? Koga?
To sto radis i nije predvideno za dugotrajno radno mjesto.
Ko god je normalan na takvoj poziciji ne ostaje dugo.
Ne bi me zacudilo da postavis ginisov rekord u struci (duzini zaposlenosti).
Biti ces prvi koji se nije na vrijeme snasao, nego je izbacen.
Mislim da si ti te srece da si na osnovu Bosanskog pasosa,
kojeg si mrzovoljno izvadio, dobio mogucnost u Danskoj (i sire)
da siris mrznju protiv Bosne i Hercegovine.
- fantom slobode
#329 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Da dodam, primjetim...Danski mu je maternji jezik
joooj...
- stakasa
#330 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Jadan ne bio imam ja i bolji posao i vise skole od tebe ali to nije tema
- amidzazeher
#331 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Nadam se da ni administracija nema nista protiv ipak je to za dobrobit svih nas koji se ovdje borimo razumjeti njegove duge postove. Ja mu se ispricavam, ponekad nije bas tako lako svaku drugu recenicu dva puta citati da bih razumio i u dosta, dosta slucajeva jednostavno i preskocim pa ako nekada nesto i napisem, a o tome je vec cijenjeni, visoko obrazovani, dobro placeni agent Zviz, pisao neka mi ne zamjerifantom slobode wrote:Kolega, u potpunosti dijelim vase cijenjeno misljenje. Mislim da mu treba pruziti priliku. Pa makar trpili njegovo neosvrtanje na temu i bavljenje sobom...nadoce vremenom...amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
Samo ti zviz pisi neces li se malo istrenirati pa da nam je svima lakse citati te! Kontam ja da si kao klinac otisao u Dansku i da nisi bas volio te casove bosanskog jezika ali barem ovdje imas priliku malo bolje nauciti maternji jezikNadam se da ces ovu priliku iskoristiti kad vec nisi Dansku
- Zviz
#332 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Kao prvo nisam u Dansku dosao sa BiH pasosom nego sa SFRJ pasosom, u moje doba je to bilo vazece i drzava. Drugo, BiH pasos nisam nikad avdio niti sam drzavljan BiH znaci nemogu ga izvaditi jer me nema u registru, kao trece ja sam Danski drzavlajn. Jel lakse za razumiti, ja imam pravo da mislim o BiH kako mi je god volja jer sam se tu rodio, i ne poricem to, ali zato imam pravo da mislim o njoj jednako i najbolje i najgore i to mi pravo nemoze niko oduzet.topcam wrote:
- stakasa
#333 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Ne vidim da ti iko oduzima to pravoZviz wrote:Kao prvo nisam u Dansku dosao sa BiH pasosom nego sa SFRJ pasosom, u moje doba je to bilo vazece i drzava. Drugo, BiH pasos nisam nikad avdio niti sam drzavljan BiH znaci nemogu ga izvaditi jer me nema u registru, kao trece ja sam Danski drzavlajn. Jel lakse za razumiti, ja imam pravo da mislim o BiH kako mi je god volja jer sam se tu rodio, i ne poricem to, ali zato imam pravo da mislim o njoj jednako i najbolje i najgore i to mi pravo nemoze niko oduzet.topcam wrote:
- fantom slobode
#334 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Administracija shvata njegove velike napore.amidzazeher wrote:Nadam se da ni administracija nema nista protiv ipak je to za dobrobit svih nas koji se ovdje borimo razumjeti njegove duge postove. Ja mu se ispricavam, ponekad nije bas tako lako svaku drugu recenicu dva puta citati da bih razumio i u dosta, dosta slucajeva jednostavno i preskocim pa ako nekada nesto i napisem, a o tome je vec cijenjeni, visoko obrazovani, dobro placeni agent Zviz, pisao neka mi ne zamjerifantom slobode wrote:Kolega, u potpunosti dijelim vase cijenjeno misljenje. Mislim da mu treba pruziti priliku. Pa makar trpili njegovo neosvrtanje na temu i bavljenje sobom...nadoce vremenom...amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
Samo ti zviz pisi neces li se malo istrenirati pa da nam je svima lakse citati te! Kontam ja da si kao klinac otisao u Dansku i da nisi bas volio te casove bosanskog jezika ali barem ovdje imas priliku malo bolje nauciti maternji jezikNadam se da ces ovu priliku iskoristiti kad vec nisi Dansku
Steta sto svoje tekstove ne postavlja na kakav maternji danski forum...tu ga jos nema...a evo ostario je.
- topcam
#335 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Kaze Zviz na drugoj temi kako je lakse njegovoj rodici metar u ....., nego njemu cenat u glavu..amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
--------------
Inace Zviz, jel´ti samo ovako pises, ili imas neku govornu manu?
Pa i rodica bi ti, (o kojoj si ti pisao), do sad, bar osnovu naucila..
-
michaela
#336 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
De ba pustite @Zviza vise, prosto mi ga zao
Nego @fantom, ili neko drugi, prenosi li iko veceras uzivo Portugal-Svedska?
- fantom slobode
#337 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Zviz wrote:
Kao prvo nisam u Dansku dosao sa BiH pasosom nego sa SFRJ pasosom, u moje doba je to bilo vazece i drzava. Drugo, BiH pasos nisam nikad avdio niti sam drzavljan BiH znaci nemogu ga izvaditi jer me nema u registru, kao trece ja sam Danski drzavlajn. Jel lakse za razumiti, ja imam pravo da mislim o BiH kako mi je god volja jer sam se tu rodio, i ne poricem to, ali zato imam pravo da mislim o njoj jednako i najbolje i najgore i to mi pravo nemoze niko oduzet.
On se rodio. I to je to. Iako mu je maternji danski jezik. Nema ga u registru. On misli.
- Zviz
#338 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Kao prvo pocitaj jos jednom sta sam napisao u drugom postu, a kao drugo ja vako pisem ovaj jezik, a niti ne gledam u tastauru kad pisem pa kako ispadne, ono direkt misli pisem nije da obracam paznju - eto.topcam wrote:Kaze Zviz na drugoj temi kako je lakse njegovoj rodici metar u ....., nego njemu cenat u glavu..amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
--------------
Inace Zviz, jel´ti samo ovako pises, ili imas neku govornu manu?
Pa i rodica bi ti, (o kojoj si ti pisao), do sad, bar osnovu naucila..
I na kraju krajvea zaboli me briga, posao je posao a nisam mu ja mjere skocako, a i da jesam nevjerujem da bi bile nesto drugacije, pobrino bi se da marljivi ne lete u isti kos - e to mi je jedino krivo, jer zaista ima nasih koji rade posteno a ostali sve bi ja to izstrejo pa nek u BiH sjede na socijali i primaju penzije.
- fantom slobode
#339 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
LInk utakmice je neko postavio na temi o barazu, pogledaj tamo, malo prelistaj unazad...treba to obavezno pogledati....michaela wrote:De ba pustite @Zviza vise, prosto mi ga zao![]()
Zviz...da bas je za zaliti, ali bori se, neka bice nesto od njega...
- amidzazeher
#340 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Zviz wrote:
Kao prvo pocitaj jos jednom sta sam napisao u drugom postu, a kao drugo ja vako pisem ovaj jezik, a niti ne gledam u tastauru kad pisem pa kako ispadne, ono direkt misli pisem nije da obracam paznju - eto.
- Zviz
#341 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Ispisao sam se ja, znao sam da ce traziti sadake i na taj nacin i ako sam se ispisao iz SFRJ onda sam jos jednom se ispisao i iz BiH. Znam ja vrlo dobrofantom slobode wrote:Zviz wrote:
Kao prvo nisam u Dansku dosao sa BiH pasosom nego sa SFRJ pasosom, u moje doba je to bilo vazece i drzava. Drugo, BiH pasos nisam nikad avdio niti sam drzavljan BiH znaci nemogu ga izvaditi jer me nema u registru, kao trece ja sam Danski drzavlajn. Jel lakse za razumiti, ja imam pravo da mislim o BiH kako mi je god volja jer sam se tu rodio, i ne poricem to, ali zato imam pravo da mislim o njoj jednako i najbolje i najgore i to mi pravo nemoze niko oduzet.
On se rodio. I to je to. Iako mu je maternji danski jezik. Nema ga u registru. On misli.
- Zviz
#342 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
amidzazeher wrote:Zviz wrote:
Kao prvo pocitaj jos jednom sta sam napisao u drugom postu, a kao drugo ja vako pisem ovaj jezik, a niti ne gledam u tastauru kad pisem pa kako ispadne, ono direkt misli pisem nije da obracam paznju - eto.
Nemoj srat!! Joj, ja kad bih tako znao, ne da bih se folirao pred rajom nego bi im dusu vadio! Meni to nikako ne ide ali fakat!
Pitaj druga Pajkovica ako te sta muci.
- stakasa
#343 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Ja bash. Ono pises i pricas s onim do sebe, ruke same lete. Ne zna ni to svak. Odm bi spuco video na fb profil.amidzazeher wrote:Zviz wrote:
Nemoj srat!! Joj, ja kad bih tako znao, ne da bih se folirao pred rajom nego bi im dusu vadio! Meni to nikako ne ide ali fakat!
Kad to znas, to je u stvari ko da si dobar zanatlija, zlatne ruke imas
-
michaela
#344 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Sredjeno, zahvaljujemfantom slobode wrote:LInk utakmice je neko postavio na temi o barazu, pogledaj tamo, malo prelistaj unazad...treba to obavezno pogledati....michaela wrote:De ba pustite @Zviza vise, prosto mi ga zao![]()
Zviz...da bas je za zaliti, ali bori se, neka bice nesto od njega...
@Zviz da nadodje?
U pravu si, nije iskljuceno. Poceo je i turcizme koristit, hm..nije lose obzirom da mu je danski maternji
- topcam
#345 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Pod maternji jezik se u globalu gleda jezik koji je majka, mati, mama, govorila.Zviz wrote:Meni je danski maternji jezik. A bosancki znam koliko znam, nigdje mi nece trebai, bar ne u zemljama u kojim se najcesce krezem... citaj ako ti se cita kao nemoj - meni svejedno... kavi casovi Bosanskog tog u mojoj skoli nije bilo, imao sam casove danskog, njemackog, engleskog i francuskog.amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
postoje iznimke u maternjem jeziku, kada beba odrasta u drugoj zemlji pa nauci prvo
jezik te zemlje. I to se smatra pod maternji jezik, jezik koji je beba prvi naucila.
Ti po godinama nisi taj tip (osim ako nisi progovorio u pubertetu) i maternji ti je Bosanski.
-
michaela
#346 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
E i ti ga znas lupit pravotopcam wrote:Pod maternji jezik se u globalu gleda jezik koji je majka, mati, mama, govorila.Zviz wrote:Meni je danski maternji jezik. A bosancki znam koliko znam, nigdje mi nece trebai, bar ne u zemljama u kojim se najcesce krezem... citaj ako ti se cita kao nemoj - meni svejedno... kavi casovi Bosanskog tog u mojoj skoli nije bilo, imao sam casove danskog, njemackog, engleskog i francuskog.amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
postoje iznimke u maternjem jeziku, kada beba odrasta u drugoj zemlji pa nauci prvo
jezik te zemlje. I to se smatra pod maternji jezik, jezik koji je beba prvi naucila.
Ti po godinama nisi taj tip (osim ako nisi progovorio u pubertetu) i maternji ti je Bosanski.
Ne postoje iznimke, zna se sta je maternji jezik.
- avantgarde
#347 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
polazim od toga da ti bolje razumijes cirilicu,ili?!..to je tvoje "prirodno" pismo..Zviz wrote:Kao prvo nisam u Dansku dosao sa BiH pasosom nego sa SFRJ pasosom, u moje doba je to bilo vazece i drzava. Drugo, BiH pasos nisam nikad avdio niti sam drzavljan BiH znaci nemogu ga izvaditi jer me nema u registru, kao trece ja sam Danski drzavlajn. Jel lakse za razumiti, ja imam pravo da mislim o BiH kako mi je god volja jer sam se tu rodio, i ne poricem to, ali zato imam pravo da mislim o njoj jednako i najbolje i najgore i to mi pravo nemoze niko oduzet.topcam wrote:
- Zviz
#348 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Jest kad bi razmisljao na Bosanskom posto ne, jebiga drug ipak u pravu, kontas drug ja sam prvo naucio Njemacki jezik pa onda srpskohrvatski pa to danas sto se zove bosanski, hahahahaha ha ha... tako da ja brojim na njemackom, ja sanjam na njemackom, ja razmisljam na njemackom a zasto, pitaj moje roditelje nemoje mene pitati. Znaci jedikom kojim ja razmisljam nije isti kojim moja mati zasto meni Bosanski moze samo biti maternji jezik u tvojoj glavitopcam wrote:Pod maternji jezik se u globalu gleda jezik koji je majka, mati, mama, govorila.Zviz wrote:Meni je danski maternji jezik. A bosancki znam koliko znam, nigdje mi nece trebai, bar ne u zemljama u kojim se najcesce krezem... citaj ako ti se cita kao nemoj - meni svejedno... kavi casovi Bosanskog tog u mojoj skoli nije bilo, imao sam casove danskog, njemackog, engleskog i francuskog.amidzazeher wrote:
Neka ga ba!
Znam ja da ovo nije normalno u Bosni ali sta ja imam vise sa tom BiH. NISAT. Pa nisam nikad ani sta imao ali eto ima dobrih ljudi svugdje ali ima i govana.
I zato kazem da mi je danski maternji eto nako da vidim kako to stide do vas. Ali ne nego njemacki. Isto kao sto je Ibrahimovicu svedski maternji
- amidzazeher
#349 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Ja sam mislio to samo na filmovima ima i to posebno oni hackeri su mi ful kul, ne treba im mis jebote!stakasa wrote: Ja bash. Ono pises i pricas s onim do sebe, ruke same lete. Ne zna ni to svak. Odm bi spuco video na fb profil.
Kad to znas, to je u stvari ko da si dobar zanatlija, zlatne ruke imas
Ljudi pustite Zviza, petak je, veceras ce on i Svedjanin da se urokaju k'o majke!!
Nego ja sam davno cuo da ovi Skandinavci prije izlaska u grad petkom i subotom natope tampon u vodku i gurnu da oprostite u pakash valjda da ih sto prije udari, u kafani samo drmnu jos jednu i gotovo. Skup alkohol valjda!
Ima li iko da me razuvjeri?
- stakasa
#350 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Sta je sad ovo, neka politicka poruka?avantgarde wrote:polazim od toga da ti bolje razumijes cirilicu,ili?!..to je tvoje "prirodno" pismo..Zviz wrote:Kao prvo nisam u Dansku dosao sa BiH pasosom nego sa SFRJ pasosom, u moje doba je to bilo vazece i drzava. Drugo, BiH pasos nisam nikad avdio niti sam drzavljan BiH znaci nemogu ga izvaditi jer me nema u registru, kao trece ja sam Danski drzavlajn. Jel lakse za razumiti, ja imam pravo da mislim o BiH kako mi je god volja jer sam se tu rodio, i ne poricem to, ali zato imam pravo da mislim o njoj jednako i najbolje i najgore i to mi pravo nemoze niko oduzet.topcam wrote: