Pa i nije , oni tamo kukaju nema investicija a ovamo se predstavlja kako svaki dan po jedna velika investicija dodje u Srbiju.Bodkin wrote:Smijesno. Lupiti "eto oni i nemaju toliko investicija koliko se prica" ili "eto to nije toliko puno vise od BiH" je smijurija i provaljivanje prve klase. Jeben je to argument "nije to toliko vise"
Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
- Saraba
#326 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
-
Bodkin
#327 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Ko kuka, narod? Pa nece narodu prodaja jata pomoci. Ovo je dobra stvar sta god govorili. Imas direktno poredjenje kod nas sa turkish air i bh air i proguglaj sta se desilo. Nema puno stvari na koje se treba ugledati kad je sr u pitanju ali privlacenje investitora moze biti jedna od njihSaraba wrote:Pa i nije , oni tamo kukaju nema investicija a ovamo se predstavlja kako svaki dan po jedna velika investicija dodje u Srbiju.Bodkin wrote:Smijesno. Lupiti "eto oni i nemaju toliko investicija koliko se prica" ili "eto to nije toliko puno vise od BiH" je smijurija i provaljivanje prve klase. Jeben je to argument "nije to toliko vise"
- Saraba
#328 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Njihovi ekonomski strucnjaci, mediji, politicari i gradjani kukaju a i brojke pokazuju da broj investicija opada iz godine u godinu i da su investicije na vrlo niskom nivou.Bodkin wrote:Ko kuka, narod? Pa nece narodu prodaja jata pomoci. Ovo je dobra stvar sta god govorili. Imas direktno poredjenje kod nas sa turkish air i bh air i proguglaj sta se desilo. Nema puno stvari na koje se treba ugledati kad je sr u pitanju ali privlacenje investitora moze biti jedna od njihSaraba wrote:Pa i nije , oni tamo kukaju nema investicija a ovamo se predstavlja kako svaki dan po jedna velika investicija dodje u Srbiju.Bodkin wrote:Smijesno. Lupiti "eto oni i nemaju toliko investicija koliko se prica" ili "eto to nije toliko puno vise od BiH" je smijurija i provaljivanje prve klase. Jeben je to argument "nije to toliko vise"
-
Bodkin
#329 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Mrsko mi je kopirati ti, proguglaj fdi serbia i pogledaj. Od 2008 je pad zbog krize sto je sasvim normalno ali pogledaj 2011 npr ili 2012. mislim nije srbija ni bitna ali kad vec pricamo. Kako rekoh, privukli su bruku vise arapskpg kapitala nego mi koji imamo 5x bolju startnu poziciju ( ili smo imali)
-
jefferson
#330 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Odmah se osjecam bolje jer eto oni "nemaju toliko vise." ono, sve dok zivi Srbija u zabokrecini dobro je, i mi smo tu negdje. E kad Srbija udje u EU onda ce panika.Saraba wrote:Pa i nije , oni tamo kukaju nema investicija a ovamo se predstavlja kako svaki dan po jedna velika investicija dodje u Srbiju.Bodkin wrote:Smijesno. Lupiti "eto oni i nemaju toliko investicija koliko se prica" ili "eto to nije toliko puno vise od BiH" je smijurija i provaljivanje prve klase. Jeben je to argument "nije to toliko vise"
Nasa teorija prije deset godina: Dobro je, vidi Hrvatske, i oni su tu negdje, a tek SCG, makedonija, o albaniji, moldaviji i slicno je suvisno pricati.
Prije pet godina: Dobro je, pogledaj Srbiju, albaniju, makednojiu i sl.
Danas: Pa eto, nema bas srbija nesto vise, a eto jel mislis da se u Moldaviji ili Zairu zivi bolje.
Za dvije godine nestat ce evropskih drzava da tjesimo sebe, pa mislim da je bolje da pocnemo traziti africke drzave da se poredimo.
- Saraba
#331 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Osim u Beogradu u svim drugim dijelovima Srbije se zivi gore nego u Bosnijefferson wrote:Odmah se osjecam bolje jer eto oni "nemaju toliko vise." ono, sve dok zivi Srbija u zabokrecini dobro je, i mi smo tu negdje. E kad Srbija udje u EU onda ce panika.Saraba wrote:Pa i nije , oni tamo kukaju nema investicija a ovamo se predstavlja kako svaki dan po jedna velika investicija dodje u Srbiju.Bodkin wrote:Smijesno. Lupiti "eto oni i nemaju toliko investicija koliko se prica" ili "eto to nije toliko puno vise od BiH" je smijurija i provaljivanje prve klase. Jeben je to argument "nije to toliko vise"
Nasa teorija prije deset godina: Dobro je, vidi Hrvatske, i oni su tu negdje, a tek SCG, makedonija, o albaniji, moldaviji i slicno je suvisno pricati.
Danas: Pa eto, nema bas srbija nesto vise, a eto jel mislis da se u Moldaviji ili Zairu zivi bolje.
Za dvije godine nestat ce evropskih drzava da tjesimo sebe, pa mislim da je bolje da pocnemo traziti africke drzave da se poredimo.
-
jefferson
#332 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Odmah se osjecam bolje jer eto oni "nemaju toliko vise." ono, sve dok zivi Srbija u zabokrecini dobro je, i mi smo tu negdje. E kad Srbija udje u EU onda ce panika.
Eto super, onda nemamo stvarno razloga da kukamo, jer eto u SVI drugim djelovima.Osim u Beogradu u svim drugim dijelovima Srbije se zivi gore nego u Bosni
Ne znam jesil ti kad bio u Vojvodini, ali dobro bi bilo da se spakujes i put pod noge, mozda nesto anucis iz samoodrzivosti. Ali opet, eto utjeha mi je da se u kragujevcu zivi losije. Samo ne znam jesil ti akd bio u olovu, zavidovicu i slicno? Takvi gradovi su strasna konkurencija juznoj srbiji.
Ali ok, sve dok komsija zivi kao i ja, super, odma sam sit i zdrav, a najednom sa tom spoznajom, napravio se auto put, porezi se smanjili, bolnice imaju infuziju i zavoj itd.
- Saraba
#333 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
U Vojvodini osim nekoliko gradova koji su iznad prosjeka se zivi isto kao i u centralnoj Srbiji a ima i dosta gradova koji su ispod prosjeka i spadaju u najsiromasnije gradove i opstine u Srbiji.jefferson wrote:Odmah se osjecam bolje jer eto oni "nemaju toliko vise." ono, sve dok zivi Srbija u zabokrecini dobro je, i mi smo tu negdje. E kad Srbija udje u EU onda ce panika.
Za dvije godine nestat ce evropskih drzava da tjesimo sebe, pa mislim da je bolje da pocnemo traziti africke drzave da se poredimo.Eto super, onda nemamo stvarno razloga da kukamo, jer eto u SVI drugim djelovima.Osim u Beogradu u svim drugim dijelovima Srbije se zivi gore nego u Bosni
Ne znam jesil ti kad bio u Vojvodini, ali dobro bi bilo da se spakujes i put pod noge, mozda nesto anucis iz samoodrzivosti. Ali opet, eto utjeha mi je da se u kragujevcu zivi losije. Samo ne znam jesil ti akd bio u olovu, zavidovicu i slicno? Takvi gradovi su strasna konkurencija juznoj srbiji.
Ali ok, sve dok komsija zivi kao i ja, super, odma sam sit i zdrav, a najednom sa tom spoznajom, napravio se auto put, porezi se smanjili, bolnice imaju infuziju i zavoj itd.
-
jefferson
#334 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Ja i sta je tvoja poenta? Ti svakim postom potvrdujes ono sto sam odmah napisao.Saraba wrote:U Vojvodini osim nekoliko gradova koji su iznad prosjeka se zivi isto kao i u centralnoj Srbiji a ima i dosta gradova koji su ispod prosjeka i spadaju u najsiromasnije gradove i opstine u Srbiji.jefferson wrote:Odmah se osjecam bolje jer eto oni "nemaju toliko vise." ono, sve dok zivi Srbija u zabokrecini dobro je, i mi smo tu negdje. E kad Srbija udje u EU onda ce panika.
Za dvije godine nestat ce evropskih drzava da tjesimo sebe, pa mislim da je bolje da pocnemo traziti africke drzave da se poredimo.Eto super, onda nemamo stvarno razloga da kukamo, jer eto u SVI drugim djelovima.Osim u Beogradu u svim drugim dijelovima Srbije se zivi gore nego u Bosni
Kada bude i zadnja opstina u Srbiji losija od neke opstine u BiH, ti bi rekao: ma nije to tako, vidi kako je kod njih u toj opstini, sabur, polako.
Pa covjece u Sarajevu se zivi bolje nego u 60% americkog jugoistoka, ali nesto ne cujem raju da prica kako je eto BiH u rangu sa najrazvijenijima.
Ali ok, nije ni cudo sto nam ovi vladaju kad tako razmisljamo.
- dado86
#335 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
gladnom baliji je uvijek malo...a evo onako napamet bez guglanja par projekata samo iz sarajeva od braće muslimana u vrijetnosti od pola milijarde maraka

-
Bodkin
#336 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Sve trzni centri i jos pranje para uz dobijanje najboljih lokacija u gradu dzaba i jos se ti centri povezuju sa kapitalom koji je u stvari nista drugo nego pokradene donacije
- dado86
#337 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
evo ga...šerlok holms sa bjelava
jel imaš ti kakvih dokaza za to što si iskenjao
-
PIMP-Meister-2000
#338 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Ne kontaš; poenta je popljuvati "braću", pošto su oni krivi što ne ulažu ovdje milijarde i ne prave fabrike, jok mi, mi smo zlatni!dado86 wrote:evo ga...šerlok holms sa bjelava![]()
-
Bodkin
#339 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Posteno, nemamdado86 wrote:evo ga...šerlok holms sa bjelava![]()
- novi.dan.nova.nafaka
#340 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Ma sve je to u 5 deka...AleksoMKD wrote:Jel i kod vas ubacuju ljude na budzet ko administrativce kako bi cela porodica glasala za tu partiju?
Kod nas momentalno ima administracije koliko ima i zaposlenih privatno. Fakticki svaki zaposleni u privatnoj firmi ko ja izdrzava po jednog administrativca.
- nosara
#341 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Zaboravio si bristol...dado86 wrote:gladnom baliji je uvijek malo...a evo onako napamet bez guglanja par projekata samo iz sarajeva od braće muslimana u vrijetnosti od pola milijarde maraka
Ne kontam kako smo u tako debelom kurcu pored ovako lijepih akvarijuma...?
-
Hafis
#342 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Stvarno
Narod koji ima ovakve tržne centre ne treba da brine za budućnost.
Narod koji ima ovakve tržne centre ne treba da brine za budućnost.
- Ja_Ja
#343 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Evo malo o investicijama i brojkama....
[youtube]vIrR0_IAowY[/youtube]
[youtube]vIrR0_IAowY[/youtube]
- Banksy
#344 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Braća muslimani s ovim iznad imaju veze koliko i braća Jehovini svjedoci, recimo.dado86 wrote:gladnom baliji je uvijek malo...a evo onako napamet bez guglanja par projekata samo iz sarajeva od braće muslimana u vrijetnosti od pola milijarde maraka
To su projekti kroz koje je ratna vladajuća bošnjačka oligarhija oprala i legalizirala svoj prljav, u ratu pokraden, novac.
Vjerujem da ne želiš da idemo u detalje.
- dado86
#345 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
naravno da želim...molim te prosvijetli nasBanksy wrote:
Braća muslimani s ovim iznad imaju veze koliko i braća Jehovini svjedoci, recimo.
To su projekti kroz koje je ratna vladajuća bošnjačka oligarhija oprala i legalizirala svoj prljav, u ratu pokraden, novac.
- dado86
#346 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
u kurcu smo zbog takvih kao što si tinosara wrote:Zaboravio si bristol...dado86 wrote:gladnom baliji je uvijek malo...a evo onako napamet bez guglanja par projekata samo iz sarajeva od braće muslimana u vrijetnosti od pola milijarde maraka
![]()
Ne kontam kako smo u tako debelom kurcu pored ovako lijepih akvarijuma...?
sumnjam da je ova država ikakvog hajra vidjela od tebe,takvi nisu u stanju ni čumez napraviti,ali su zato u pljuvanju najbolji...valjda se bolje osječaju kad izbace sve te silne frustracije iz sebe
- Banksy
#347 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Moraćeš se potruditi sam. Ukucaj Hasan Čengić, Bakir Izetbegović, Bakir Alispahić, Al Shiddi, Bristol, Bosmal, itd.dado86 wrote:naravno da želim...molim te prosvijetli nasBanksy wrote:
Braća muslimani s ovim iznad imaju veze koliko i braća Jehovini svjedoci, recimo.
- nosara
#348 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Ja sam samo konstruktivan...dado86 wrote:u kurcu smo zbog takvih kao što si tinosara wrote:Zaboravio si bristol...dado86 wrote:gladnom baliji je uvijek malo...a evo onako napamet bez guglanja par projekata samo iz sarajeva od braće muslimana u vrijetnosti od pola milijarde maraka
![]()
Ne kontam kako smo u tako debelom kurcu pored ovako lijepih akvarijuma...?![]()
sumnjam da je ova država ikakvog hajra vidjela od tebe,takvi nisu u stanju ni čumez napraviti,ali su zato u pljuvanju najbolji...valjda se bolje osječaju kad izbace sve te silne frustracije iz sebe
- dado86
#349 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
evo kucamBanksy wrote:dado86 wrote:Moraćeš se potruditi sam. Ukucaj Hasan Čengić, Bakir Izetbegović, Bakir Alispahić, Al Shiddi, Bristol, Bosmal, itd.Banksy wrote:
naravno da želim...molim te prosvijetli nas
- Prpa.ba
#350 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo
Kljucati topic, sve je receno.Hafis wrote:Narod koji ima ovakve tržne centre ne treba da brine za budućnost.