Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako vec pratis engleski fudbal onda znas da je u Engleskoj FA Cup svetinja, tu se gine za svaku loptu. Isto tako bi trebao znati da je League Cup talashika i da mu se ne poklanja ni priblizno velika paznja kao FA-u. Zbog toga mislim da veceras uopste nije bitno ko ce pobjediti, Arsenal ne pretenduje na osvajanje ovog kupa pa ce izaci u znatno oslabljenom sastavu. Liverpool se, s druge strane, mora oprati za poraz od prije par pa ce vjerovatno zapeti da ovu pobjede.
Premiership tek dolazi, vidjecemo.
shadow wrote:Ako vec pratis engleski fudbal onda znas da je u Engleskoj FA Cup svetinja, tu se gine za svaku loptu. Isto tako bi trebao znati da je League Cup talashika i da mu se ne poklanja ni priblizno velika paznja kao FA-u. Zbog toga mislim da veceras uopste nije bitno ko ce pobjediti, Arsenal ne pretenduje na osvajanje ovog kupa pa ce izaci u znatno oslabljenom sastavu. Liverpool se, s druge strane, mora oprati za poraz od prije par pa ce vjerovatno zapeti da ovu pobjede.
Premiership tek dolazi, vidjecemo.
go gunners!
Znam ja to veoma dobro, znam da je FA cup puno vazniji svim klubovima, ali ako Liverpool pobijedi veceras ne mora znaciti da su ih pustili!
Bez obzira sa kakvim sastavom ce igrati Arsenal ici ce da pobijede!
na stranu rezultat (iako je tesko zanemariti sest komada na enfildu )
ali slika kada citav stadion (vise od 40.000 ljudi) i pored nevidjene blamaze svog tima pred kraj utakmice horski pjeva "you will never walk alone" je mitska (cak su i navijaci arsenala zapljeskali)
zbog tajkvih stvari i navijam za liverpul
takva odanost nigdje se ne vidja
Manchester Und je najaci tim u europi..A kada nam dode i larsson kao i miroslav klose bicemo najaci na Svijetu.Liverpool - Arsenal :3-6(sramota). [img][/url]
DonDavudes wrote:
ali slika kada citav stadion (vise od 40.000 ljudi) i pored nevidjene blamaze svog tima pred kraj utakmice horski pjeva "you will never walk alone" je mitska (cak su i navijaci arsenala zapljeskali)
Bas se zbog toga i ja javljam.
Kao vatrena navijacica Chelseaja, moram reci da Liverpool zaista ima najbolje navijace u Engleskoj (i sire), sinoc je bio velicanstven trenutak, svaka cast!
(Btw, Rafa je neshvatljiv! )
shadow wrote:3:6 buahahaha
a ja sam konto da je prosho kurban Bajram
Nemoj da se svadjamo, redsi su institucija fudbala za arsenal, nemoj podlijegati ovom trenutnom bljesku arsenala u zadnjih desetak godina .
Ne mozemo se ja i ti svadjati cisto zbog one prve i najvaznije ljubavi- FK SARAJEVA , tu smo na istom i to je najbitnije.
Za ostale, Liverpool ima najbolje navijace u Engleskoj, vjerovatno i puno sire, ja to ne poricem, svaka im cast. Jedini problem je sto u poslijednje vrijeme nemaju za koga navijati
shadow wrote:3:6 buahahaha
a ja sam konto da je prosho kurban Bajram
Nemoj da se svadjamo, redsi su institucija fudbala za arsenal, nemoj podlijegati ovom trenutnom bljesku arsenala u zadnjih desetak godina .
Ne mozemo se ja i ti svadjati cisto zbog one prve i najvaznije ljubavi- FK SARAJEVA , tu smo na istom i to je najbitnije.
Za ostale, Liverpool ima najbolje navijace u Engleskoj, vjerovatno i puno sire, ja to ne poricem, svaka im cast. Jedini problem je sto u poslijednje vrijeme nemaju za koga navijati
Super si mi ti navijac, znaci kad Sarajevo gubi ti navijas za nekog drugog?
a kako si ti uspio to skontati iz gore napisanog ziv bio?
Ja i "celicni" se poznajemo i obojica smo vatreni pitari i obojicu nas iskreno zaboli kita i za arsenal, liverpool, manchester i sve ostale klubove svijeta. Navijam samo za Sarajevo i bez obzira gdje i kako moj klub igra ne moze ga nista zamjeniti. Tako vec evo 27 godina tj. od svoje 4 godine.
Druga je stvar sto od svih evropskih liga jedino pratim englesku i od svih klubova nekako najvise simpatisem Arsenal pa podjebajem ove redse.
Jel malo jasnije delegat?
We Love you Liverpool we do. We Love you Liverpool we do.
We Love you Liverpool we do. Oh Liverpool we love you.
Shankly is our hero, he showed us how to play
The mighty reds of Europe are out to win today
He made a team of champions, with every man a king
And every game we love to win and this is what we sing.
Clemence is our goalie, the best there is around
And Keegan is the greatest that Shankly ever found
Heighway is our favourite, a wizard of the game
Anh heres the mighty Toshack to do it once again.
We've won the league, we've won the cup,
We're masters of the game.
And just to prove how good we are
We'll do it all again.
We've got another team to beat and so we've got to try
'Cos we're the best in all the land
And that's the reason why ..
When you walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of the storm
Is a golden sky
And the sweet silver song of a lark
Walk on through the wind
Walk on through the rain
Tho' your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone
Vjerujem da je ovo veliki korak naprijed za Liverpool i sve koji vole ovaj klub. Liverpool je moja opsesija i zauzima veliki dio mog života. Nakon dosta razmišljanja odlučio sam prodati svoje dionice da bi klubu osigurali novi stadion i trening centar. Sugerirao sam svim svojim pomoćnicima da učine isto, izjavio je predsjednik Liverpoola David Moores.
Amerikanci su za svaku dionicu Liverpoola ponudili 5,000 funti što je ukupno oko 174 milijuna funti. Također su garantirali preko 200 milijuna funti za gradnju novog stadiona.
Novi vlasnici Liverpoola već su od ranije u sportskom biznisu. Naime, obojica su već vlasnici NHL momčadi, Gillett Montreal Canadiensa, a Hicks Dallas Starsa. S tim da je Hicks vlasnik i bejzbol momčadi Texas Rangersa.
Anfield je jedno od najvecih svetilistae fudbala i zalosno mi je sto se sve ovo desava sa liverpoolom i da mora da se seli sa Anfielda. Ne znam kako ce to sve biti prihvaceno u Engleskoj, ali meni ovo izgleda prilicno lose. Liverpool mi je veoma drag i mislim da nikako ne bi smjeli dopustiti preseljenje sa Anfielda jer to je jedan od zastitnih znakova kluba. Liverpool je ime, liverpool je brand, liverpool je simbol fudbala u zemlji u kojoj je fudbal nastao. Mislim da ova selidba Liverpoola nema nikakvog smisla osim obicne utrke za novcem. Novac je totalno ubio sve sto je bilo lijepo u fudbalu, sve sto je vrijedilo u fudbalu i polako ga pretvara u sport samo za bogate, a fudbal je sport srednje klase i siromasnih slojeva drustva. Sa tim direktno ubija se i draz fudbala i njegov smisao i novac pocinje da unistava fudbal svakim danom sve vise. Dovoljno je imati samo veliku svotu novca pa da se diraju i svete stvari, a onima koji vole fudbal Liverpool je sveto ime, koje neki mogu a i ne moraju voliti, ali Liverpool se postuje.
Pretpostavljam da su sljedece faze u komercijalizaciji fudbala dodavanje klubovima smjesnih imena kao npr. Coca Cola united iz Manchestera, Adidas boys iz Munchena, Barcelona Nestle, AC Milan Nike i slicne idiotarije.
Nakon toga dolaze i cheerleadesice a onda se uvode timeout-i kako bi show trajao sto duze i bilo vise mogucnosti za reklamu, nakon toga se osniva Euro Liga od 20 klubova, nakon toga proglasavamo pacijenta po imenu fudbal mrtvim.
Fudbal je jedini sport koji ima dusu, a novac mu je svakim danom sve vise uzima.
UEFA od dana osnivanja lige prvaka i promjena pravila o stranim igracima sistematski ubija fudbal svakim danom dok ga ne dovede na grane da vise nece biti zanimljiv onima radi kojih je fudbal i nastao i koji su ga ucinili sportom koji ima dusu i najvaznijom sporednom stvari na svijetu, a to su istinski navijaci, koji u jacim ligama u velikom broju slucajeva i nemaju novac da idu na utakmice jer su cijene karata bezobrazno skupe.
Eh ev sad na hayatu pred utakmicu o aktuelnostima kaze liverpool ce ponudit oko 150 miliona Funti za Torresa.Trazio sam na netu naso samo pise na spanskom ,undoscento milionas,tako nest znal neko vise o ovome. 450 mil KM ako je ovo tacno onda ovi ameri nisu normalni ocam. Abramovic je 00000000000 za njih
AjdinBSC wrote:Eh ev sad na hayatu pred utakmicu o aktuelnostima kaze liverpool ce ponudit oko 150 miliona Funti za Torresa.Trazio sam na netu naso samo pise na spanskom ,undoscento milionas,tako nest znal neko vise o ovome. 450 mil KM ako je ovo tacno onda ovi ameri nisu normalni ocam. Abramovic je 00000000000 za njih
Dolari su u pitanju ali svejedno cifra je ogromna...