Roland Garros 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Leopold_IV
#326 Re: Roland Garros 2013
Eno citam da je Roddick poceo raditi za Fox Sports i da tvrdi da je Monfils najtalentiraniji trenutno igrač bez osvojenog GS i koji čak nikad nije završio godinu unutar odabranog društva top 10.
Dobrim dijelom se slažem s njim pogotovo ako pogledamo kako suvereno je vladao u juniorskim danima. Ima tehnički sve što treba za top igraca.
Atleta je, krece se odlicno, servis izuzetan, razoran forehand (koji ponekad zna ispasti iz ritma ali generalno razoran), 2hbh pouzdan i sa onakvim kretanjem jako dobar. Glava je najveci problem i težnja ka egzibicionizmu cesto. Jedini problem je što se često odluči za jako defanzivnu igru, stoji par metara iza osnovne linije i kao da pokušava protivniku dokazati šta sve može stići na terenu umjesto da preuzme inicijativu. Takav stil ga je i koštao brojnih povreda koljena.
Drugi problem je opuštanje kada je u kontroli meca tako da je rijetkost da Monfils odigra "čist" meč bez problema, ali sve u svemu zadovoljstvo mi je gledati ovakvog igraca.
Igra na mrezi takodjer nešto slabiji apsekt igre.
Sinoc je u 5 setu nakon 4 sata igre, pucao forehand winnere preko 160 kmph. RESPECT !!!
Necko, sta ti mislis o ovome? Često smo pričali o talentiranim, neostvarenim igračima a ne sjećam se da smo se Monfilsa dotakli.
Dobrim dijelom se slažem s njim pogotovo ako pogledamo kako suvereno je vladao u juniorskim danima. Ima tehnički sve što treba za top igraca.
Atleta je, krece se odlicno, servis izuzetan, razoran forehand (koji ponekad zna ispasti iz ritma ali generalno razoran), 2hbh pouzdan i sa onakvim kretanjem jako dobar. Glava je najveci problem i težnja ka egzibicionizmu cesto. Jedini problem je što se često odluči za jako defanzivnu igru, stoji par metara iza osnovne linije i kao da pokušava protivniku dokazati šta sve može stići na terenu umjesto da preuzme inicijativu. Takav stil ga je i koštao brojnih povreda koljena.
Drugi problem je opuštanje kada je u kontroli meca tako da je rijetkost da Monfils odigra "čist" meč bez problema, ali sve u svemu zadovoljstvo mi je gledati ovakvog igraca.
Sinoc je u 5 setu nakon 4 sata igre, pucao forehand winnere preko 160 kmph. RESPECT !!!
Necko, sta ti mislis o ovome? Često smo pričali o talentiranim, neostvarenim igračima a ne sjećam se da smo se Monfilsa dotakli.
Last edited by Leopold_IV on 28/05/2013 10:30, edited 1 time in total.
- Leopold_IV
#327 Re: Roland Garros 2013
neko je naslutio da bi Djokovic mogao igrati puno meceva u malo dana
- area51
#328 Re: Roland Garros 2013
Najavljuju loše vrijeme i sledeća dva-tri dana,sve će se poremetiti.Leopold_IV wrote:neko je naslutio da bi Djokovic mogao igrati puno meceva u malo dana
- shmizlica
#329 Re: Roland Garros 2013
jel se ne igra danas definitivno ili čekaju da se proljepša?
- Blek Stena
#330 Re: Roland Garros 2013
ocukuje pocetak meceva iza 12
- shmizlica
#331 Re: Roland Garros 2013
Blek Stena wrote:ocukuje pocetak meceva iza 12
sad pročitah
- Leopold_IV
#333 Re: Roland Garros 2013
na oficijelnoj stranici pise not before 12:30...je li to konačna ili ništa prije 14:00area51 wrote:Ništa prije 14 h
treba nam neki dopisnik iz Pariza za live update
- ultima_palabra
#334 Re: Roland Garros 2013
Berdych često dobije ovako nekog zajebanog u prvim kolima i ispadne.
Monfilsu kao da je dobro došla ova pauza, djeluje mnogo ozbiljniji nego prije.
- shmizlica
#335 Re: Roland Garros 2013
Leopold_IV wrote:na oficijelnoj stranici pise not before 12:30...je li to konačna ili ništa prije 14:00area51 wrote:Ništa prije 14 h
treba nam neki dopisnik iz Pariza za live update
ma sad će stalno odgađati po pola sata dok nam ne dosadi čekat
- vejza00
#336 Re: Roland Garros 2013
izgleda da bi moglo pocet u 12:30h
- vejza00
#337 Re: Roland Garros 2013
a ev upravo rekose nista prije 1:15hvejza00 wrote:izgleda da bi moglo pocet u 12:30h
- area51
#338 Re: Roland Garros 2013
malo prije gledah na eurosportu,nema šanse za jedno sat da počne.Otprilike oko 14h mada po zadnjim informacijama vrijeme će biti nešto bolje tek iza 16hvejza00 wrote:izgleda da bi moglo pocet u 12:30h
- Leopold_IV
#339 Re: Roland Garros 2013
Mislim da Berdych od 2007 godine, svake godine barem na jednom GS-u ispadne u prvom/drugom kolu.ultima_palabra wrote:Berdych često dobije ovako nekog zajebanog u prvim kolima i ispadne.
Sjecam se Wimb 2012 i Gulbisa strasnog.
Ovo se sve ljepse i ljepse otvara za Rogera znajuci koliko mu Berdych ne leži.
Vjerovatno mu je ovo najveca prilika za još nešto napraviti na RnR za karijere. Finale je optimistična prognoza a ni titula nije nemoguca ukoliko s druge strane u finalu bude neko drugi osim Nadala.
- Leopold_IV
#340 Re: Roland Garros 2013
valjda ce i stisnuti francuzi napraviti kakav krov na Chartieru pa da se barem igra na centralnom stalno.area51 wrote:malo prije gledah na eurosportu,nema šanse za jedno sat da počne.Otprilike oko 14h mada po zadnjim informacijama vrijeme će biti nešto bolje tek iza 16hvejza00 wrote:izgleda da bi moglo pocet u 12:30h
U madridu cak 3 terena cini mi se imaju pomicni krov a RnR niti jedan.
- ultima_palabra
#341 Re: Roland Garros 2013
Pa sigurno Federer može biti najzadovoljniji ovim rezultatom... ne znam ko ga može izbaciti prije finala, možda Benneteau ili Tsonga. Mada ni Fed nije u sjajnoj formi, iznenađenja su moguća.Leopold_IV wrote:Mislim da Berdych od 2007 godine, svake godine barem na jednom GS-u ispadne u prvom/drugom kolu.ultima_palabra wrote:Berdych često dobije ovako nekog zajebanog u prvim kolima i ispadne.
Sjecam se Wimb 2012 i Gulbisa strasnog.
Ovo se sve ljepse i ljepse otvara za Rogera znajuci koliko mu Berdych ne leži.
Vjerovatno mu je ovo najveca prilika za još nešto napraviti na RnR za karijere. Finale je optimistična prognoza a ni titula nije nemoguca ukoliko s druge strane u finalu bude neko drugi osim Nadala.
- area51
#342 Re: Roland Garros 2013
Negdje sam pročitao da će 2016 biti krov na Philippe ChatrierLeopold_IV wrote:valjda ce i stisnuti francuzi napraviti kakav krov na Chartieru pa da se barem igra na centralnom stalno.area51 wrote:malo prije gledah na eurosportu,nema šanse za jedno sat da počne.Otprilike oko 14h mada po zadnjim informacijama vrijeme će biti nešto bolje tek iza 16hvejza00 wrote:izgleda da bi moglo pocet u 12:30h
U madridu cak 3 terena cini mi se imaju pomicni krov a RnR niti jedan.
Opirali su se organizatori kao i na Vimbldonu ali ih tv kuće tjeraju da to urade
- necko_hz
#343 Re: Roland Garros 2013
Leopold_IV wrote:Eno citam da je Roddick poceo raditi za Fox Sports i da tvrdi da je Monfils najtalentiraniji trenutno igrač bez osvojenog GS i koji čak nikad nije završio godinu unutar odabranog društva top 10.
Veliki talenat je Monfils i to bez sumnje. Uglavnom si naveo njegove karakteristike, pluseve i minuse. Nije mu bilo strano pobijediti ni Federera, ni Nadala. Izuzetno je potentan sa obje strane (FH i BH), a pritom ima i više nego dobar net game.
Talenat je teško mjeriti, a apsolutno nemoguće sa sigurnošću reči za nekoga da je najtalentovaniji. Svi mi gledamo na to iz neke svoje perspektive, pa tako i Andy. Gael ima nevjerovatan potencijal, ali ako govorimo o današnjim 'mladim lavovima' bez GS-a po meni su Gulbis, Dimitrov i Tomik ipak potentniji igrači. Od starijih, svakako Haas i Nalbandian.
Ja vam preporučujem da obratite pažnju na Nicka Kyrgiosa. Momak je u januaru ove godine osvojio Ozi open, a prije mjesec dana napunio je 18 godina. Ubjedljivo je najbolji igrač svoje generacije, veliki talenat i ako ovako nastavi, na pravom je putu da isti adekvatno materijalizuje. Juče je riješio Stepaneka u 3 seta, sutra igra sa Marinom i nadam se osvajanju barem jednog.
Ako neko želi da pregleda, evo juniorskog finala Ozija ove godine. Dobar meč.
- area51
- necko_hz
#345 Re: Roland Garros 2013
Inače, Nalbandian je jučer postao otac. Prvo pa žensko.
Čestitamo. 
- area51
#346 Re: Roland Garros 2013
Po mnogima najveći talenat u istoriji tenisa mada je to kao što kažeš teško "izmjeriti"necko_hz wrote:Inače, Nalbandian je jučer postao otac. Prvo pa žensko.Čestitamo.
Gledao sam ga uživo i za nepovjerovati je sa kakvom lakoćom igra.Nešto nevjerovatno
- necko_hz
#347 Re: Roland Garros 2013
I ja sam promašio temu, trebao sam staviti u 'Tenis', a ne ovdje, ali otom potom.
Jeste, među najvećim je, iako je konkurencija žestoka.
Nisam ga gledao uživo, ali kad vidiš njegove poene iz 'back' perspektive, prosto se začudiš sa kojom lakoćom udara lopticu i mijenja direkciju udarca.
Nisam ga gledao uživo, ali kad vidiš njegove poene iz 'back' perspektive, prosto se začudiš sa kojom lakoćom udara lopticu i mijenja direkciju udarca.
-
Jameka
#348 Re: Roland Garros 2013
Evo ih se zagrijavaju. Idemooo! 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#349 Re: Roland Garros 2013
poooooočelooooooooo
- Leopold_IV
#350 Re: Roland Garros 2013
Predstava protiv Cerena-Buste je bila jako dobra i zadovoljavajuca tako da realnu prijetnju vidim u Tsongi.ultima_palabra wrote: Pa sigurno Federer može biti najzadovoljniji ovim rezultatom... ne znam ko ga može izbaciti prije finala, možda Benneteau ili Tsonga. Mada ni Fed nije u sjajnoj formi, iznenađenja su moguća.
Iduce kolo Devvarman - trebao bi u 3 seta proci
3 kolo - Benneteau/Kamke - ne vidim ni ovdje problem pošto Benneteau nije u nekoj formi iako ga je dobio u Rotterdamu i napatio na Wimb 2012
4 kolo vjerovatno Simon - ne leži mu njegova igra ali način na koji ga je razbio u Rimu je dovoljan za optimizam
QF - Tsonga - to je taj mozda i najveci izazov do finala. Pobjedjivao je Rogera u Wimb nevjerovatnim tenisom, na AO odvukao mec u 5 setova. Prošle godine je Djokovica imao u šaci sa 4 mec lopte tako da je itekakva prijetnja.
Unaprijedio je igru na zemlji, domaca publika....
SF - mozda David Ferrer s kojima ima 14:0 i mislim da ima igru za njega, ili Gulbis ako dobaci (najveca prijetnja po meni) ili mozda Almagro, u svakom slucaju sve igraci koji mi djeluju manje opasni od Tsonge u QF tako da ukoliko prodje QF vjerujem da ide u finale a tamo šta bude (nadam se bude Djokovic ili bilo ko drugi osim Nadala).