N1
Moderator: anex
-
Dzontra_Volta
#326 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Hvala Bogu pa je neko izmislio daljinski upravljač. Ja trenutno imam na kablovskoj (tj. IPTV) negdje oko 180 kanala, i kad mi se neki ne gleda ili ne sviđa, prebacim na drugi i riješen problem.
Ne znam zašto bi neko trebao da "brine" hoće li ova tv biti gledana kod nas (odnosno kod zapadnih susjeda) ili neće. Vidjećemo kad krene emitovanje šta će nam to biti ponuđeno i kakve će to biti vijesti.
Za razliku od nekih ovdje, meni Srbi nisu neprijatelji, a nisam čuo da smo objavili rat Beogradu pa da ga smatram neprijeteljskim gradom.
A hvala Bogu, dovoljno sam inteligentan da znam ocijeniti šta je ispravna informacija, a šta je propaganda i zaglupljivanje (takvih medija i na domaćem tržištu ima sijaset).
Takođe nisam baš siguran da je AJB nešto posebno gledana u Hrvatskoj i Srbiji, zato što joj je sjedište u "strateški odabranom" Sarajevu.
Ne znam zašto bi neko trebao da "brine" hoće li ova tv biti gledana kod nas (odnosno kod zapadnih susjeda) ili neće. Vidjećemo kad krene emitovanje šta će nam to biti ponuđeno i kakve će to biti vijesti.
Za razliku od nekih ovdje, meni Srbi nisu neprijatelji, a nisam čuo da smo objavili rat Beogradu pa da ga smatram neprijeteljskim gradom.
A hvala Bogu, dovoljno sam inteligentan da znam ocijeniti šta je ispravna informacija, a šta je propaganda i zaglupljivanje (takvih medija i na domaćem tržištu ima sijaset).
Takođe nisam baš siguran da je AJB nešto posebno gledana u Hrvatskoj i Srbiji, zato što joj je sjedište u "strateški odabranom" Sarajevu.
-
ins
#327 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Sve dok u sred BiH postoji i izlazi dnevna novina Avaz, niko nema potreba da osniva TV stanicu da bi Bosnjake varao!
Avaz to radi bolje nego ijedan Yutel
-
vazdagazda
#328 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
uzela ja i pregledala ko je sve zaposlen u Hrvatskoj, Srbiji i kod nas. Meni se cini ravnopravno pa se pitam cemu tolika gorcina i pljuvanje? odmah teorija zavjere odmah KOS i ostale budalastine.
Da vidimo program prvo pa onda mozemo raspravljati.
Dzezira se u Hrvatskoj i Srbiji ne gleda nikako. Kod nas vrlo vrlo malo. Imate istrazivanja pa pogledajte. Odnos kvalitete i gledanosti kod Dzezire zaista nije srazmjeran jer je to dobar ali i dosadan program. Ali mi volimo gledati FTV vise nego ista drugo a to je uzasna televizija
Da vidimo program prvo pa onda mozemo raspravljati.
Dzezira se u Hrvatskoj i Srbiji ne gleda nikako. Kod nas vrlo vrlo malo. Imate istrazivanja pa pogledajte. Odnos kvalitete i gledanosti kod Dzezire zaista nije srazmjeran jer je to dobar ali i dosadan program. Ali mi volimo gledati FTV vise nego ista drugo a to je uzasna televizija
-
StupskaBitanga
#329 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
ins wrote:Sve dok u sred BiH postoji i izlazi dnevna novina Avaz, niko nema potreba da osniva TV stanicu da bi Bosnjake varao!
- Groningen
#330 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Je li stvarno misliš da su vijesti iz Atlante nezavisne?rokamo wrote:Ja cu ih bojkotirati, a pored toga cu u zavisnosti od vanjskopolitickih dogadjaja, pogledati vijesti koje se emitiraju iz studija CNN-a iz Atlante, Londona i Hong Konga.
- navedeni
#331 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
A je li neko stvarno misli da je N1 CNN? hahahahahahGroningen wrote:Je li stvarno misliš da su vijesti iz Atlante nezavisne?rokamo wrote:Ja cu ih bojkotirati, a pored toga cu u zavisnosti od vanjskopolitickih dogadjaja, pogledati vijesti koje se emitiraju iz studija CNN-a iz Atlante, Londona i Hong Konga.
-
recto-verso
#332 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Platis i budes kao partner CNN-anavedeni wrote:A je li neko stvarno misli da je N1 CNN? hahahahahahGroningen wrote:Je li stvarno misliš da su vijesti iz Atlante nezavisne?rokamo wrote:Ja cu ih bojkotirati, a pored toga cu u zavisnosti od vanjskopolitickih dogadjaja, pogledati vijesti koje se emitiraju iz studija CNN-a iz Atlante, Londona i Hong Konga.
- Groningen
#333 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Nemam pojma, ali vidim po Fejsbuku da je kadar N1 trenutno na obuci na CNN-u, tako da očigledno ima neke veze.navedeni wrote:A je li neko stvarno misli da je N1 CNN? hahahahahahGroningen wrote:Je li stvarno misliš da su vijesti iz Atlante nezavisne?rokamo wrote:Ja cu ih bojkotirati, a pored toga cu u zavisnosti od vanjskopolitickih dogadjaja, pogledati vijesti koje se emitiraju iz studija CNN-a iz Atlante, Londona i Hong Konga.
-
recto-verso
#334 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Na CNN-u?
A gdje je taj CNN ovdje na ovim prostorima
Mislis na BeLigrad
Mislis na BeLigrad
- Groningen
#335 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Ne, nego mislim na Njujork.recto-verso wrote:Na CNN-u?
Mislis na BeLigrad
-
recto-verso
#336 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Drug ocito nisi u toku zbivanjaGroningen wrote:Ne, nego mislim na Njujork.recto-verso wrote:Na CNN-u?
Mislis na BeLigrad
- Groningen
#337 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Moguće je i to, onda ne znam šta ovi moji fejsbuk frendovi rade po Njujorku, a svima im na linkedinu piše da rade za N1. Čudno.recto-verso wrote:Drug ocito nisi u toku zbivanjaGroningen wrote:Ne, nego mislim na Njujork.recto-verso wrote:Na CNN-u?
Mislis na BeLigrad
-
StupskaBitanga
#338 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Liže se liže
Lagumdžija je također pozdravio aktivnosti KKR-a na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala “N1“, kao ekskluzivnog partnera poznate američke televizijske mreže CNN. On je kazao da su investicije kompanija poput prestižnog investicijskog fonda KKR, čiji se investicijski portfolio sastoji od 80 kompanija a ukupni godišnji prihodi iznose 210 milijardi dolara, dobar znak za strane kompanije da trebaju da ulažu na tržište BiH.
klix.ba
- navedeni
#339 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Hahahaha NEW YORK
, sam o sebi laze, neces ti vidjeti New Yorka jarane nikad, ni djeca ti 
- It_is_a_Leclerc
#340 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Jedva čekam da krene i ovaj program. Uvijek je dobro imati konkurenciju, kada je u pitanju ozbiljan (dakle ne računam Face i FTV) informativni program.
Po meni će teško uzeti primat na mom daljinskom ispred Al Jazeere, zbog toga što neće biti dokumentaraca, ali pogledat će se i njihove vijesti. Što da ne.
Po meni će teško uzeti primat na mom daljinskom ispred Al Jazeere, zbog toga što neće biti dokumentaraca, ali pogledat će se i njihove vijesti. Što da ne.
-
ins
#341 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Moram priznati da i meni nije jasno kako mogu propustiti priliku i postaviti sjediste i operacije negdje drugo a ne u Sarajevo? To nema nikakve biznis logike, jer postavljanjem operacija u Srbiji, automatski gube HR trziste (odlican primjer je MTV Adria, koja ne postoji u HR), a koje je marketinski najjace.
Osim ako sve o Adria regiji nije suplja prica, i da ih zapravo zanima SRB, BiH, MK i CG
Osim ako sve o Adria regiji nije suplja prica, i da ih zapravo zanima SRB, BiH, MK i CG
-
StupskaBitanga
#342 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Ta to ima smisla ne bi toliki ljudi iz Hrvatske bili angažovani
- opa22
#343 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Isprva je i MTV Adria imala vise uposlenih Hrvata, bar sto se tice voditelja
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
vazdagazda
#344 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
da pitam vas forumase koji sve znate o svemu pa i televizijskom biznisu.
da li iko od vas razmislja da je kkr americki investitor zelio da centar bude u zemlji koja je malo sigurnija od politickih previranja od bosne?
da li je iko od vas pomislio da sarajevski aerodom ima 3 medjunarodna leta odkojih je povezanost ka daljim aerodromima smjesna
da li je iko od vas pomislio da je osnivac sbb koji je u srbiji i samim tim prirodno zeli da je i n1 u okviru united grupe.
po vasoj logici cnn nikad nije trebao biti u atlanti nego u ny. e sad vi recite da je mogao biti u los angelesu pa da opet uletimo o pricu o vremenskoj razlici i td. ili recimo zasto je msnbc u news jersiju? ili holandska televizija izvan amsterdama u hilversumu.....mozemo ovako nabrajati koliko hocete
apsolutno nema nikakve veze gdje je hq kad televizija ima studije u sva tri grada. osim u vasim, bez ljutnje molim vas, opterecinm umovima.
lako je po forumima pametan biti o svemu i svacemo.
dzezira je napravila svoj studio u sarajevu jer ima samo jedan studio a i investitor je to opet htio napraviti u prijateljskoj zemlji (ovo shvatite kako hocete) i to ima logike. i to je vrlo ispravan potez.
da li iko od vas razmislja da je kkr americki investitor zelio da centar bude u zemlji koja je malo sigurnija od politickih previranja od bosne?
da li je iko od vas pomislio da sarajevski aerodom ima 3 medjunarodna leta odkojih je povezanost ka daljim aerodromima smjesna
da li je iko od vas pomislio da je osnivac sbb koji je u srbiji i samim tim prirodno zeli da je i n1 u okviru united grupe.
po vasoj logici cnn nikad nije trebao biti u atlanti nego u ny. e sad vi recite da je mogao biti u los angelesu pa da opet uletimo o pricu o vremenskoj razlici i td. ili recimo zasto je msnbc u news jersiju? ili holandska televizija izvan amsterdama u hilversumu.....mozemo ovako nabrajati koliko hocete
apsolutno nema nikakve veze gdje je hq kad televizija ima studije u sva tri grada. osim u vasim, bez ljutnje molim vas, opterecinm umovima.
dzezira je napravila svoj studio u sarajevu jer ima samo jedan studio a i investitor je to opet htio napraviti u prijateljskoj zemlji (ovo shvatite kako hocete) i to ima logike. i to je vrlo ispravan potez.
- zlokruhovic
#345 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Ja sam iz Srbije i mogu reći da mi je AJ sasvim dobar kanal koji redovno gledam , i uopšte mi ne smeta što je AJ više forsira bosanske priče i to naročito Bošnjaka i priče sa bliskog istoka , jer kad vidim vesti i priloge nisam primetio ikakvu propagandu i neke informacije koje idu direktno u prilog nekoj određenoj politici.vazdagazda wrote:da pitam vas forumase koji sve znate o svemu pa i televizijskom biznisu.
Mislim da ovaj N1 će biti i još objektivniji po pitanju prijateljavanja sa nekom od zemalja jer ima tri studija , ali za objektnivnost je ipak najvažnija kvalitetna baterija u daljincu.
-
denizli
#346 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Ovi izgleda nece pocet do pred izbore 
-
burger_pasa
#347 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Sto se vi gadjate kojekakvim imenima... Balkansi CNN... Balkanska ALJazeera itd... daj jadni napravite jednu normalnu Bosansko Hercegovacku televiziju, sa nezavisnim vijestima u HD rezoluciji ... nama netrebaju Balkanske televizije, niti nas interesuje sta se desava u Sumadiji i Valjevu...
- Normandijac
#348 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB
Mene zanima i Šumadija, i Valjevo, i Ljubljana, i Skopje... Jbg, ima nas koji gledamo i iza kućnog praga.burger_pasa wrote:Sto se vi gadjate kojekakvim imenima... Balkansi CNN... Balkanska ALJazeera itd... daj jadni napravite jednu normalnu Bosansko Hercegovacku televiziju, sa nezavisnim vijestima u HD rezoluciji ... nama netrebaju Balkanske televizije, niti nas interesuje sta se desava u Sumadiji i Valjevu...
-
StupskaBitanga
-
denizli