Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je konzumiranje cigareta dozvoljeno na Vašem radnom mjestu?

Poll ended at 07/04/2015 10:03

1.DA
24
23%
2.NE
44
42%
3.IMA POSEBNA PROSTORIJA ZA KONZUMATORE CIGARETA
19
18%
4.NIJE DOZVOLJENO ALI SE ZABRANA NE POŠTUJE
19
18%

Total votes: 106

stakasa

#326 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by stakasa »

shmizlica wrote:kad se sjetim oblaka u kancelariji prije, ko da si ušao u kockarnicu. znaš ono, stol za rulet i oblak iznad :-)
sad je zabranjeno u zgradi skroz...jedino rješenje, to je sigurno :)
Naravno da je totalna zabrana u citavoj zgradi jedino rjesenje. Sve ostalo je razvodnjavanje od kojeg ce se na kraju odustat. Pod moranje je i ugradnja onih uredaja sto pipe kad osjete dim od cigare. To uopste nije skupo
šatirana_ljubičica

#327 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by šatirana_ljubičica »

To smo imali kad smo bili u staroj zgradi.... i tad je bilo sve normala, otkako smo u novu ušli, kako se to odmah na početku nije postavilo i razjasnilo... teško da će ikad, osim ako se ja ne posvađam sa svima na mrtvo ime da bih to izganjala :(
tagomago

#328 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by tagomago »

nema jela na radnom mjestu a kamoli pušenja. samo u kuhinji, a pušenje kući.

nego, ljudi, zaljubite se u nekog što pušenje prezire, to je najveća blagodat koju sebi možete učiniti. dvostruka.
šatirana_ljubičica

#329 Re: Pušenje na radnom mjestu

tagomago wrote:nema jela na radnom mjestu a kamoli pušenja. samo u kuhinji, a pušenje kući.

nego, ljudi, zaljubite se u nekog što pušenje prezire, to je najveća blagodat koju sebi možete učiniti. dvostruka.
:thumbup:
Keiko

#330 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Keiko »

šatirana_ljubičica wrote:Evo poslije skoro godinu dana, da osvježim temu :)

U ovih godinu dana ništa se nije promijenilo, osim što je drskost mojih kolega postala standardna stvar.Sad popuše ujutro uz jutarnju kafu dvadesetak cigareta.Ja nisam poduzimala nikakve radikalne korake, osim što sam par puta direktoru onako usput rekla da je pušenje unutar prostorija nešto što više nema nikakvog smisla a ni osnova, ali s obzirom da sam to rekla onako bez nekog naročitog tona, a i on često nije tu, a kada jeste, kolege se maksimalno trude pušiti vani... on je na to i odgovorio tipa nešto: pa nisu valjda tako bezobzirni..itd...
Rekla sam već prije da on neće nikome da se zamjeri, jer je u suštini jako fin čovjek, mada je bilo faza kada je branio, ali pošto su krili pepeljare u ladicama, onda je dozvolio ali umjereno i uz dogovor sa ostalima, ali čim ti našem čovjeku nešto dozvoliš-umjereno-on zaboravi šta znači umjereno.
I tako.... jesam budala što trpim, priznajem, ali sve su mi živci tanji po ovom pitanju, pa će možda da ekskalira ovo nakon godinu dana....
Neko će me napasti, neko sažaljevati, neko dati savjet, hvala vam svima kako god, pišem na ovoj temi najviše jer mi treba da pričam o tome, da se malo rasteretim, dok ne budem spremna na vrisak.
Imas li kakvog doktora koji bi ti rado ucinio uslugu? Kakva je situacija sa bolovanjem u firmi u kojoj radis?

Jedna od opcija (pod uslovom da za to neces dobiti otkaz) je da odes na bolovanje 2-3 puta po sedmicu - dvije a onda se pojavis sa potvrdom od doktora da si imala bronhitis, upalu pluca, plucnu bolest po izboru,... Prvo bi tvoje kolege morale raditi i tvoj posao jer si na bolovanju a onda bi mozda i direktor situaciju malo ozbiljnije shvatio. Mozda cak i da trazis da te premjesti u zasebnu prostoriju jer ti dim u trenutnoj ugrozava zdravlje.

Ne pije mi vode to 'on nece nikom da se zamjeri'. To sto on radi je cisti kukavicluk jer svjesno ugrozava zdravlje uposlenih nepusaca a istovremeno dopusta pusacima da pola dana provedu puseci umjesto radeci. Znaci nece da se zamjeri onima koje placa da piju kafe i puse ali mu ne smeta sto se zamjeri nekome ko riskira bolest zbog uslova koje je on stvorio. :-)
makse seljanko makse

#331 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by makse seljanko makse »

KOliko ljudi u toj tvojoj kancelariji pusi a koliko ne? :D
šatirana_ljubičica

#332 Re: Pušenje na radnom mjestu

Svi, osim mene, tj.8.
makse seljanko makse

#333 Re: Pušenje na radnom mjestu

E jbg,onda je jako nezahvalno odnosno skoro pa da nije moguce bilo sta uraditi osim da imas posebnu kancelariju ili da sjedis negdje blizu prozora pa da imas protok zraka.Realno 8 ljudi jedno ti drugo,tesko da mozes bilo sta uraditi.
Radio Sarajevo

#334 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Radio Sarajevo »

Nema šanse da bih radio u takvoj firmi. Jednostavno, izgurao bih svoje, taman se do suda došlo.
stakasa

#335 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by stakasa »

Radio Sarajevo wrote:Nema šanse da bih radio u takvoj firmi. Jednostavno, izgurao bih svoje, taman se do suda došlo.
Jasta bi
Radio Sarajevo

#336 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Radio Sarajevo »

stakasa wrote:
Radio Sarajevo wrote:Nema šanse da bih radio u takvoj firmi. Jednostavno, izgurao bih svoje, taman se do suda došlo.
Jasta bi
Izgurao sam to već u jednoj firmi dok sam bio u Sarajevu, doduše nije bilo osam ljudi, ali ih je bilo pet.
broj dva

#337 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by broj dva »

šatirana_ljubičica wrote:Evo poslije skoro godinu dana, da osvježim temu :)

U ovih godinu dana ništa se nije promijenilo, osim što je drskost mojih kolega postala standardna stvar.Sad popuše ujutro uz jutarnju kafu dvadesetak cigareta.Ja nisam poduzimala nikakve radikalne korake, osim što sam par puta direktoru onako usput rekla da je pušenje unutar prostorija nešto što više nema nikakvog smisla a ni osnova, ali s obzirom da sam to rekla onako bez nekog naročitog tona, a i on često nije tu, a kada jeste, kolege se maksimalno trude pušiti vani... on je na to i odgovorio tipa nešto: pa nisu valjda tako bezobzirni..itd...
Rekla sam već prije da on neće nikome da se zamjeri, jer je u suštini jako fin čovjek, mada je bilo faza kada je branio, ali pošto su krili pepeljare u ladicama, onda je dozvolio ali umjereno i uz dogovor sa ostalima, ali čim ti našem čovjeku nešto dozvoliš-umjereno-on zaboravi šta znači umjereno.
I tako.... jesam budala što trpim, priznajem, ali sve su mi živci tanji po ovom pitanju, pa će možda da ekskalira ovo nakon godinu dana....
Neko će me napasti, neko sažaljevati, neko dati savjet, hvala vam svima kako god, pišem na ovoj temi najviše jer mi treba da pričam o tome, da se malo rasteretim, dok ne budem spremna na vrisak.
-------
Kad se razbolis (bilo sta, od prehlade do upale pluca migrene nije bitno) tuzi firmu da su ti urusili zdravlje time sto su te natjerali da radis u nezdravom okruzenju.
Keiko

#338 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Keiko »

makse seljanko makse wrote:E jbg,onda je jako nezahvalno odnosno skoro pa da nije moguce bilo sta uraditi osim da imas posebnu kancelariju ili da sjedis negdje blizu prozora pa da imas protok zraka.Realno 8 ljudi jedno ti drugo,tesko da mozes bilo sta uraditi.
Koje je ovo nazadno razmisljanje u ovom kontekstu!!! Pusenje je stetno za zdravlje i treba ga zabraniti u radnim i javnim prostorijama i tacka. To sto ja svojim izborom pusim, ne daje mi pravo da svoju smrdljivu i nezdravu naviku guram nekom drugom pod nos niti da ostecujem tudje zdravlje. Pusenje je izbor i onaj ko ga izabere (to ukljucuje i mene her sam pusac) neka si trazi mjesto i vrijeme gdje i kad nikome drugom ne smeta. Ljubicicine kolege su primitivne i sebicne seljacine koje nemaju ni malo obzira prema njoj.
RahatHurmašica

#339 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:23, edited 2 times in total.
makse seljanko makse

#340 Re: Pušenje na radnom mjestu

Keiko wrote:
makse seljanko makse wrote:E jbg,onda je jako nezahvalno odnosno skoro pa da nije moguce bilo sta uraditi osim da imas posebnu kancelariju ili da sjedis negdje blizu prozora pa da imas protok zraka.Realno 8 ljudi jedno ti drugo,tesko da mozes bilo sta uraditi.
Koje je ovo nazadno razmisljanje u ovom kontekstu!!! Pusenje je stetno za zdravlje i treba ga zabraniti u radnim i javnim prostorijama i tacka. To sto ja svojim izborom pusim, ne daje mi pravo da svoju smrdljivu i nezdravu naviku guram nekom drugom pod nos niti da ostecujem tudje zdravlje. Pusenje je izbor i onaj ko ga izabere (to ukljucuje i mene her sam pusac) neka si trazi mjesto i vrijeme gdje i kad nikome drugom ne smeta. Ljubicicine kolege su primitivne i sebicne seljacine koje nemaju ni malo obzira prema njoj.
Osim sto si ti to sve fino napisao jel imas kakvo konkretno rjesenje ili samo onako pametujes?
Ako direktor izricito ne zabrani pusenje u kancelariji onda tu nekog normalnog rjesenja nema,jednostavno je tu 8 ljudi na jednoj a ona sama na drugoj strani,jbg tako je kako je.
Radio Sarajevo

#341 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Radio Sarajevo »

Osam primitivaca i đubradi, plus direktor koji je isti takav :D.
Raigor Stonehoof

#342 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Raigor Stonehoof »

Udjem neki dan u kancelariju u Upravi za indirektno oporezivanje. Kancelarija 2x3, 6 baba sjedi sto po stolicama sto na stolu, sve i jedna diminja, a na zidu znak u A3 formatu ZABRANJENO PUSENJE.

Kad se ugusio nisam za 5 minuta posla sto sam imao obaviti.
Dino Djurbuzovic

#343 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Dino Djurbuzovic »

Ja poslije dobrog obroka volim zapaliti cigaretu.
Raigor Stonehoof

#344 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Raigor Stonehoof »

Dino Djurbuzovic wrote:Ja poslije dobrog obroka volim zapaliti cigaretu.
Sve hvalospjevke za to, samo je zapali ispred zgrade a ne u kancelariji.
moranadruga

#345 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by moranadruga »

muka mi je kad udjem u neki ured a on smrdi na duhan. treba zabraniti pusenje u svim uredima,kaficima.na radnom mjestu se podrazumjeva.ne placa ni jedan gazda pus pauzu.
kakavdanakneiskustvu

#346 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja jakne,dukserice ne ostavljam u kancelariji baš zbog pušenja i dima kolega,usmrde se da bog sačuva
Keiko

#347 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Keiko »

makse seljanko makse wrote:
Keiko wrote:
Osim sto si ti to sve fino napisao jel imas kakvo konkretno rjesenje ili samo onako pametujes?
Ako direktor izricito ne zabrani pusenje u kancelariji onda tu nekog normalnog rjesenja nema,jednostavno je tu 8 ljudi na jednoj a ona sama na drugoj strani,jbg tako je kako je.
Ja sam u prethodnom postu ponudila rjesenje, sad je do ljubicice i koliko njoj stvarno smeta. Da budem iskrena, da sam ja na njenom mjestu, moj zadnji pokusaj bi bio aparat za gasenje ali sam ja cini mi se daleko prgavija i daleko vise inatli od nje. :-D
šatirana_ljubičica

#348 Re: Pušenje na radnom mjestu

@Keiko,

Možda ja samo strahujem od mogućih posljedica...
Drinski

#349 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Drinski »

Raigor Stonehoof wrote:
Dino Djurbuzovic wrote:Ja poslije dobrog obroka volim zapaliti cigaretu.
Sve hvalospjevke za to, samo je zapali ispred zgrade a ne u kancelariji.
ma vala ne moze niti ispred zgrade.
tako su neke instuitucije uvele da zaposlenici puše u posebnim prostorijama ili da ko fol izađu ispred ulaza pa popuše cigaretu pa tako potroše pola sata vremena. Ja bih to zabranio, odnosno moze i tako, ali da nepušači mogu izaći pola sata ranije sa posla.
Pa ko puši, neka ispuši do kraja...
šatirana_ljubičica

#350 Re: Pušenje na radnom mjestu

Drinski, kada bi makar 50 % ljudi bilo takvog stava!
Post Reply