plain vanilla wrote:say_cheese wrote:plain vanilla wrote:
pa ako se Batko napokon ne izjasni o ovim optuzbama, OM ce biti proslost, sto je velika tragedija..
Batkova izjava je totalno nebitna. Finansijski izjvestaj sa pecatom revizije, jedino to moze OM spasiti. Sama cinjenica da ova organizacija petlja godinama bez izvjestaja, to govori mnogo o njima.
Nebitne su i ove nase izjave, pa ipak pisemo, sta god kome padne na pamet. Bilo bi lijepo da se izjasni o svemu sto se naklapa ovih dana...toliko je duzan svima koji doniraju OM ....
A naravno da je jedini pravi dokaz finans. izvjestaj.
Finansijski izvještaj je bitan i sa tim dokumentom Batko treba da izađe u javnost i odgovori na ove optužbe. Jer već mu se stvorila mrlja na imenu i to je teško oprati, a još ako ostane bez reakcije na ovo, gotovo pa nemogu će biti i opstanak OM. A bez reakcije OM i Batka i ja ću počet sumljati da ima dosta istine u ovim člancima SB. Trenutno ne radi ni stranica OM, slučajnost ili ne
Ako su ovi navodi/optužbe nazovi kako hoćeš ne istinite Batko bi trebao da podnese tužbe (i da sve bude medijski popraćeno) protiv SB, i svih ostalih upletenih u ovu priču. Jer postoji neka novinarska etika valjda u kojoj se iznose samo provjrene vijesti a za laži ne tačne informacije se odgovara.
dared wrote:tome generalno ne odlučuje OM...treba više uslova da se zadovolji...imaju ugovori, papiri itd...odluka se donosi zajedno sa članovima porodice i obično se pomaže najhitnijim slučajevima po prioritetima, nema veze kako se ko zove...reći ću vam i da je u programu Tuluz 2011 kćerka jednog bivšeg ministra, odnosno pomoćnika ministra ali to joj nije pomoglo...imena pacijenata bira računar, prema postojećim medicinskim parametrima...
Ovo već u meni budu sumlju u nečasne radnje OM i Batka i ostatka njegove ekipe. Prvo pacijenti se biraju po prioritetu, pa onda odjednom paciente bira računar

Sam sebe pobijaš u nekoliko rečenica.
Kako se stvarno bira ko ide na liječenje?
Na osnovu čega se donosi odluka X osoba ide da se liječi a Y osoba ne može na liječenje, za sada.
Ko upravlja računom u banci na kojem su pare ?
Daj nam konkretne odgovore, ako ih imaš.