Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#326 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by muha_sa »

quarterback wrote:

ispred vozaca, vidi se u donjem desnom uglu sajbe iz vana
:thumbup:

fakat nisam znao da šta je taj vin
quarterback

#327 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

muha_sa wrote:
quarterback wrote:

vala nisam ni ja, vidio sam taj broj ali sam mislio da je broj sasije (dok na sveznajucem klixu nisam procitao sta je u stvari)...
:-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#328 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Tomahawk11 »

Kod Hitne fasova g2 zelene boje...crni muha, da nije tvoj?! :?
Upisa ga hadzo i zakaci za brisace :sad:
Jes' da je parkirao pred hitnu, al treba razumjeti....da je parkirao na parking preko puta, valja preci preko ceste :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#329 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by bitanga_sa_otesa »

quarterback wrote:
muha_sa wrote:
quarterback wrote:

vala nisam ni ja, vidio sam taj broj ali sam mislio da je broj sasije (dok na sveznajucem klixu nisam procitao sta je u stvari)...
:-)
pa nego sta je nego broj sasije... VIN -vehicle indentification number ,na novim autima ga ima na 3 mjesta...
quarterback

#330 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

bitanga_sa_otesa wrote: pa nego sta je nego broj sasije... VIN -vehicle indentification number ,na novim autima ga ima na 3 mjesta...
vidis, nisam ni znao da sam poznavalac :)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#331 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by sabina1 »

Thorgerson wrote:
Dr. Kuca wrote:Valjda moze neko. Gdje se parkirati na ciglanama kad je krcato? Meni napise kaznu a dvojici bmw djipova ne napise, i ja se krenem svadjat i on hoce da me hapsi. Korumpirane svinje.
Zar nema garaza na Ciglanama?

Jbg druze, sta mislis kako je vani? Mislis da je u svijetu parking u glavnom gradu besplatan. Nije. Nego se masno placa, zavisi kako gdje.
Samo kod nas bi bosnjo da zivi u centru grada u stanu od 100m2 i da parkira ispred zgrade u haustor, na trotoar.

Ne ide jbg.

Besplatnog parkinga ce biti sve manje i manje. A narocito u centralnom dijelu. Jbg, sve ima svoju cijenu.

Kod mene npr ispred zgrade ima ogroman parking i dok sam tu parkirao uvijek je bilo slobodnog mjesta, ali pocelo se i tu guzvat pogotovo navecer, nekoliko puta tako platio kaznu i onda fino uzeo mjesto u garazi. Garaza mi tu, 30m od ulaza...jbg, nije besplatna, ali sta se moze...zato me i nervira kad vidim auto od 20k maraka na trotoaru i uvijek cu zvat policiju.

Grad ce morati nesto uraditi povodom tog parkiniga. Ali sta god se uradi budi siguran da ces to morati platiti. Evo bunite se nesta, a da li ste sutra svi spremni placati garazu ako vam se izgradi?
Ne može se izgraditi parking mjesta koliko će se povećavati broj auta.
Treba smanjiti broj auta na slijedeći način :
- modernizacijom i poboljšanjem efikasnosti javnog prevoza
- paprenim i masnim ali potpuno nepristrasnim kaznama za nepropisno parkiranje
- povećanjem poreza za skuplje automobile

Ovo je jedini izlaz i mora se krenuti odmah. Bilo kakva izgradnja parkinga samo povećava broj vozila time se ne postiže ništa a gubi se ono malo preostalih zelenih površina.
made_in_sarajevo wrote:nikakav problem, ne govorim ja da se treba inace na trotoar parkirati, govorim gdje grad,opstina,kanton NECE da napravi parking prostor,a onda prvo gradjani,a onda ljudi koji dodju na posao nemaju se gdje parkirati. ja ako ranije sa posla dodjem i nadjem cosak da se zavucem kao da mi je neko 100KM nako dao. da ima parking prostor,a ljudi se nakardno parkiraju, dodji i pisi niko se nece zaliti. ovako parking prostor postoji koji je napravljen kad i zgrada i koji se ujutro napuni za 20min i sta onda poslije toga? ja ujutro upalim auto i ako ga nisam zavukao ispred ulaza imam cijelih 20 sekundi da ga ugrijem, hoce da me biju sto stojim na parking mjestu i cekam da se motor dohaviza na zimi. inace je ovaj trotoar oko kasarne pravo prometan, od ograde do ograde sa mirisom smeca na sredini... treba malo razmisljati i malo se logikom voditi. vidis da nema parkinga, nece da ga naprave i boli ih briga koliko god se ljudi zalili i ti bas tu dodjes i pises kazne,a oko pofalica milion mjesta ima gdje se fakat divlje parkiraju pored bruku parkinga. uostalom iste te patrole sto pisu kazne se nakardno znaju parkirati kad dodju u stelu na kafu ili svrate u MM po pitu. isto se parkiraju na ulicu, na trotoaru,a sve to jer fakat nema mjesta biciklo da se parkira,a ne auto.

jos jedno,pogotovo ovom vlada fbih. znam ja zakone i propise, ne ostavljam ja auta na sred ceste da odem kafu piti ili na bankomat, ali kad nemas uslova i nece te uslove da ti obezbjede,malo je bezobrazno tu doci i pisati kazne jer se mora blok istrositi.
Prekoputa Mr Gurmana s druge strane ulice Hamdije Ćemerlića u 99 % slučajeva ima mjesta.
50 metara udaljeno.
Srdačan pozdrav
direstraits0078

#332 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by direstraits0078 »

bitanga_sa_otesa wrote: pa nego sta je nego broj sasije... VIN -vehicle indentification number ,na novim autima ga ima na 3 mjesta...
Evo ga jedan od ovih sto ga zovu brojem sasije. :D Znao sam da ce se javiti. :D
AmirBaa

#333 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by AmirBaa »

Prekoputa Mr Gurmana s druge strane ulice Hamdije Ćemerlića u 99 % slučajeva ima mjesta.
50 metara udaljeno.
Srdačan pozdrav[/quote]

Barem jednom sedmicno jedem tamo i katastrofa je na onom parkingu mjesto naci, slijedeci put kad odem rado cu slikati pa da imam i fin dokaz :)
bitanga_sa_otesa

#334 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

direstraits0078 wrote:
ja sam seljak jbga...pojasni nam onda sto je ukucan na karoseriju? ,jel to broj motora? broj stakla? broj instrument table ??
direstraits0078

#335 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

bitanga_sa_otesa wrote:
direstraits0078 wrote:
ja sam seljak jbga...pojasni nam onda sto je ukucan na karoseriju? ,jel to broj motora? broj stakla? broj instrument table ??
:lol: Lozionicka bb. Ovaj put smo na istom fonu, samo sto ti nisi skuzio da sam zezao nekoga gore ko je to objasnio strucno na engleskom, uz upotrebu gugla. :lol:

P.S. Ja ga jos uvijek zovem broj sasije, bez obzira sto ga Englezi i svi ostali koji se prave englezima zovu VIN.

P.P.S. Nemoj odmah na prvu, opusti se. :D

P.P.P.S. Na prethodnoj strani je moj sarkastiĆno-zabavni komentar. :kiss:
bitanga_sa_otesa

#336 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

znam ja i bez gugla sta znaci vin
direstraits0078

#337 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

bitanga_sa_otesa wrote:znam ja i bez gugla sta znaci vin
Znam i ja bez gugla da ti znas sta znaci vin. Sto bi rekli englezi, ic ej vinvin sičuejšn. :D

Samo, nesto kontam, onaj hamo sto je pitanje postavio, on je lozionicar veliki, sve mi se cini da on povlaci ove guglace za nos. I to u stilu nadrealista. :lol:
made_in_sarajevo

#338 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by made_in_sarajevo »

sabina1 wrote:
50 metara udaljeno.
Srdačan pozdrav
Ko nadje na tom parkingu kao i parking kod kampusa od 08-17h svaka mu cast. Dodusr i ja budala i corav pa cijeli svoj zivot koliko zivim u H. Cemerlica ustvari ima mjesta ali ja nako pametujem...
zavezata-vreca

#339 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by zavezata-vreca »

Prvo treba zatvoriti ulice u naseljima za saobracas uvesti rampe tako da samo hitna murija i vatrogasci mogu proci ... Zlo mi bude kad vidim u naselju da pjesaci moraju na kant hodati ulicom a prije 15 ak godina su tu djeca regularnovigrala lopte bez straha da ce razbiti necije auto ... Na 5 auta iz 99. Godine sada ih ima sigurno 50. I ta tendencija ide nagore ... Sto se mene tice samo pucaj kazne
Thorgerson

#340 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Thorgerson »

sabina1 wrote: Ne može se izgraditi parking mjesta koliko će se povećavati broj auta.

Ovo je jedini izlaz i mora se krenuti odmah. Bilo kakva izgradnja parkinga samo povećava broj vozila time se ne postiže ništa a gubi se ono malo preostalih zelenih površina.
Mislis da ce se neko poboljsanjem javnog prijevoza odluciti da nema auto?! :? Odlucit ce se da nece ici na posao automobilom, to da. Ali da nece nikako imati automobil - to zaboravi. Mislim da bi procenat ljudi koji bi to ucinili bio apsolutno zanemariv.

Imam rodjake i prijatelje po skandinaviji, njihov javni prijevoz gori - znaci imas toliko opcija da padnes na guzicu, milion autoubusa, metro, brzi voz, tramvaj - ma biras. Sve tacno u minutu. I? Svi imaju automobile. Pa moras otic u nabavku, pa imas malo dijete, moras ga nekad odvest negdje na izlet, te tamo, te vamo - uglavnom svi imaju automobile.

Ali isto tako imaju i parking pored zgrade, ispod zgrade itd. Dovoljno parkinga, i sto je najvaznije garaze su im smijesno jeftine u pojedinim naseljima, jeftinije nego ovdje u Sarajevu. Govorim o garazama pored zgrada u naseljima.

Druga stavka - kaznjavanje. Kaznjavati mozes ako se ima alternativa. Dakle, evo npr. situacija na Mojmilu ili Dobrinji. Ima toliko praznog parkinga, ljudi opet parkiraju na trotoar - tu je kaznjavanje opravdano. Mada i na Dobrinji ima dijelova gdje nema parkinga. Ali sta ces ti kaznjavati ljude po Grbavici, Dolac Malti, Otoci, Centru ili Starom gradu, gdje nicu nove zgrade - a parkinga jednostavno nema dovoljno.

Povecanje poreza - tu se slazem. Treba ga uvesti. Ali ne zbog ovoga, nego drugih stvari.

Na kraju, nijednim ovim tvojim prijedlogom neces smanjiti broj automobila. Broj automobila se ne moze smanjiti u gradu koji se siri, to je oksimoron. Moze se samo prosiriti naselje, te tako rasporediti automobile na bolji nacin. Mogu se izgraditi novi putevi, pa ljudima olaksati transport s jednog do drugog mjesta bez vecih guzvi. Mi to ne radimo ili radimo nevjerovatno sporo. Saobracajnice koje su ucrtane jos prije 40 godina nisu izgradjene ni mozda 30%.

Stancamo zgrade gdje nikad nisu planirane, infrastruktura iz 84' (voda, putevi, instalacije) a lupamo nebodere po 12-15 spratova? Evo ocit primjer je Otoka. Kod doma zdravlja nicu 3 zgrade ja mislim po 9 spratova. Oni imaju istina odredjen broj parking mjesta, i garaze koje ce se morati kupiti ili iznajmiti. Ja samo mogu zamislit kakav ce dole sad bit kursluz kad se raja useli.
quarterback

#341 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

Thorgerson wrote:
sabina1 wrote: Ne može se izgraditi parking mjesta koliko će se povećavati broj auta.

Druga stavka - kaznjavanje. Kaznjavati mozes ako se ima alternativa. Dakle, evo npr. situacija na Mojmilu ili Dobrinji. Ima toliko praznog parkinga, ljudi opet parkiraju na trotoar - tu je kaznjavanje opravdano. Mada i na Dobrinji ima dijelova gdje nema parkinga. Ali sta ces ti kaznjavati ljude po Grbavici, Dolac Malti, Otoci, Centru ili Starom gradu, gdje nicu nove zgrade - a parkinga jednostavno nema dovoljno.
Znaci u redu je da radi nedostatka parking prostora /parking prostora ima ali je cak 1 min hoda dalje/ uvijek neko bude parkiran tako da blokira ulaz tako da dijete u kolicima ne moze proci?

Znaci grad je duzan svakom stanaru koji ima auto obezbijediti parking na koliko, 20m od zgrade u protivnom policija treba od odgovornosti amnestirati sve pogresno parkirane?

ja se potpuno slazem sa tom :thumbup:

ps

drzava je duzna da svima cija auta mogu ici preko 200 na sat obezbijedi takve ceste, u protivnom policija nece kaznjavati one koji imaju takva auta a koji voze preko ogranicenja

drzava je duzna da obezbijedi posao svim drzavljanima u protivnom policija ce amnestirati sve one koji rade na crno ili kradu

drzava je duzna da obezbijedi stan svim punoljetnim drzavljanima u protivnom ako neko od njih napravi nelegalno kucu bilo gdje bice amnestiran

itd

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Naslovnica

#342 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Naslovnica »

Nedavno sam čuo da u velikim gradovima u Japanu ne možeš posjedovati (registrovati) automobil ako ne posjedujes vlastito parking mjesto. Dakle, nema priče o "nema parkinga pa parkira ko gdje stigne".
Kod njih se masovno koriste one automatizovane garaže sa rotirajućim mjestima.
Na Alipašino i Mojmilu tvrdim da 100% ima dovoljno mjesta na parkinzima za sve automobile, ali bagri mrsko prohodati 50m od parkinga do stana.
quarterback

#343 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

Naslovnica wrote:Nedavno sam čuo da u velikim gradovima u Japanu ne možeš posjedovati (registrovati) automobil ako ne posjedujes vlastito parking mjesto. Dakle, nema priče o "nema parkinga pa parkira ko gdje stigne".
Kod njih se masovno koriste one automatizovane garaže sa rotirajućim mjestima.
Na Alipašino i Mojmilu tvrdim da 100% ima dovoljno mjesta na parkinzima za sve automobile, ali bagri mrsko prohodati 50m od parkinga do stana.
ima mjesta svuda, ali mrsko hodat i mrsko obici krug / dva
MOSALJOZE

#344 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by MOSALJOZE »

To se zove sistem.Prodji Dobrinjom većina garaža nije popunjena na spratu,a tik do njih sa dvije strane ulice parkirani automobili :-) Dovoljno je da par puta policija popise,i ovi bi se sklonili gdje treba.
Naslovnica

#345 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Naslovnica »

MOSALJOZE wrote:To se zove sistem.Prodji Dobrinjom većina garaža nije popunjena na spratu,a tik do njih sa dvije strane ulice parkirani automobili :-) Dovoljno je da par puta policija popise,i ovi bi se sklonili gdje treba.
Ne 2 puta, nego redovno.
Na Mojmilu rijamu zakači kazne ovima po trotoarima, sutra niko ne parkira, prekosutra opet počnu, i tako u krug.
Jedino redovno obilaženje i pisanje kazni na kritičnim lokacijama će natjerati retarde da potraže regularan parking.
Bar toga na Mojmilu ne manjka, zaista.
Thorgerson

#346 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Thorgerson »

MOSALJOZE wrote:To se zove sistem.Prodji Dobrinjom većina garaža nije popunjena na spratu,a tik do njih sa dvije strane ulice parkirani automobili :-) Dovoljno je da par puta policija popise,i ovi bi se sklonili gdje treba.
To je tacno. Treba kaznjavati i ja sam prvi za to.

Ali evo npr. garaze na Dobrinji gornji otvoreni spratovi zjape prazni decenijama! Pa zar nije ekonomski opravdano da se ta mjesta iznajme za neki nizi iznos? Bila ne bila auta gore njima su troskovi isti. Nit oni sta ulazu u one garaze, nit ih pretjerano odrzavaju.

Ako ti niko ne parkira, onda brate ocito da ti cijena nije ok. Jer i ja mislim da je skupo dati 40-50-60 KM za otvoreno parking mjesto. Narocito ako se uzme u obzir da ima poprilicno dovoljno parking prostora okolo - besplatnog!

E sad neka daju to za 20-25 KM. Ja ti garantujem da bi se sutra popunilo. Dole ima kolko ono pet garaza. Na svakoj su gornji spratovi haman prazni. Eto nek moze stati 100 automobila to je 500 automobila mjesecno. Neka uloze brate kakvu kameru postave, rasvjetu, malo to 'nabildaju'. Pa bi vidio kako bi se raja jagmila da upadne tu. Pa raja je dole placala jel ono 30 KM za parking sto su ga cuvali

To je 12.500 KM mjesecno da naplatis - ako je 25 KM cijena.

Oni su u proteklih 15 godina propustili naplatiti 2.250.000 KM - da su naplacivali 25 KM za taj gornji sprat!!!! Ej bolan 2,2 MILIONA JEBENIH MARAKA oni nece da uzmu.

Dakle, lakse im je da to gore zjapi prazno sve ove godine, nego da su klepili 2 miliona!

Pa to je bolan da toga konja koji je to odlucio stavis na elektricnu stolicu!!!! Zamisli eto da si sad zaradio 2 miliona sta mozes s tim parama. Mozes jos cetiri garaze napravit jebote zivot.

Jok, nek zjapi prazno. Il daj 50 kermi il nes nikako.

:run:
Last edited by Thorgerson on 04/04/2016 15:48, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#347 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by MOSALJOZE »

Prijatelj plaća 40 km,mislim da je tako na svim garazama.
Edit
Na vojničkom ona kod konzuma sasvim solidno popunjena,nisam obracao paznju na ove druge.Znaci da će raja platiti,ako nema gdje ostaviti automobil.
starii

#348 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by starii »

jutros je policija oko stomatologije dijelila cestitke sa 40KM :)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#349 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by sabina1 »

Thorgerson wrote:

Mislis da ce se neko poboljsanjem javnog prijevoza odluciti da nema auto?! :? Odlucit ce se da nece ici na posao automobilom, to da. Ali da nece nikako imati automobil - to zaboravi. Mislim da bi procenat ljudi koji bi to ucinili bio apsolutno zanemariv.

Imam rodjake i prijatelje po skandinaviji, njihov javni prijevoz gori - znaci imas toliko opcija da padnes na guzicu, milion autoubusa, metro, brzi voz, tramvaj - ma biras. Sve tacno u minutu. I? Svi imaju automobile. Pa moras otic u nabavku, pa imas malo dijete, moras ga nekad odvest negdje na izlet, te tamo, te vamo - uglavnom svi imaju automobile.

Ali isto tako imaju i parking pored zgrade, ispod zgrade itd. Dovoljno parkinga, i sto je najvaznije garaze su im smijesno jeftine u pojedinim naseljima, jeftinije nego ovdje u Sarajevu. Govorim o garazama pored zgrada u naseljima.

Povecanje poreza - tu se slazem. Treba ga uvesti. Ali ne zbog ovoga, nego drugih stvari.

Na kraju, nijednim ovim tvojim prijedlogom neces smanjiti broj automobila. Broj automobila se ne moze smanjiti u gradu koji se siri, to je oksimoron. Moze se samo prosiriti naselje, te tako rasporediti automobile na bolji nacin. Mogu se izgraditi novi putevi, pa ljudima olaksati transport s jednog do drugog mjesta bez vecih guzvi. Mi to ne radimo ili radimo nevjerovatno sporo. Saobracajnice koje su ucrtane jos prije 40 godina nisu izgradjene ni mozda 30%.

Stancamo zgrade gdje nikad nisu planirane, infrastruktura iz 84' (voda, putevi, instalacije) a lupamo nebodere po 12-15 spratova? Evo ocit primjer je Otoka. Kod doma zdravlja nicu 3 zgrade ja mislim po 9 spratova. Oni imaju istina odredjen broj parking mjesta, i garaze koje ce se morati kupiti ili iznajmiti. Ja samo mogu zamislit kakav ce dole sad bit kursluz kad se raja useli.
Svako povećavanje i širenje saobraćajne infrastrukture za automobile povećava i broj automobila.
Naravno da se sa sjajnim javnim prevozom ljudi neće odreći automobila ali ĆE IH MANJE KORISTITI i možda jedna porodica neće imati TRI automobila već samo jedan - biće im dovoljan.

Širenje saobraćajnica je zadnja opcija i mora se uključiti struka koja se isključuje.
Gradonačelnik i načelnici opština imaju pravo promijeniti regulacioni plan i ljuljnuti zgradu gdje im padne na pamet (ko najbolje plati) bez ikakve konsultacije sa strukom. Prvo treba promijeniti taj zakon to je prvo.
Naša Stranka je u SKS postavila ovo pitanje na dnevni red ali njihove tri ruke nisu bile dovoljne za bilo kakvu izmjenu , potreban je pritisak na veću političku partiju (konkretno na budućeg pobjednika izbora SDA) da se ovaj zakon hitno mijenja , samo je pitanje da li će se lokalni moćnici i samozvani lideri odreći pozamašnih suma i projekata "uglednih biznismena".
Ali da se okanemo politike iako je političko NEUPLITANJE STRUCI itekako važno.

Automobil JESTE postao potreba zbog transfera informacija ali nek vlasnici kapitala plaćaju parkinge i visoke poreze , neka urgiraju recimo da se umanji PDV za neki procenat pa nek se kompenzira ta razlika....(totalno banalizujem).
Visokim kaznama i skupim parkingom najviše će stradati - siromašni koji imaju stare automobile a i oni moraju otići na posao ili odvesti dijete na neku aktivnost (izričito sam protiv vožnje djece u školu. Sve su škole - blizu ili jako jako blizu , voženje djece je čisto k****** da izvineš. Naravno da je bezbjednost djece na prvom mjestu za svakog roditelja ali i mi smo išli u škole SAMI bez da nas mama i tata autom uparkira u klupu..i šta nam fali ?).
Ali rez kad-tad mora biti (što prije to bolje)a kao kompenzacija može biti socijalna karta javnog prevoza u nekom periodu.....elem automobili se moraju MAKNUTI iz centra grada a ko želi da ih tamo vozi ili parkira neka PLATI. Nemaš , izvoli druže supermodernim tramvajem ili autobusom....
Dakle moderan prevoz odmah , zelene površine spasiti što hitnije....Sarajevo NEMA PARK , ozbiljan park...katastrofa

KAZNE RIGOROZNE ali za sve za vlasnike ćevabdžinica , firmi , političare , kriminalce za SVE skupe kazne 500 maraka nepropisno parkiranje...kako bi se grad očistio vrlo , vrlo brzo.

Ko kupuje nov automobil vrijednosti preko 25 prosječnih plata i više mora platiti 50 % poreza i sl.

Pa ko u Holandiji.
BICIKLO i svuda stignu.

Srdačan pozdrav.
demetra22

#350 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by demetra22 »

Šta se desi kada pozovete službu za nepropisno parkiranje, logistički šta se desi? Jel dođu u roku od koliko? Jel dolaze na sve lokacije ili imaju preferirane i ignorirane lokacije? Šta ako auto koje je smetalo u međuvremenu ode a onda se vrati pa nastavi da smeta? Kako se najbolje rješava slučaj bahatog komišije isl?
Ovo me posebno zanima u kontekstu rješavanja parkiranja po uskim uličicama i sarajevskim mahalama dakle u stambenim dijelovima grada... ako neko ima vremena i informacija ili iskustva da podijeli bila bih zahvalna...
Post Reply