Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Seawolf wrote:
Bez veze brkate voznu dinamiku sa korisničkim interfejsom.
Ja hocu da kazem da je danas nemalom broju kupaca jednako vazna izvedba i broj dispjela od snage motora, tehnologije i sl... Starleta, njihovih finansijera je nikada vise i njih bas briga za tehnologiju. (navodim samo jedan primjer). Sta zna Severina/Demi Rouz sta je Giorgo platforma, OM 654 i sl?
Izvana je bitno napraviti opticki paket kao da auto ima puno više snage, unutra enterijer kao ova A klasa i eto prodaje.
Daj mi reci. Tko radi interijer za novu A klasu. Kod stare je bilo dosta pritužbi na plastiku. U biti kod stare su glavne pritužbe na plastiku i mjesto na stražnjoj klupi.
kidney wrote:Daj mi reci. Tko radi interijer za novu A klasu. Kod stare je bilo dosta pritužbi na plastiku. U biti kod stare su glavne pritužbe na plastiku i mjesto na stražnjoj klupi.
O dizajnu ne bih...
Plastika ko plastika nije loša, zavrsna obrada je bila turskog kvaliteta.
Evo ja bi danas iakesirao type r novi , kakav mercedes crni , dobijem dobar pogon , normalan kokpit , ogroman gepek i dosta prostora nazad itd. ali to sam samo ja
amar1994 wrote:Evo ja bi danas iakesirao type r novi , kakav mercedes crni , dobijem dobar pogon , normalan kokpit , ogroman gepek i dosta prostora nazad itd. ali to sam samo ja
Odlična je Honda Civic u svakoj izvedbi. Vozio sam jednu, dok sam ih prodavao.
Više sam je se navozao, nego što sam ih naprodavao
Koja je cijena aktuelnog (FK8) Type R? Da bih znao s kojom izvedbom A-klase da je uspoređujem.
Mercedes je usro motku kad je počeo ugrađivati iste motore što se ugrađuju u dačiju
Zamisli trehneš hrpu love i smiju ti se ljudi
A ni ta a klasa nije pravi mercedes prednji pogon ima
amar1994 wrote:Evo ja bi danas iakesirao type r novi , kakav mercedes crni , dobijem dobar pogon , normalan kokpit , ogroman gepek i dosta prostora nazad itd. ali to sam samo ja
Koja je cijena aktuelnog (FK8) Type R? Da bih znao s kojom izvedbom A-klase da je uspoređujem.
Krece od 357000kn u HR, nema cjenw u KM posto smo mi seljacka zemlja kod nas nema honde
Krece od 357000kn u HR, nema cjenw u KM posto smo mi seljacka zemlja kod nas nema honde
Ma nismo mi seljacka zemlja, bila su dva pokusaja otvaranja salona honde, ali realno sa cijenama i onim sto su nudili nisu imali sanse da opstanu,,, jbg nismo mi Njemacka.
A realno moze se svasta kupiti za 90 TKM, moras je bas voliti da bi je kupio, hondu.
Je li mislis da se ovih Hondi i u Njemackoj proda vise no Audia 4, BMW 3 ili Merc C klase za iste pare.
lavic wrote:
Ma nismo mi seljacka zemlja, bila su dva pokusaja otvaranja salona honde, ali realno sa cijenama i onim sto su nudili nisu imali sanse da opstanu,,, jbg nismo mi Njemacka.
A realno moze se svasta kupiti za 90 TKM, moras je bas voliti da bi je kupio, hondu.
Je li mislis da se ovih Hondi i u Njemackoj proda vise no Audia 4, BMW 3 ili Merc C klase za iste pare.
jesmo itekako , kome ce ga otvorit kad nece niku da kupuje , nadji mi covjeka koji ce umjesto golfa za iste pare civic da kupi , koji je btw. vece i prostranije auto , 1 od 100000 u najbolju ruku
ne mislim , ne proda se iz prostog razloga jer misle da ne vrijede ko ti pobrojani sa nekim dizelom i jacim paketom , a i znak joj ne valja pa i dizajn je pretjeran , mada individualan jer se razlikuje .
lavic wrote:
jesmo itekako , kome ce ga otvorit kad nece niku da kupuje , nadji mi covjeka koji ce umjesto golfa za iste pare civic da kupi , koji je btw. vece i prostranije auto , 1 od 100000 u najbolju ruku
ne mislim , ne proda se iz prostog razloga jer misle da ne vrijede ko ti pobrojani sa nekim dizelom i jacim paketom , a i znak joj ne valja pa i dizajn je pretjeran , mada individualan jer se razlikuje .
Pa to je to, ljudi koji imaju taj novac su vec porodicni i zreliji, razum je ispred srca.... potrebe te tjeraju na rezon a onaj koga nije brigakoliko je sta para kupuje auto za prestiz i pokazivanje i opet ce ih se malo odluciti za civic ili hondu u opste.
lavic wrote:
Pa to je to, ljudi koji imaju taj novac su vec porodicni i zreliji, razum je ispred srca.... potrebe te tjeraju na rezon a onaj koga nije brigakoliko je sta para kupuje auto za prestiz i pokazivanje i opet ce ih se malo odluciti za civic ili hondu u opste.
pa ja , pogotovo brude emancipovane
eh vidis , u drugim zemljama drugacije razmisljaju , civic ima 480l gepeka i prostora nazad ko u prici , a golf ima 370l , jbga , ja sam vozio u HR prosle godine 2014 godiste 1.6 dizel , ova mazda je necu reci sepet ali eto za ono auto haman .
brudi daj polovan x5 , q5 , q7 , daj mu fufica onih i uspiJo je u zivotu ocam
Amare, do kad ces osudjivati ljude koji voze x5, q5, q7???? Da nisi ljubomoran?!
Nek svako kupuje sebi sta hoce za svoje pare, kakvi god da su njihovi motivi.
jefferson wrote:Joj daj bolan sta sve navalja. Brdo auta sa prednjom vucom koja imaju dobar ovjes i ne vuku usljed velikog momenta. Moj Tguan sa 4Motion ne vuce kada slozis po gasu, sto bi EVO.
Uzduzni motor je daleko vise od toga vucel prednji ovjes u stranu ili ne. Jesil ti vozio Evo? Moj X5 je upravljiviji kroz krivinu od njega. Jel Evo brzi? ja sta je, ali je to daleko od mirnoce kojom ce vozilo sa uzduznim motorom i zadnjom vucom ili vozilo koje se oslanja na zadnju vucu i ima AWD, prolazi kroz krivinu. EVO je katasrofa na cesti. To je jedan od najgorih auta za voziti u nekoj normalnoj voznji. Moze proci kroz krivinu poprecno kad hoces, ali je gadan auto za voziti. Nije to uzitak u voznji. Imam osjecj da su inzinjeri Mitsubishija pravili auto sa ciljem da povrijede kupce.
Na kraju, Mitsubishi pravi i normalni Lancer na toj platformi kao i neke male SUV-e, i nista bolji nsu od prosjecnog Hyundaija. Ne zaboravi, da puno toga sto EVO moze uraditi je cista brutalna snaga i jebeno dobro nastiman Torsenov diferencijal. Ali brate, svuga ga po cesti ima na normalnim brzinama.
U tome je caka. napravi normalno auto a da je dobro u krivinama i na cesti. Mazda MX-5 je jedno od najbolih vozackih auta, a brdo dizela brzi od nje. Ali ta MX-5 ima uzduzni motor i zadnju vucu, i po Sarajevu ili do Mostara ili po auto putu do Zenice, 100 puta je bolja od EVO.Na Grobniku? to je druga stvar.
Ma naravno, što će jadni Japanac napraviti auto. To blondi arijevac složi da mu nema ravna. Since Hitler...
Sada za ozbiljno. Japanci kada su se trudili su slagali takve AWD pogone da Nijemac neće nikada. Pa i Tigi i X5 su smijurija za EVO.
Sta ja rece gore?
Ali kod novih klasicnih auta i SUV japanci su dobro zaostali (osim Toyote).
Subaru, Nissan, Mitsubishi sa CVT mjenjacima i AWD. Pa bilo koji FWD bi prosao gdje oni ne mogu zbog mjenjaca.
kidney wrote:
Razumijem ja sve i to se ovdje kod nas kaže muda pod bubrige.
No valjda smo došli do statusa gdje se ne vodi računa o mehanici...
Nije tačno.
Onaj ko kupi A 250 4MATIC sa 9G-DCT automatskim mjenjačem, pogonom na sva 4 točka i muti-link ovjesom stražnjih točkova, sa 224 PS, platit će petnaestak hiljada maraka više od onog ko kupi A 200 sa ručnim 6-stepenim mjenjačem, prednjim pogonom i jednostavnijim ovjesom stražnjih točkova, sa 163 PS.
Dakle, svako će dobiti onoliko koliko je platio. Pošteno.
Po meni ovo nije velika razlika,naravno ko ima da plati.
kidney wrote:
Razumijem ja sve i to se ovdje kod nas kaže muda pod bubrige.
No valjda smo došli do statusa gdje se ne vodi računa o mehanici...
Nije tačno.
Onaj ko kupi A 250 4MATIC sa 9G-DCT automatskim mjenjačem, pogonom na sva 4 točka i muti-link ovjesom stražnjih točkova, sa 224 PS, platit će petnaestak hiljada maraka više od onog ko kupi A 200 sa ručnim 6-stepenim mjenjačem, prednjim pogonom i jednostavnijim ovjesom stražnjih točkova, sa 163 PS.
Dakle, svako će dobiti onoliko koliko je platio. Pošteno.
Po meni ovo nije velika razlika,naravno ko ima da plati.
Nije, naravno, vrijedi tih para ...
Samo je problem što to nije razlika između 40.000 KM i 25.000 KM, nego između 75.000 KM i 60.000 KM