citroen xm wrote:Drug titinho je previše pristrasan jer vozi C klasu poznatu po koroziji pa neće da prizna. Gdje to BiH cestama vladaju Mercedesi od 20-30 godina? Ja ne živim u takvoj BiH. To što vidiš su prebijene mačke koje se vuku, koje plastika i git sa slojem farbe još drže na okupu. Većinom ih kupuju cigoši koji se kunu u Ladu, Forda i Mercedesa....
Ovo za Golfa koji ne hrđa je odlična zajebancija, svaka čast.
Moja c klasa nije bobe zahrdjala i sigurno je limarija bolja i jaca od 85% novih automobila. Udaris na parkingu nekog na tvom autu nista a kod njega udubljeno da mozes novcanik sakriti. To je Mercedes limarija.
Ima kod mene dedo jednog w124 85 godiste, e sad je pitanje kolko je to auto staro ? 29 godina po zadnjem racunanju.
S tim autom je imao frontalni sudar u kojem se izvukao bez ogrebotine, to je auto popravio prije 5 godina i jos uvijek ga vozi a da je siguran da ga nece ostaviti na putu zbog kvara. Do sad je bez tog popravka od sudara, na popravak potrosio mozda 500 km.
E sada za kraj, Audi nema model koji se moze staviti u istu recenicu sa kvalitetom w124 mercedesa a tesko i da ce imati. To je razlika izmedju Mercedesa i Audija. Nakon 20 godina voznje vidi se koje ce auto ostati na putu a koje ce ici na rezanje.
Neko spomenu Mercedesove motore kako su komplikovani za razliku od vw motora. Pretrazite malo Njemacke stranice za prodaju auta, tamo cete naci Mercedesa koji je presao 800.000 i koji ce ici i dalje.
Audi kada predje 400.000 to je cudo - dok je Mercedesov motor prije 40 godina postavio standarde milionske izdrzljivosti.
Mercedes u auto industriji proizvodi od a klase preko kamiona do autobusa, pa onda motora za avione, off road truck, automobile za vojsku itd. Takvoj sili od proizvodjaca se mozete samo sageti.