Ja isto imam neki cudan osjecaj da su Arapi slali pare upravo meni, jer siu oni znali da ja postojim i da je to netko ukrao, zato ja danas nemam koliko mislim da zasluzujem i da su mi Arapi poslali....jednako vrijedna bajka osim sto odavno niko nista ne daje dzabe, jednostavno to ne postoji, donacije kako ih jugonostalgicari zamisljaju ne postojeKatarinaKosaca wrote:Ja mislim da je forumaš @bokin ukrao moje pare (ne znam gdje sam ih zaradila, al hajd, neki arapi poslali), i moje je da to kažem na forumu, a onaj ko se ne priključi mojoj hajci na forumaša @bodkina i ne osudi krađu, taj je saučesnik u toj pljački.
Tako to otprilike izgleda bez sudske presude...
Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
-
weredsf
#326 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
-
Bodkin
#327 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
uglavnomja wrote:a u p.m.udrch wrote:u mom komšiluku ima nekoliko srpskih porodica..neki nisu nikako išli, a neki su se vratili poslije rata..imali su problema, recimo kad je bila ona utakmica na Marakani razbili su im par prozora mangupi, ali smo mi stariji izašli na ulicu istog trenutka..zadnjih par godina žive sasvim ravnopravno i niko ih ne izbjegava..![]()
![]()
![]()
- uglavnomja
#328 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Bodkin wrote:uglavnomja wrote:a u p.m.udrch wrote:u mom komšiluku ima nekoliko srpskih porodica..neki nisu nikako išli, a neki su se vratili poslije rata..imali su problema, recimo kad je bila ona utakmica na Marakani razbili su im par prozora mangupi, ali smo mi stariji izašli na ulicu istog trenutka..zadnjih par godina žive sasvim ravnopravno i niko ih ne izbjegava..![]()
![]()
![]()
sta
dosli smo do faze da se neko "hvali" kako su srbi ravnopravni zadnjih par godina i jos ih niko ne izbjegava
jad i bijeda, dno dna ...
svi pravoslavci iz mog kvarta su bili i oostali ravnopravni, a izbjegavanje je individualno, a ne po klero-etno osnovi.
-
Bodkin
#329 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
pa sve to sto si naveo je zauglavnomja wrote:
sta![]()
dosli smo do faze da se neko "hvali" kako su srbi ravnopravni zadnjih par godina i jos ih niko ne izbjegava![]()
jad i bijeda, dno dna ...
svi pravoslavci iz mog kvarta su bili i oostali ravnopravni, a izbjegavanje je individualno, a ne po klero-etno osnovi.
-
udrch
#330 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
prije svega nisam se hvalio, već konstatovao da je pritisak popustio..
i nemoj da se pravimo naivni, nije tema..
i nemoj da se pravimo naivni, nije tema..
-
Bodkin
#331 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ja ti kazem da u sarajevu u mom okruzenju srbe niko nije izbjegavao. kljucna rijec u mom okruzenju
- Alfons Kauders
#332 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Da, upravo to. U martu 1996. U reziji srpskih politicara.Tessaract wrote:Оно због којег нема Срба у Сарајеву.Alfons Kauders wrote:
Ono protjerivanje u martu 1996?
- Banksy
#333 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Tako nekako.Alfons Kauders wrote: prezvakana tema, sta je bilo bilo je, kasno je sad... covjek nije bio dorastao situaciji, posteno, nije lako voditi drzavu u onom periodu... ali to nije nikakav izgovor - morao je biti svjestan toga... problem je sto je proveo dobar dio zivota u kojekakvim polutajnim udruzenjima, pa nije imao povjerenja u ljude van halke - i to smo svi krvavo platili
ne kazem da nije imao nekih pozitivnih strana, ali previse je negativnih
ali to je bilo prije 20 godina, sad mozemo kukati... ili mozemo pogledati gdje smo danas? svaki grad mu je dao ulicu ili trg, osim gradova na tri cetvrtine zemlje koje je njegova politika smatrala tudjim... sin mu danas sjedi u predsjednistvu i lik je bez imalo pretjerivanja totalni debil koji je jos manje dorastao situaciji od oca...
nije ni to problem...
problem je sto dobar dio stanovnistva i danas vidi samo finog dedu aliju i glasa za njegovu stranku po defaultu... za 20 godina narodu nije doslo iz guzice u glavu...
- Styling
#334 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Niko ih nije protjerao. Sami su otisli, kupili muslimanske kuce u Podrinju, Bijeljini i drugdje u RS-u za kikiriki a onda za velike pare prodavali svoje stanove u Sarajevu. Oni koji su ostali su dobro uhljebljeni po drzavnim institicijama, bankama, nevladinim organizacijama, itd.Tessaract wrote:Оно због којег нема Срба у Сарајеву.Alfons Kauders wrote:
-
Bodkin
#335 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
glupost. ne mogu biti uhljebljeni u bankama jer su banke privatne. mozda jedino union banka. nevladine isto tako, a i nije neka kradja biti u nevladinojStyling wrote:Niko ih nije protjerao. Sami su otisli, kupili muslimanske kuce u Podrinju, Bijeljini i drugdje u RS-u za kikiriki a onda za velike pare prodavali svoje stanove u Sarajevu. Oni koji su ostali su dobro uhljebljeni po drzavnim institicijama, bankama, nevladinim organizacijama, itd.Tessaract wrote:Оно због којег нема Срба у Сарајеву.Alfons Kauders wrote:
- uglavnomja
#336 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
u drzavnim institucijama rade samo podobni, prije ce se zaposliti neko iz han pijeska ili trebinja neggo sarajlija. isto je i sa druga 2 konstitutivna 
-
Bodkin
#337 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
tacnouglavnomja wrote:u drzavnim institucijama rade samo podobni, prije ce se zaposliti neko iz han pijeska ili trebinja neggo sarajlija. isto je i sa druga 2 konstitutivna
-
NeenaSa
#338 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Upravo,Alfons Kauders wrote: prezvakana tema, sta je bilo bilo je, kasno je sad... covjek nije bio dorastao situaciji, posteno, nije lako voditi drzavu u onom periodu... ali to nije nikakav izgovor - morao je biti svjestan toga... problem je sto je proveo dobar dio zivota u kojekakvim polutajnim udruzenjima, pa nije imao povjerenja u ljude van halke - i to smo svi krvavo platili
ne kazem da nije imao nekih pozitivnih strana, ali previse je negativnih
ali to je bilo prije 20 godina, sad mozemo kukati... ili mozemo pogledati gdje smo danas? svaki grad mu je dao ulicu ili trg, osim gradova na tri cetvrtine zemlje koje je njegova politika smatrala tudjim... sin mu danas sjedi u predsjednistvu i lik je bez imalo pretjerivanja totalni debil koji je jos manje dorastao situaciji od oca...
nije ni to problem...
problem je sto dobar dio stanovnistva i danas vidi samo finog dedu aliju i glasa za njegovu stranku po defaultu... za 20 godina narodu nije doslo iz guzice u glavu...
- Styling
#339 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Ne govorim napamet. U banci u kojoj radim oni su vecina. A banka je strana i ima poslovnice i u FBiH i u RS-u. U RS-u nemamo ni jednog zaposlenog Bosnjaka od 130 radnika a u upravi u Sarajevu ih je oko 30%, neki su ostali ovdje u ratu a neki su dosli poslije rata iz drugih gradova. I, vecinom zive u Istocnom Sarajevu jer im je tamo zivot jeftiniji i "zive sa svojima" (kako rece jedan moj kolega)Bodkin wrote:glupost. ne mogu biti uhljebljeni u bankama jer su banke privatne. mozda jedino union banka. nevladine isto tako, a i nije neka kradja biti u nevladinojStyling wrote:Niko ih nije protjerao. Sami su otisli, kupili muslimanske kuce u Podrinju, Bijeljini i drugdje u RS-u za kikiriki a onda za velike pare prodavali svoje stanove u Sarajevu. Oni koji su ostali su dobro uhljebljeni po drzavnim institicijama, bankama, nevladinim organizacijama, itd.Tessaract wrote:
Оно због којег нема Срба у Сарајеву.
-
Bodkin
#340 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
uh oni su vecina, isto kao da o zombijima govoris. nego reci ti meni kazes li ti njima u lice nekad da tebi smeta sto su oni tu vecina? u gradu u kojem su odrasli i ostali i u ratu? nego drugo pitanje, jel ti fakat mislis da banka zaposljava po nacionalnom kljucu do te mjere? znaci banka sad trazi radovana i jovana? i treca stvar, bio sam i ja u banci. u jednom odjelu bar 30% nebosnjaka, a u drugom 1% nebosnjaka. i na kraju, jel to problem sto ih je 30%? da ti meni kazes u rs-u nema ni jedan bosnjak pa da ih pljujemo skupa al ovako...Styling wrote:
Ne govorim napamet. U banci u kojoj radim oni su vecina. A banka je strana i ima poslovnice i u FBiH i u RS-u. U RS-u nemamo ni jednog zaposlenog Bosnjaka od 130 radnika a u upravi u Sarajevu ih je oko 30%, neki su ostali ovdje u ratu a neki su dosli poslije rata iz drugih gradova. I, vecinom zive u Istocnom Sarajevu jer im je tamo zivot jeftiniji i "zive sa svojima" (kako rece jedan moj kolega)
- Havatar
#341 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Procitaj malo boljeBodkin wrote:uh oni su vecina, isto kao da o zombijima govoris. nego reci ti meni kazes li ti njima u lice nekad da tebi smeta sto su oni tu vecina? u gradu u kojem su odrasli i ostali i u ratu? nego drugo pitanje, jel ti fakat mislis da banka zaposljava po nacionalnom kljucu do te mjere? znaci banka sad trazi radovana i jovana? i treca stvar, bio sam i ja u banci. u jednom odjelu bar 30% nebosnjaka, a u drugom 1% nebosnjaka. i na kraju, jel to problem sto ih je 30%? da ti meni kazes u rs-u nema ni jedan bosnjak pa da ih pljujemo skupa al ovako...Styling wrote:
Ne govorim napamet. U banci u kojoj radim oni su vecina. A banka je strana i ima poslovnice i u FBiH i u RS-u. U RS-u nemamo ni jednog zaposlenog Bosnjaka od 130 radnika a u upravi u Sarajevu ih je oko 30%, neki su ostali ovdje u ratu a neki su dosli poslije rata iz drugih gradova. I, vecinom zive u Istocnom Sarajevu jer im je tamo zivot jeftiniji i "zive sa svojima" (kako rece jedan moj kolega)
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#342 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
tiii kao hari poter. u norvsjoj a ovdje sve znasuglavnomja wrote:u drzavnim institucijama rade samo podobni, prije ce se zaposliti neko iz han pijeska ili trebinja neggo sarajlija. isto je i sa druga 2 konstitutivna
-
Bodkin
#343 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
to ona prica trebamo i mi kao oni jeldeHavatar wrote:Procitaj malo boljeBodkin wrote:uh oni su vecina, isto kao da o zombijima govoris. nego reci ti meni kazes li ti njima u lice nekad da tebi smeta sto su oni tu vecina? u gradu u kojem su odrasli i ostali i u ratu? nego drugo pitanje, jel ti fakat mislis da banka zaposljava po nacionalnom kljucu do te mjere? znaci banka sad trazi radovana i jovana? i treca stvar, bio sam i ja u banci. u jednom odjelu bar 30% nebosnjaka, a u drugom 1% nebosnjaka. i na kraju, jel to problem sto ih je 30%? da ti meni kazes u rs-u nema ni jedan bosnjak pa da ih pljujemo skupa al ovako...Styling wrote:
- madner
#344 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Tema je Alija, ne zaposljavanje po bankama.
Jos uvijek cekam da neko kaze koji potezi ga izdvajaju kao drzavnika?
Veze sa Seseljom je sto je Seselj prvi pokusao srusiti Pozderca.
-
ušće
#345 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Sažetak kompletne diskusije na temu "Alija Izetbegović "
Sve ostalo je nevažno i bacanje prašine u oči ......Ne volim te Alija zao što si Balija ...srušio si Srpski san...
-
LaBomba
#346 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ušće wrote:Sažetak kompletne diskusije na temu "Alija Izetbegović "
Sve ostalo je nevažno i bacanje prašine u oči ......Ne volim te Alija zao što si Balija ...srušio si Srpski san...
Koji im je to srpski san Alija srusio, kada na pola BiH imamo legalizovanu zlocinacku tvorevinu sa prefixom "srpska" , u kojoj nema ni traga od bosanske drzave?
- Havatar
#347 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
San o Velikoj SrbijiLaBomba wrote:ušće wrote:Sažetak kompletne diskusije na temu "Alija Izetbegović "
Koji im je to srpski san Alija srusio, kada na pola BiH imamo legalizovanu zlocinacku tvorevinu sa prefixom "srpska" , u kojoj nema ni traga od bosanske drzave?
- Paranoid
#348 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Tema o Aliji kao državniku mora sačekati vremena koja će u glavama prosuditelja, bar na ovim prostorima, donijeti racionalnu sliku jer slagalica nije završena. Na ovom PF politika se može samo u naznakama osjetiti racionalnost, ali su to postovi koje postavljaju ljudi koji su van ovih prostora i koji u svom izboru izmedju "politike BiH i Farme V" biraju politiku jer su iz farme već odavno otišli..madner wrote:Tema je Alija, ne zaposljavanje po bankama.
Alija je u svojim porukama nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma jasno rekao da nas sve čeka još veća borba za opstanak BiH, time nije sebe amnestirao od mogućih rješenja koje je mogao donijeti i da je mogao, ta rješenja bez obzira kakva bila, danas bi se tumačila naopako i kroz prizmu stranke na čijem je čelu bio...
Sreća je da ma koliko bio naopak, Aliju ne možeš svrstati u isti red sa susjednim državnicima iz okruženja koji da su živi bi svoje najmilije gledali kroz rešetke.. a to je ipak velika stvar.
- Styling
#349 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Ne. Ne. I ne! Nemam nista protiv "njih" (ne znam kako da ih drugacije oslovim), nego pokusavam da kazem da teorija o njihovom prisilnom napustanju grada, ugrozenosti i prica o Sarajevu kao o Teheranu ne pije vode. Mozda ih po popisu u gradu nema toliko ali ih puno vise ovdje radi i zaradjuje hljeb.Bodkin wrote:uh oni su vecina, isto kao da o zombijima govoris. nego reci ti meni kazes li ti njima u lice nekad da tebi smeta sto su oni tu vecina? u gradu u kojem su odrasli i ostali i u ratu? nego drugo pitanje, jel ti fakat mislis da banka zaposljava po nacionalnom kljucu do te mjere? znaci banka sad trazi radovana i jovana? i treca stvar, bio sam i ja u banci. u jednom odjelu bar 30% nebosnjaka, a u drugom 1% nebosnjaka. i na kraju, jel to problem sto ih je 30%? da ti meni kazes u rs-u nema ni jedan bosnjak pa da ih pljujemo skupa al ovako...Styling wrote:
-
smijesni_ste
#350 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Pa napisa ti čovjek fino....Velika Srbija je na nekoliko kilometara od Sarajeva...