To nije velika razlika. Ja sa dva različita aparata dobijem veće razlike.
Laboratorijski nalaz je najprecizniji, aparati su za mjerenje "otprilike".
Moderator: anex
To nije velika razlika. Ja sa dva različita aparata dobijem veće razlike.
Jel libre ikad sluzbeno usao na trziste BiH i kome reklamirat ako je neispravan? Voljela bih ga probat al da me ne muce ovi na zavodu sa papirima i refundacijom novca. Kod mene je Glunovo p3. Pokazuje dobro samo ima falinku recimo od 24 senzora od prosle godine morala sam reklamirati 3 komada jer samo iskoci i nece vise da mjeri. Ako ista bar bez ikakvog problema mogu dobit novi od uvoznika.. Apliciranje ide samo na stomak 5 cm od pupka.. Mjeri na svaka 3 minuta. Razlika u mjerenju izmedju aparata i senzora oko 1 do 1,5... Ljepilo dobro drzi, nije preporucljivo pod vodom ga drzat, al kod mene je plivao pod morem i bgm ko nov samo opranacer5101 wrote: ↑05/03/2025 21:52 Koje senzore koristite i kako ste zadovoljni?
Ja sam koristio Libre 2 preko dvije godine i bio prezadovoljan. Zadnja tri mjeseca koristim LinX jer mi se svidio zbog velicine, izuzetno mali, dobro se zalijepi za kozu, al nisam zadovoljan njegovim mjerenjem. Jako velika odstupanja i vrlo cesto je potrebna kalibracija.
Libre nije službeno u BiH, a refundaciju ti ZZOKS uradi u roku 20tak radnih dana. Koristio sam dugo Libre2 i sve reklamacije išle preko Hrvatske, jer sam tamo i kupovao. Uvijek riješe reklamaciju bez problema. S tim da stari senzor moraš vratit na analizu. Ljepilo i nije čemu, jer ja puno plivam, vježbam. Ja ne volim velike senzore, tako da P3 i većina kod nas zastupljenih su poveliki. Sada koristim jedan na našem tržištu i nije ni blizu kao Libre, al nakon 8 mjeseci sam ga prihvatio i sad sam zadovoljan, ljepilo i veličina neuporedivo sa ostalim senzorima.bavi wrote: ↑27/07/2025 15:23Jel libre ikad sluzbeno usao na trziste BiH i kome reklamirat ako je neispravan? Voljela bih ga probat al da me ne muce ovi na zavodu sa papirima i refundacijom novca. Kod mene je Glunovo p3. Pokazuje dobro samo ima falinku recimo od 24 senzora od prosle godine morala sam reklamirati 3 komada jer samo iskoci i nece vise da mjeri. Ako ista bar bez ikakvog problema mogu dobit novi od uvoznika.. Apliciranje ide samo na stomak 5 cm od pupka.. Mjeri na svaka 3 minuta. Razlika u mjerenju izmedju aparata i senzora oko 1 do 1,5... Ljepilo dobro drzi, nije preporucljivo pod vodom ga drzat, al kod mene je plivao pod morem i bgm ko nov samo opranacer5101 wrote: ↑05/03/2025 21:52 Koje senzore koristite i kako ste zadovoljni?
Ja sam koristio Libre 2 preko dvije godine i bio prezadovoljan. Zadnja tri mjeseca koristim LinX jer mi se svidio zbog velicine, izuzetno mali, dobro se zalijepi za kozu, al nisam zadovoljan njegovim mjerenjem. Jako velika odstupanja i vrlo cesto je potrebna kalibracija.![]()
Hahahah, bude izbrisan. Glunovo rules.bavi wrote: ↑28/07/2025 10:14 Skupo je ici u drugu drzavu zbog senzora a imamo vec zamjenu na zavodu. Jel linx i lbre2 ima odvojen senzor od transmitera? Kod ovih je odvojeno i transmiter traje 3 god... Jesi imao sitaucija da senzor stane raditi sam od sebe ili "podivlja"i koliko cesto? Jesu i jedni i drugi uvoznici izlazili u susret i dali zamjenske? Izvini na puno pitanja bas me zanima a nemam kog upitat. Na fb ima grupa glunovo, gori bgm od sekte, jel kazes rijec protiv budes izbrisan. Vidjam da raja nosi neke okrugle na ruci po gradu, glunovo je naspram tih bas masivan.
Glunovo out. Nema ih više. Svi prebaceni na Accu chek senzore. Da li si probavao njih? Jos imam 8 dana da iskoristim zadnji senzor glunovo i spajam se na accu chek. Iskreno malo sam i uzbudjena zbog promjene na bolje. Kinezima hvala al Evropa je Evropaacer5101 wrote: ↑28/07/2025 14:23Hahahah, bude izbrisan. Glunovo rules.bavi wrote: ↑28/07/2025 10:14 Skupo je ici u drugu drzavu zbog senzora a imamo vec zamjenu na zavodu. Jel linx i lbre2 ima odvojen senzor od transmitera? Kod ovih je odvojeno i transmiter traje 3 god... Jesi imao sitaucija da senzor stane raditi sam od sebe ili "podivlja"i koliko cesto? Jesu i jedni i drugi uvoznici izlazili u susret i dali zamjenske? Izvini na puno pitanja bas me zanima a nemam kog upitat. Na fb ima grupa glunovo, gori bgm od sekte, jel kazes rijec protiv budes izbrisan. Vidjam da raja nosi neke okrugle na ruci po gradu, glunovo je naspram tih bas masivan.
Linx i Libre je sve u jednom, i mijenjaš Libre svakih 14 dana, dok linx ide na 15 dana.
Linx zahtjeva kalibraciju ponekad, al je pravo mal i pravo dobro ljepilo ima. Ja plivam dosta i vjezbam, tako da iz prve ruke mogu tvrditi da ima dosta bolje ljepilo od Libre. Libre sam koristio dvije godine i onda prešao na ovo kino, nisam bio zadovoljan u startu, al malo sam se uštelio i sad mi je OK. Ako ćeš iskreno, Libre je broj 1 za sve ostale, samo što kod nas još ne žele zavanično da krenu. Valjda im malo tržište![]()
Accu check sam imo priliku da probam u januaru, dok je još bio u fazi registracije kod nas. Senzor je odličan, a aplikacija još je bolja, jer ima predikciju kretanja glukuze u naredna dva sata. Ovo je prvi senzor koji predviđa kretanje glukoze.bavi wrote: ↑27/03/2026 20:10Glunovo out. Nema ih više. Svi prebaceni na Accu chek senzore. Da li si probavao njih? Jos imam 8 dana da iskoristim zadnji senzor glunovo i spajam se na accu chek. Iskreno malo sam i uzbudjena zbog promjene na bolje. Kinezima hvala al Evropa je Evropaacer5101 wrote: ↑28/07/2025 14:23Hahahah, bude izbrisan. Glunovo rules.bavi wrote: ↑28/07/2025 10:14 Skupo je ici u drugu drzavu zbog senzora a imamo vec zamjenu na zavodu. Jel linx i lbre2 ima odvojen senzor od transmitera? Kod ovih je odvojeno i transmiter traje 3 god... Jesi imao sitaucija da senzor stane raditi sam od sebe ili "podivlja"i koliko cesto? Jesu i jedni i drugi uvoznici izlazili u susret i dali zamjenske? Izvini na puno pitanja bas me zanima a nemam kog upitat. Na fb ima grupa glunovo, gori bgm od sekte, jel kazes rijec protiv budes izbrisan. Vidjam da raja nosi neke okrugle na ruci po gradu, glunovo je naspram tih bas masivan.
Linx i Libre je sve u jednom, i mijenjaš Libre svakih 14 dana, dok linx ide na 15 dana.
Linx zahtjeva kalibraciju ponekad, al je pravo mal i pravo dobro ljepilo ima. Ja plivam dosta i vjezbam, tako da iz prve ruke mogu tvrditi da ima dosta bolje ljepilo od Libre. Libre sam koristio dvije godine i onda prešao na ovo kino, nisam bio zadovoljan u startu, al malo sam se uštelio i sad mi je OK. Ako ćeš iskreno, Libre je broj 1 za sve ostale, samo što kod nas još ne žele zavanično da krenu. Valjda im malo tržište![]()
![]()