Mogu oni mislit i znat šta hoće, ali ti nemaju pravo to osporavat...theTruePath wrote:mogu i ja reci da sam kinez,ali svi znaju da nisam
DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
- cyprus
#326 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
-
theTruePath
#327 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Ma daj,na cemu to baziras? bar sto se tice vjere?escobar__ wrote:U Tuzli nit će bit preko 90% Bošnjaka, nit će bit preko 90% muslimana. Živi bili pa vidjeli.
Moja procjena je da će u Tuzli biti oko 60tak% Bošnjaka, ako ne i manje.
-
theTruePath
#328 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Pa jel pokusavam? osporavanje je kad kaze STOP..a ja samo komentarisem,a na to imam pravocyprus wrote:Mogu oni mislit i znat šta hoće, ali ti nemaju pravo to osporavat...theTruePath wrote:mogu i ja reci da sam kinez,ali svi znaju da nisam
- славянин
#329 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Sve mi se vise cini da tebe ne zanimaju Bosnjaci kao nacionalna grupa nego Muslimani kao vjerska.theTruePath wrote:Sad ce ramazanĆemo vidjet... Hoš u pivu?
100% sam ubjedjen da ce islam biti izmedju 90-92%
Ateista u okolini nije bilo vise od 5%,ni Bosna nece biti drugacija,recimo jedan Zagreb je puno liberalniji a opet je ateista bilo manje od 7%
Drugo je sto krscana u Sarajevu realno nema ni 5%
Realno je dakle da muslimana ima izmedju 90-95%
- escobar__
#330 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Procjena, bazirana ni na čemu posebnom, onako iz razgovora s ljudima oko sebe.theTruePath wrote:Ma daj,na cemu to baziras? bar sto se tice vjere?escobar__ wrote:U Tuzli nit će bit preko 90% Bošnjaka, nit će bit preko 90% muslimana. Živi bili pa vidjeli.
-
theTruePath
#331 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Ja sumnjam da ce biti tako,ostali realno nece biti ni 5% ,u Tuzli mozda do 15%escobar__ wrote:Procjena, bazirana ni na čemu posebnom, onako iz razgovora s ljudima oko sebe.theTruePath wrote:Ma daj,na cemu to baziras? bar sto se tice vjere?escobar__ wrote:U Tuzli nit će bit preko 90% Bošnjaka, nit će bit preko 90% muslimana. Živi bili pa vidjeli.
- славянин
#332 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Prija rata je bilo 50ak % muslimana, i 50% ostalih.Sada poslje kada uracunamo novopridosle iz Srebrenice,Zvornika,Bijeljine itd. moze se dodati jos 10ak % muslimana tako da je escobarova procjena prilicno tacna.escobar__ wrote:Procjena, bazirana ni na čemu posebnom, onako iz razgovora s ljudima oko sebe.theTruePath wrote:Ma daj,na cemu to baziras? bar sto se tice vjere?escobar__ wrote:U Tuzli nit će bit preko 90% Bošnjaka, nit će bit preko 90% muslimana. Živi bili pa vidjeli.
Ali bice popis pa cemo viditi.Iako je vaznije da vidimo koliko je zaposlenih,nezaposlenih itd tj. ekonomski aspekti popisa nego brojanje krvnih zrnaca.
- cyprus
#333 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Pa komentar ti je nekorektan... Ide u pravcu osporavanja nečijeg ličnog izbora, na koji ima puno pravo...theTruePath wrote:Pa jel pokusavam? osporavanje je kad kaze STOP..a ja samo komentarisem,a na to imam pravocyprus wrote:Mogu oni mislit i znat šta hoće, ali ti nemaju pravo to osporavat...theTruePath wrote:mogu i ja reci da sam kinez,ali svi znaju da nisam![]()
-
theTruePath
#334 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
zaboravljas da je prije rata bilo jako puno srba i hrvata,a danas ih vise nema
-
theTruePath
#335 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
A ti to ne radis inace na temi o popisu?Pa komentar ti je nekorektan... Ide u pravcu osporavanja nečijeg ličnog izbora, na koji ima puno pravo...
- славянин
#336 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Hrvati su skoro svi tu, dio Srba je otisao ali mnogo veci ostao.Rodjen sam i zivio u Tuzli, escobar moze isto ti potvrditi jer je i on iz Tuzle.theTruePath wrote:zaboravljas da je prije rata bilo jako puno srba i hrvata,a danas ih vise nema
- escobar__
#337 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Nije puno Srba u Tuzli ostalo. Što se Hrvata tiče, uglavnom su tu, većina su ostali.
- славянин
#338 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Pih iz mog naselja (Slavinovici) samo je 1 otisao i to pred kraj rata.A mislim da ima najmanje 30 porodica Srpske nacionalnosti.escobar__ wrote:Nije puno Srba u Tuzli ostalo. Što se Hrvata tiče, uglavnom su tu, većina su ostali.
- cyprus
#339 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Zar radim?theTruePath wrote:A ti to ne radis inace na temi o popisu?Pa komentar ti je nekorektan... Ide u pravcu osporavanja nečijeg ličnog izbora, na koji ima puno pravo...
- escobar__
#340 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Moguće da zavisi od dijela grada, u mom (zapadnom dijelu) ih na prste jedne ruke možeš prebrojati.славянин wrote:Pih iz mog naselja (Slavinovici) samo je 1 otisao i to pred kraj rata.A mislim da ima najmanje 30 porodica Srpske nacionalnosti.escobar__ wrote:Nije puno Srba u Tuzli ostalo. Što se Hrvata tiče, uglavnom su tu, većina su ostali.
-
theTruePath
#341 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
A i hrvati odlaze sudeci po raznim tekstovima na netu,nije krajem rata stao proces odlaska
-
theTruePath
#342 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Bar bosnjacimacyprus wrote:Zar radim?theTruePath wrote:A ti to ne radis inace na temi o popisu?Pa komentar ti je nekorektan... Ide u pravcu osporavanja nečijeg ličnog izbora, na koji ima puno pravo...
- славянин
#343 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Oni u Pozarnici su uvjek vazili za radikalnije Srbe uvjek su ih smatrali cetnicimaescobar__ wrote:Moguće da zavisi od dijela grada, u mom (zapadnom dijelu) ih na prste jedne ruke možeš prebrojati.славянин wrote:Pih iz mog naselja (Slavinovici) samo je 1 otisao i to pred kraj rata.A mislim da ima najmanje 30 porodica Srpske nacionalnosti.escobar__ wrote:Nije puno Srba u Tuzli ostalo. Što se Hrvata tiče, uglavnom su tu, većina su ostali.Hrvata ima popriličan broj, Srba ni na mapi. Onda istok, Čaklovići i Požarnica, recimo, naselja prije rata naseljena uglavnom Srbima, danas ih gore nema ni za živu glavu. Malo nešto u Požarnicu što se vratilo i to je sve.
- cyprus
#344 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Jel kulturno da ti kažem da lažeš?theTruePath wrote:Bar bosnjacimacyprus wrote:Zar radim?
- fatamorgana
#345 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Nevezano ta temu da sad ne zovem rodicu, kakvo je danas vrijeme u Šveckoj?theTruePath wrote:A i hrvati odlaze sudeci po raznim tekstovima na netu,nije krajem rata stao proces odlaska
-
theTruePath
#346 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Reci ali ja mogu dokazati da ne lazemcyprus wrote:Jel kulturno da ti kažem da lažeš?theTruePath wrote:Bar bosnjacimacyprus wrote:Zar radim?
- cyprus
#347 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Bujrum...theTruePath wrote:Reci ali ja mogu dokazati da ne lazem
- fatamorgana
#348 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
A ovaj lik stalno protura govor mržnje, mrzi Srbe, mrzi Jevreje a možda i Šveđane,cyprus wrote:Jel kulturno da ti kažem da lažeš?theTruePath wrote:Bar bosnjacimacyprus wrote:Zar radim?
- славянин
#349 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Garant ga sef na poslu maltretira jer je divljak sa Balkanafatamorgana wrote:
A ovaj lik stalno protura govor mržnje, mrzi Srbe, mrzi Jevreje a možda i Šveđane,
-
theTruePath
#350 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Super,nadjem kasnije kad budem imao vremena na onoj temi o popisucyprus wrote:Bujrum...theTruePath wrote:Reci ali ja mogu dokazati da ne lazem