Audi A3 Limuzina

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
romeomoraprezivjeti

#326 Re: Audi A3 Limuzina

Post by romeomoraprezivjeti »

emko1234 wrote:NISAM, dao sam 90 iljada. :lol: :lol: :lol:
guze daje ko nema takulin.
Ovim postóm si sve rekao i potvrdio!!!! Slucaj za sve strucnjake iz oblasti psihologije,zalosno...:-S

poslano s moga sonija ze
emko1234

#327 Re: Audi A3 Limuzina

Post by emko1234 »

romeomoraprezivjeti wrote:
Ovim postóm si sve rekao i potvrdio!!!! Slucaj za sve strucnjake iz oblasti psihologije,zalosno...:-S

poslano s moga sonija ze
ovim postom sam potvrdio da sam u posjed vozila dosao tako sto sam za isto platio cifru od 90 000 maraka.
tebi je normalno da guzom placas ? i onda ja za psihologa ? VELA HAVLE. :-) :-)
ElDzidziIbnDzo

#328 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

bitanga_sa_otesa wrote:i ja sam slijep ,meni su svi isti...bezlicni i plasticni......
Bezlični i plastični :lol: :lol: :lol:
Dioptrija -16,sjedi.

Sledeći...
ElDzidziIbnDzo

#329 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

uskrsno_respo wrote:bukvalac ne kompletni

jel ti mislis da ce jedan potpuno isti motor isto raditi u norveskoj gdje zimi temperature idu pitaj boga koliko u minus i recimo italiji koja ne osjeti minusa a ljeti skroz obrnuta situacija?

jbt pocinjete me zabrinjavati da neke stvari koje su nevezane za auta ne znate ili se pravite da ne znate ili nesto trece

Isti,apsolutno isti motori i ovi u Norveškoj i oni koji dođu iz Italije.
Samo znaš šta je razlika?
Što 99,9% vozila u Norveškoj ima ugrađen naknadni sistem zagrijavanja motora i opciono kabine.Na struju.
Znači da pojednostavim,oko motora se nalaze grijači koji kada je vozilo parkirano zagrijavaju motor i drže optimalnu temperaturu.Naravno mora sve biti uštekano u struju.
I razlika im je u termostatima.Ne znam zašto,nisam uspio da odgonetnem.
direstraits0078

#330 Re: Audi A3 Limuzina

Post by direstraits0078 »

Didzimidzi dzo, jesi mozda nekad cuo za grijace rashladne tecnosti unutar sistema za hladjenje? Pretpostavljam da nisi.

Didzimidzi dzo, da nisi mozda cuo da se na pojedina vozila na skandinavskom trzistu ugradjuje (serijski, u fabrici) dodatni grijac kojeg pogoni ista vrsta goriva kao i motor (grije motor prilikom hladnog starta)? Pretpostavljam da nisi.

Pretpostavljam da nisi cuo ni da se to isto vozilo ne isporucuje ni s jednim navedenim za trziste npr. Maroka. :mrgreen:

A ne znam da li si cuo da idu sasvim druga ulja u motor u Saudijskoj Arabiji i Norveskoj? Ili da je hladnjak i rashladni sistem vece zapremine? Pogadjas: pretpostavljam da nisi. :lol:

Ajde ziv bio mlati praznu slamu po pdf-u politika. ;)
ElDzidziIbnDzo

#331 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

Nemaš ti pojma o životu.Ali bukvalno.

Prihvatio bih tvoje izjave i možda čak razmišljao o njima,da nisam svaki dan u auto radionici.I to ni manje ni više nego ovlaštenom servisu.
I veoma dobro znam koje ulje se sipa u vozila,kakvi grijači i sistemi se koriste u vozilima,a i dijelovi motora su identični.

Znači glup ispadaš,našalost moram da konstatujem.

A ovo još za sisteme za zagrijavanje,pa normalno je da u Maroku neće ugradjivati ove sisteme,jer nema potrebe da preko noći vozilo bude grijano. :lol:
direstraits0078

#332 Re: Audi A3 Limuzina

Uh ti reference... :lol: Ni manje ni vise nego ovlasteni servis. Heeeeeeeeeeeej, ovlasteni servis, nije ti sala, niti salni pos'o. :lol:

Ajd da ti prilijepim par linkova, pa da se malo hvalis kolegama u servisu slijedece sedmice, da im ono s visine objasnis sta je u Volvu V50 dio na kojem stoji natpis Webasto i sta znaci poruka na displeju: nivo goriva nizak, dodatni grijac nedostupan. ;) Da ti olaksam muke, ne radi se o naknadno ugradjenom Webasto uredjaju za grijanje kabine, radi se o uredjaju za grijanje motora koji se ugradjuje u Volvo proizvodnim pogonima (Ghent).

Ili mozda da im kazes, pazi ovo, neko se sjetio da u rashladni sistem ubaci grijace, iste kao one za dizel gorivo u komori za sagorijevanje... Onako, cisto da ispadnes pametan. :lol:

Sta kazes za prijedlog? :mrgreen: Da ti nabacim i par kataloskih brojeva, kazi mi samo koja je marka (ili marke) vozila u pitanju? :D

Samo daj za koju ces zemlju da vazi TL (technical legislation), da li ces mozda TLNORD, TLBALK, TLALLE ili mozda nesto egzoticno, kao TLTAIW ili TLMAGH?
Last edited by direstraits0078 on 30/05/2014 20:53, edited 1 time in total.
ElDzidziIbnDzo

#333 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

Izaberi koje god hoćeš vozilo.

Evo da krenemo od VW. Jel može?

Hajde Passat npr. 2007 godina.TDI PD 1.9
Ili BMW E60
direstraits0078

#334 Re: Audi A3 Limuzina

Auuuuu, radis za vauvau... :run: A oni su ti malo skrti s tim dodatnim sistemima montiranim u fabriKi. :izet: BMW vec... Pa tamo imas sta hoces. De, zini, kazi sta te interesuje na E60? Stari ili novi model, s elektricnom pumpom? S PTC ili bez? Za USA ili Euro specifikacija? Za bliski istok ili Kinu? Diesel ili benzin? :mrgreen:
ElDzidziIbnDzo

#335 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

Šta sad ispade,škrti jel? :lol: :lol:

Dobro je,dobro je...dovoljno si napisao.
Mojne više sviju ti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
direstraits0078

#336 Re: Audi A3 Limuzina

Pa sta ces, treba zaraditi lovu. Pa tako nemaju elektricnu pumpu npr. za dodatno hladjenje turbine nakon gasenja motora... Wait a minute... Ali to sam ti vec objasnio, onomad kad si mi pisao kako sam ispao glup? :kiss:

Ali evo ti jedan kuriozitet, skandi modeli vauvau imaju PTC grijac (ajd sad malo googlaj sta je to, pa se vrati kasnije), za razliku od modela za kokuzna trzista. :izet:

Isto tako imaju i elektricni grijac rashladne tecnosti. Ali ne na kokuznim trzistima i trzistima s toplijom klimom. Helem, nisu isti kad izadju iz fabrike. 8-)
ElDzidziIbnDzo

#337 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

Djesi google znalac,nisam te prepoznao :lol: :lol:

Još ćeš me natjerati da ti slikam 20 različitih auta/sklopova,koji su za skandinaviju isporučeni pa da vidiš da lupaš nešto neosnovano :izet:
arhivasvega

#338 Re: Audi A3 Limuzina

Post by arhivasvega »

emko1234 wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:

poslano s moga sonija ze
ovim postom sam potvrdio da sam u posjed vozila dosao tako sto sam za isto platio cifru od 90 000 maraka.
tebi je normalno da guzom placas ? i onda ja za psihologa ? VELA HAVLE. :-) :-)

Ma ti da si platio auto 90000km ne bi se sad sa nama fukarama Alfistima ovdje zajebavao nego bi bio negdje i trosio ostale pare koje imas, a posto visis na forumu ti si jedan najobicniji CEH ili ti SLOVAK sa Skodom i pradajzom :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
direstraits0078

#339 Re: Audi A3 Limuzina

ElDzidziIbnDzo wrote:Djesi google znalac,nisam te prepoznao :lol: :lol:

Još ćeš me natjerati da ti slikam 20 različitih auta/sklopova,koji su za skandinaviju isporučeni pa da vidiš da lupaš nešto neosnovano :izet:
Ajd bas slikaj, da vidim da li se nesto razlikuje od ovih sto ja imam. :D
ElDzidziIbnDzo

#340 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

''PTC varme element i bilen'' eller ''DEFA systems'' brukes for ettermontering (på) bilen din/deres.

Niti jedno auto ne dodje sa tim sistemom direktno iz fabrike.Eto npr. iz Wolfsburga,nego se ugradjuje u prodajnim salonima/servisima po želji kupca.
Druga je sad stvar opet sto 99% auta ima to ugradjeno,jer to je nesto sto jednostavno je ovdje potrebno.

Razlike ima u opremi,jer su ovde sva auta 90% u fullu,i zato su im cijene paprene.Sve komponente(izuzev guma),počni od ne znam čega pa do čega god hoćeš su iste.

Razlika postoji samo u gumama,jesu li za EU ili za Skandinaviju.Motor,mjenjač,ulje,lamela,rashladni sistem...sve isto.
direstraits0078

#341 Re: Audi A3 Limuzina

Uuuuuuuuu, pa ti se googla ufatio... Ja mislio sad ces ti da mi okacis screen shot s ETKA-e ili makar nesto online s VCDS-a, VAGCata ili VAGcoma... Kad ono prc. :lol:

Ajd caskom progoogliraj malo o 1K0 963 235 E i 1K0 963 235 F. Ocekivao bih da znas koja je razlika i koji je osigurac kao i koja je snaga grijaca za koje TL podrucje. :mrgreen:

Osim ako nisi u ovlastenom servisu zaduzen da dotezes vijke na tockovima ´kilo´ kljucem. :lol:

Nemoj sta zamjeriti, jak ovaj kofein. :mrgreen:
ElDzidziIbnDzo

#342 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ja ti samo metem iza majstora.
Dogodine cu na kurs za mjenjanje tockova na autu.I to ako polozim !
direstraits0078

#343 Re: Audi A3 Limuzina

Samo polahko, knjigu u sake i zagrij stolicu. Nema toga sto se ne moze nauciti. :kiss:
ElDzidziIbnDzo

#344 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

Tako je :D Ali prvenstveno ću čitati tvoje postove :lol: :lol: :lol: :run:
direstraits0078

#345 Re: Audi A3 Limuzina

Pa znas sta, nije ni to na odmet. Ili mozda bolje da navrnes kasnije da ti pokazem par caka onako uzivo, ako ides za BiH preko Jyllanda. :kiss: Kaffe, hjemmelavede cevapcici og andre grillespecialiteter serveres ad libitum. :mrgreen:

A ti budi dzek pa ubaci gajbu piva u gepek, s obrazom da dodjes?
ElDzidziIbnDzo

#346 Re: Audi A3 Limuzina

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ja sam bolan ne bio Musliman,ne pijem ti ja alkohol :lol: :lol:

Borim se ovamo sa ovim nacistima,a ti bi još da i pivu tebi nosim.E ne ide vala :run:
direstraits0078

#347 Re: Audi A3 Limuzina

I to s velikim M. :lol: Nego, ko je spomenuo da je pivo alkoholno? :D Kupi neko bezalkoholno, ako si bas toliki vjernik. :kiss:
Post Reply