hrvatska-more

Post Reply
angrybird

#326 Re: hrvatska-more

Post by angrybird »

deer_hunter wrote:evo, posto vidim da ne znas sam pronaci mjesto koje ti nudi muziku veselog ritma :lol: , lezaljke,koktel na plazi,picu,plazu vecu od 5 metara,palme,itd...savjetujem ti da odes u Basku Vodu, imas veliku plazu, lezaljke na plazi, koktel imas 5 metara od plaze u par kafica (5.element, Upitnik),imas restorane na plazi gdje mozes jesti, prodavnica ti je 10 metara od plaze(tu imas svjezeg voca,a i barba s camcem punim voca cesto naleti). muzika se cuje iz nabrojanih kafica, al nije uvijek veselog ritma :lol: nekad opale koju baladu Olivera,pa ti dodje da rezes vene. e sad imas i palme,al nisu direktno na plazi nego u marini,al imas dosta borovine na plazi,samo pazi da te shisharka ne strefi u celo i tako...eto probaj,pa javi jel ti jos sta fali, ne znam, mozda da te kruzer ceka u marini
potpis na ovo
Baška voda, a i Brela su odlične destinacije
ne znam gdje vi drugi idete pa se žalite ali ovdje je super jeftino za naše uslove
ja sam tamo išao par puta kad je sezona završila, npr prošle godine sam platio apartman sa 3 kreveta 25KM (ne € nego KM) :) dvije ležaljke sa stolićem na plaži su (sve zajedno) 20 kuna, kokteli od 15 do 30 kuna
ljubazni su svi osim jedne žene koja me je napala jer mi se pas popišao na njenu ogradu :mrgreen:
Brela su mi inače ljepša ali oba mjesta su spojena pa je lako prošetati do Brela ako je smještaj u Baškoj
u Baškoj ima neki caffe-restoran, ne znam kako se zove, ali direkt na plaži, ekskluzivno namješten, neki bijeli namještaj...inače ga drži neki Zeničanin, cijene manje-više OK ali ima i jeftinijih barova ( u par kuna)

Vodice su isto jeftine, tamo sam bio prije 3 godine, i lijepo je i mirno

u jeku sezone sam isto išao u Medenu (Trogir) ležaljke i kokteli su po 5kn skuplji nego u Baškoj, cijena smještaja je bila paprena, ali nije bio u Medenoj nego blizu centra Trogira.....samo da ovdje napomenem da su cijene u hotelima na Rivi jednake, nekad i jeftinije kao i u okolnim, da ne kažem zabačenijim mjestima tako da preispitate i te opcije
na Čiovu se može naći jeftin smještaj, ima dosta naših ljudi tamo apartmane pa tako iznamljuju mahom neprijavljeno ono kome stignu, ponajviše u Slatinama
u tom slučaju je najbolje dok ste u BiH naći nekog tko zna takve ljude pa se čuti
Warashii

#327 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

ludacha wrote:bozemesacuvaj :grin:

volim ga i ja, pa idem cesce na krace. max.sto sam uspjela izdrzati je nekih 5 dana..blagi sam radoholicar :mrgreen:
Huh, meni pet dana prodje dok dlanom o dlan, i dvije hefte kad bude dodje mi da placem kad moram nazad, pogotovo kad znam sta me ceka :) .
Critty Bo

#328 Re: hrvatska-more

Post by Critty Bo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Critty Bo wrote:Da li je neko u posljednjih par dana išao vozom u Hrvatsku? Kako je na granici, čeka li se dugo? Prekopaju li sve?

?
Voz Sarajevo-Ploče. Nisam nikad preko grane išla vozom, ove godine bismo tako, a ne znam kako to fercera na granici.
Sedrenik

#329 Re: hrvatska-more

Post by Sedrenik »

Ne zelim zaista ulaziti u istinitost prijasnjih tvrdnji i iskustava ali ja sam od jucer u Hrvatskoj, na granici ljudi nisu ni dokumente pogledali, znaci apsolutno NISTA, samo pozeljeli ugodan odmor...
Morao sam ovo podijeliti s vama cisto zbog onih koji su, poput mene, prije puta bili puni nedoumica i strepnji a sve zbog nekih rekla/kazala informacija... Pozdrav!
kakavdanakneiskustvu

#330 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sedrenik wrote:Ne zelim zaista ulaziti u istinitost prijasnjih tvrdnji i iskustava ali ja sam od jucer u Hrvatskoj, na granici ljudi nisu ni dokumente pogledali, znaci apsolutno NISTA, samo pozeljeli ugodan odmor...
Morao sam ovo podijeliti s vama cisto zbog onih koji su, poput mene, prije puta bili puni nedoumica i strepnji a sve zbog nekih rekla/kazala informacija... Pozdrav!

ni ličnu ti nisu pogledali?
It_is_a_Leclerc

#331 Re: hrvatska-more

Post by It_is_a_Leclerc »

Sedrenik wrote:Ne zelim zaista ulaziti u istinitost prijasnjih tvrdnji i iskustava ali ja sam od jucer u Hrvatskoj, na granici ljudi nisu ni dokumente pogledali, znaci apsolutno NISTA, samo pozeljeli ugodan odmor...
Zavisi na kojem prelazu..

Bio sam svjedok da je hrvatska granična policija cijeli autobus grčkih turista koji su, iz NP Plitvice krenuli u obilazak NP Una, na GP Izačić bukvalno skidali do gaća. Da stvar bude gora, turisti su svi od reda penzioneri koji su spali s nogu čekajući u redu.
Del_Toro

#332 Re: hrvatska-more

Post by Del_Toro »

Da li neko zna da li postoji problem prelaska granice sa licnom kartom. Pasos mi je u obradi, a moram sutra u Hrvatsku na par dana.
kakavdanakneiskustvu

#333 Re: hrvatska-more

Del_Toro wrote:Da li neko zna da li postoji problem prelaska granice sa licnom kartom. Pasos mi je u obradi, a moram sutra u Hrvatsku na par dana.

do 1.7. ne bi trebao da postoji problem
Del_Toro

#334 Re: hrvatska-more

Post by Del_Toro »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Del_Toro wrote:Da li neko zna da li postoji problem prelaska granice sa licnom kartom. Pasos mi je u obradi, a moram sutra u Hrvatsku na par dana.

do 1.7. ne bi trebao da postoji problem

hvala
uglavnomja

#335 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

konzulat:

(033) 651-451

pa pitaj. mozda ti treba papir da je pasos u obradi ili dokaz da ces se vratiti prije 1.7. bolje nego da te zezaju na granici.
AF81

#336 Re: hrvatska-more

Post by AF81 »

Upravo sam ovo htjela napisati. Bila preko vikenda na moru i na granici (Doljani) nikakvih komplikacija nije bilo. Hrvati su samo pogledali licnu kartu i pustili nas. Al sam cula na plazi da neka cura prica da su njih pretresli jer je ona ko imala neke tablete, al je to rekla - kazala.
AF81

#337 Re: hrvatska-more

Post by AF81 »

[quote="Del_Toro"]Da li neko zna da li postoji problem prelaska granice sa licnom kartom. Pasos mi je u obradi, a moram sutra u Hrvatsku na par dana.

Isla sam sad sa licnom i nije bilo nikakvih problema. Sretno :wink:
Del_Toro

#338 Re: hrvatska-more

Post by Del_Toro »

AF81 wrote:

Isla sam sad sa licnom i nije bilo nikakvih problema. Sretno :wink:
damirc_sa

#339 Re: hrvatska-more

Post by damirc_sa »

Evo sad sa mora, na granici u Doljanima prosao za par minuta nikakvih komplikacija nije bilo. Ali moram istaci par situacija dok sam cekao da udjem u Hrvatskoj vidio sam parkirana dva vozila sa strane u kojima su koliko sam vidio bili bracni par sa djecom a u drugom muskarac i djevojka,bikvalno su im okrenuli auto naopako i sve istresli iz njega. Ja na srecu nisam imao tih problema i uredno sam presao granicu.
Optimist

#340 Re: hrvatska-more

Post by Optimist »

Sinoc su se moji roditelji vratili sa jadrana. Njih niko nije ni pogledao na granici, medjutim na ulazu u HR ispred njih su iskljucili muza i zenu sa malom djecom i kompletne ih pretresli, cak su sve torbe i kese istresali.
Na povratku u BiH ponovo slicna situacija, njima nije nista ali su dvoje mladih, na izlazu iz HR, auto BiH tablice, vjerovatno momak i djevojka, bili meta pretresa. Izgleda da je prelazak na srecu, pa kako vas potrefi. GP Doljani.
Phoenix_TZ

#341 Re: hrvatska-more

Post by Phoenix_TZ »

I mene zanimaju iskustva onih koji su ovih dana prelazili granicu sa Hrvatskom, ja u srijedu navecer krecem put mora, preko granice Doljani, pa sam u malom strahu :sad: Nosim lijekove, ali imam sve recepte za njih, imam i dovoljno para na kartici samo na dan puta izvucem izvod, ali opet mi nesto nije svejedno za kakve sam sve slucajeve cula, tako da bi bilo lijepo da nam sto vise ljudi kakva je situacija :)
elcaliente

#342 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Malo sam trazio po netu gledajuci cijene u Turskoj. Posto raja cesto govori da je jeftinije nego u Hrvatskoj. Nemam iskustva ali po ovim svim stranicma nisam mogao nista da nadzem povoljno. 4 osobe krajem jula -pocetkom augusta 7 dana.
Mi cemo autom u HR, utaliti cemo se za benzin.
Posto vecina raje ovdije zna te cijene u Turskoj moze li mi neko reci koliko bi izaslo u Turskoj 7 dana za 4 osobe i gdje?

Mi smo racunali za Hr 180EUR po osobi za put i smjestaj za 7 noci ili 9 dana, dali bi mogli proci jeftinije u Turskoj, ako moze stranica i mjesto gdje su dobre cijene.
uglavnomja

#343 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

"...
Što susjedi iz BiH smiju unijeti preko granice u Hrvatsku nakon 1. srpnja?

Tako u svome vozilu građani BiH kad ulaze u Hrvatsku mogu imati:

- 2 litre žestokog pića

- 4 litra vina

- kilogram kave

- 16 litara piva

- jednu šteku cigareta

- jedan parfem od 50 mililitara

- jedan buket cvijeća

Uz to predviđeno je da se može prenijeti i: svježe voće i povrće osim krumpira do 5 kilograma, lijekovi za najviše mjesec dana uz potvrdu liječnika, kao i kućnog ljubimca uz veterinarski certifikat."

eto, dosad cuke isle bez pasosa :-)
NeenaSa

#344 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

NeenaSa wrote:Shto se tiche Hrvatske , posjechenija mjesta su postala zabetonirani silosi sa bazenima i kojekakvim zabavama.
Tajkuni ulazhu. Prati se trend, na jednoj strani se gubi, dok na drugoj dobija. Scila i Haribda.
Koliki je odnos nitko ne zna.
Ne treba zaboravit da ima dosta turista koji uzhivaju u individualnom odmoru uzhivajuchi u iskonosti.
Manja mjesta su jos uvijek atraktivna. Dokle, .... vidjet' chemo.
Edit:
Ukoliko imate moguchnost, nezaboravno . :)

Negdje oko 3-4 ure budjenje i proklinjane obechanja.
Isto kao u filmu strave i uzhasa, mrak, magla, .... jeza te hvata i ochekujesh da tje neshto isploviti. :D
Izlazak Sunca i njegove prve zrake dochekujesh sa odushevljenjem, ... a tek vadjenje mrizhe, parangala, chishshenje ribe, galebova, ...
deer_hunter

#345 Re: hrvatska-more

Post by deer_hunter »

uglavnomja wrote:"...

- 2 litre žestokog pića

- 4 litra vina

- kilogram kave

- 16 litara piva

- jednu šteku cigareta

- jedan buket cvijeća

Uz to predviđeno je da se može prenijeti i: svježe voće i povrće osim krumpira do 5 kilograma, lijekovi za najviše mjesec dana uz potvrdu liječnika, kao i kućnog ljubimca uz veterinarski certifikat."

sta ovo znaci i sta smijem nositi ako idem autobusom?? jel to na citav autobus 16 litara pive?? malo,kume,malo... :D
Alfons Kauders

#346 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

deer_hunter wrote:

- 2 litre žestokog pića

- 4 litra vina

- kilogram kave

- 16 litara piva

- jednu šteku cigareta

- jedan buket cvijeća

sta ovo znaci i sta smijem nositi ako idem autobusom?? jel to na citav autobus 16 litara pive?? malo,kume,malo... :D
jok na citav voz :D

ovo uopste nije lose... steka cigara sasvim dovoljna vecini ljudi, a ko mota moze ponijeti duhana za 3 hefte... ne znam koji ce konj nositi vino u dalmaciju, al eto... piva mozda, zavisi sta ko voli

e sad pitanje... ako je cetvero u autu... moze li troje preci granicu pjehe i prenijeti svoju steku i flasu zestine, pa onda opet nazad u auto :D
kakavdanakneiskustvu

#347 Re: hrvatska-more

Alfons Kauders wrote:
deer_hunter wrote:

- 2 litre žestokog pića

- 4 litra vina

- kilogram kave

- 16 litara piva

- jednu šteku cigareta

- jedan buket cvijeća

jok na citav voz :D

ovo uopste nije lose... steka cigara sasvim dovoljna vecini ljudi, a ko mota moze ponijeti duhana za 3 hefte... ne znam koji ce konj nositi vino u dalmaciju, al eto... piva mozda, zavisi sta ko voli

e sad pitanje... ako je cetvero u autu... moze li troje preci granicu pjehe i prenijeti svoju steku i flasu zestine, pa onda opet nazad u auto :D

na b. brod ući,ljudi tamo ionako biciklima prelaze granicu
okocha

#348 Re: hrvatska-more

Post by okocha »

Pozdrav..

Idem u Makarsku za nekih 10-ak dana, najvjerovatnije prije prvog al nebitno i da nije..

E sad vec, sto se tice mesa, mlijeka, jaja, sira, sudzuke itd.. To svarno ne nosimo vec 4-5 godina nikako al sam svake godine nosio konzerviranu hranu grickalice, supe . tjesteninu... Sad me zanima da li mogu to unijeti opet.. Evo neke liste namirnica pa mi recite sta smijem a sta ne smijem ponijeti...

Konzerve - pastete, sardine, tune
Cornflakes - zobene pahuljice
Tjestenina
Gotove supe - kocke za supu
Grickalice - cips, smoki, grisini, orasasti plodovi...
Slatkisi i keksovi
Cedevita, sok u tetrapaku, sumece tablete multivitamin,
Zacini - so, secer, cili, biber, vegeta...
Ajvar, kecap, marmelada, evrokrem,

Ajde mlijeko, jaja, mlijecni proizvodi,salama i piletina se tamo uzmu al bi dosta znacilo kad bi mogao ovu konverviranu hranu ponijeti jer je dosta skuplja nego ovdje a to najvise i jedem...

A zanima me isto hocu li moci prenijeti vec gotovu spremljenu hranu kao filete il pitu jer to inace ponesem kao rucak za prvi dan..
Alfons Kauders

#349 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

okocha wrote:Pozdrav..

Idem u Makarsku za nekih 10-ak dana, najvjerovatnije prije prvog al nebitno i da nije..

E sad vec, sto se tice mesa, mlijeka, jaja, sira, sudzuke itd.. To svarno ne nosimo vec 4-5 godina nikako al sam svake godine nosio konzerviranu hranu grickalice, supe . tjesteninu... Sad me zanima da li mogu to unijeti opet.. Evo neke liste namirnica pa mi recite sta smijem a sta ne smijem ponijeti...

Konzerve - pastete, sardine, tune
Cornflakes - zobene pahuljice
Tjestenina
Gotove supe - kocke za supu
Grickalice - cips, smoki, grisini, orasasti plodovi...
Slatkisi i keksovi
Cedevita, sok u tetrapaku, sumece tablete multivitamin,
Zacini - so, secer, cili, biber, vegeta...
Ajvar, kecap, marmelada, evrokrem,

Ajde mlijeko, jaja, mlijecni proizvodi,salama i piletina se tamo uzmu al bi dosta znacilo kad bi mogao ovu konverviranu hranu ponijeti jer je dosta skuplja nego ovdje a to najvise i jedem...

A zanima me isto hocu li moci prenijeti vec gotovu spremljenu hranu kao filete il pitu jer to inace ponesem kao rucak za prvi dan..
Ja mislim da dosta toga mozes, ali pravo da ti kazem ne znam koliko se isplati - i da li rizikovati ako se ispostavi da nesto ne moze... Razlika u cijeni na barem pola tih stvari fakat zanemariva, jer su kod nas zadnje 2 godine otisle cijene, a dole su haman iste kako su digli PDV - trebaju ti 2-3 kese stvari da ustedis cenera. Sad rizikovati da ti neko prevrne auto radi cenera... ja ne bih, nema teorije. Spakovati klincima ko fol grickalice i slatko za puta, tu valjda nece srati ako ne pretjeras.

Ako fakat hoces ustedu a ne mrzi te nositi takve stvari, spakuj brate voca i povrca, smije se prenositi a ove godine ce biti strahota skupo u Hrvatskoj (teze uvoziti iz Hercegovine).
kakavdanakneiskustvu

#350 Re: hrvatska-more

je li bio ko u senju na ljetovanju,novom vinodolskom,crikvenici?
Post Reply