Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Avetinho

#326 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Avetinho »

Da nisi ti pobrkao forum na kome ces copy/paste?
ramBRO

#327 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ramBRO »

Ja Sam Odavle wrote:Da nisi ti pobrkao forum na kome ces copy/paste?
Ne ovo je za one koji kazu da nam ne treba obavezno sluzenje vojske jer dapače nema potrebe za tim u bih cvatu nam ruže baš kao i 1991 sve mirno samo sto u tkz. RS-u ima 30.000 reg.aktivnih četnika kaoji samo čekaju trenutak i koji se spremaju za njega-. nasuprot 10.000 tatinovaca u os bih.
Avetinho

#328 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Avetinho »

ramBRO wrote:
Ne ovo je za one koji kazu da nam ne treba obavezno sluzenje vojske jer dapače nema potrebe za tim u bih cvatu nam ruže baš kao i 1991 sve mirno samo sto u tkz. RS-u ima 30.000 reg.aktivnih četnika kaoji samo čekaju trenutak i koji se spremaju za njega-. nasuprot 10.000 tatinovaca u os bih.
Vidis kako mozes i svojim rijecima. Osim toga, gdje si vidio u mom postu da "cvatu ruze"?
ramBRO

#329 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ramBRO »

Ja Sam Odavle wrote:
ramBRO wrote:
Vidis kako mozes i svojim rijecima. Osim toga, gdje si vidio u mom postu da "cvatu ruze"?
mislio sam na one ovdje koji se protive obaveznom sluzenju vojnog roka. :wink: jer nema ovdje više mogućnosti za novi rat :lol: :lol: :nene: :nene: :facepalm: :lol: :lol: :lol:
The BEN10

#330 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by The BEN10 »

Vratiti vojni rok, makar onaj što traje par mjeseci!
Great Cornholio

#331 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Great Cornholio »

Profesionalna vojska, ne vraćati se na ono što je bilo.
sema911s

#332 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by sema911s »

nek vrate taj vojni rok minimalan al da prodjes neku obuku,.ne samo rukovanje oruzjem,.nek te nauce i neku prvu pomoc,. nekoj obavezi,., al i muski i zene,., 5 mjeeci da ih udaljis od roditelja,., jer ovo sto se radja sve neke maze,.,ko da su od secera,.,

neznam jel se ko susretao sa ovim nasim vojnicima,.,kako kazu profesionalnim vojnicima,., kazu da oni svrhu u miru imaju da samo sjede i cekaju kada ce zapucat,., neretaju nista radit samod ase obucavaju za rat,., a sta ako rata nece bit pa ti generacije vojnika presjede u kasarnama, nizastoo
TRENT

#333 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Sve ratnici prosli i buduci ovdje a nigdje ih na temama "Grbavica ,Kovacici pod okupacijom" i slicnim temama... :lol:
Great Cornholio

#334 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

sema911s wrote:nek vrate taj vojni rok minimalan al da prodjes neku obuku,.ne samo rukovanje oruzjem,.nek te nauce i neku prvu pomoc,. nekoj obavezi,., al i muski i zene,., 5 mjeeci da ih udaljis od roditelja,., jer ovo sto se radja sve neke maze,.,ko da su od secera,.,
Može se to proći tokom obaveznog školovanja, bolje da bude i srednja škola obavezna nego da se vraća obavezno služenje vojnog roka.
TRENT

#335 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Great Cornholio wrote:
sema911s wrote:nek vrate taj vojni rok minimalan al da prodjes neku obuku,.ne samo rukovanje oruzjem,.nek te nauce i neku prvu pomoc,. nekoj obavezi,., al i muski i zene,., 5 mjeeci da ih udaljis od roditelja,., jer ovo sto se radja sve neke maze,.,ko da su od secera,.,
Može se to proći tokom obaveznog školovanja, bolje da bude i srednja škola obavezna nego da se vraća obavezno služenje vojnog roka.
Zar nisi skonto da na ovoj temi je nekim forumasima drazi puniti puske nego citati knjige i obrazovati se.
Great Cornholio

#336 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

TRENT wrote:Sve ratnici prosli i buduci ovdje a nigdje ih na temama "Grbavica ,Kovacici pod okupacijom" i slicnim temama... :lol:
Rijetko koji od onih koji su uživo prošli rat žali za ukidanjem obaveznog služenja vojnog roka.
Great Cornholio

#337 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

TRENT wrote:
Zar nisi skonto da na ovoj temi je nekim forumasima drazi puniti puske nego citati knjige i obrazovati se.
Nažalost.
TRENT

#338 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Great Cornholio wrote:
TRENT wrote:Sve ratnici prosli i buduci ovdje a nigdje ih na temama "Grbavica ,Kovacici pod okupacijom" i slicnim temama... :lol:
Rijetko koji od onih koji su uživo prošli rat žali za ukidanjem obaveznog služenja vojnog roka.

Nek citaju te teme da vidi sta su ljudi prolazili tokom zadnjeg rata.Nek citaju ispovijest bivseg Cacinog vojnika,neka citaju komentare O Zone sta je sve prosao na Grbavici,pa to je za filma da se snimi ...
sinuhe

#339 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by sinuhe »

Ne vidim neku vezu rata sa vojnim rokom kao ni tjeranje discipline kod mladih sa istim.
Great Cornholio

#340 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

sinuhe wrote:Ne vidim neku vezu rata sa vojnim rokom kao ni tjeranje discipline kod mladih sa istim.
Ja vidim, glorificiranje vojske, gledanje na nju kao na neko dobro, razvijanje osjećaja ponosa što si pripadnik nekakve ratničke nacije, dovodi do toga da jedva čekaš kad će rat izbiti pa da dokažeš koliki si rodoljub ubijaći one koji ti diraju u svetinju.

Nas, zapadne balkance, treba u potpunosti razoružati i staviti nas pod protektorat međunarodne zajednice, da se malo smire "usijane glave" koje nove ratove priželjkuju i o njima maštaju.
sinuhe

#341 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by sinuhe »

Ja mislim da nezavisna drzava mora imati vojsku. Ako treba razoruzati zapadne Balkance hajde onda i da ih se razoruza i u Hrvatskoj i u Srbiji kao sto je efektivno uradjeno u BiH. BiH zapravo nema vojsku, eto konkurs za skolovanje kadeta u pazi sad ...Makedoniji. Vidis oni imaju vojsku pa i vojnu skolu.
Great Cornholio

#342 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Bih je samo na papiru nezavisna država, u praksi je protektorat Međunarodne zajednice.
sinuhe

#343 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by sinuhe »

Jeste, ali takav je i mindset stanovnistva. Eno na drugoj temi kazu kako drzavi nisu potrebni pravni i fakultet sigurnosnih studija.
Evo sad kad se budu vracali mudzahedini iz Sirije a BiH bez vojske i policije.
Great Cornholio

#344 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

sinuhe wrote:Jeste, ali takav je i mindset stanovnistva. Eno na drugoj temi kazu kako drzavi nisu potrebni pravni i fakultet sigurnosnih studija.
Evo sad kad se budu vracali mudzahedini iz Sirije a BiH bez vojske i policije.
Ako želimo da nekad postanemo nezavisni i u praksi trebaće nam za to školovani ljudi, i zato je bolje više ulagati u školstvo a ne u vojsku, jer ako uđemo u EU ne moramo brinuti ko će nas braniti, NATO je vojska, i garant odbrane od eventualne agresije, svih država koje su članice EU.

Valjda u ovoj državi ne živi puno onih koji maštaju da bi nekada trebali krenuti u neke osvajačke pohode pa da im zato treba nadmoćna vojna sila :(
Great Cornholio

#345 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Jaka Policija nam treba, jer mora postojati sila koja će moći spriječiti štetno djelovanje unutrašnjih neprijatelja države BIH.
mobile9

#346 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

Ide Mujo preko Romanije nosi barjak bosanske armije nosice ga sve do hladne Drine jer za Bosnu samo pravi Bosnjak gine
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XT8_2mjp ... T8_2mjpfWU[/youtube]
Great Cornholio

#347 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

mobile9 wrote:Ide Mujo preko Romanije nosi barjak bosanske armije nosice ga sve do hladne Drine jer za Bosnu samo pravi Bosnjak gine
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XT8_2mjp ... T8_2mjpfWU[/youtube]
Ova pjesma me podsjeti na vremena ponosa i slave, kad smo zbog nacionalističkih politika jeli prohu i uživali u romantici svijeća i fenjera.
muminovic

#348 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by muminovic »

bilo bi lijepo
Great Cornholio

#349 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

muminovic wrote:bilo bi lijepo
ne bi ba, bolje je kad nije rat, ima i eurokrema
yoda82

#350 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by yoda82 »

100% treba vratiti obavezno služenje vojnog roka. Bar pola godine. Poslati sve ove momčiće u neku vukojebinu da se malo nauče starati o sebi. Većina ih se još uvijek nije ''odvojila od mamine sise''. Prate ove ''zapadne'' metro trendove i sve ih više izgleda kao djevojke, a da ne govorimo da ne znaju ni ''pertle zavezati kako treba''. Nedo Bog da nas neko napadne, kapitulirali bi u roku 2 dana, mada nije to poenta.
Poenta je da se u ovih mlađih generacija usljed nekih zapadnih vrijednosti (nekakvi metro fazoni) i napretka tehnologije (razne platforme za igrice, facebook, Twiter....) sve više raste muškaraca koji više liče ženama, ili fizički zakržljali u svakom pogledu.....
Treba od momaka napraviti muškarce!
Post Reply