Long life ulja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#326 Re: Long life ulja
Skupo je 50KM samo za zamjenu ulja pa da to rade i u Wolfsburgu, direktno na traci gdje sipaju ulje i šarafe filter na nove motore...
- drndalo
#327 Re: Long life ulja
Jeste to skupo za realnu kolicinu rada ulozenu u to, ali to se zove norma-sat, pa kome je skupo sto je Volfsburg propisao, ne vozi Golfa 6... Barem dok ne izadje Golf 18...
-
GaRGa
#328 Re: Long life ulja
Qler wrote:Pa nije ni skupo ako operu motor, poniste servisni interval, provjere elektroniku...
ne peru motor, operu iznutra i svana svako vozilo koje provede vise od sat u radioni
-
530i
#329 Re: Long life ulja
Norma sat da, ali ista operacija kod drugih ovlaštenih servisa košta već od 10KM...u dobrom dijelu njih zamjena ulja je 20 ili 30KM. 50KM je baš puno, neovlaštene servise i garažne majstore mislim da je stid uzeti više od 5KM za tu "operaciju".drndalo wrote:Jeste to skupo za realnu kolicinu rada ulozenu u to, ali to se zove norma-sat, pa kome je skupo sto je Volfsburg propisao, ne vozi Golfa 6... Barem dok ne izadje Golf 18...
-
GaRGa
#330 Re: Long life ulja
530i wrote:Norma sat da, ali ista operacija kod drugih ovlaštenih servisa košta već od 10KM...u dobrom dijelu njih zamjena ulja je 20 ili 30KM. 50KM je baš puno, neovlaštene servise i garažne majstore mislim da je stid uzeti više od 5KM za tu "operaciju".drndalo wrote:Jeste to skupo za realnu kolicinu rada ulozenu u to, ali to se zove norma-sat, pa kome je skupo sto je Volfsburg propisao, ne vozi Golfa 6... Barem dok ne izadje Golf 18...
pa ne thera te niko da ides u ovlasteni...
-
goran16v
#331 Re: Long life ulja
Hihi,
Sega kako je strucnjak, poslije onoliko budalastina o budalama koje nizasta daju pare za skuplja ulja, na mjestu ostao gluh, nijem i slijep kad je dobio lekciju iz ovl. servisa kako postoje bolja i losija aulja iste gradacije bez obzira sto zadovoljavaju iste norme, pa je okrenuo pricu na koliko servis uzima za "ruke"!

Sega kako je strucnjak, poslije onoliko budalastina o budalama koje nizasta daju pare za skuplja ulja, na mjestu ostao gluh, nijem i slijep kad je dobio lekciju iz ovl. servisa kako postoje bolja i losija aulja iste gradacije bez obzira sto zadovoljavaju iste norme, pa je okrenuo pricu na koliko servis uzima za "ruke"!
-
Golf 6 80 KS
#332 Re: Long life ulja
goran16v wrote:Hihi,
Sega kako je strucnjak, poslije onoliko budalastina o budalama koje nizasta daju pare za skuplja ulja, na mjestu ostao gluh, nijem i slijep kad je dobio lekciju iz ovl. servisa kako postoje bolja i losija aulja iste gradacije bez obzira sto zadovoljavaju iste norme, pa je okrenuo pricu na koliko servis uzima za "ruke"!![]()
![]()
mora ovaj budalaš da se javi
ne samo da su preskupe "ruke" nego se i potvrdilo ono što sam ranije reako, ljudi dobijaju ulje u BURADIMA, pa kakav je kvalitet takvih neka svako presudi
Ništa Vas ne sprečava da to ulje koristite i za fiksne servisne intervale od 15000 km ili jednom godišnje, jer može samo pogodovati motoru osobito ako se radi o pretežno ubitačnoj, gradskoj vožnji. Ali ako insistirate na normi 502 00, tada bi se koristilo motorno ulje Castrol Magnatec Professional OE 5W-40 koje zadovoljava VW-Normu 502 00, a cijena po litri ulja je 17,20 KM sa uračunatim PDV-om.
Cijene ulja u inostranstvu nemojte porediti sa cijenam ulja u BiH. Budite ubijeđeni da se radi o istim uljima, ali u BiH još ne važe ekološki standardi koji jako utiču na cijenu ulja, kad je u pitanju plaćanje taksi za odvoz i zbrinjavanje starog ulja, itd. . . , a što je u inostranstvu uračunato u cijenu novog ulja. Slično je i kad bi poredili cijene goriva, u inostranstvu je gorivo značajno skuplje nego kod nas, a radi se o danas podjednako kvalitetnim gorivima. I napomenuo bih da su litarska pakovanja inače skuplja u odnosu na pakovanja od 209 litara koja mi koristimo u servisu.
-
goran16v
#333 Re: Long life ulja
Kakav strucnjak?!?!?!?!
Pa ti toliko inteligentan da ne mozes da skontas kako si se sam sebi nakakio u usta pricom da su sva ulja po istoj normi ravnopravna i da samo budale placaju skuplja, nego se time jos time hvalis citatima iz Nipexa!!!
Da ne govorim o tome kako ti je tako inteligentnom bilo malo sto se ovdje danima blamiras i pravis budalu od sebe nego si izgleda i ljude u Nipexu davio istim glupostima Castrol smecu u BiH, Optimi, cijenama itd pa su te i oni strucno k'o najveceg levata odjebali i zapisali k'o ker tarabu!
p.s. Meni daidza is SveCke javio da u SveCkoj ulje u servisima kupuju u teglama od 3 dl!

Pa ti toliko inteligentan da ne mozes da skontas kako si se sam sebi nakakio u usta pricom da su sva ulja po istoj normi ravnopravna i da samo budale placaju skuplja, nego se time jos time hvalis citatima iz Nipexa!!!
Da ne govorim o tome kako ti je tako inteligentnom bilo malo sto se ovdje danima blamiras i pravis budalu od sebe nego si izgleda i ljude u Nipexu davio istim glupostima Castrol smecu u BiH, Optimi, cijenama itd pa su te i oni strucno k'o najveceg levata odjebali i zapisali k'o ker tarabu!
p.s. Meni daidza is SveCke javio da u SveCkoj ulje u servisima kupuju u teglama od 3 dl!
Last edited by goran16v on 03/04/2013 21:32, edited 3 times in total.
- drndalo
#334 Re: Long life ulja
Sada vezes kvalitet ulja time jel u buretu ili u plasticnoj kantici ? Kada naspes 209 litara VW 502 00 ulja u bure, kvalitet im je isti kao i kada istu kolicinu natocis u 209 kantica po 1 litar ulja 502 00...Golf 6 80 KS wrote:ljudi dobijaju ulje u BURADIMA, pa kakav je kvalitet takvih neka svako presudi
pakovanja od 209 litara koja mi koristimo u servisu.
S obzirom na tvoju sklonost ka domacem proizvodjacu, kakav je kvalitet Optime koja se sipa u burad ? Losiji od kantice ?
- em11r
#335 Re: Long life ulja
drndalo wrote:Sada vezes kvalitet ulja time jel u buretu ili u plasticnoj kantici ? Kada naspes 209 litara VW 502 00 ulja u bure, kvalitet im je isti kao i kada istu kolicinu natocis u 209 kantica po 1 litar ulja 502 00...Golf 6 80 KS wrote:ljudi dobijaju ulje u BURADIMA, pa kakav je kvalitet takvih neka svako presudi
pakovanja od 209 litara koja mi koristimo u servisu.
S obzirom na tvoju sklonost ka domacem proizvodjacu, kakav je kvalitet Optime koja se sipa u burad ? Losiji od kantice ?
pa zar ne znas da optima ima novo revolucionarno pakovanje!
kako si nepismen!

cuj matere ti TESTEROL I TRAKTOL
ovo me podsjeca na
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#336 Re: Long life ulja
Toliko o tome da je Castrol u BiH smece,a u Njemackoj uber ulje.Golf 6 80 KS wrote:Ništa Vas ne sprečava da to ulje koristite i za fiksne servisne intervale od 15000 km ili jednom godišnje, jer može samo pogodovati motoru osobito ako se radi o pretežno ubitačnoj, gradskoj vožnji. Ali ako insistirate na normi 502 00, tada bi se koristilo motorno ulje Castrol Magnatec Professional OE 5W-40 koje zadovoljava VW-Normu 502 00, a cijena po litri ulja je 17,20 KM sa uračunatim PDV-om.
Cijene ulja u inostranstvu nemojte porediti sa cijenam ulja u BiH. Budite ubijeđeni da se radi o istim uljima, ali u BiH još ne važe ekološki standardi koji jako utiču na cijenu ulja, kad je u pitanju plaćanje taksi za odvoz i zbrinjavanje starog ulja, itd. . . , a što je u inostranstvu uračunato u cijenu novog ulja. Slično je i kad bi poredili cijene goriva, u inostranstvu je gorivo značajno skuplje nego kod nas, a radi se o danas podjednako kvalitetnim gorivima. I napomenuo bih da su litarska pakovanja inače skuplja u odnosu na pakovanja od 209 litara koja mi koristimo u servisu.
-
Golf 6 80 KS
#337 Re: Long life ulja
mali_milojica wrote:Toliko o tome da je Castrol u BiH smece,a u Njemackoj uber ulje.Golf 6 80 KS wrote:Ništa Vas ne sprečava da to ulje koristite i za fiksne servisne intervale od 15000 km ili jednom godišnje, jer može samo pogodovati motoru osobito ako se radi o pretežno ubitačnoj, gradskoj vožnji. Ali ako insistirate na normi 502 00, tada bi se koristilo motorno ulje Castrol Magnatec Professional OE 5W-40 koje zadovoljava VW-Normu 502 00, a cijena po litri ulja je 17,20 KM sa uračunatim PDV-om.
nije ba, napisat će oni da je to deseta kategorija kvalitete koja nema veze sa originalom, popišta će i popljuvat sami sebe
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#338 Re: Long life ulja
Nama ovdje na forumu je dovoljno sto si ti sam sebe i popiso i posro po glavi.
P.S. Evo ga nova informacija od Golfa sa 80 KS. U kamenitoj zabiti zap. Hercegovackog krsa u pecini gdje zivi Babaroga poceli su puniti i buradi od 200 lit sa laznim Castrolom.
-
Golf 6 80 KS
#339 Re: Long life ulja
nisi uopšte daleko od istine, samo što bi lokacija mogla biti još i bliže, u Kiseljaku npr. 
-
hostapler
#340 Re: Long life ulja
Citajuci kompletnu temu,dosao sam do jednog zakljucka.Golf 6 80 KS wrote:nisi uopšte daleko od istine, samo što bi lokacija mogla biti još i bliže, u Kiseljaku npr.
Ti ili si kreten ili totalna budala.
Treceg nema.
Naravno uz to ide i prigodan clip
- Edin H.
#341 Re: Long life ulja
Od sada svercujem ulja iz BiH na ZapadGolf 6 80 KS wrote: Ništa Vas ne sprečava da to ulje koristite i za fiksne servisne intervale od 15000 km ili jednom godišnje, jer može samo pogodovati motoru osobito ako se radi o pretežno ubitačnoj, gradskoj vožnji. Ali ako insistirate na normi 502 00, tada bi se koristilo motorno ulje Castrol Magnatec Professional OE 5W-40 koje zadovoljava VW-Normu 502 00, a cijena po litri ulja je 17,20 KM sa uračunatim PDV-om.
-
goran16v
#342 Re: Long life ulja
Vidis da njemu nije bilo dovoljno blamaze pa je osim na 3 foruma i ljude u Nipexu poceo da davi sa istim nebulozama o smecu od Castrola, Optimi i cijenama!mali_milojica wrote:![]()
![]()
![]()
Nama ovdje na forumu je dovoljno sto si ti sam sebe i popiso i posro po glavi.
![]()
![]()
P.S. Evo ga nova informacija od Golfa sa 80 KS. U kamenitoj zabiti zap. Hercegovackog krsa u pecini gdje zivi Babaroga poceli su puniti i buradi od 200 lit sa laznim Castrolom.
- basicm
#343 Re: Long life ulja
Pa zar jos guslite sa ovim uhljupom?
Da zna Optima kako ih promovise sad bi mu otkaz dali
Da zna Optima kako ih promovise sad bi mu otkaz dali
-
Golf 6 80 KS
#344 Re: Long life ulja
tata ti je uhljup što te sklepo takvog s posebnim potrebama
- em11r
#345 Re: Long life ulja
Jedino "domace" ulje koje bi mozda i nasuo u auto je

prije xy godina dok sam imao Fiat Tipa 2.0 16V trosio mi je sva ulja koja sam probao, a stvarno sam probao svasta castrol gtx sheel valvoline pa cak i onaj turski PG i uvijek je "trosio" ulje, izmjenio sam svaki moguci semering dihntung teflon diflon kako se vec zove ... kontajuci da mi pusta negdje jer na sagorijevanju nije pokazivao da trosi nije bilo dima nikako. kad sam se pomirio da ne mogu zaustaviti tu potrosnju odluci sam sipat Inu Delta Sint zato sto je bila najjeftinija kontajuci ako ces trosit onda trosi najjeftinije .... i ko rukom odneseno odjednom prestade nestajati ulja.
jest da im nije novo revolucionarno pakovanje nego isto ono od prije 10 godina
))

prije xy godina dok sam imao Fiat Tipa 2.0 16V trosio mi je sva ulja koja sam probao, a stvarno sam probao svasta castrol gtx sheel valvoline pa cak i onaj turski PG i uvijek je "trosio" ulje, izmjenio sam svaki moguci semering dihntung teflon diflon kako se vec zove ... kontajuci da mi pusta negdje jer na sagorijevanju nije pokazivao da trosi nije bilo dima nikako. kad sam se pomirio da ne mogu zaustaviti tu potrosnju odluci sam sipat Inu Delta Sint zato sto je bila najjeftinija kontajuci ako ces trosit onda trosi najjeftinije .... i ko rukom odneseno odjednom prestade nestajati ulja.
jest da im nije novo revolucionarno pakovanje nego isto ono od prije 10 godina
Last edited by em11r on 05/04/2013 19:09, edited 1 time in total.
-
goran16v
#346 Re: Long life ulja
Ja svaki put oplacem od smijeha kad on sta napise! 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#347 Re: Long life ulja
Cccccc Isključen/a korisnik/ca iz razloga “neprimjereno ponašanje”Golf 6 80 KS wrote:tata ti je uhljup što te sklepo takvog s posebnim potrebama
» Golf 6 80 KS 7 dana
-
preludezalude
#348 Re: Long life ulja
Ma nisam ja kiksnuo nista. Pokusavam ti skrenuti paznju, kad sve uzmes u obzir da bi optima trebala biti 10KM.Golf 6 80 KS wrote:samo si kiksno malopreludezalude wrote:Nije fals ulje. Sam si rekao da je u Njemackoj dobro ulje. Ovo je cijena u radnji u Njemackoj. A kako objasnjavam cijenu. Pa isto kao sto objasnjavam da je Optima 20KM a trebala bi biti 10KM. Ili recimo objasnjenje: moze se cijeniti koliko hoces, a ko ce prodati i za koliko...Golf 6 80 KS wrote: genije, a kako ti objašnjavaš ovu razliku u cijeni od 22 i 7 eura
ne završava li upravo to falš ulje od 7 eura u BH
Optimu NEČEŠ naći nigdje za 10 KM, već isključivo za 20
Ovdje si jedini ti koji je kiksnuo, pa favorizujes Optimu proizvedenu u BiH sa cijenom 20KM, sa Castrolom proizvedenim u Njemackoj sa cijenom 7,5 eura.
-
Acerovac
#349 Re: Long life ulja
Zbog stalnih prevara, ja cisto sumnjam da je Castrol istog kvaliteta kao u Njemackoj, a ne vjerujem ni Modrickim sertifikatima... Prodaju se kopije parfema, kopije cipela, odjece...u ko fol markiranim radnjama. Milka, Rama...za nasa trzista mijenjaju sastav, gramazu....Domace firme bez problema dobiju bilo koji sertifikat o kvalitetu, samo se malo podmiti i to je to.
.
.