Transferi i prelazni rok (sve lige)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#326 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Slo Burner »

Stoji to za Dunamo, sto jes jes, ali gledam kako je Slaven Belupo prodao nekog u Udineze za milion i Inter Zaprešić za 1,5 m. Cifra koja će biti nedostižna za bilo koji nas klub u sljedecih 10 godina...
Slo Burner

#327 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Slo Burner »

Ali s druge strane kad procitam komentare kako su ova dvojica na putu da upropaste4 svoje karijere jer su "prerano" otisla u Englesku, onda mi je sasvim jasno zasto smo tu gdje jesmo. Jedini način da upropaste svoje karijere bi bio da ostanu na Blalkanu i da im noge masakriraju lokalni mesari.
samo_ti

#328 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by samo_ti »

Mamic je najjaci menadzer ovih prostora. Zna covjek svoj pos`o :)
Lik `ladno proda dva klinca za pare koliko vrijedi citava nasa liga, sa sve igracima, omladinskim pogonima i infrastrukturom :D
Zatamnjena stakla

#329 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Zatamnjena stakla »

@Lucylaka, potpis :mrgreen:
Ideologija

#330 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Ideologija »

samo_ti wrote:Mamic je najjaci menadzer ovih prostora. Zna covjek svoj pos`o :)
Lik `ladno proda dva klinca za pare koliko vrijedi citava nasa liga, sa sve igracima, omladinskim pogonima i infrastrukturom :D
Konkurencija mu je sjajna :D
Da nije hrvatska reprezentacija tako jaka, k*** bi Mamić išta i ikom prodo.
samo_ti

#331 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by samo_ti »

I mi smo jaka reprezentacija, pa ? :D
Charuga
Globalni moderator

#332 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Charuga »

Mamić prodao dva mlada igraca za velike pare i sad temu treba posvetiti njemu ... 8-)

Nije tema reprezentacije, Mamić, HNL, PL BiH nego TRANSFERI. Zar morate po svakoj temi ...
aveos

#333 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by aveos »

BHF_Manijak wrote:Pa Dinamo vec ima izgradjeno ime u Evropi kada su transferi u pitanju. Ljudi su unazad 10 godina dali toliko igrac, koji su se pokazali kao dobri, ne znam u cemu je problem? Kako ba na slijepo im uvalio, kad je 90% igraca koje je Dinamo prodao nesto napravilo u karijeri. Ne moze to nikako na slijepo biti. Jednostavno ljudi imaju sistem koji godinama grade, nisu oni od jucer poceli prodavati igrace.
Druga stvar imaju extra razvijen skauting sistem, pa i po BiH, prate djecake i kupe ih u svoje kampove. Tako da je to vec sad jedna masinerija, a Laki ih poredi sa nasom ligom i klubovima, pa se kao cudi sto je Husejinovic otisao za sicu.
E moj Laki, osvjesti se ba, Dinamo je svjetlosnim godinama ispred ostatka Balkana, a ti ih poredis sa nasim klubovima ccc! :roll:
Bas sam malo guglao ove transfere dinama zadnjih godina :shock:

Kelava 2-3 mil,Vida 5 mil.,Lovren 8 mil.,Schindefeld 2 mil.Corluka 13mil.,,Badelj 4mil.,Modric 21mil.,Kovacic 12mil.,Eduardo 15mil.,Mandzukic 9mil., i sad ova dvojica 20mil.
Mustang1

#334 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Mustang1 »

A koliko su platili ove ? :D Ovo je nesto kao Porto
BHF_Manijak

#335 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by BHF_Manijak »

Laki to o cemu ti pricas je sjajno, ali i za to ti pare trebaju. Nije to samo tek tako otici i obilaziti igrace po BiH, te k0o ti se svidi dovesti. Sjeti se da to nisu izgradjeni igraci, vec djeca, kojima treba platiti skolovanje, stan, roditeljima pronaci posao itd.., to sve kosta, tako da bi ti u to dijete u startu morao uloziti nekoliko hiljada maraka, sto je nama misaona imenina nazalost.
To bi jedino moglo funkcionisati tako da se napravi Zeljin kamp fudbalski, po uzoru na evropske, gdje ce djeca imati internat, skolu i ostalo, ali i to kosta. Dakle nama je glavni problem LOVA.

Kazem ti Dinamova pozicija je drugacija, prvo jer pola hrvatske oduvijek stoji iza njih, drugo repka ima rezultate iza sebe (ne moze se sa nama poredit jer mi tek unazad 3-4 godine pravimo neke mini rezultate), Dinamo je jos 99-00 igrao grupnu fazu LP dakle klub ima rezultate iza sebe, jaca liga od nase (ne toliko ostali klubovi, koliko sam Dinamo, ali i takva ipak jaca od nase), a to sto ostali klubovi takodjer naprave pokoji veliki transfer, to je sve zaslugom gore nabrojanih stvari.

Jebiga, to je uhodana masinerija, za kojom mi decenijama kasnimo, te sa ovim nacinom razmisljanja i rada - da Bog da da cemo ikad dostici.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#336 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by JoseMujica »

ah ljudi ko zna zna, a ko zna taj i ima...tako mi prvo moramo naučiti (kako) da radimo i ponašamo se i prestanemo da seremo ko foke, pa će biti bolje.

Koliko jedan Dinamo plaća trenera godišnje mi ni 10% od toga nemamo za selektora :oops: :roll: i nema se šta dalje pričati
art vandeley

#337 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by art vandeley »

JoseMujica wrote:Koliko jedan Dinamo plaća trenera godišnje mi ni 10% od toga nemamo za selektora :oops: :roll: i nema se šta dalje pričati
+ kada Mamic kaznjava ekipu za losu igru ili bruku :lol: , kazne idu 10-20-30 hiljada eura, za pojedine cak i vece (npr. kada je kaznio Mandzukica sa 100 hiljada eura :shock: )
JoseMujica

#338 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by JoseMujica »

a divi majstora kako im nabija još cijenu i pravi pritisak na Totenhem....morebit je kreten al heben trgovac...hebeniji i od Bregovića :lol:
Što se tiče mogućeg transfera Halilovića i Jedvaja pregovori sa Tottenhamom traju, ali taj posao još nije gotov. Također, Tottenham nije jedini u igri.
u suštini možda i ne pregovara s Totenhemom uopće, al je skonto neka 2-3 kluba koji prate ovu dvojicu pa im baca udicu da zagrizu :lol: Maminjo ledžendo :lol:
Herr Flick

#339 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Herr Flick »

Andreas Cornelius [Copenhagen - Cardiff] £7.5m :-) :-)

Nikako ne mogu da razumijem kako je West Ham mogao dati 17.5 miliona € za Carolla :shock: :shock: Pa za te pare su mogli dovest Negreda iz Seville
Last edited by Herr Flick on 01/07/2013 20:55, edited 1 time in total.
JoseMujica

#340 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by JoseMujica »

engleski fetiš su engleski igrači, a obično su to precjenjeni klocevi :-)
Slo Burner

#341 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Slo Burner »

Herr Flick wrote:Andreas Cornelius [Copenhagen - Cardiff] £7.5m :-) :-)

Nikako ne mogu da razumijem kako je West Ham mogao dati 17.5 miliona € za Carolla :shock: :shock: Pa za te pare su mogli dovest Negreda iz Seville
Ma od ove investicije se nece oporaviti pet godina c c c
luckylaka

#342 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:Laki to o cemu ti pricas je sjajno, ali i za to ti pare trebaju. Nije to samo tek tako otici i obilaziti igrace po BiH, te k0o ti se svidi dovesti. Sjeti se da to nisu izgradjeni igraci, vec djeca, kojima treba platiti skolovanje, stan, roditeljima pronaci posao itd.., to sve kosta, tako da bi ti u to dijete u startu morao uloziti nekoliko hiljada maraka, sto je nama misaona imenina nazalost.
To bi jedino moglo funkcionisati tako da se napravi Zeljin kamp fudbalski, po uzoru na evropske, gdje ce djeca imati internat, skolu i ostalo, ali i to kosta. Dakle nama je glavni problem LOVA.

Kazem ti Dinamova pozicija je drugacija, prvo jer pola hrvatske oduvijek stoji iza njih, drugo repka ima rezultate iza sebe (ne moze se sa nama poredit jer mi tek unazad 3-4 godine pravimo neke mini rezultate), Dinamo je jos 99-00 igrao grupnu fazu LP dakle klub ima rezultate iza sebe, jaca liga od nase (ne toliko ostali klubovi, koliko sam Dinamo, ali i takva ipak jaca od nase), a to sto ostali klubovi takodjer naprave pokoji veliki transfer, to je sve zaslugom gore nabrojanih stvari.

Jebiga, to je uhodana masinerija, za kojom mi decenijama kasnimo, te sa ovim nacinom razmisljanja i rada - da Bog da da cemo ikad dostici.
Pa jebem ga ,,Manijak,,nemoj mi samo reci da recimo Zeljo ne moze godisnje uloziti recimo 100.000 maraka da dovede mlade talentovane igrace iz neke zabiti(talenata je na pretek)na kojima se moze graditi buducnost BiH fudbala a ujedno i financijski dobro proci.Pa nije Mamic pametniji od Osima,Musemica...i drugih.Ne moze mene niko ubijediti da se igraci tipa recimo Zebe,Visce,Sehica ne mogu prodati za vise od onog sto se dobilo(a nije skoro nista)Igraci od kojih je Zeljo trebao da zivi recimo naredni 5-6 godina odu za sicu.Upita li se iko zasto.Tako ce sutra otici Zola,Kvesa ..za sitno i onda se kaze,,pa jebga nema se,,NE ZNA Se jarane------Jedna poucna.Neki seljak prodavao kravu na pijaci pa kaze,,ma rita se,slabo jede,prosipa mlijeko..bla,bla,,Naisao neki hodza(Mamic)pa kaze daj ovamo kravu i dreknu hodza(Mamic),,joj ljudi krave,20 litara dnevno,jede fosne,dva teleta godisnje...bla,bla,,kada ce onaj seljak sto je njegova kaze,,kad je takva hodza ne prodaji,,Pouka.Levati se prodaju za milione ali ko ih zna prodati.Poz.
PriNc_ba

#343 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by PriNc_ba »

evo po ovim dobroprovjerenim sto dan dva prije izbace kao da je gotovo sve zavrseno... cavani 140 milja funti sedmicna plata... u celziju je , sve su dogovorili, gomez u fiorentini, halilovic i jos neki malac iz dinama za 20 miliona funti u totenhemu... pa cemo vidjeti :)

rooneya najvise povezuju s barcom jer ide iz uniteda sigurno... bice zanimljivo kad se zahuktaju s transferima :D tek je pocelo :)
Herr Flick

#344 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Herr Flick »

Brazilski nogometni prvoligaš Corinthians potvrdio je transfer 24-godišnjeg veznjaka Paulinha u redove Tottenhama uz odštetu od 17 milijuna funti...
:-) :-) Opet Tottenham srlja :-)
gidra

#345 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by gidra »

Herr Flick wrote:
Brazilski nogometni prvoligaš Corinthians potvrdio je transfer 24-godišnjeg veznjaka Paulinha u redove Tottenhama uz odštetu od 17 milijuna funti...
Paulinho strašan igrač, ako zadrže Balea po meni završavaju u top 3, čak bi se konačno mogli uključiti i u trku za titulu. Fina ekipa Holtby, Paulinho, Bale, Lloris, Dembele, Dempsy, Verthonghen pa i Huddlestone...samo još kvalitetnog špica da dovedu.
JoseMujica

#347 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by JoseMujica »

gidra wrote:
Herr Flick wrote:
Paulinho strašan igrač, ako zadrže Balea po meni završavaju u top 3, čak bi se konačno mogli uključiti i u trku za titulu. Fina ekipa Holtby, Paulinho, Bale, Lloris, Dembele, Dempsy, Verthonghen pa i Huddlestone...samo još kvalitetnog špica da dovedu.
tačno...samo odličan napad im fali inače, barem po imenima, ekipa koja može do vrha
Herr Flick

#348 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Herr Flick »

Christopher Samba: QPR agree £12m fee with Anzhi for defender
A doveli ga u januaru upravo iz Anzija za 12.5m :lol: :lol: :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#349 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by AmiĐa_Idriz »

Herr Flick wrote:
Christopher Samba: QPR agree £12m fee with Anzhi for defender
A doveli ga u januaru upravo iz Anzija za 12.5m :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad baš čitam :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply