"Mirno spavajte, rata nece biti" i "za rat je potrebno dvoje", a tu su i konkretni rezutati, da ne spominjemo sto je zajedno sa svojom kikom nakon rata opljackao (nije znao, nije znao) i unazadio ovaj narod da smo postali gori jad od KosovaTacticus wrote: koja suplja, hajde mi reci cinjenicno sta je to alija uradio sto bi se moglo okarakterisati kao uspjesno
Najbitniji Bosnjak
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mmaar
#326 Re: Najbitniji Bosnjak
- sinuhe
#327 Re: Najbitniji Bosnjak
Nije Alija vec je to 45 godina komunizma pa onda 90 imamo Aliju i Rasima Kadica 
I onda reci kako su Pozderac i Bijedic modernizovali BiH
-
cindrlimindrli
#328 Re: Najbitniji Bosnjak
Jbg, treba ovu temu promijeniti u " Ko je nebosnjacima najbitnija istorijska licnost kod Bosnjaka", pa neka
ljudi rahat tarlahaju bez da ovako ofirno onanisu po temi.
-
OpusDei
#329 Re: Najbitniji Bosnjak
cindrlimindrli wrote:Jbg, treba ovu temu promijeniti u " Ko je nebosnjacima najbitnija istorijska licnost kod Bosnjaka", pa neka
Nisu krivi forumasi, krivi su moderatori su dopustaju trolovanje na svakoj temi.
Ovaj forum je cirkus.
-
mmaar
#330 Re: Najbitniji Bosnjak
Da ti nije bilo tih "45 godina mraka" jos bi u opancima hodao po nekoj od bosanskih kasaba ukjucujuci i "seher" i njegov razvoj prije mraka, zivio u cerpicari, a Oimpijadu (necu spominjati sav taj razvojni bum i promjenu imidza BiH koji je isao s njim) ne bi vidio ni na televiziji, jer ni struju ne bi imao. Put od opanka kao najsofisticiranijeg proizvoda do proizvodnje aviona (SOKO, Rajlovac) i za to vrijeme naprednih tehnoogija (Enegoinvest, itd) nekima ocito nije bio dovoljan i mijenjaju ga rado za ovih 20-tak godina svjetla koje su pojele sve to je postigao mrak.Od svih jugosovenskih repubika BiH za vrijeme Pozderca i Mikuica jedina nije imala deficit izvoz je bio toliko mocan da se komotno moze nazvati cudom. I kakve kompanije smo imali koje su pojeli malo cetnici i ustase, a malo oni za koje Izetbegovic "nije znao" ukjucujuci i svog sina koji je svu svoju imovinu stekao mukotrpnim i postenim radom.sinuhe wrote:Nije Alija vec je to 45 godina komunizma pa onda 90 imamo Aliju i Rasima Kadica
Cincilimincili, pozdravlja te sija, komunjara, Abdicevac, nebosnjak
-
mmaar
#331 Re: Najbitniji Bosnjak
Najbolje da trazite uzorak krvi forumasa koji bi da komentarisu teme i nakon analize da im se dopusti ili nedopusti ucestvovanje na temama.OpusDei wrote:cindrlimindrli wrote:Jbg, treba ovu temu promijeniti u " Ko je nebosnjacima najbitnija istorijska licnost kod Bosnjaka", pa neka
ljudi rahat tarlahaju bez da ovako ofirno onanisu po temi.![]()
Nisu krivi forumasi, krivi su moderatori su dopustaju trolovanje na svakoj temi.
Ovaj forum je cirkus.
-
Haustorče
#332 Re: Najbitniji Bosnjak
A ko izdaje atest da je neko bošnjak, koji su to uslovi koji se trebaju ispuniti da bi neko bio bošnjakcindrlimindrli wrote:Jbg, treba ovu temu promijeniti u " Ko je nebosnjacima najbitnija istorijska licnost kod Bosnjaka", pa neka
-
5 0 5
#333 Re: Najbitniji Bosnjak
pokretac teme je jedini certificirani za to:Haustorče wrote: A ko izdaje atest da je neko bošnjak, koji su to uslovi koji se trebaju ispuniti da bi neko bio bošnjak
theTruePath wrote: On je crnogorac
theTruePath wrote: Imamo mi mnogo "gazija i sehida" ali to ne moze ici pod najbitniji bosnjak,to je druga sfera
theTruePath wrote: On je bio Bosnjak jer su Muslimani postali Bosnjaci
theTruePath wrote: Po prici njegovih on je bio sekularni Musliman ,dakle drzao je do tradicije i obicaja i ako nije vjerovao(zna se zbog cega)
theTruePath wrote: Cak i da je tako opet ne mozes negirati da u BIH postoje tri etnije,tri naroda ,koji se mahom NISU medjusobno uzimali,koji su mahom imali svoja sela i obicaje i sl(dakle sve uslove imaju za zasebnu etniju)
i sta s podatkom da se za vrijeme osmanlija krscani smjeli zvati samo bosnjacka raja,a muslimani bosnjaci
theTruePath wrote: Adil beg je veci Bosnjak od svih njih kad je zenu sprkinju preveo na islam![]()
(imala je dzenazu islamsku promjenila ime)
-
theTruePath
#334 Re: Najbitniji Bosnjak
Ne brini ti malanakon ovih silnih kampanja, sve su prilike da ćete ostati bez jednog Bošnjaka...već ste u minusu, samo nastavite tako
-
theTruePath
#335 Re: Najbitniji Bosnjak
Jbg, treba ovu temu promijeniti u " Ko je nebosnjacima najbitnija istorijska licnost kod Bosnjaka", pa neka
Istina
-
theTruePath
#336 Re: Najbitniji Bosnjak
Trenutno vode Husein beg sa 34% i Alija sa 32%

-
5 0 5
#337 Re: Najbitniji Bosnjak
trebao si staviti samo njih dvojicu. bilo bi 45-55. i onda bi napokon (sa)znali ko je.theTruePath wrote:Trenutno vode Husein beg sa 34% i Alija sa 32%![]()
pozivam te jos jednom da promijenis anketu i stavis 10 bosnjak(inja) na listu. garantujem ti da tvoj "favorite" nece dobiti ni 10%
-
theTruePath
#338 Re: Najbitniji Bosnjak
moji favoriti su Alija i Husejn ,od ovih najmanje drag mi Dzemo,al eto ga na trecem mjestu
-
5 0 5
#339 Re: Najbitniji Bosnjak
jasno je ko tebi "favorite" od pocetka. stavio si ga na prvo mjesto. a husein ti je samo onako, da se pokusas predstaviti kao da nesto znas.
evo ja cu ti predloziti anketu:
alija izetbegovic
radovan karadzic
radovan karadzic
radovan karadzic
radovan karadzic
garantujem ti da tvoj "favorite" ni u ovakvoj konkurenciji ne bi dobio vise od 32%.
evo ja cu ti predloziti anketu:
alija izetbegovic
radovan karadzic
radovan karadzic
radovan karadzic
radovan karadzic
garantujem ti da tvoj "favorite" ni u ovakvoj konkurenciji ne bi dobio vise od 32%.
-
theTruePath
#340 Re: Najbitniji Bosnjak
Ajde ne rise ti znas ko je meni favorit
jos vidim i vidovit si

Last edited by theTruePath on 23/02/2013 22:06, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#341 Re: Najbitniji Bosnjak
Husein beg Gradascevic

Alija izetbegovic

Dzemaludin ef Causevic
- nasa
#342 Re: Najbitniji Bosnjak
505sCrtom wrote:pokretac teme je jedini certificirani za to:Haustorče wrote: A ko izdaje atest da je neko bošnjak, koji su to uslovi koji se trebaju ispuniti da bi neko bio bošnjak
theTruePath wrote: On je crnogoractheTruePath wrote: Imamo mi mnogo "gazija i sehida" ali to ne moze ici pod najbitniji bosnjak,to je druga sferatheTruePath wrote: On je bio Bosnjak jer su Muslimani postali BosnjacitheTruePath wrote: Po prici njegovih on je bio sekularni Musliman ,dakle drzao je do tradicije i obicaja i ako nije vjerovao(zna se zbog cega)theTruePath wrote: Cak i da je tako opet ne mozes negirati da u BIH postoje tri etnije,tri naroda ,koji se mahom NISU medjusobno uzimali,koji su mahom imali svoja sela i obicaje i sl(dakle sve uslove imaju za zasebnu etniju)
i sta s podatkom da se za vrijeme osmanlija krscani smjeli zvati samo bosnjacka raja,a muslimani bosnjacitheTruePath wrote: Adil beg je veci Bosnjak od svih njih kad je zenu sprkinju preveo na islam![]()
(imala je dzenazu islamsku promjenila ime)
Tema je samo za emotivno izjasnjavanje sto rezultat i pokazuje Alija je dio novije historije ,a Husein ozivljene koja je doduse nepravedno bila zanemarena godinama.....
Ozbiljno,bilo bi tesko dati objektivn sud,a i moglo bi se dodati jos koje ime ....
-
theTruePath
#343 Re: Najbitniji Bosnjak
Adl beg Zulfikarpasic

-
theTruePath
#344 Re: Najbitniji Bosnjak
Izbrisao sam Mehmeda Spahu zbog premalo glasova,i dodao par drugih
GLASAJTE

GLASAJTE
- Am'ir
#345 Re: Najbitniji Bosnjak
ne glasaju ljudi pravedno, glasaju po nekakvom vlastitom navodjenju a nikako po zasluzi. Mozda bi trbalo ubaciti još ponekog... možda Reis Fehim ef Spaho, ili jos neki, pa ako hocete i iz današnjeg vremena Muamer Zukorlić, ali opet ce ljudi pogresno glasati... tako i suditi
-
theTruePath
#346 Re: Najbitniji Bosnjak
Imam samo 10 opcija,morao sam izbrisati onog s najmanje glasova(spahu) tako da ne moze svakoAm'ir wrote:ne glasaju ljudi pravedno, glasaju po nekakvom vlastitom navodjenju a nikako po zasluzi. Mozda bi trbalo ubaciti još ponekog... možda Reis Fehim ef Spaho, ili jos neki, pa ako hocete i iz današnjeg vremena Muamer Zukorlić, ali opet ce ljudi pogresno glasati... tako i suditi
- azurna_obala
#347 Re: Najbitniji Bosnjak
Ja ne brinem...ali vidim vi se satrastetheTruePath wrote:Ne brini ti malanakon ovih silnih kampanja, sve su prilike da ćete ostati bez jednog Bošnjaka...već ste u minusu, samo nastavite tako
- fatamorgana
#348 Re: Najbitniji Bosnjak
Ope' fali Cerke....
-
theTruePath
#349 Re: Najbitniji Bosnjak
Ajde zar nema ni jedan medju ovih 10,tebi bas zapelo za cerketafatamorgana wrote:Ope' fali Cerke....
glasajte,sta je ovo samo 7 glasova....na prosloj samo imao 180
- fatamorgana
#350 Re: Najbitniji Bosnjak
Pa on je po meni najvazniji.theTruePath wrote:Ajde zar nema ni jedan medju ovih 10,tebi bas zapelo za cerketafatamorgana wrote:Ope' fali Cerke....![]()
glasajte,sta je ovo samo 7 glasova....na prosloj samo imao 180